مقاله نقش امنیت در توسعه گردشگری زابل


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
8 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله نقش امنیت در توسعه گردشگری زابل دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقش امنیت در توسعه گردشگری زابل  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقش امنیت در توسعه گردشگری زابل،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقش امنیت در توسعه گردشگری زابل :

چکیده

پیش بینی دستیابی کشورها به ۸،۱ میلیارد نفر سفر تا سال ۲۰۳۰ در مقایسه به تعداد فعلی گردشگران بین المللی ، توسعه این صنعت در کشورهای جهان را امری ضروری می سازد . این امر حاکی از آن است که گردشگری بین المللـی طـی دو دهـه آینده رشد پایدار را بیش از سالهای گذشته تجربه خواهد کرد . این رشد بهمراه خود ، رشد اقتصادی ، پیشـرفت اجتمـاعی و پایداری زیست محیطی را بهمراه خواهد داشت که برآیند آن در تامین امنیت کشورها نقش بسزایی ایفا می نمایـد . امنیـت و گردشگری دو عنصر وابسته به یکدیگر هستند که در فرآیند یک تعامل دوجانبه تأثیر متقابل افزایشی یا کاهشی نسبت به هـم دارند. تعامل فوق در صورتی می تواند به نتایج مطلوب دست یابد که در ترکیـب بـا متغیرهـای جغرافیـای انسـانی و محیطـی

(جوامع میزبان) قرار گیرد و بومی سازی گردد . ترکیب نادرست این سه ضلع نه تنها هزینه ها را بشـدت افـزایش مـی دهـد ، بلکه می تواند مشکلات اجتماعی و امنیتی ایجاد نماید که نمونه آن را می توان در کشور مصر مشاهده نمود . در این بین نگـاه امنیتی به مسائل گردشگری بهمراه عوامل دیگر مـی توانـد فرآینـد دسـتیابی بـه توسـعه گردشـگری را کنـد نمایـد . توسـعه گردشگری در شهر زابل با تاریخی کهن و تمدنی قدیمی ، تحت تاثیر وضعیت امنیتی منطقه قرار دارد . با این وجود نمی توان عدم رشد کافی گردشگری در این منطقه را تنها مرتبط با موضوع امنیت دانست ، بلکه عدم بکارگیری تکنولوژی و شیوه های جدیدگردشگری مبتنی بر برقراری توازن بین امنیت و گردشگری ، مهمترین عامل در این امر ارزیابی می گردد.

واژگان کلیدی: گردشگری ، امنیت ، توسعه ، زابل، توسعه گردشگری ، توسعه اقتصادی

مقدمه :

توسعه صنعت گردشگری بر اساس اصول توسعه پایدار ، از فاکتورهای مهم در رشد و هدایت این صنعت می باشد. این صنعت در برخی کشورها به عنوان صنعتی که انتظارات مشروعش از دولت باید مد نظر قرار گیرد، مطرح نشده است . از یکسو صنعت گردشگری در جهت منافع خود باید همکاری و هماهنگی کامل با نهادهای دولتی یعنی نیروهای انتظـامی-امنیتـی را در نظـر داشته باشد و از سوی دیگر این نهادها با صرف هزینه های کمتر می توانند فرآیند تامین امنیت ملـی را تسـهیل نماینـد. زیـرا زمانی که محیط امن است ، گردشگر نیز بی خطر و در کمال آرامش به سفر می رود . اجلاس بین المللی ایمنی گردشـگری و امنیت در مالزی که ژوئن ۲۰۱۰ برگزار شد نشان داد برای ادامه رشد گردشگری بین المللی ، تـامین امنیـت بیشـتر ، یـک فاکتور مهم در این روند است . زیرا در شرایطی که شاهد تداوم یافتن اعمال تروریسـتی و تهدیـدات مربـوط بـه آن هسـتیم ، بهبود امنیت نقش کلیدی برای بهبود گردشگری دارد . بهبود امنیت کلی در مناطق توریستی ، یک عامل کلیدی جذاب برای تشویق گردشگران به یک سفر امن است . شهر زابل علیرغم اینکه تاریخی بسـیار کهـن و غنـی دارد و امکانـات و ظرفیتهـای بسیار برای توسعه گردشگری ، هنوز به جایگاه مناسبی در مقایسه با سایر نقاط گردشگری ایران دسـت نیافتـه اسـت . لـذا بـا توجه به آمار منتشره توسط سازمانهای بین المللی که رشد روزافزون تعداد گردشگران بین المللی را نشان می دهد، بنظر مـی

۱۰۸۶

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
۳۰ و ۳۱ فروردین – ۱۳۹۱ دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

رسد زابل با توجه به ویژگیهای ناشناخته اش می تواند مکان جدیدی برای آنان باشد . با در نظر گرفتن نکـات فـوق ، بررسـی علل عدم توسعه یافتگی صنعت جهانگردی در این شهر تاریخی با تاکید بر عامل امنیت امری ضروری است . سوال اصلی ایـن است که امنیت در شهر زابل چگونه و در چه حدی برتوسعه گردشگری در این شهر تاثیر می گذارد؟ آیا می توان شـیوه هـای جدید گردشگری را بگونه ای سازماندهی نمود که ناامنی در این منطقه کمترین تاثیر را بر آن داشته باشد ؟

مبانی نظری :

گردشگری در دنیای جدید به عنوان صنعتی مهم در امر توسعه اقتصادی کشورها مد نظر تصمیم گیرندگان قرار گرفته اسـت .

در راستای تحقق این امر و گسترش آن ، بدون شک موضوع امنیت یکی از پارامترهای مهم می باشد که محققان توجه خاصی بدان نموده اند . زیرا هر انسانی که از آن به نام »گردشگر« یاد می کنیم در انتخاب مقاصد گردشگری خود ، اولین پارامتری را که بدان توجه می نماید ، وجود امنیت می باشد . بر این اساس می توان گفت » بدون امنیت گردشگری حتی بهترین بازاریابی با شکست مواجه خواهدشد.« لذا در این مقاله خواهیم کوشید تا ضمن بررسی رابطه امنیت و گردشگری ، به تاثیر این عامـل در گردشگری زابل بپردازیم .

پیشینه تحقیق :

در خصوص وجود رابطه ارگانیک بین امنیت و گردشگری ، گزارشات زیادی اعم از سطوح تئوریک یا میدانی تهیه شده اسـت .

همچنین مقالات متعددی در مورد گردشگری در استان سیستان و بلوچستان و زابل و موانع موجود در ایـن زمینـه بـه رسـته نگارش درآمده است . لیکن این مقاله با عبور از سطوح فوق الذکر ، رویکرد جدیدی را دنبال می نماید کـه در آن چشـم انـداز های نوینی که مناسب ترین ترکیب را از سه ضلع امنیت، گردشگری و زابل بسازد تا بتوان این صنعت را در مکان جغرافیـایی

(زابل) گسترش داد .

روش تحقیق :

فقدان آمار و گزارشات مستند علمی ، اعم از سطح دولتی ، مراکز تحقیقاتی و سـازمانهای غیردولتـی ، از موانـع تحقیـق بـود .

بمنظور پر کردن خلاء مذکور و اجرای تحقیق که بتواند جنبه » عملیاتی – اجرایی « داشته باشد از روش اسنادی و کتابخانـه ای استفاده گردید .

فرضیه های تحقیق :

همانگونه که در مقدمه و چکیده اشاره رفت ، فرضیه هـای تحقیـق متکـی بـر وجـود رابطـه ارگانیـک بـین امنیـت و اهـداف گردشگران است که برآیند آن به عنوان مهمترین پارامتر در تعیین مکان مورد نظر گردشگران تاثیر بنیادین دارد . فرضیه دیگر این است که امنیت گردشگری فقط از طرق اجرای شیوه های سنتی تامین امنیت حاصـل نمـی گـردد و مـی تـوان بـا تغییـر برداشت از این مفهوم ، راهکارهای جدیدی بدست آورد. از سوی دیگر فرضیه دیگـری کـه در ایـن مقالـه بـر آن تکیـه نمـوده استفاده از تکنولوژیهای جدید و مدلهای آمایش سرزمینی مدرن است که با بهره گیری از آنها می توان گردشـگری در منـاطق اقلیت نشین ( زابل ) را توسعه داد .

متغیرهای تاثیر گذار در توسعه گردشگری :

گردشگری به عنوان یک صنعت ، ترکیبی از فعالیتها ، خدمات و صنایع متعدد میباشد ، که متغیرهای تاثیر گذار بر آن را می توان (۱ منابع جهانگردی (۲ زیرساختها دانست . منابع جهانگردی شامل منابع طبیعی، منابع فرهنگی و منابع انسانساخت میباشند و زیرساختها شامل تمامی ساخت و سازهای زیربنایی و روبنایی هستند که مهمترین آنها را می توان سیستمهای ارتباطی، بهداشتی، حمل و نقل ، هتلها، رستورانها، مراکز خرید، مراکز تفریح و;دانست. وجود زیر ساخت ها خود باعث توسعه پایدار می باشد وحضور توریسم وگردشگری این توسعه را تکمیل می کند که دو متغیر مهم در این زمینه عبارتند از :

۱۰۸۷

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
۳۰ و ۳۱ فروردین – ۱۳۹۱ دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

تبلیغات صحیح و اطلاعرسانی وسیع :

صرف وجود منابع گردشگری در یک کشـور ، باعـث جـذل گردشـگران نمـی شـود . بلکـه تبلیغـات در خصـوص امکانـات و استعدادهای گردشگری و جاذبه های متنوع توریستی و شناخت عمقی آن فرهنگ و خرده فرهنگ ها و تمدن و تاریخ و حیـات اجتماعی،اقتصادی درتوسعه صنعت گردشگری در توسعه گردشگری حیـاتی اسـت . اسـتفاده از وسـایل ارتبـاط جمعـی مثـل تلویزیون ، رادیو، تلفن، پست، امکانات و فرصت های برگزاری کنفرانس ها و نمایشگاه ها و جشـنواره هـای فرهنگـی و هنـری در داخل یا خارج ، همچنین استفاده از نشریات در جشنوارهها و کنفرانسهای بینالمللی و داخلی بسیار مهم هستند.

گسترش حمل و نقل ( بنادر، فرودگاهها و شبکه جادهای) :

وجود منابع گردشگری و تبلیغات به تنهایی در جذب گردشگران مفید نخواهد بود . زیرا گردشـگر نیازمنـد دسترسـی آسـان و استفاده حداکثری از زمان خود می باشد . این امر اهمیت حمل و نقل را در این صنعت نشان می دهد .تعداد و موقعیت مکانی انواع راه های حمل و نقل از اهمیت بالایی برخوردار است. بعلاوه تردد آسان به یک کشور یا یک منطقـه بسـیار حـائز اهمیـت است .

با این وجود تبلیغات و حمل و نقل و سایر اقدامات و تاسیسات زیر بنایی و روبنایی را نمی توان به عنوان تمام متغیرهای تـاثیر گذار بر توسعه گردشگری عنوان نمود . بنظر نگارنده مدیریت برنامه ریزی و امنیت دو شاخصه حیـاتی در توسـعه گردشـگری می باشند .

برنامه ریزی ملی

برنامه ریزی منطقه ای

برنامه ریزی شهر ها وتفریح گاهها

توسعه پایدار گردشگری

شکل(۲ روند برنامه ریزی برای توسعه پایدار گردشگری همانگونه که مشاهده می شود، توسعه پایدار گردشگری نیازمند برنامه ریزی در سه سطح ، شهری، منطقـه ای و ملـی اسـت .

زیرا اصولا گردشگری برای توسعه یافتن نیازمند روابط تنگاتنگ با تمام ارکان حکومت و بخش خصوصی است . از سوی دیگـر اگر جذابترین منطقه گردشگری با تمام امکانات برای بازدید فراهم شده وبرنامه ریزیهای کاملی نیز بعمل آمده باشد، اما امنیت وجود نداشته باشد ، قطعا تمام فعالیتها و اقدامات بی نتیجه می ماند. زیرا گردشگر تمایلی برای به خطر انداختن جان خـود در این مسیر ندارد. اکنون باید دید ، معنا و مفهوم امنیت چیست ، چه مراحلی را طی نمـوده و چـه ارتبـاطی بـا سـایر بخشـهای مرتبط با گردشگری دارد .

مفاهیم گردشگری :

گردشگری از درآمدزا ترین صنایع موجود در دنیا مورد توجه برنامه ریزان قرار گرفته است. تاثیر اقتصادی ایـن صـنعت بحـدی است که حدودا مخارج % ۷ از سرمایه جهان را در برمی گیرد. سازمان جهانی جهانگردی ( UNWTO ) گردشـگری را چنـین تعریف می کند:» جهانگردی به تمامی فعالیتهایی که یک فرد یا افراد در طول مسافرت در مکانی خارج از محـیط معمـول کـار وزندگی خود انجام می دهند، اطلاق می شود. این مسافرت بیش از یکسال طول نمی کشد و هدف فرد یا افراد تفریح و سیاحت، تجارت و یا اهداف دیگرست[wto,1993] «به ازاء ورود هر توریست به یک منطقه ۵ فرصت شغلی ایجـاد مـی شـود.-۲۰۰۰

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.