مقاله موقعیت جغرافیایی استان کرمان
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله موقعیت جغرافیایی استان کرمان دارای ۳۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله موقعیت جغرافیایی استان کرمان کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله موقعیت جغرافیایی استان کرمان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله موقعیت جغرافیایی استان کرمان :
استان کرمان دومین استان پهناور کشور بعداز استان خراسان با مساحتی حدود ۷۱۴/۱۸۱ کیلومتر مربع حدود ۱۱% از وسعت کشور ایران را به خود اختصاص داده است.
پهنه یاد شده بین ۲۶ درجه و ۲۹ دقیقه تا ۳۱ درجه و ۵۷ دقیقه عرض شمالی و ۵۴ درجه و ۲۰ دقیقه تا ۵۹ درجه و ۳۴ دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته است. این شهر در دل دشت کرمان از دشتهای مرکزی ایران که دارای وسعتی معادل ۱۱۰۰ کیلومتر مربع است قرار گرفته است و ارتفاع متوسط آن ازسطح دریا ۱۷۴۹ متر می باشد.
حد شمالی استان کرمان، استانهای خراسان و یزد – حد جنوبی آن استان هرمزگان- حد شرقی آن استان سیستان و بلوچستان و حد غربی آن استان فارس میباشد.
حداکثر پهنای استان دربخش شمالی ۴۸۰ کیلومتر وحداقل آن دربخش جنوبی تا ۸۰ کیلومتر متغیر است. به هر حال عرض متوسط استان ۲۵۰ کیلومتروفاصله بین حد جنوبی و شمالی (طول استان) برابر ۶۶۰ کیلومتر میباشد.
براساس آخرین تقسیمات کشوری استان کرمان داری ۱۱ شهرستان، ۴۹ شهر، ۳۵ بخش، ۱۴۱ دهستان و ۱۴۲۷۱ پارچه آبادی میباشد.
بلندترین ارتفاعات استان: کوههای جبال بارز، لالهزار، هزار و جوپار با حداکثر ۴۴۶۵ متر و پایینترین نقاط استان عبارتند از دشتهای شهداد و جازموریان با ارتفاع بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ متر از سطح دریا میباشد.
شهرستانهای استان عبارتند از: بافت، بردسیر، بم، جیرفت، راور، رفسنجان، زرند، سیرجان،شهربابک ، کرمان و کهنوج.
مرکز استان کرمان شهر تاریخی کرمان است که با آسمانی صاف وزلال بر بلندای کویر لوت قرار گرفته و شبهای افسانهی آن از شهرت خاصی برخوردار است.
این شهر دردل دشت کرمان ازدشتهای مرکزی ایران که دارای وسعتی معادل ۱۱۰۰ کیلومتر مربع است قرار گرفته است و ارتفاع متوسط آن ازسطح دریا ۱۷۴۹ متر می باشد.
کرمان دراثر مجاورت با کویر شهداد وکویر نمک و کوههایی با ارتفاع متوسط ۲۵۰۰ تا ۳۴۰۰ متر،دارای آب وهوایی خشک است .ازمشخصات این گونه اقلیم،اختلاف شدید درجه حرارت در فصول سرد و گرم بین شب و روز می باشد.بر اساس گزارش سازمان هواشناسی درسال ۱۳۷۰،حداکثرمطلق درجه حرارت ۶/۳۹ درجه سانتی گراد و حداقل درجه حرارت ۱۷- درجه سانتیگراد بوده است.
شهر کرمان تحت تاثیر بادهای مختلف برون منطقه ای و محلی است.وزش این بادها ،آب و هوای آن را دستخوش تحولات وتغییرات قابل توجهی می کند.این بادها عمدتا از نوع بادهای موسمی خشک هستند و در ماههای اسفند،فروردین و اردیبهشت می وزند و جهت وزش آنها از جنوب غربی به طرف شمال شرقی ومشرق است.
این بادها انبوهی از خاک و شن با خود همراه دارند که سبب تقلیل رطوبت نسبی هوا میگردند.همچنین بادهای غربی و شمال غربی باعث ریزش باران در زمستان و بهار میشوند.ریزش نزولات جوی از آبان ماه شروع و تا اردیبهشت ماه سال بعد ادامه می یابد.
بیشترین میزان بارندگی از دیماه تا اردیبهشت ماه است که اغلب این بارش ها به صورت باران است.
میزان بارندگی از ۲۵ میلیمتر در دشتهای گرم وخشک تا ۳۰۰ میلیمتر در ارتفاعات متغیر است.
جمعیت استان کرمان ۲۲۳۰۰۰۰ نفر است که از این تعداد ۵۱/۴۵ درصد در نقاط شهری و ۵۷/۵۰ در نقاط روستایی بودهاند و ۹۲/۳ درصد از این جمعت غیر ساکن بودهاند. نرخ رشد درخلال سالهای ۶۵-۱۳۵۵ در استان ۱/۴ و در نقاط روستایی ۶/۲ و در نقاط شهری ۱/۷ بوده است. (علیرغم بالا بودن میزان موالید در نقاط روستایی افزایش مهاجرت در این دهه از روستاها به شهرهای استان باعث بالا رفتن نرخ رشد نقاط شهری گردیده است).
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.