کتاب زمین شناسی اقتصادی رشته مهندسی زمین شناسی
توجه : این فایل به صورت فایل PDF (پی دی اف) ارائه میگردد
کتاب زمین شناسی اقتصادی رشته مهندسی زمین شناسی دارای ۱۴۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در PDF می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پی دی اف کتاب زمین شناسی اقتصادی رشته مهندسی زمین شناسی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز کتاب زمین شناسی اقتصادی رشته مهندسی زمین شناسی۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی کتاب زمین شناسی اقتصادی رشته مهندسی زمین شناسی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن کتاب زمین شناسی اقتصادی رشته مهندسی زمین شناسی :
کتاب زمین شناسی اقتصادی رشته مهندسی زمین شناسی
فصل اول چگونگی تشکیل کانسارها و ردهبندی کانسارها
موضوعات مهم و اساسی در تشکیل هر کانسار عبارتند از :
۱) منبع و مشخصه سیالات کانیدار
۲) منبع مواد سازنده کانیها و چگونگی ورود آنها به سیال
۳) چگونگی مهاجرت سیالات کانیدار
۴) نحوه جدا شدن ماده معدنی از سیال کانیدار و چگونگی نهشت آن منبع و مشخصه سیالات کانیدار
مهمترین سیال حملکننده کانهها، آب است که به انواع زیر تقسیم میشود:
الف) آب ماگمایی
ماگما مذاب لزج و داغی است که بخش عمده آن را سیلیکاتها تشکیل میدهنـد (بجـز کربناتیـتهـا) و خاسـتگاه آن گوشـته
بالایی و پوسته زیرین است.
ماگماها همانند سنگها، به دو گروه فلیسک و مافیک تقسیم میشـوند. ماگمـای مافیـک و التـرا مافیـک از گوشـته سرچشـمه
میگیرد و به دلیل حرارت بالا و آب کم، عمدتاً سنگهای آتشفشانی را تشکیل میدهد، در حالیکه ماگمای فلیسک (اسـیدی)
به دلیل حرارت پایین و آب زیاد سنگهای نفوذی را به وجود میآورد.
عناصر فلزی موجود در ماگما تحت شرایط خاصی از آن جدا میشوند و طی این جدایش، کروم، نیکل و پلاتـین در بخـشهـای
غنی از Mg و Fe (ماگمای مافیک) و قلع، توریوم و زیرکن در بخشهای غنی از Si (ماگمای فلیسک) تجمع میکننـد. تیتـانیوم
و آهن نیز با گونههای مختلف سنگهای آذرین همراه میشوند. از جمله سنگهای مهم محتوی مواد معدنی،گرانیتهـا هسـتند
و این سنگها براساس ویژگیهای سنگشناسی، زمینشناسی و … به ۴ گروه A ،S ،J و M تقسیم میشوند که به ترتیب معرف
ماگمای آذرین، رسوبی، قلیایی و گوشتهای هستند هر کدام از این گرانیتها کانیسازی خاص خود را دارند، مـثلاً Ag ،Pb ،Zn،
Mo ،Au با گرانیت نوع I و Li ،V ،Be ،Sn با گرانیت نوع S یافت میشود. گرانیت نوع A، غیر تکتونیکی اسـت و نـوع M بلاژیـو
گرانیت نامیده میشود. به گرانیت تیپ I، منیتیتی و به نوع S، ایلمنیتی نیز گفته میشود.
۲ کیمبرلیتها نوعی ماگمای مافیک والترامافیکاند که آب بسیار کـم دارنـد و غنـی از گازهـای F, , Co Co
و B هسـتند و از
اعماق زیاد (گوشته) منشأ میگیرند.
در ماگمای حد واسط آب و کمپلکسهای S ,B , , Cl F
از عوامل مهم انتقال و تمرکز عناصـر محسـوب مـیشـوند. آب – – – ۲-
موجود در آنها ۱ تا ۸ است.
ماگمای مونزونیتی پس از تبلور پیروکسن، پلاژیوکلاز و هورنبلند و غنی شدگی نسبی از Cu، تحت شرایط مناسب، ذخایر مـس
پرفیری را تشکیل میدهد.
مجموعه تستهای کنکور سالهای گذشته زمین شناسی مهندسی:
۱) کدام فرآیند در تجمع کانه ها وتوسعه زون کانیسازی تأثیری بیشتری دارد؟
Eh افزایش (۱
PH افزایش (۲
۳) فرآیندهای بیوشیمیایی
۴) جوشش قهقرایی همراه با اختلاط سیالات داغ و سرد
۲) انتقال اورانیوم از سنگ مادر به حوضه رسئوبی در اثر کدام فرآیند است؟
۱) احیاء و انحلال بیشتر در محلول ۲) اکسیداسیون و انحلال کمتر در محلول
۳) اکسیداسیون و انحلال بیشتر در محلول ۴) احیاء و انحلال کمتر در محلول
۳) عوامل کنترلکنندههای شیمیایی در تشکیل کانسار کدامند؟
۱) عمق و کنترلکنندههای زمین ساخت
۲) فشار، ترکیب سنگ مسیر و کنترلکنندههای زمین ساختی
۳) حرارت، فشار، EG ،PH، غلظت محلول
۴) ترکیب محلول کانهسازی و عوامل زمین ساخت
۴) کدامیک از گزینههای زیر در مورد کنترلکنندههای شیمیایی صحیح است.
H s3 و سنگهای کربناته از مهمترین کنترلکنندههای شیمیایی محسوب میگردند.
۱) فشار، وجود گازهای حاوی Cl ،F،
۲) کنترلکنندههای مهم شیمیایی مقدار CO2 2 ,O محلول در محلولهای گرمایی میباشند که میتوانند در اکسیداسـیون
و احیاء محیط نقش عمدهای داشته باشند.م
۳) کنترلکنندههای مهم شیمیایی در واقع ارتباط نزدیکی با کنترلکننـدههـای زمـینسـاختی دارنـد و گسـلهـا و نـاطق
چینخوردگی را میتوان از مهمترین کنترلکنندههای شیمیایی ذکر نمود.
۴) حرارت و فشار، PH و EH، غلظت یون دگرگون و فعالیت باکتریهای غیرهوازی و فعل وانفعالات آلی.
پاسخنامه تست
۱(۴
۳ (۲
۳ (۳
۴(۴
۲ (۵
۲ (۶
نوع فایل:Pdf
سایز :۲.۹۳ MB
تعداد صفحه:۱۴۰
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.