مقاله بررسی جهانی و برآورد خسارت در مورد بیماریهای ذرت
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله بررسی جهانی و برآورد خسارت در مورد بیماریهای ذرت دارای ۲۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی جهانی و برآورد خسارت در مورد بیماریهای ذرت کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی جهانی و برآورد خسارت در مورد بیماریهای ذرت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی جهانی و برآورد خسارت در مورد بیماریهای ذرت :
بررسی جهانی و برآورد خسارت در مورد بیماریهای ذرت:
ذرت میتواند به ۶۰ نوع بیماری مختلف مبتلا گردد که موجب عدم دستیابی به حداکثر محصولدهی میشوند. PAYAK وRENFRO برآورد کردهاند که محصول دانه ۱۰ تا ۱۲ درصد در هندوستان کاهش مییابد که با قیمت ۶۰ روپیهای برای هر ۱۰۰ کیلوگرم میانگین زیان سالانه مبلغ ۲۸۰۰۰۰۰۰۰ روپیه HOOKER در یک بر آورد محتاطانه، زیان سالانه را برای ۱۲ ایالت مرکزی و شمالی (آمریکا) تولیدکننده ذرت، بیش از ۴۳۶ میلیون دلار تعیین کرده است. بر طبق گفته Kramer ، در اروپا که تولیدکننده بیش از ۱۲% از کل تولید جهانی است، بیماریها، ۳% محصول را کاهش میدهند. آفریقا، تولیدکننده ۵/۶% از کل تولید جهانی ذرت است و بیماریهای پوسیدگی خوشه (ear rots) در تانزانیا باعث ۳۰% کاهش، exserohilum turcicum (he lminthosporium) باعث کاهش بیش از ۱۰% در نیجریه، بیش از ۱۰% در سودان، بوتسوانا، کنیا و زیمباوه و در حدود ۱۰% در مورد موریس و نیاسالند شده است.diplodiazeae و Gibberellaspp. موجب کاهش بیش از ۱۰% در بوتسوانا و زیمباوه و کمتر از ۱۰ % در تانزانیا گردیده و Puccinia Polysora باعث کاهش بیش از ۱۰% در توگو، غنا، اوگاندا و سیرالئون شده است. Kramer گزارش کرده است که Ustilago Maydis نیز کمتر از ۱۰% در غنا، بوتسوانا و نیجریه و بیش از ۱۰% در سودان و کنیا محصول را کاهش میدهد. Padwick اعتقاد دارد که مجموعه بیماریها در کشورهای آفریقایی که قبلا مستعمره انگلستان بودهاند، ۶/۱۳% در سال ۱۹۵۶ م. محصول را کاهش دادند. در برخی از کشورهای واقع در غرب آفریقا Puccinia Polysora به تنهایی باعث ۴۹ تا ۹۵ درصد کاهش محصول شده است. آسیا ۸% از کل تولید جهانی ذرت را دارد. Peronospora Philippinensis (Sclerospora) که یک سفیدک دروغی یا داخلی است، باعث ۶۰% کاهش محصول در فیلپین و Puccinia sorghi ۱% و Exserohilum turcicum (Helminthosporium) نیز ۱% در مالزی محصول را تقلیل میدهند. بطور کلی برای آسیا ۱۲% کاهش محصول به علت تاثیر بیماریهای ذرت برآورد معقولی است. در سطح جهانی به علت خسارات کل بیماریهای ذرت رویهم رفته کاهش ۳۲۶۵۶۰۰۰ تن محصول دانه یا ۴/۹% از کل تولید جهان با ارزش ۱۶۵۰ میلیون دلار آمریکا برآورد گردیده است.
بیماریها در دوره از کاشت تا برداشت بر روی محصول تاثیر میگذارند. حتی بعد از برداشت محصول، کپکها میتوانند در انبار مشکلات جدی و مهمی را بوجود آورند.
بیماریهای ذرت بطور کلی به طبقات زیر گروهبندی میشوند:
• پوسیدگیهای بذر و مرگ ماهیچه
• بیماریهای شاخ و برگ
• پوسیدگیهای ساقه و ریشه و پژمردگیهای گیاه
• پوسیدگیهای خوشه ماده و چوب بلال
• بیماریهای انباری و اختلالاتی که در دانه بوجود میآید.
۱. بیماریهای ذرت در دوره اولیه رشد (Seedling stage)
نام بیماری:
پوسیدگیهای بذر (Seed rots) و مرگ ماهیچه (Seedling blights)
علائم بیماری: کاهش تراکم بوته در هکتار و تنک به نظر رسیدن مزرعه، رشد ناجور و تکه تکه که به علت خفگی بوتهها (مرگ ماهیچه) قبل و بعد از ظهور گیاهچه در سطح خاک میباشد. زخمهای فرورفته قهوهای رنگ روی مزوکوتیل، بیرنگ شدن و آب سوختگی قسمتهایی از طوقه گیاه. پژمردگی گیاهچه، رشد و ظاهرشدن عامل بیماری روی قسمتهای خارجی و پوسیده.
عامل بیماری و مناطق انتشار: Rhizoctonia Spp., Cephalosporiuym acremonium, Fusariummonilifprme,
Pythium species (P.irregulae, P.debaryanum, P.ultimum, etc.), Penicillium oxalicum, Aspergillus Spp.
از عوامل بیماریزای فوق، یکی یا تمام آنها ممکن است در تمام نواحی ذرتخیز جهان باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.