مقاله دانش ریاضی


در حال بارگذاری
14 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله دانش ریاضی دارای ۳۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله دانش ریاضی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله دانش ریاضی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله دانش ریاضی :


مراحل پیدایش دانش ریاضی

در این قسمت می خواهم در ارتباط با تاریخ ریاضییات مطالبی را بنویسم .که مطالب درج شده در این قسمت بر گرفته از کتاب تاریخ ریاضیات است.
مراحل پیدایش دانش ریاضی
ریاضیات طی چهار مرحله به وجود آمده است .
مرحله اول :
مرحله اول مربوط به پیدایش آن در بابل است .یونانیان بعدهای طی تماس های روز افزانشان با بابلی ها که بعد از لشکر کشی های اسکندر به حد اعلاء خود رسیده بود تحت تاثیر ریاضیات آن ها قرار گرفت . و موجب شد با اکتشافات ریاضی و نجومی بابلی ها آشنا یی یابند .ولی روش علمی ریاضی یونانیان بر پایه مشاهده و آزمایش نبود بلکه از راه قیاس به جهان خارج معرفت حاصل می کردند.و قیاس بر پایه اصولی کای بود و آن اصول کلی از احساس آنان از وجود نظم در جهان ناشی می شد.وبه طور کلی از روش قیاس در ریاضیات استفاده می کردند.در این مرحله اصول استنتاجی متوالی ریاضیات که از دوران ائوکوکسوس سرچشمه گرفته بود مطرح شد وبا پیدایش اصول اقلیدس به صورت قطعی ومدون در آمد.
مرحله دوم:
ریاضیات طی قرن هفدهم به مرحله پیشرفت حاد وشدید خود رسید .که هندسه تحلیلی (۶۰۰سال قیل از میلاد مسیح به وسیله تالس شروع شد)و حساب دیفرانسیل و انتگرال (توسط بابلی ها شروع شد)به وجود آمد در حالی که هندسه اقلیدسی جایگاه خودش را حفظ کرده بود ولی آرمان یونانیان که بر پایه اتکای به اصول در علوم و استنتاج منطقی یکباره طی قرنهای هفدهم و هیجدهم ناپدید گردید.در مرحله دوم برای پیشقدمان ریاضی استدلال منطقی دقیق به صورت بدیهی و خالی از تضاد بود و به دنبال اثبات حدس و گمان خود رفتند و هر جای لازم بود از استدلال استفاده می کردند .وبدین ترتیب پیشرفت و ترقی جای خویش را به روح انتقادی وتردید واگذاشت.
مرحله سوم:
طی قرن نوزدهم احتیاج ضروری به استحکام نتایج حاصل ومیا وافری به تامین بیشتری در راه پیشرفت معارف اصلی به صورتی اجتناب ناپذیر منجر به تجدید نظر در مبانی ریاضیات جدید و خلاصه حساب دیفرانسیل وانتگرال گردید .بنابراین قرن نوزدهم نه فقط دوران پیشرفت جدید بوده است .بلکه یکی از مشخصات مهم آن بازگشت موفقیت آمیز به سوی دقت واستدلال منطقی پیش گرفت.
مرحله چها رم:
یکبار دیگر آونگ به جانب خلوص منطقی خم گردید وحتی چنین به نظر می رسد که در عصر حاضر که ما در آن قرار داریم همین گونه است در این مرحله جدایی نا خوشایند ما بین ریاضیات و موارد استعمال حیاتی آن ،جای خویش را به دوران وحدت دا د استحکام و صلابت داخلی ریاضیات بار دیگر بدست آمد. بر قراری این اتحاد مجد د می تواند موضوع کوشش اصلی در ریاضیات طی دوران آینده قرار می گیرد.

|+| نوشته شده در دوشنبه ۲۶ آذر۱۳۸۶ ساعت ۱:۵۳ PM توسط ًصفیه |
________________________________________
تاریخچه ریاضی:
تاریخچه ریاضی:
ریاضیات در یک دوره ی تاریخی و بوسیله یک ملت بوجود نیامده است بلکه محصول اعصار متوالی و نتیجه کار نسل های زیادی است .
نخستین مفاهیم ریاضی در دوره های باستانی بوجود آمده است وبا عبور از یک دوره به دوره دیگر در ارکان ریاضیات تغییراتی راه می یابد ولی مفاهیم آن مثل قضیه ی فیثاغورث بقوت خود باقی است.
کهن ترین اسناد ریاضی به سال های ۱۰۰۰قبل از۳۵۰۰ میلاد تا سال قبل از میلاد بر میگردد.
۲سند یا ۲مجموعه از مسائل ریاضی یا ۲مقاله از کهن ترین مقالات ریاضی است که به شکل طومار می باشد
این دو سند عبارتند از:
۱-پاپیروس گولنیچف که دارای ۲۵ مساله حساب است و یکی از مسائل مهم آن اندازه گیری حجم هرم ناقص مربع القاعدین (مصریان)است. واین سند در موزه مسکو می باشد.این سند قدیمی تر است و قدمت آن به تاریخ فرمنروایی ساسله ی سیزده هم در سال۱۷۸۸قبل از میلاد مسیح بر می گردد.
۲- پاپیروس ریند که در موزه بریتانیا نگه داری می شود و دارای قواعدی برای تحقیق در طبیعت و برای شناخت طبیعت می باشد.قدمت این سند به دوره ی هیکسوسها یعنی ۱۷ قرن قبل از میلاد مربوط است
این دو سند نمایشگر یک زمان هستند و آن روزگار پادشاهی سلسله دوازده هم مصر است.
و مطلب شگفت انگیز که طول هر دو پاپیروس برابر است .
سارتن :بحث به عنوان علم بابلی
پیشرفت علم بابلی با ظهور ارشمیدس باعث می شود که مسائلی که در جبر فراموش شده بود زنده شود اما دو باره این مسائل فراموش می شوند تا آنگاه که اقوامی که به زبان عربی سخن می گفتند (مسلمانان)دوباره زنده می کنند کلمه Aalgebra (جبر)از لغت عربی الجبر گرفته شده است.
واژه جبر یعنی جبران کردن و به معنی بردن حد منفی از یک سمت برابری به سمت دیگر ودر نتیجه مثبت کردن آن است جبر رشته ی وسیع و بسیار مهم ریاضیات است که موضوع آن تعمیم خواص اعمال حساب بر اعدادو تحقیق در روابط عمومی اعداداست . بوسیله استعمال حروف به جای استعمال اعدادوبوسیله استعمال علامات .و از فواید عمده تعیین مقادیر مجهول بوسیله حل معادلات است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.