تحقیق زعفران
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
تحقیق زعفران دارای ۲۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق زعفران کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق زعفران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق زعفران :
زعفران از جمله محصولاتی است که کاشت آن از گذشته دور در مناطق جنوبی خراسان معمول بوده است و در بین گیاهان ایران مناسب ترین زراعت کشت متراکم ( Antensive) برای نقاط محروم ودور افتاده کشور است چرا که اغلب مناطق زعفران کاری کشور در فاصله دوری از مرکز واقع شده و فاقد استعداد های صنعتی و امکانات تولیدی دیگر می باشند و چون در محدودیت شدید و ادواری آب کشاورزی نیز به سر می برد.
در سال ۷۹-۷۸ نیز سطح کشت زعفران ۴۱۳۲۵ هکتار گزارش شده که با توجه به معضل خشکسالی ۵/۱۲۵تن محصول تولید شده است که از این مقدار تولید حدود ۱۱۰تن آن به ارزش تقریبی ۴۰میلیون دلار به خارج از کشور صادر شده است.
به رغم سهم ایران در تولید و صادرات زعفران، کشور ما نقشی در تجارت بین المللی آن ندارد و حاکمیت بازار زعفران دنیا فعلا در دست اسپانیا است و این کشور تا این اواخر محصول ایران را به نازل ترین قیمت خریده و آن را در بسته بندی های خود به نام اسپانیا به بازارهای جهانی عرضه نموده است.
۱- دانستنی های عمومی
۱- ۱ تاریخچه کشت و گسترش زعفران در ایران
زعفران از گیاهان بومی فلات ایران است کشت این گیاه از گذشته بسیار دور، در بسیاری از مناطق مرکزی ایران متداول بوده است در زمان فتح ایران توسط اعراب ایرانی ها به زعفران ”لارکیماس ” می گفتند سپس با گسترش فرهنگ عربی در گویش فارسی، این واژه به ” الزعفران ” و پس از آن به زعفران تغییر نام داد کشت زعفران توسط اعراب در قرن دهم میلادی در اسپانیا رواج یافت و در پی آن در قرن هجدهم میلادی کشت آن در انگلستان در ناحیه ای به نام Walden گسترده شد که امروزه این محل به نام Saffron Walden معروف است کشت زعفران در حال حاضر در ایران در مناطق خراسان جنوبی، کرمان، استان مرکزی، یزد و به ویژه اصطهبانات فارس منحصر گردیده است.
۱-۲ مشخصات گیاهان و پراکنش آن :
زعفران Saffron گیاهی است از تیره زنبقیان Iridaceae از جنس کروکس Crocus که پراکندگی آن از پرتقال و مراکش در غرب اسپانیا گرفته تا قرقیزستان و ایالت سین کیانگ چین ادامه می یابد.
کروکس ها گیاهانی هستند دائمی، علفی، زینتی، کوتاه که در اوایل پائیز یا در اوایل بهار گل میدهند.
کروکس : دارای ساقه زیر زمینی مدور، سخت، گوشتدار و تو پر بوده که پوسته فیبری قهوه ای رنگی آن را احاطه نموده است. ساقه زیر زمینی زعفران را در اصطلاح کشاورزان پیاز و در گیاه شناسی به آن بنه یا کرم Corm می گویند. پوشش فیبری روی بنه ها یا کرم ها بر اساس نوع بافت در کروکس ها مختلف و متفاوت است که این خود موجب تشخیص کروکس ها از یکدیگر می گردد.
انواع پوشش ها در زعفران ها به شرح زیرند :
۱- مشبک Reticulated Fibres
۲- حلقوی Annulated Fibres
۳- غشایی (با الیاف موازی ) Memberanous Fibres
۴- در هم بافته Interwoven Fibres
۱-۲-۱ مشخصات زعفران زراعی :
زعفران زراعی مانند زعفران های زینتی گیاهی است علفی، دایمی و دارای ساقه زیر زمینی یا بنه می باشد که در بین کشاورزان به پیاز زعفران مشهور است. در راس پیاز ها بسته به درشتی و شادابی آنها از ۴-۱ جوانه راسی دیده می شود، جوانه های راسی ایجاد گل و برگ می کند. درشتی پیاز های زعفران از یک نخود تا یک گردو در حد بین ۲۰-۱ گرم تغییر می کند. ریشه های زعفران افشان و کوتاه و از این رو خاک عمیق و حاصلخیز و سبک برای رشد و نمو پیاز و عملکرد مطلوب نیاز دارد. گل زعفران اولین اندامی است که در اوایل پائیز ظاهر می شود در سال اول کشت به علت ضعف پیاز ها و عدم استقرار کامل آنها در خاک جوانه های گل توان کافی برای رویش ندارند. پوشش گل از سه کاسبرگ و سه گلبرگ همرنگ بنفش تشکیل شده، به طوریکه تشخیص کاسبرگ از گلبرگ مشکل است. تعداد پرچم ها سه و طول پرچم ها دو برابر بساک است، بساک زعفران زرد رنگ می باشد، تخمدان گل زعفران در داخل چمچه و در چند سانتی متری سطح خاک قرار دارد.
خامه میله باریک و بلندی است که از روی تخمدان بیرون می آید و در انتها به ۳ کلاله قرمز عنابی ختم می شود و در طول هر رشته کلاله در حدود ۳-۲ سانتی متر است. هر رشته کلاله ظاهر بوقی شکل دارد، دهانه بوق دنده دار و پهن به عرض ۴-۳ میلیمتر است و قسمت مورد استفاده زعفران همین کلاله سه شاخه آن می باشد، که به هنگام برداشت میله خامه نیز با آن همراه است.
بر گها معمولا بعد از ظهور گل ها ظاهر می شوند، مگر آنکه در آبیاری زعفران تعجیل شود، در این صورت ممکن است برگ ها زود تر گل زعفران ظاهر شوند.
برگ ها مستقیما از روی پیاز خارج می گردند . زعفران فاقد ساقه هوایی است از این رو مزرعه زعفران حالت چمن زاری را دارد که بوته های چمن به ارتفاع نسبتا زیادی روئیده باشند.
برگ های زعفران سر نیزه ای، باریک به ارتفاع ۴۰-۳۰ سانتی متر در اراضی حاصلخیز برگ های زعفران به تعدا زیاد و به صورت بلند رشد می کنند، به طوری که فاصله پیاز کاری را کاملا می پوشانند. گاهی بر روی یک پیاز چه چنانچه قبلا نیز اشاره شد، به جای یک مجموعه گل و برگ دو یا سه مجموعه نیز ممکن است بوجود آید.
۱-۲-۲ مشخصات ژنتیکی و اصلاح نژاد زعفران :
کاراساوا اتوتریپلوئید یا نازا بودن طبیعی زعفران را عنوان کرده و کروموزوم های زعفران را در سه گروه ۸ تایی ۲N=3N=24 گزارش نموده است.
در سنوات اخیر در دانشگاه تهران ( بخصوص در مرکز تحقیقات بیو شیمی و بیو فیزیک ) مطالعاتی بر روی زعفران توسط آقایان استیلائی، نوری، آقا محمدی، کیا لاشکی، ابراهیم زاده و بویژه غفاری انجام شده و نظریه اتو تریپلوئید بودن زعفران مورد تایید قرار گرفته است
توجه به اتوتریپلوئید بودن زعفران و عدم ایجاد بذر، امکان تلقیح زعفران مزروعی با سایر زعفران ها منتفی است، بنابر این برخی افراد با مشاهده گل هایی که ندرتا بیش از سه کلاله داشته اند به فکر افتاده اند که چنین پیاز هایی را جمع آوری و تجدید کشت نمایند به امید اینکه صفات مذکور ارثی باشد و تحولی در میزان تولید زعفران ایجاد گردد. لیکن در این مورد نیز موفق نبودهاند.
۱-۲-۳ فیزیولژی رشد ونمو زعفران :
پیاز زعفران در اواخر مهر ماه یا در طول آبان ( بسته به منطقه ) گل می دهد. دوره گل دادن یک مزرعه ۲۰-۱۵ روز طول می کشد. بعد از گل دادن کم کم برگ ها ظاهر و سطح مزرعه از برگ های زعفران پر می شود.
دوره رشد زعفران بسته به آب و هوای منطقه تا اواخر اردیبهشت نیز ممکن است به طول انجامد، در این موقع ارتفاع برگ ها به حدود ۴۵-۳۰ سانتی متر می رسد. از اواسط یا اواخر اردیبهشت ماه به تدریج برگ های زعفران رو به زردی نهاده و بوته ها به سمت پیاز ها متوجه میشود. از اواخر اردیبهشت ماه برگ ها کاملا زرد و خشک شده و دوره استراحت پائیز شروع می شود.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.