بررسی تطبیقی کلام الهی (آیات قرآن) و نحوه جهت گیری مساجد ایرانی نسبت به قبله (نمونه موردی مسجد شیخ لطف الله)


در حال بارگذاری
15 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی تطبیقی کلام الهی (آیات قرآن) و نحوه جهت گیری مساجد ایرانی نسبت به قبله (نمونه موردی مسجد شیخ لطف الله) دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی تطبیقی کلام الهی (آیات قرآن) و نحوه جهت گیری مساجد ایرانی نسبت به قبله (نمونه موردی مسجد شیخ لطف الله)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی تطبیقی کلام الهی (آیات قرآن) و نحوه جهت گیری مساجد ایرانی نسبت به قبله (نمونه موردی مسجد شیخ لطف الله)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی تطبیقی کلام الهی (آیات قرآن) و نحوه جهت گیری مساجد ایرانی نسبت به قبله (نمونه موردی مسجد شیخ لطف الله) :

تعداد صفحات :۲۶

چکیده مقاله:

معماری مساجد در هنر اسلامی ، جایگاه ویژه ای دارد. ترجمان اندیشه ها و اعتقادات هنرمندانی که با درک آیات قرآن، مفاهیم آن را در بناهای خود به کار می بردند. مساجد جلوه ای از زیبایی های بصری هنرهای اسلامی هستند، مسجد خانه خدا و فضایی است که هم جلوه گر حضور معبود و هم ظرف عبادت عابد قرار میگیرد. مهم ترین بنایی است که رابطه ی نزدیکی با فرهنگ و آداب مذهبی دارد. در فرهنگ اسلامی قبله (کعبه) به عنوان مرکز عالم می باشد،و ضمن هدایت جهانیان جایگاه ویژه ای در ساختار هنر و معماری اسلامی دارداست به طوری که فرم بناها بر جهت قبله قرار می گیرند و این خود بر غنای هندسی بافت می افزاید؛ جهت واحد می شود و تمام هسته های فضایی را به نظمی بر گرد محور خود فرا می خواند. توجه به محور واحد (قبله) باعث تمرکز بر معنویت و حس حضور در محضر حق تعالی است ، که تاثیر گذاری آن را در بنای مساجد که خود اوج تجلی هنر اسلامی می باشند مشاهده می کنیم. از این رو شناخت معماری مسجد را لازمه ی کار یک معمار مسلمان است وبازیافتن معماری مسجد معاصر را آرزوی خود قرار دهیم.در این نوشتار با بررسی دو نمونه موفق از مساجد مکتب فکری اصفهان (مسجد شیخ لطف الله ، مسجد امام اصفهان) و مقایسه با دوره های پیشین به نحوه جهت گیری این مساجد نسبت به قبله و تحلیل طراحی فرم آنها می پردازیم. هدف پژوهش حاضر آن است تا با کشف زوایای پنهان موضوع، اهمیت معماری سنتی در توجه به « جهت قبله» در طراحی مساجد ایرانی- اسلامی را نشان دهد و آموزه ای باشد برای معماران معاصر.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.