مقاله نقش مخاطرات محیطی در امنیت مرزی (مطالعه موردی زاهدان)


در حال بارگذاری
14 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله نقش مخاطرات محیطی در امنیت مرزی (مطالعه موردی زاهدان) دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقش مخاطرات محیطی در امنیت مرزی (مطالعه موردی زاهدان)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقش مخاطرات محیطی در امنیت مرزی (مطالعه موردی زاهدان)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقش مخاطرات محیطی در امنیت مرزی (مطالعه موردی زاهدان) :

چکیده

انسان امروزه به دلیل افزایش جمعیت با مشکلات و بحران های متعددی در زمینه استفاده از محیط خود مواجه شده است ،و جهت حل این مشکل و ایجاد مکانی برای داشتن زندگی با استاندارد های مطلوب خود نیازمند برنامه ریزی محیطی می باشد .

تا از طریق اعمال روش های صحیح برای بهره برداری از منابع اطراف خود به شرایط قابل قبول و پایدارتری دست یابی پیدا نماید .برخی از مخاطرات محیطی عبارتند از : سیل ، زلزله ، طوفان ، نابودی کشت زارها ، تخریب لایه ازن ، کاهش منابع آب شیرین ، اثر گلخانه ای ، شور شدن خاک های حاصلخیز ، بیابان زایی ، جنگل زایی و ; ، در نتیجه می بایست از هریک از قسمت های محیط به اندازه توانایی و پتانسیل اش استفاده نمود . تا سبب بر هم خوردن تعادل محیط و ایجاد مخاطره نشویم، بالاخص در نقاط شهری که وقوع یک حادثه تبعات بسیار سهمگینی خواهد داشت . شناخت صحیح از توان ها و محدودیت های یک منطقه می تواند زمینه ساز برنامه ریزی صحیح و در نتیجه رسیدن به توسعه پایدار و بهره برداری صحیح گردد .

وقوع نابهنگام بلایای طبیعی تا مدتی تعادل شرایط عادی را بر هم زده و در نقاط مرزی می تواند زمینه ساز وقوع برخی مسائل از جمله عدم امنیت برای ساکنین ، ورود و خروج به داخل و یا خارج از مرز بدون هماهنگی و ; گردد ، که ممکن است میزان وقوع جرم و جنایت نسبت به قبل افزون گردد.

واژگان کلیدی: (مخاطرات محیطی ، زاهدان ، امنیت ، بحران ، توسعه پایدار )

مقدمه :

خشکسالی، سیلاب، توفان های شن در شمال و توفانهای دریایی در جنوب منطقه عمده ترین بلایای طبیعی بوده اند که سالیان متمادی مردم محروم استان سیستان و بلوچستان با آنها دست و پنجه نرم کرده اند. توفان های شن در سیستان همه ساله بخصوص در هنگام خشکسالی، موجب انباشته شدن ماسه بادی در منازل شخصی، اماکن عمومی و معابر مناطق شهری و روستایی، تاسیسات زیربنایی به ویژه مجراهای آبرسانی رودخانه ها، راهها، محورهای ارتباطی، زمین های کشاورزی و شیوع بیماری های تنفسی و چشمی در میان ساکنان این منطقه می شود: جاری شدن سیل بر اثر بارندگی های شدید مقطعی و فصلی در جنوب و خسارات ناشی از وزش توفان های شن مکرر در شمال استان از رویدادهای طبیعی هر سال این منطقه است که میلیاردها ریال خسارت به اماکن مسکونی و تاسیسات زیربنایی وارد می کند. زمین لرزه های نواحی شمالی استان به علت فعالیت مجدد گسلهای حواشی زون ساختمانی نهبندان _ خاش، گسل زابلی و گسل زاهدان رخ می دهند . در نتیجه هر یک از عناصر جوی بتنهایی می تواند عامل بروز حوادث پیش بینی نشده در مقیاسی وسیع باشد و از آنجا که بلایای طبیعی حد و مرزی نمی شناسند، حجم بزرگی از زلزله، آتشفشان، سیل، خشکسالی، قحطی، یخبندان و توفان را در بر می گیرند . اما نباید از نظر دور داشت که بلایای طبیعی همیشه هم بد نیستند ، با شناخت کافی از شرایط می توان از برخی مزایای آن نیز بهرمند شد ، برای مثال بادهای ۱۲۰ روزه سیستان که می توان از آن در تامین انرژی بادی استفاده نمود . همچنین استفاده از مصالح

۱

National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

ساختمانی مناسب و استاندارد نقش موثری در کاهش خسارات ناشی از بلایای طبیعی ایفا می کند .زندگی در چنین مناطقی نیازبه انسانهایی آگاه و صبور دارد تا بتواند شرایط را طبق خواسته ای خود تغییر دارد .

-۱ کلیات تحقیق :

۱-۱ بیان مسئله :

سیستان به دلیل انزوای جغرافیایی ناشی از موقعیت نسبی و واقع بودن در محیط آندورئیک نه تنها همواره جزء مناطق کم توسعه یافته و محروم کشور بوده است و ساکنین آن اعم از شهری و روستایی پیوسته با مشکلات اقتصادی اجتماعی زیادی روبروبوده اند،بلکه در ابعاد محیطی نیز با پدیده هایی نظیر خشکی هوا، خشکسالی های دور ه ای،مواجه بوده است
.لذا شناخت صحیح از چنین شرایطی لازم و ضروری می باشد تا توسعه و پیشرفت لازم بدست آید .

۱-۲ضرورت و اهمیت تحقیق:

هدف از مطالعه جغرافیایی دست یافتن به شناخت پایه ای از محیط است که بستر و میدان عمل بسیاری از فعالیت های انسانی به شمار می آید. محیط جغرافیایی به ویژه بستر طبیعی آن –پهنه تمامی کنش ها و واکنش های حاصل از پدیده های مستقر در سطح زمین می باشد .شناخت –خصوصیات جغرافیایی محیط از لحاظ طبیعی و اجتماعی و اقتصادی آن از یک طرف می تواند موجب وسعت بینش و معرفت از محیط گشته و از طرف دیگر امکان هرگونه حرکت سنجیده و اندیشیده شده را در محیط از سوی انسان در قلب یک سیستم فراهم سازد و بنابراین شناخت اجزاء و عناصر و عوامل سازنده و موثر در محیط لازمه و پیش شرط هر گونه حرکت اندیشیده شده از طرف انسان است که برای اعمال مدیریت بر محیط و در محیط صورت می گیرد . بنابراین هدف در کنار تخصص می تواند زمینه ساز توسعه و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی یک ناحیه گردد.

۱-۳ اهداف تحقیق:

-۱ بررسی و شناخت تنگناها و محدودیت ها

-۲ بررسی آسیب شناختی عملکرد نهایی اجرایی

۱-۴ روش تحقیق :

روش تحقیق در این پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده و به صورت مطالعه توصیفی – موردی تدوین گردیده است .

۱-۵ فرضیه های تحقیق :

-۱ به نظر می رسد مخازرات محیطی در زاهدان مشکلات فراوانی ایجادکرده است . -۲ به نظر می رسد مخاطرات محیطی بر زندگی مردم تاثیر گذاشته است .

۱-۶ فرایند تحقیق :

مراحل بررسی این پژوهش عبارت است از : -۱ بررسی متون موجود و پیشینه تحقیق

-۲ جمع آوری اطلاعات و داده های مربوط به ناحیه مورد مطالعه شامل گزارش ها ،نقشه ها ،آمار

-۳سازماندهی و تجزیه و تحلیل اطلاعات و استخراج نتایج

-۴ آماده کردن گزارش کتبی

National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

۱-۷ روش گردآوری اطلاعات :

روش گردآوری اطلاعات بیشتر به صورت کتابخانه ای صورت گرفته است.

۱-۸ محدودیت ها و مشکلات تحقیق:

کمبود منابع مورد نیاز از مهمترین محدودیت های این تحقیق به شمار می آید .

۱-۹ روش تجزیه وتحلیل اطلاعات :

روش تجزیه وتحلیل اطلاعات به صورت استقرایی و استنباطی بوده است

۱-۱۰ پیشینه تحقیق :

-۱ بیک محمدی ، حسن ، اثرات خشکسالی های ۱۳۷۷-۸۳ اقتصاد روستایی سیستان وراهکارهای مقابله با آن

;;. -۲

-۲ مبانی نظری :

۲-۱ پیشینه تاریخی :

شهر شدن دزداب که یک آبادی کوچک و ضعیفی بود مدیون توجه انگلیسی ها به این منطقه استراتژیک بوده است که به دنبال راه مناسب برای ارتباط نقاط مرکزی ایران به هندوستان بوده اند که این منطقه را انتخاب کرده بودند ، اولین نشانه های شهر نشینی با احداث خط آهن کویته به زاهدان توسط انگلیسی ها همزمان با جنگ جهانی اول پدیدار شد . هرچند که برخی گارگران هندی را پایه گذار این شهر می دانند . اما سال ها بعد نام این شهر توسط تیمسار جهانبانی به زاهدان تغییر یافت وهر چند که نقشه شهر توسط یک مهندس پاکستانی ریخته شده بود ، معماران ایرانی با توجه به شرایط اقلیمی به ساخت و ساز وتغییر چشم انداز شهر پرداختند . . امروزه زاهدان با جمعیتی بیش از ۶۰۰ هزار نفر یکی از قطب های کشور محسوب می شود و شهر همچنان به طرف جنوب و جنوب غرب در حال گسترش است .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.