مقاله شهر ری


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
6 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله شهر ری دارای ۳۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله شهر ری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله شهر ری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله شهر ری :

شهر ری یکی از قدیمیترین شهرهای ایران و از شهرهای استان تهران است.
نام کهن آن «رگا» است که «راگا» نیز گفته‌اند. بنابرآنچه که در اوستا آمده ری سیزدهمین شهری است که درجهان ساخته شده است.
ری درلغت بمعنای شهرسلطنتی است. ری دوران های بسیارپرشکوهی راپشت سرگذاشته است. شهرری به عنوان یکی از شهرستان های استان تهران ، با وسعت ۲۷ کیلومترمربع ، جمعیّتی نزدیک به یک میلیون نفر را در خویش جای داده است . محدوده شهر از شمال به بزرگراه آزادگان، از جنوب به کهریزک ، از شرق به محلّه ۱۳ آبان و از غرب به دولت آباد منتهی می شود و دارای سه بخش به نام های : مرکزی، فشایویه، کهریزک و شش دهستان: حسن آباد، وهن آباد، قلعه نو، کهریزک، فشایویه، غنی آباد و سه شهر به نام حسن آباد، کهریزک و باقر شهر است. شهرت اصلی شهرری بیشتر به خاطر وجود بارگاه ملکوتی حضرت عبدالعظیم علیه السّلام در آن بوده است . به طوریکه تا سال ها پیش از آن به ( شاه عبدالعظیم ) یاد می شد ، ضمن اینکه این شهر از قدیمی ترین مناطق کشور نیز به شمار رفته ، آثار باستانی فراوانی را در خویش جای داده است . در واقع شهرری را می توان مادر تهران دانست امّا با گسترش تهران و انتخاب آن به عنوان پایتخت ، از توجّه به ری کاسته شد اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی تغییرات و تحوّلات بسیاری در بافت شهری و معماری منطقه بوجود آمد به طوریکه چهره شهر کاملا دگرگون شد و مراکز متعّدد فرهنگی ، تفریحی و اجتماعی در آن تأسیس و نقاط مختلف شهر به وسیله خیابان های مدرن ، بزرگراه و پل های روگذر و زیرگذر به هم متّصل شد. نزدیکی شهرری به حرم مطهّر حضرت امام خمینی(ره) و فرودگاه بین المللی امام ، و قرارداشتن پالایشگاه تهران در محدوده آن ، اهمّیّت جغرافیایی ، اقتصادی و اجتماعی آن را دوچندان کرده است . ری به دلیل قرارگرفتن مرقد امامزادگان بسیاری که معروفترین آنها حضرت عبدالعظیم می‌باشد یکی از قطب‌های مذهبی ایران محسوب میگردد.
ساکن و اهل ری را رازی می‌نامند که در نام‌های زکریا رازی و ابولفتوح رازی و دیگران دیده می‌شود.
کوچه‌های انتهای خیابان عظیم‌آباد شهر ری را تا چندی پیش، سر کوره‌ها می نامیدند چرا که در اطراف این محله کوره‌های آجرپزی بود. محمد محمدی ری‌شهری، از فعالان عمده نزدیک به آیت‌الله خمینی اهل این محل بوده.[]
در حدود شش کیلومتری جنوب شرق تهران ، چشمه ای نسبتا پر آب از پای صخره ای عظیم از دل سنگ بیرون می آید . این چشمه را امروزه چشمه علی گویند . لکن در روزگاران پیشین آن را نهر سورنی ( ظاهرا منسوب به خاندان بزرگ سوران همزمان با سلسله اشکانیان و ساسانیان ) مینامیده اند .مورخان و جغرافی دانان از قدیم الایام در باب بزرگی و پهناوری شهرری و اندازه و ابعاد آن اشاراتی داشته اند مانند جمله منسوب به ایزیدور خاراکسی یونانی که در قرن اول میلادی و همزمان با سلسله اشکانیان گفته است:ری از تمام شهرهای مادر بزرگتر بود. همچنین در شهرری حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی معروف به سید الکریم وحرم یکی ازفرزندان۳۷ گانه حضرت امام موسی بن جعفر(ع)به نام حمزه وحرم امامزاده طاهرکه نسب ایشان باهشت واسطه به امام زین العابدین (ع) میرسد
تاریخ دانان یونانی از ری به نامهای راگا و راگیا نام برده اند .در خصوص این عنوان لازم به ذکر است که در حدود سی کیلومتری کرمانشاهان در کمرگاه کوهی به نام بستون ، کتیبه ای وجود دارد . در روی این کتیبه که به زبان پارسی عهد هخامنشی ، عیلامی و بابلی کنده کاری شده ، نام ری بصورت رگا نوشته شده است . نام های مختلف این شهر در طول دورانها دلالت بر قدمت این شهر کهن دارد .در قرون اسلامی شهر ری در علوم و فنون رونق و رواج بسیار داشت . لکن در عهد پایتختی یعنی در زمان آل بویه و سلجوقیان ظهور بیشتر یافت .کتابخانه ها و مدارس مشهوری در آنجا به وجود آمد.شاهان آل بویه ، دانشمندان و عالمان را مورد بزرگداشت و تجلیل قرار میدادند و تدریس فنون مختلف از طب و نجوم و حکمت و کلام و فقه ، بازاری پر رونق یافت . گفته اند در ری باستان ، کتابخانه صاحب بن عباد به تنهایی به اندازه تمام کتابخانه های آن زمان اروپا کتاب داشت .
در زمان سلجوقیان ، طغرل نخستین و برکیارق ، ری را دارالملک قرار دادند و علم و فرهنگ را در این شهر سخت رونق دادند . که از این میزان حدود ۲۰ درصد معادل ۳۵۰۰ متر مربع زیر بنای ساختمان شماره یک و حدود ۶۵ درصد معادل ۶۵۰۰ متر مربع زیر بنای ساختمان شماره دو بوده است .تعداد کل کلاسهای واحد در این مقطع ۱۹ کلاس بود .در این زمان شماره دو به عنوان ساین ورزشی و سالن امتحانات مورد استفاده قرار میگرفت .
در فاصله سال ۱۳۶۸ تا بهمن ۱۳۷۲ زیر بنای ساختمان شماره یک حدود ۳۰ درصد رشد یافته و از ۳۵۰۰ متر مربع به ۵۰۰۰ متر مربع افزایش یافته است . ساختمان شماره دو نیز حدود ۲۰ درصد رشد یافته است و از ۶۵۰۰ متر مربع به حدود ۸۰۴۶ متر مربع افزایش پیدا میکند . تعداد کل کلاسهای درسی در این مقطع ۵۴ کلاس بوده است . از این تعداد ۱۹ کلاس در واحد شماره یک و ۳۵ کلاس در واحد شماره دو بوده است .لازم به توضیح است در این دوره از سایر امکانات رفاهی دانشگاه میتوان به مواردی از قبیل آزمایشگاه و کارگاههای تخصصی ، سلف سرویس ( در مجموع ۸۵۰ متر مربع )
به طوری که عبدالجبار ابن علی القمری رازیدر مدرسه خود در این شهر برای حدود ۴۰۰ شاگرد تدریس میکرد . شاهان آل سلجوق نیز به ایجاد مدرسه و نشر معارف و ترویج هنر اهتمامی کافی داشتند . مجالس موعظه و خطابه نیز در آن روزگاران اهمیتی بسیار داشت و در حکم مدارس عمومی به شمار می آمد و از جمیع اصناف در آن شرکت کرده و در بحث های مختلف شرکت میکرده اند.
زمینهای کشاورزی ( برای کارهای علمی دانشجویان گروه علمی کشاورزی ) ، مراکز ورزشی ( به تعداد ۲ دستگاه ساختمان شماره دو ) اشاره کرد .
بر اساس آمار و اطلاعات سال ۱۳۷۷ به دنبال برنامه ریزیهای وسیعی که در زمینه وسعت بخشیدن به فضای آموزشی ، رفاهی ، زیربنایی و … به مورد اجرا گذاشته شد ، همچنین عملیات ساختمانی مجتمع یادگار امام در جوار حرم مطهر امام راحل از ۵ دیماه سال ۱۳۷۷ شروع شد . میزان پیشرفت کار به حدی وسیع و سریع بود که موجب تعجب و تحسین بازدید کنندگان می شد .

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سفر خود به شهرستان ری از تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران بازدید و در جریان روند بهداشت تصفیه خانه فاضلاب تهران قرار گرفت.
غلامعلی حداد عادل در ادامه سفر یک روزه خود به شهرستان ری در جمع مدیران و مسئولان شرکت فاضلاب تهران و تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران در شهر ری این طرح را یکی از طرح های ضروری و حیاتی خواند و اظهار داشت: اقدامات انجام شده در زمینه فاضلاب تهران نشانه جامع نگری مدیران ذیربط است.
وی افزود: در حالی که قرن ۲۰، قرن نفت بوده است قرن ۲۱ قرن آب است و منشا قدرت در جهان خواهد بود.
“امروز کشورهایی که مناطق کوهستانی دارند و از نظر کشاورزی عقب هستند اما آب دارند به آینده خود امیدوارند که هم به دیگران آب بفروشند و هم از طریق سد آبی انرژی تولید کنند.”
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جنگ های بزرگی بر سر آب برپا خواهد شد تصریح کرد: نمونه آن اختلاف عراق و ترکیه بر استفاده از آب فرات و یا سوءاستفاده اسرائیل از منابع آبی اردن است. اینها نمونه هایی از مسائل حقوقی دنیای فعلی و آینده خواهد بود که با افزایش جمعیت و حفظ تعادل میان مصرف آب و منابع موجود نشانه مدیریت صحیح است.
وی افزود: مدیریت آب و جلوگیری از هدر رفتن آن مسئله مهمی است. دشت تهران از دشت های حاصلخیز است و احتیاج دارد که از آن محصولات کشاورزی تولید شود و این برای تهران یک نعمت است.
حداد عادل خاطرنشان کرد: اولویت این است که آب سالم را برای شرب استفاده کنند و از پسآب برای کشاورزی استفاده نمایند.
وی وضعیت آبی شهرری را نامناسب خواند و گفت: با افزایش مصرف آب در تهران وضعیت روستای اطراف شهرری غیر قابل سکونت شده است. یک واقعیت منفی دیگر استفاده از فاضلاب برای زمین های کشاورزی است که این مورد بسیار خطرناک است که البته با تصفیه فاضلاب آب سالم به مردم و کشاورزان خواهد رسید.
رئیس مجلس با بیان این که با مشاهدات عینی انگیزه بیشتری برای همکاری با وزارت نیرو خواهیم داشت، ادامه داد: متاسفانه تهران گول ظاهر خود را می خورد هر کس تهران را ببیند تصور می کند تهران هیچ احتیاجی ندارد و شهری برخوردار است. در حالی که واقعیت چیز دیگری است . تهران ، مظلوم حجم ظاهر فریب خود قرار گرفته که با واقع بینی باید این مورد اصلاح شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود توجه به تاسیات پایین دستی فاضلاب را مهم خواند و گفت: سد ساخته شده، اما کانال های کشاورزی ایجاد نشده است. پشت سر هم سد افتتاح کردن و بی توجهی به تاسیسات پایین دستی خود یک غفلت است.
“مشکل این است که شهر ظرف۲۵ تا ۳۵۰ از ۲ میلیون به ۱۰ میلیون جمعیت افزایش یافته و ما باید کاری کنیم روستاییان امکانات زندگی شان فراهم شود تا کمتر به شهرها مهاجرت کنند.”
وی در پایان سخنان خود در حمایت دولت و استفاده از منابع داخلی و خارجی تاکید کرد.
گفتنی است رئیس مجلس در ادامه سفر خود از جریان روند فاضلاب تهران در منطقه شهر ری بازدید کرد.
حداد عادل در جمع خبرنگاران:
باید به دنبال الگویی برای تقسیم بندی کار بین تهران و ری باشیم|

رییس مجلس گفت :مهمتر از مسائل مالی در شهر ری مسئله مدیریتی است و در این راستا باید به دنبال الگویی برای تقسیم بندی کار بین تهران و ری باشیم.

غلامعلی حداد عادل در پایان سفر یک روزه خود به شهرستان ری در جمع خبرنگاران حضور یافت و با بیان اینکه منطقه شهر ری یک بخش مهم از حوزه انتخابیه نمایندگان تهران است، اظهار داشت: به دلیل جمعیت قابل توجه نزدیک به یک میلیون نفر و همچنین به علت پیچیدگی مسائلی که در مجاورت تهران و تنوع مسائلی که دارد، نیازمند توجه ویژه است.
وی افزود: نمایندگان شهر تهران تصمیم گرفتند در یک بررسی خاص از مسائل شهر ری داشته باشند به همین جهت با برنامه ریزی آقای فدایی از صبح امروز در گروه های شش گانه هر کدام به یک بخشی از این منطقه رفتند و یک دسته خاص از مسائل را بررسی کردند.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: ما جمع بندی این بازدیدها را در جلسه ای با حضور شورای اداری شهر ری و منتخبان منطقه در میان گذاشتیم، امیدواری با آگاهی بیشتر و دقیق تر از مسائل منطقه بتوانیم مشکلات این شهر را کم و به پیشرفت ها اضافه کینم.
“شهر ری در سال های گذشته پیشرفت هایی داشته است که نباید از آن غافل بود اما ما همچنان با مشکلات زیادی در این منطقه روبرو هستیم.”
غلامعلی حداد عادل در پاسخ به سئوال خبرنگاران مبنی بر تشریح اهداف سفر به اینکه خواسته های مطرح شده تا چه میزان عملیاتی است، اظهار داشت: مهمترین دستاورد ما از بازدید دسته جمعی و برنامه ریزی شده امروز آگاهی بیشتر از واقعیات و مشکلات این شهرستان بوده، مسلما وقتی ما از نزدیک واقعیت این منطقه را بشناسیم می توانیم در تصمیم گیری در مجلس صحیح تر عمل کنیم و می توانیم در لایحه ای مثل لایحه بودجه به اولویت های این منطقه اهمیت دهیم.
رئیس شورای اسلامی گفت: با حضور رئیس سازمان برنامه ریزی استان تهران و دیگر مسئولان در این سفر متوجه شدیم طرح های ناتمام تا چه میزان بودجه می خواهد و از هم اکنون می توانیم دولت، استانداری و سازمان برنامه ریزی کشور را تشویق کنیم که در تنظیم لایحه بودجه به این نکته توجه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که لایحه بودجه به مجلس می آید می توانیم کمک کنیم کمبودها در بودجه دیده شود، البته همه مسائل به بودجه مربوط نیست مهمتر از مسائل مالی مسائل مدیریتی است.
رئیس مجلس در پایان اظهار داشت: باید به دنبال این باشیم که بهترین شیوه مدیریت اداری در این شهرستان چه شیوه ای است و همچنین یک الگویی برای تقسیم کار بین تهران و ری پیدا کنیم تا آن شیوه مدیریت بازده خوبی داشته باشد.
گفتنی است حداد عادل پس از حضور در جمع خبرنگاران در آخرین مرحله سفر خود از طرح توسعه حرم عبدالعظیم حسنی بازدید کرد

. رئیس مجلس در همایش مشترک شورای اداری، فرهنگیان و منتخبین شهرستان ری
وجود دانشمندان بسیار نشانه تمدن و فرهنگ سرزمین ری است

رئیس مجلس گفت : همه باید فکری کنیم که ساختار مدیریتی شهر ری چگونه باشد، این کار یک کار کارشناسانه و عاقلانه را می طلبد تا متوجه شویم ارتباط این شهر با شهری مثل تهران چگونه باید باشد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.