بررسی علم نانو تکنولوژی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
بررسی علم نانو تکنولوژی دارای ۵۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی علم نانو تکنولوژی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
تاسیس و عضوگیری انجمن علمی نانوفناوری ایران
انجمن علمی نانوفناوری ایران با اهداف زیرتشکیل گردید:
? گسترش، پیشبرد و ارتقای سطح دانش جامعه از فناوری های جدید
? کمک به توسعه کمی و کیفی نیروهای متخصص و تشویق محققان و صنعتگران به کنکاش در نانوتکنولوژی
? بهبود بخشیدن به امر آموزش و پژوهش در زمینههای مربوطه
? بهره گیری هرچه بیشتر از پتانسیل علمی کشور در زمینه نانوتکنولوژی
این انجمن به منظور نیل به اهداف فوقالذکر، اقدامات زیر را به عمل خواهد آورد:
? ایجاد فرهنگ پژوهش و تحقیقات علمی در سطح ملی و بینالمللی بین محققان و متخصصانی که بهگونهای با علم نانوتکنولوژی آشنا هستند.
? همکاری با نهادهای اجرائی، علمی و پژوهشی در زمینه ارزیابی و بازنگری و اجرای طرحها و برنامههای مربوط بهامور آموزش و پژوهش در زمینه علمی موضوع فعالیت انجمن
? کمک به مدیران و ارگانهای سیاستگزار جهت تدوین ضوابط و آئین نامههای اجرائی مربوط به طرحتخصصی موضوع
? ترغیب و تشویق پژوهشگران و تجلیل از محققان و استادان ممتاز
? اطلاع رسانی عمومی، خاصه در متن جامعه علمی از روند رو به رشد فزاینده فناوری های جدید
? ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی
? تشکیل گردهماییهای علمی در سطح ملی، منطقهای و بین المللی
? انتشار کتب و نشریات علمی و خبری
درخواست تشکیل انجمن توسط تعدادی از متخصصان و صاحبنظران نانوتکنولوژی، در اسفند ماه سال ۱۳۸۰ به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال گردید و در تاریخ ۲۲/۸/۱۳۸۱ به تصویب کمیسیون انجمنهای علمی و تائید معاونت محترم پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسید.
شرایط و انواع عضویت در این انجمن مطابق فصل سوم اساسنامه بشرح ذیل میباشد:
– عضویت پیوسته:
مؤسسان انجمن و کلیه افرادی که دارای حداقل درجه کارشناسی ارشد در یکی از رشتههای مهندسی، علومپایه، علوم پزشکی، کشاورزی و دیگر رشتهها باشند میتوانند به عضویتپیوسته انجمن درآیند.
– عضویت وابسته:
کسانی که دارای درجه کارشناسی هستند و مدت ۵ سال به نحوی در یکی از رشته های مذکور در بند فوق شاغل باشند میتوانند به عضویت وابسته انجمن درآیند.
– عضویت دانشجویی:
کلیه دانشجویان رشتههای مهندسی و علوم پایه میتوانند به عضویت دانشجویی درآیند.
– عضویت افتخاری:
نخبگان ویژه جامعه اعم از شخصیتهای ایرانی و خارجی که مقام علمی یا اجرایی آنان در زمینههای نانوتکنولوژی حائز اهمیت خاص باشد یا در پیشبرد اهداف انجمن کمکهای مؤثر و ارزندهای نموده باشند میتوانند بصورت عضو افتخاری انجمن باشند.
– اعضای مؤسسات (حقوقی: (
سازمانهایی که در زمینههای علمی و پژوهشی مربوطه فعالیت دارند میتوانند به عضویت انجمن درآیند.
علاقمندان به عضویت در انجمن، میتوانند جهت دریافت و تکمیل فرم تقاضای عضویت در ساعات اداری روزهای شنبه الی دوشنبه به دفتر انجمن، واقع در تهران، خیابان کارگر شمالی، کوچه شهید اکبری، پلاک ۸ طبقه اول مراجعه و یا با شماره تلفن ۸۹۸۰۲۲۸ تماس بگیرند.
کره و جهان نانوتکنولوژی
۲۵ نوامبر ۲۰۰۲ – دولت کره در تلاش برای تقویت نانوتکنولوژی با اختصاص۵/۳۲۵میلیارد ون بودجه، قدمی به سمت جلو برداشته است. این بودجه به محققین داخلی و آزمایشگاهها کمک میکند تا نسل بعدی فناوری را تا سال ۲۰۱۰ تعقیب نمایند.
با این وجود، این پروژه ۹ ساله از طرح اصلی آن که توسط وزارت علوم و فناوری برنامه ریزی شده بود، به شدت باز داشته شده است.
در اوایل سال جاری، وزارت علوم کره اعلام کرد که یک طرح سه مرحلهای را با اختصاص ۳۷/۱ تریلیون ون بودجه دولتی به سرمایهگذاران بخشهای خصوصی و ایالتی انجام خواهد داد.
به نظر میرسد این وزارتخانه موفق به متقاعد ساختن قانونگذاران برای قانونی ساختن سرمایهگذاری کلان روی نانوتکنولوژی نشده است. این وزارتخانه طبق اظهارات مقاماتش، راهی ۵ ساله را جهت معرفی زیربنای نانوتکنولوژی را طی خواهد کرد.
سخنگوی این وزارتخانه حاضر به تشریح جزئیات عواقب کاهش در برنامه بودجه نانوتکنولوژی آن وزارتخانه نشد اما بررسیها حاکی از آن است که اقتصاد نزولی جهانی و حساسیت سرمایهگذاری نامناسب ممکن است موجب تصمیمگیری جهت میانهروی در سرمایهگذاری گردد.
باوجودی که تخصیص بودجهای ناچیز، این برنامه پیشگامی را تا حدی آغاز نموده است، انتظار میرود محققین و دولتمردان کرهای همگام با طرحهای پیشرفت نانوتکنولوژی پیش روند.
۱۲۳ عدد از پروژههای نانوتکنولوژی کره که جدیداً ارائه شده است به سه طبقه مهندسی، زیرساختاری و پایهای تقسیم میشوند.
این وزارتخانه اعلام کرد که ۴۲ طرح در حال پیشرفت در زمینه مهندسی بر اساس رشته، گروه بندی خواهند شد و حداکثر تا ۹ سال از نظر مالی تامین خواهند بود.
همچنین این طرحها تحت نظارت و مسئولیت یک موسسه تحقیقاتی قرار خواهند گرفت و بودجههای تحقیقاتی تا سقف ۲ میلیارد ون جهت انجام امور خود دریافت میکنند.
۳۸ طرح زیرساختاری مانند فناوریهای زیست تراشه موجود است که امکان ادامه کار به مدت ۵ سال را برای محققین فراهم میسازد و حداکثر بودجه آنها ۱ میلیارد ون تعیین شده است.
وزارت علوم و فناوری اعلام کرد ۴۳ طرح پایهای، مانند پرتوهای ذرات انرژی که سیستم کنترل نانو در آن بکار رفته، انتخاب شدهاست که بودجه اختصاص یافته به آن بر اساس انجام تحقیقات فردی و یا گروهی تا سقف ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیون ون برآورد شده و مدت این تحقیقات از ۳ تا ۶ سال تغییر میکند.
منابع اطلاعات این وزارتخانه اظهار داشتند که سطح تحقیقات نانوتکنولوژی در کره حدود ۲۵ درصد سطح آن در کشورهای پیشرفته میباشد و در صورت اجرای بدون مشکل این پروژههای ۹ ساله، این فاصله به طرز چشمگیری کاهش مییابد.
وزارت علوم کره پیش از ابراز جزئیات نهایی درباره طرحهای ۹ ساله، اقدام به مشورت با وزارتخانههای ذیل نمود: وزارت اقتصاد، وزارت صنعت و انرژی، وزارت اطلاعات و ارتباطات، وزارت بهداشت و بهزیستی، وزارت آموزش و توسعه منابع انسانی.
وزارت علوم و فناوری، کمیتهای منتخب با ۱۱۲ عضو تشکیل داد تا از بین ۴۱۶ متقاضی، پذیرفتهشدگان نهایی را برای طرحهای مذکور معرفی نماید.
منبع: http: //www. koreaherald. co. kr
همکاری گروههای صنعتی MEMS امریکا و اروپا
۲۱ نوامبر ۲۰۰۲ – گروه صنعتی MEMS (MIG) و شبکه Nexus، دو سازمان اصلی در ارتقاء سیستمهای میکروالکترومکانیکی (MEMS) که به ترتیب در آمریکای شمالی و اروپا فعال هستند، همکاری خود را جهت تقویت تجاری MEMS اعلام کردهاند.
انتظار میرود، این همکاری که در دومین نشست سالانه Nexus در بروکسل اعلام شدهاست، یک مسیرنمای فناوری برای ابزارآلات MEMS ارائه نماید.
MIG یک انجمن تجاری در امریکای شمالی است و Nexus شبکهای صنعتی در اروپا میباشد که فعالیتهای مربوط به میکروسیستمها را تحت حمایت خود دارد.
اینطور به نظر میرسد که این همکاری برای انجام تعدادی پروژه مشترک و یا مکمل شکل گرفتهاست.
MIG اعلام کرد: “اولین نتیجه این همکاری، شکلگیری کانون مصرف کنندگان و تولید کنندگان آمریکای شمالی است. بعلاوه این دو سازمان بر روی نتایج مطالعات جهانی تجاری سازی درMEMS و صنعت میکروسیستمها کار خواهند کرد. این فعالیتها شامل پیگیری آمارهای صنعتی و توسعه یک مسیرنمای فناوری میباشد.”
هنری کلمنت، مدیر عامل MIG طی بیانیهای اعلام کرد: “صنعت MEMS در حال جستجوی راهی جدید میباشد که خریدار و فروشنده را به یکدیگر نزدیک سازد و همکاری MIG وNexus اولین گام برای بررسی احتیاجات این امر است.”
در همان بیانیه گیتان منوزی، مدیر برنامههای اصلی در Memscap SA و رئیس کمیته راهبری Nexus گفت: “این همکاری به استحکام پل مابین میکرو و نانوتکنولوژی از طریق اروپا و ایالات متحده امریکا کمک خواهد کرد.”
منبع: http: //www.eetimes.com
ایجاد رشتههای نانولولهای
۳۰ اکتبر ۲۰۰۲ ـ کشیدن و به هم تاباندن رشتههایی از پیلههای کرم ابریشم، این رشتههای نازک را به نخ ابریشم تبدیل میکند. پژوهشگران دانشگاه تسینگهوای چین روش مشابهی را برای ایجاد رشتهای از دستههای نانولولههای کربنی کشف کردهاند.
این پژوهشگران روش ایجاد رشته را به صورت تصادفی کشف کردند. بعد از ابداع روش رشد آرایهای عمودی و به هم فشرده از نانولولههای کربنی روی سطح سیلیکون, آنها سعی کردند انبوهی از نانولولههای کربنی را بصورت آرایه درآورند. اما آنها دریافتند که به جای دسترسی به یک دسته، کلافی پیوسته از نانولولهها را بدست آوردهاند. کایلی جیانگ، استاد فیزیک دانشگاه تسینگهوا گفت: “ما فهمیدیم که این آرایههای دقیقاً ردیف شده را میتوان به عنوان پیلههایی برای دستیابی به کلافهایی از نانولولههای کربنی به کار گرفت.”
نانولولههای کربنی از جمله قویترین مواد شناخته شده هستند و رشتههای ابداعی این پژوهشگران که دارای قطری برابر دو دهم میلیمتر اما طول بیش از۳۰ سانتیمتر هستند را میتوان در ساخت رشتهها و فیبرهایی که خواص خارقالعادهای دارند مورد استفاده قرار داد.
جیانگ اظهار داشت که این رشتههای نانولولهای را میتوان در ساخت جلیقههای ضد گلوله و موادی که امواج الکترومغناطیس را مسدود میکنند، به کار برد. او میگوید: “رشته نانولولههای کربنی ما بعد از عملیات حرارتی مناسب باید همانند نخ ابریشم مورد استفاده در صنعت پارچهبافی، قادر به ایجاد اشیاء ماکروسکوپی مختلف برای انواع کاربردها باشد.”
دو روش ایجاد رشتههایی از نانولولهها عبارتند از معلق ساختن نانولولهها در مایع و عبور جریان از آن به منظور ردیف ساختن نانولولهها, یا استفاده از جریان گاز هیدروژن برای ردیف کردن نانولولهها به طوری که آنها به شکل بخاری از اتمهای کربن درآیند. روش این پژوهشگران سادهتر است و به ناخالصهای کمتری در این رشتهها منجر میشود.
شوشان فان، استاد فیزیک دانشگاه تسینگهوا میگوید: “خواص الکتریکی و مکانیکی منحصر به فرد نانولولههای کربنی عمدتاً در جهت طول آنها بروز میکند و این نوع جهت دهی نانولولهها موجب گسترش این خواص به مقیاس های بالاتر میشود.”
آرایه نانولولهای این پژوهشگران برخلاف پیلههای کرم ابریشم که از رشتههای منفرد و پیوسته ابریشم ساخته میشود، حاوی میلیونها نانولوله کربنی مجزا است. جیانگ میگوید، این آرایهها از نانولولههایی به قطر ۱۰ نانومتر و طول چند صد میکرون تشکیل میشوند. این نانولولهها چند دیواره هستند بدین معنی که هر یک حاوی چندین لایه از اتمهای کربن است که به شکل لولههای کوچکتر در داخل هم فرو رفتهاند.
نانولولهها به واسطه نیروی واندروالس که نیروی جاذبه الکتروستاتیک طبیعی بین اتمها و مولکولهای بدون بار الکتریی است، از انتها به یکدیگر متصل میشوند. بارهای مثبت و منفی اتمها و مولکولها که با هم برابر اما از یک بخش به بخش دیگر تغییر میکنند، منجر به نیروی جاذبهای بین اتمها و مولکولهای مجاور میشوند. نیروی واندروالس تنها برای اشیاء بسیار کوچک نمود پیدا میکند.
جیانگ میگوید معمولاً نیروی جاذبه واندروالس بین نانولولهها در آرایههای این پژوهشگران نسبتاً قوی است زیرا نانولولهها سطوح بسیار تمیزی دارند. این امر، تمایل نانولولههای این آرایهها را برای اتصال انتها به انتها و تشکیل رشتههای نانولولهای، نامحدود میسازد.
ضخامت این کلافها بستگی به اندازه تیرک وسیله مورد استفاده برای کشیدن نانولولهها دارد و با تیرکهای بزرگتر، کلافهای ضخیمتری حاصل میشود. این پژوهشگران تخمین میزنند که آرایهای یک سانتیمتر مربعی از نانولولهها، کلافی به طول ۱۰ متر را ایجاد مینماید.
این پژوهشگران پی بردند که با حرارت دادن این کلاف، پیوندهای بین نانولولهها استحکام یافته و مقاومت کششی آن به بیش از شش برابر افزایش مییابد و هدایت آن نیز افزایش مییابد.
راندمان فرآیند کشیدن بستگی به یکنواختی نیروی کشش و همراستایی دقیق نانولولهها دارد. فرآیند کشیدن تنها هنگامی ناکارآمد میشود که تغییری ناگهانی در نیروی کششی ایجاد شود. جیانگ میگوید: “ما معتقدیم در صورتی که فرآیند کشیدن به صورت اتوماتیک با ماشینهای خاص صورت بگیرد تغییر نیروی کشش به ندرت اتفاق خواهد افتاد.”
فیلیپ پولین، دانشمند مواد مرکز تحقیقاتی پول پاسکال فرانسه میگوید: “این پژوهشگران روش جالب توجهی را برای ایجاد فیبرهای نانولولهای ابداع کردهاند.” وی که رهبری تیمی تحقیقاتی را بر عهده دارد که فیبرهای نانولولهای را با معلق ساختن نانولولهها در یک مایع بدست میآورند گفت: “بدست آوردن فیبرها از نانولولههای رشد یافته بر روی یک زیر لایه، مزیت بزرگی برای خالصسازی و هم راستایی نانولولهها است اما مشخص نیست که چگونه این روش را میتوان برای تولید صنعتی به کار برد.”
پولیکل آجایان، استاد علم و مهندسی مواد موسسه پلیتکنیک رنسلار: “میگوید بسیار جالب توجه است که آرایههایی از نانولولهها با نیروهای واندروالس به یکدیگر متصل شده و رشتههای بلندی را ایجاد نمایند.” وی رهبری تیمی را بر عهده دارد که برای تشکیل رشتههای نانولولهای، روش بخار کربن را اقتباس کردهاست. وی میگوید: “فرآیند پژوهشگران تسینگهوا از نظر مقدار نانولولههای محدودیت دارد، زیرا شما نمیتوانید نانولولههای زیادی را روی یک زیرلایه مسطح رشد دهید.”
طبق اظهارات جیانگ، کلافهای نانولولهای را میتوان در طی پنج تا ده سال برای کاربردهای خاصی آماده نمود. او میگوید توسعه فرآیند تولید انبوه این کلافها نیازمند به روشی برای تولید غیر پیوسته آرایهها و ماشینی برای تبدیل اتوماتیک نانولولهها به صورت کلاف میباشد.
مراحل بعدی کار این پژوهشگران, بهبود استحکام پیوندها و توسعه کاربردهای کلافهای نانولولهای است.
هزینه این پژوهش توسط وزارت علوم و فناوری جمهوری خلق چین, بنیاد ملی علوم چین و گروه صنعتی Foxconn تأمین شدهاست.
منبع: http: //www. trnmag. com
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.