مقاله نگاه بومی به ابعاد مختلف امنیت ، راهگشای توسعه پایدار در مرزهای ایران


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله نگاه بومی به ابعاد مختلف امنیت ، راهگشای توسعه پایدار در مرزهای ایران دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نگاه بومی به ابعاد مختلف امنیت ، راهگشای توسعه پایدار در مرزهای ایران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نگاه بومی به ابعاد مختلف امنیت ، راهگشای توسعه پایدار در مرزهای ایران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نگاه بومی به ابعاد مختلف امنیت ، راهگشای توسعه پایدار در مرزهای ایران :

چکیده

طی سال های اخیر موضوع امنیت مناطق مرزی و موضوع انسداد مرزها به طور جدی مورد توجه مسئولان بوده است. در همین راستا به طور سالانه ردیف های بودجه ای برای ساخت تجهیزات و امکانات لجستیکی برای پیشبرد انسداد مرزها در لایحه بودجه در نظر گرفته شده است فارغ از این که موضوع انسداد مرزها چه پیشرفت و تاثیراتی در امنیت وایجاد توسعه پایدار در مناطق مرزی داشته است، به نظر می رسد ابعاد و مولفه های دیگری نیز می تواند در تامین امنیت پایدار در مناطق مرزی موثر باشد.که کمتر مورد توجه قرار گرفته و اگر مورد توجه بوده به صورت تک بعدی یا مقطعی بوده است منجمله بحث نیروی انسانی تحت عنوان پدافند غیر عامل که خود در حفظ و ایجاد ایمنی و امنیت عمومی به صورت آموزش و همکاری همگانی تبلور مییابد؛با این تفاسیر در این پژوهش از روش توصیفی – تحلیلی با ابزار مشاهده مشارکتی در جهت رسیدن به نتایج استفاده شده و همچنین در این مقاله سعی شده ضمن معرفی ابعاد به بررسی جنبه های مختلف و تاثیر همه جانبه آنها در توسعه پایدار مرزهای کشورمان پرداخته شود ، که ابعاد مدنظر این پژوهش عبارتند از : ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و با دنبال کردن سوال اصلی این پژوهش، که آیا توجه به توان نیروهای بومی ونگاه بومی داشتن توانسته است هزینه های لجستیکی را کاهش داده و شرط توسعه پایدار در مرزهای کشور را فراهم سازد ؟ یافته های تحقیق نشانگر این است که توجه به ابعاد یاد شده از آسیبهای فردی و گروهی کاسته و با دادن شخصیت به بومیان و تقسیم کارها در خصوص ابعاد یاد شده بین بومیان هر منطقه مرزی ، بار این قبیل هزینه ها را از دوش دولت بردارد که این امر زمینه شکوفایی ، خلاقیت و انگیزه کارآفرینی در بین بومیان را موجب گردیده است .

واژگان کلیدی: ابعاد امنیت ، بومیان ، مرزها ، توسعه پایدار، هزینه های لجستیکی

مقدمه:

مفهوم احساس امنیت یکی از شاخصه های کیفیت زندگی در شهرهاست و آسیب های اجتماعی از مهم ترین پیامدهای مختلف امنیت به شمار می روند(عظیمی،.(۲۱:۱۳۸۱ الین می گوید اگر مردم فضایی را به دلیل عدم راحتی یا ترس استفاده نکنند، عرصه عمومی از بین رفته است. ناامنی مکان ها و فضاهای عمومی، نشاط و سلامتی را در زندگی روزمره مختل می کند و با ایجاد مانع بر سر راه رشد فرهنگی و مشارکت عمومی، هزینه های زیادی را بر جامعه تحمیل می نماید(افتخاری،

.(۸ :۱۳۸۱

فضاهای شهری به عنوان بستر زندگی و فعالیت شهروندان باید بتوانند با توجه به شباهت ها و تفاوت های میان افراد و گروه های سنی و اجتماعی، جنسی، محیطی امن، سالم و پایدار و جذاب برای همه افراد فراهم کند و به نیاز تمامی اقشار اجتماعی پاسخ مناسب بدهند و پاسخگوی حداقل نیازها باشند(شریعتی، .(۱۰ :۱۳۸۴ امروزه با توجه به بحث مهاجرت به شهرها بویژه

۵۲۵

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
۳۰ و ۳۱ فروردین – ۱۳۹۱ دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

کلانشهرها و به وجود آمدن اختلاط قومی_مذهبی و مزید بر آن مسئله بیکاری و وجود فضاهای جرم خیز در شهر و پیامد آنهاآسیب ها، انحرافات و ناهنجاریهای اجتماعی بحث امنیت و احساس ناامنی شهروندان به دغدغه بزرگی تبدیل شده است.

همانطور که گفته شد موضوع ناامنی بویژه در مرزها، ناشی از آسیب های مختلف اجتماعی و اقتصادی و سیاسی درون خود جامعه شهری است اما در جوامع جهان سوم بحث چند ساله اخیر است که در عمل کمتر به آن توجه شده است و اگر اندک توجهی در طرح ها برنامه ریزی های شهری به مسائل مختلف و شاخص های تاثیر گذار امنیت مرزها پرداخته شده، مختص مرزهای حاشیه ساز بوده و در برنامه ریزی شهرهای کوچک کمتر به این موضوع پرداخته شده و این خود باعث افزایش آسیب های اجتماعی و ; شده است.

در این بین با توجه به گستردگی شهرنشینی و رواج ناامنی در مرزها مطالعه موضوع امنیت، عوامل زمینه ساز آن و راهکارهای تقویت امنیت در مرزها ضرورت می یابد و این موضوع در شهرهای کوچک که بخشی از ناامنیشان مربوط به عوامل خارجی می باشد ضروری تر می نماید.

این نوشتار بر آن است تا با هدف بررسی میزان انواع مختلف امنیت در مرزها، با توجه به نگاه بومیان واقع شده در مرزها، توسعه پایدار نواحی مرز را رقم بزند.

ادبیات پژوهش یا مفاهیم نظری:

اصطلاحات مرزی:

تعریف مرز و سرحد:

– آخرین حد قلمرو زمینی ، هوائی و دریایی و تحت الارضی هر کشور را مرز آن کشور می گویند .

– مرز مهمترین عامل تشخیص و جدائی سرزمین یک کشور از کشور همسایه است .

– خطوط مرزی خطوطی اعتباری و قراردادی است که بمنظور تحدید حدود یک کشور روی زمین و اسناد مرزی مشخص می شود.

مفهوم سرحد در گذشته و در دوران باستان به منظور تعیین قلمرو به کار میرفته، سرحد بیانگر فضایی واسطه میان دو قلمرو میباشد که با عرض کم و طول نسبتا زیاد به صورت نواری ممتد کشیده شده است و دو ناحیه متفاوت را از یکدیگر جدا و متمایز میسازد. پس ماهیتی عمدتا طبیعی و ارگانیک دارد. (حیدری، (۲:۱۳۸۳ شاید بتوان علت وجودی سرحد در گذشته را کمی جمعیت، یا خالی از سکنه بودن بسیاری از نواحی دانست. اما مرز مفهومی می باشد. اما از آن جا که این دو واژه اغلب به جای یکدیگر به کار گرفته میشوند، لازم است در ابتدا به تعریف دقیق هر یک بپردازیم:

مرزها: خطوط اعتباری و قراردادی هستند که به منظور تحدید حدود یک واحد سیاسی بر روی زمین مشخص میشوند به عبارت بهتر مرزهای سیاسی خطوطی قراردادی هستند که نشان دهنده قدرت حکومت مرکزی است و اکثرا ساخته و پرداخته جنگ هستند. (عزتی،(۱۳۸۶
سرحد: منطقه تماس دو موجودیت سیاسی/ اقتصادی مستقل و جدا از هم است که میتواند با اطمینان جلوهگاه محدوده خارجی قدرت و نفوذ یک حکومت عنوان گیرد. پدیده سرزمینی که گستردهاش از پهنای یک خط مرزی فراتر میرود و حالت منطقه سرحدی به خود میگیرد. (عزتی، (۱۳۸۶

ژان گاتمن معتقد است: سرحد، نزد برخی از ملتها خطی بود در فضا که باید حراست و نگهداری میشد. مفهوم فرانسوی

»سرحد طبیعی« شاید بهترین تجلی کننده این برخورد باشد. نزد دیگر ملت ها سرحد یک مطق پیرامونی بود که تحولات اجتماعی اقتصادی شکلدهنده یک ملت را سبب میشد و برای زندگی بهتر آن ملت را کمک میکرد. (گاتمن، (۳۴ :۱۹۶۴

۵۲۶

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
۳۰ و ۳۱ فروردین – ۱۳۹۱ دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

مرزهای دریایی:

خط مبداء: خطی است که از آن مناطق دریایی کشور ساحلی اندازه گیری می شود . خط مبداء مناطق دریایی کشور ج .ا.ا (خلیج فارس ودریای عمان) با استفاده از روش خطوط مستقیم (به استثناء نقاط ۱۴ و (۱۵ که از اتصال ۲۵ نقطه در جزیره های نزدیک به ساحل و دماغه ها ترسیم گردیده بوجود آمده است.

آبهای داخلی: این منطقه شامل خورها ، خلیج ها و برخی شبه خلیج ها است که پیش از خط مبداء قراردارند و جزء آبهای داخلی هرکشورمحسوب می شوند دولت ساحلی بر بستر دریا ، آب و فضای هوائی فراز آن حاکمیت کامل دارد.

دریای سرزمینی : ۱۲ مایل از آبهای داخلی به سمت آبهای آزاد که در این محدوده دولت بر روی آب ، بستر دریا ، زیر بستر وفضای بالای آن حاکمیت کامل دارد و از این نظر تفاوتی بین این منطقه و آبهای داخلی نیست ولی از نظر کشتیرانی حقوق دولت ساحلی با محدودیت روبروست چون کشتیهای دولتهای بیگانه میتوانند با استفاده از حق ((عبور بی ضرر)) از دریای سرزمینی عبور کنند .

منطقه نظارت : در ماوراء و مجاور دریای سرزمینی به عرض ۱۲ مایل یک دولت می تواند به منظور جلوگیری از تخلفات گمرکی ، مالی و مهاجرتی و یا مقررات بهداشتی نظارت داشته باشد .

منطقه انحصاری اقتصادی : طبق کنوانسیون سوم حقوق دریاها منطقه ای است در ماوراء آبهای داخلی که عرض این منطقه نباید از ۲۰۰ مایل دریائی از خط مبداء تجاوز کند .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.