مقاله روش اندازه‏گیری فسفر در خوراک دام و طیور


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله روش اندازه‏گیری فسفر در خوراک دام و طیور دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله روش اندازه‏گیری فسفر در خوراک دام و طیور  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله روش اندازه‏گیری فسفر در خوراک دام و طیور،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله روش اندازه‏گیری فسفر در خوراک دام و طیور :

   روش اندازه‏گیری فسفر در خوراک دام و طیور

  ۱ –  هدف

 هدف از تدوین این استاندارد ارائه روشهای تعیین مقدار فسفر در خوراک دام و طیور به طریقه اسپکتروفتومتری و تیتریمتری می‏باشد . 

  ۲ –  دامنه کاربرد

 روشهای ارائه شده در این استاندارد برای تعیین مقدار فسفر در خوراک دام و طیور کاربرد دارد . 

  ۳ –  تعیین مقدار فسفر

 ۳ – ۱ –  تعیین مقدار فسفر به دو روش زیر انجام می‏گردد :

 ۳ – ۱ –  روش اندازه‏گیری فسفر به طریقه اسپکتروفتومتری :

 این روش برای فرآورده‏هائی که مقدار فسفر آنها پائین است بکار می‏رود .  و در برخی از مواردی که فسفر فرآورده زیاد است می‏توان از روش تیتریمتری استفاده نمود . 

 ۳ – ۱ – ۱ –  اصول : خاکستر کردن بخش آزمودنی بوسیله احتراق خشک و انحلال خاکستر در اسید ( در مورد خوراک دام متشکل از مواد آلی ) و یا به روش هضم کردن و انحلال در اسید ( در مورد خوراک دام متشکل از مواد معدنی یا مایع .)  تأثیر دادن معرف مولیبد و وانادات روی محلول حاصل و اندازه‏گیری جذب محلول زرد متشکله بوسیله اسپکتروفتومتر در طول موج ۴۳۰ نانومتر . 

 ۳ – ۱ – ۲ –  معرفها : تمام معرفها باید از نوع آزمایشگاهی و آب مصرفی باید آب مقطر و یا آب معادل آن از نظر خلوص است . 

 ۳ – ۱ – ۲ – ۱ –  کربنات کلسیم

 ۳ – ۱ – ۲ – ۲ –  اسید کلریدریک با غلظت ۶ ملکول گرم در لیتر

 ۳ – ۱ – ۲ – ۳ –  اسید نیتریک با غلظت ۱ ملکول گرم در لیتر

 ۳ – ۱ – ۲ – ۴ –  اسید نیتریک با وزن مخصوص ۱/۳۸ گرم در میلی لیتر در حرارت ۲۰ درجه سلسیوس

 ۳ – ۱ – ۲ – ۵ –  اسید سولفوریک با وزن مخصوص ۱/۴۸ گرم در میلی لیتر در حرارت ۲۰ درجه سلسیوس

 ۳ – ۱ – ۲ – ۶ –  معرف مولیبدووانادات ۱

 در یک بالن ژوژه یک لیتری ۲۰۰ میلی لیتر محلول هپتامولیبدات آمونیم (۳ – ۱ – ۲ – ۷) و ۲۰۰ میلی لیتر محلول مونوواندات آمونیم (۳ – ۱ – ۲ – ۸) و ۱۳۵ میل لیتر اسید نیتریک (۳ – ۱ – ۲ – ۴) و مقدار کافی آب مقطر ریخته به حجم برسانید . 

 ۳ – ۱ – ۲ – ۷ –  محلول هپتا مولیبدات آمونیم ۲

 در یک بالن ژوژه یک لیتری ۱۰۰ گرم هپتامولیبدات آمونیم وارد کرده و به آن ۱۰ میلی لیتر آمونیاک ( با وزن مخصوص ۰/۹۱ گرم در میلی لیتر در ۲۰ درجه سلسیوس حرارت ) بیافزائید و با آب مقطر حجم آن را به یک لیتر برسانید . 

 ۳ – ۱ – ۲ – ۸ –  محلول مونو وانادات آمونیم ۳

 ۲/۳۵ گرم مونو وانادات آمونیم را در ۴۰۰ میلی لیتر آب مقطر داغ حل کنید .  محلول را دائمأ با حرکت دورانی چرخانده به آهستگی ۲۰ میلی لیتر اسید نیتریک رقیق (۷ میلی لیتر اسید نیتریک غلیظ (۳ – ۱ – ۲ – ۴) به اضافه ۱۳ میلی لیتر آب مقطر ) به آن بیفزایید و با آب مقطر حجم آن را به یک لیتر برسانید . 

 ۳ – ۱ – ۲ – ۹ –  محلول استاندارد فسفر که حاوی یک میلی گرم فسفر در میلی لیتر است در یک بالن ژوژه یک لیتری مقدار ۴/۳۹۴ گرم فسفات دی هیدروژن پتاسیم که قبل از توزین در حرارت ۱۰۳ درجه سلسیوس خشک شده است را در مقداری آب مقطر حل کرده و حجم آنرا به یک لیتر برساند . 

 ۳ – ۱ – ۳ –  دستگاهها و لوازم

 ۳ – ۱ – ۳ – ۱ –  بوته سیلیسی یا چینی برای خاکستر کردن

 ۳ – ۱ – ۳ – ۲ –  کوره الکتریکی قابل تنظیم در حرارت ۵۵۰±۲۰ درجه سلسیوس

 ۳ – ۱ – ۳ – ۳ –  بالن کپلدال به گنجایش ۲۵۰ میلی لیتر

 ۳ – ۱ – ۳ – ۴ –  بالن ژوژه‏ای ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلی لیتر

 ۳ – ۱ – ۳ – ۵ –  اسپکتروفتومتر مجهز به سل‏های۴با قطر ۱۰ میلی متری مناسب برای اندازه‏گیری در طول موج ۴۳۰ نانومتر

 ۳ – ۱ – ۳ – ۶ –  لوله‏های آزمایش شیشه‏ای سر سمباده‏ای ۲۵ تا ۳۰ میلی لیتر

 ۳ – ۱ – ۳ – ۷ –  حمام شن

 ۳ – ۱ – ۳ – ۸ –  بشر به ظرفیت ۲۵۰ میلی لیتر

 ۳ – ۱ – ۳ – ۹ –  پی پت‏های مدرج

 ۳ – ۱ – ۳ – ۱۰ –  ترازوی حساس آزمایشگاهی

 ۳ – ۱ – ۴ –   طرز عمل : بر حسب طبیعت یا جنش نمونه یک بخش آزمودنی را بردارید و به یکی  از دو روش زیر عمل نمائید :

 الف : خاکستری کردن به روش خشک : که در مورد نمونه حاوی مواد آلی عاری از فسفاتها است :

 در حدود ۲/۵ گرم از نمونه را با دقت یک میلی گرم در یک کپسول وزن کنید .  بخش آزمودنی حاصل را با دقت و کاملا ” با یک گرم کربنات کلسیم مخلوط کنید . این مخلوط را در کوره الکتریکی در حرارت ۵۵۰±۲۰ درجه سلسیوس تا بدست آمدن خاکستر سفید یا خاکستری رنگ بسوزانید ( وجود مقدار جزئی زغال در خاکستر حاصله مزاحمت ایجاد نمی‏کند .) 

 خاکستر را در بشر ۲۵۰ میلی لیتری منتقل نمائید بآن ۲۰ میلی لیتر اسید کلریدریک و ۱۰ میلی لیتر اسید نیتریک بیافزائید و به مدت ۲ تا ۵ دقیقه بجوشانید محلول حاصله را در یک بالن ژوژه ۵۰۰ میلی لیتری بریزید و چند مرتبه بشر را با آب مقطر داغ بشوئید سپس آنرا به حجم رسانده , مخلوط کرده و صاف نمائید . 

 ب – خاکستر کردن به روش مرطوب : این روش در مورد ترکیبات معدنی و مواد مایع دامی کاربرد دارد . 

 یک گرم یا بیشتر از نمونه را با تقریب یک میلی گرم وزن کنید و آنرا به بالن کیلدال بریزید و بآن ۲۰ میلی لیتر اسید سولفوریک بیافزائید مخلوط کنید تا نمونه کاملا به اسید آغشته شده و از چسبیدن ذرات نمونه به جدار بالن پیشگیری شود .  حرارت دهید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید در محلی آرام قرار دهید و بگذراید خنک شود سپس ۳ میلی لیتر اسید نیتریک (۳ – ۱ – ۲ – ۴) بیفزایید و به ملایمت حرارت دهید و بگذارید سرد شود آنگاه مقدار بیشتری اسید نیتریک اضافه کرده و حرارت دهید تا بجوشد این عمل را آنقدر ادامه دهید تا محلول حاصله بی رنگ شود .  آنگاه سرد کنید , کمی آب مقطر بآن بیفزایید و آنرا بهمراه با آبهای شست و شوی بالن کیلدال با آب مقطر داغ در یک بالن ژوژه ۵۰۰ میلی لیتری بریزید .  بگذارید سرد شود و حجم آنرا با آب مقطر تکمیل , مخلوط و صاف نمائید . 

 ۳ – ۱ – ۵ –  تشکیل رنگ و اندازه‏گیری جذب آن :

 مقدار مشخصی از محلول صاف شده حاصله از روش خشک یا مرطوب را آنقدر با آب مقطر رقیق کنید تا غلظت فسفر در هر میلی لیتر از ۴۰ میکرو گرم در میلی لیتر بیشتر نباشد . 

 بوسیله پی پت ۱۰ میلی لیتر این محلول را در یک لوله آزمایش وارد کنید و با یک پی پت دیگر بآن ۱۰ میلی لیتر معرف مولیبدو وانادات (۳ – ۱ – ۲ – ۶) بیافزائید و آنرا مخلوط کرده بگذارید ۱۰ دقیقه در حرارت ۲۰ درجه سلسیوس آرام قرار گیرد . 

 بخشی از محلول حاصله را در سل اندازه‏گیری بریزید و جذب آنرا در اسپکتروفتومتر در طول موج ۴۳۰ نانومتر اندازه بگیرید و به عنوان شاهد از محلول حاصل از افزودن ۱۰ میلی لیتر معرف مولیبدو وانادات (۳ – ۱ – ۲ – ۶) به ۱۰ میلی لیتر آب مقطر استفاده کنید . برای دقت بیشتر ضروری است که آزمایش در دو تکرار همزمان صورت گیرد . 

 ۳ – ۱ – ۶ –  تهیه منحنی استاندارد : با استفاده از محلول استاندارد فسفر (۳ – ۱ – ۲ – ۹) و بوسیله پی پت‏های مدرج (۳ – ۱ – ۳ – ۹) محلول‏هائی تهیه کنید که به ترتیب حاوی ۵, ۱۰, ۲۰, ۳۰, ۴۰, میکرو گرم فسفر در میلی لیتر باشد . 

 ۳ – ۱ – ۶ – ۱ –  بوسیله یک پی پت ۱۰ میلی لیتر از هر یک از محلولهای فوق را در یک دسته مرکب از ۵ لوله آزمایش (۳ – ۱ – ۳ – ۶) به ترتیب وارد کنید و بهر کدام بوسیله پی پت دیگری ۱۰ میلی لیتر معرف مولیبدو وانادات (۳ – ۱ – ۲ – ۶) بیافزائید مخلوط کنید و بگذارید مدت ۱۰ دقیقه در حرارت محیط باقی بماند جذب هر یک از محلولهای فوق را بر طبق دستورالعمل (۳ – ۱ – ۵) اندازه بگیرید . 

 ۳ – ۱ – ۶ – ۲ –  در دستگاه مختصات جذبهای قرائت شده را در برابر غلظت فسفر محلولهای استاندارد (۳ – ۱ – ۶) برحسب میکرو گرم در میلی لیتر قرار دهید و نقاط حاصل را بهم وصل نمائید تا منحنی سنجش بدست آید .  

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.