مدل بلوغ قابلیت (CMM) برای نرم افزار
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مدل بلوغ قابلیت (CMM) برای نرم افزار دارای ۴۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مدل بلوغ قابلیت (CMM) برای نرم افزار کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مدل بلوغ قابلیت (CMM) برای نرم افزار،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مدل بلوغ قابلیت (CMM) برای نرم افزار :
بخشی از فهرست مدل بلوغ قابلیت (CMM) برای نرم افزار
۱- مقدمه ۲
۱-۱- سازمانهای نرم افزاری بالغ و نابالغ ۳
۱-۱-۱- سازمان نرم افزاری بالغ ۳
۲-۱-۱- سازمان نرم افزاری نابالغ ۳
۲-۱- مفاهیم پایه ای متضمن بلوغ فرآیند ۴
۲- پنج سطح بلوغ فرآیند نرم افزار ۴
۱-۲- مشخصه های سطوح بلوغ ۵
۱-۱-۲- سطح یک- سطح ابتدایی ۶
۲-۱-۲- سطح دو- سطح تکرارپذیر ۶
۳-۱-۲- سطح سه- سطح تعریف شده ۷
۴-۱-۲- سطح- چهار- سطح مدیریت شده ۸
۵-۱-۲- سطح پنج، سطح بهینگی ۹
۲-۲- قابلیت فرآیند ۹
۳-۲- پرش از سطوح بلوغ ۱۱
۳- تعریف عملیاتی مدل بلوغ قابلیت ۱۳
۱-۳- سطوح بلوغ ۱۴
۲-۳- محدوده های فرآیند کلیدی (KPA) ۱۵
۱-۲-۳- محدوده های فرآیندهایی کلیدی سطح دو ۱۷
۲-۲-۳- محدوده های فرآیندهای کلیدی سطح سه ۲۱
۳-۳- اهداف ۲۵
۴-۳- خصوصیات مشترک ۲۵
۱-۴-۳- تعهد در انجام دادن ۲۵
۲-۴-۳- توانایی در انجام دادن ۲۵
۳-۴-۳- فعالیت های انجام داده شده ۲۶
۴-۴-۳- تجزیه و تحلیل و اندازه گیری ۲۶
۵-۴-۳- تصدیق پیاده سازی ۲۶
۵-۳- عملیات کلیدی ۲۶
۴- جهت و سمت و سوی CMM ۲۷
۵- نتیجه ۲۷
۶- منابع و مؤاخذ ۲۹
این مقاله با مروری بر نسخهCMM V 1.1. مدل بلوغ قابلیت (CMM) برای نرم افزار تهیه گردیده است. مبنای تدوین مقاله ۶سال تجربه در زمینه توسعه فرآیند نرم افزار و مشارکت با کارشناسانی است که فرآیندهای مهندسی نرم افزار و مدیریت کارها را در سازمان توصیف کرده اند. تأکید این مقاله به نیازمندی برای چارچوب بلوغ فرآیند است و اولویت بر عملیاتی است که توسعه و توصیف چارچوب بلوغ فرآیند را در ۵ مرحله بیان کرده است. ضمناً دراین مقاله، اشتراک با مؤلفه های ساختاری، جزئیات محدوده فرآیندهای کلیدی سطح ۲ و ۳ بحث درمورد آینده و جهت CMM نیز بیان گردیده است.
پس از دو دهه ناکامی در وعده های داده شده درباره بهره وری و سود حاصل از کاربرد فرآروش های نرم افزاری و فنآوریهای جدید، سازمانها به این واقعیت پی بردند که مسئله اساسی آنها، عدم توانایی در مدیریت صحیح تولید نرم افزارها است. در اکثر سازمانها، پروژه ها از زمان برنامه ریزی شده عقب می افتند، هزینه های انجام کار نیز بیشتر از حد تخمین اولیه می شود و از سوی دیگر منافع حاصل از اتخاذ روشهای بهتر و ابزارهای جدیدتر نمی تواند در طوفان حاصل از بی نظمی و هرج و مرج پروژه بطور واقعی نمایان شود.
در نوامبر ۱۹۸۶، انستیتو مهندسی نرم افزار (SEI) با همیاری کمپانی میترِ (Mitre) شروع به توسعه یک چارچوب برای بلوغ نرم افزارها نمود تا سازمانها بتوانند با استفاده از آن چارچوب به توسعه نرم افزارهای خود بپردازند. در سپتامبر ۱۹۸۷، SEI توصیف مختصری از چارچوب بلوغ فرآیند را منتشر نمود که بعدها در کتاب همفری (Humpherey) توسعه یافت و تحت عنوان مدیریت فرآیند نرم افزار عرضه شد. دو روش تشخیص فرآیند نرم افزار و ارزیابی قابلیت نرم افزار و یک پرسشنامه بلوغ، برای تخمین بلوغ فرآیند نرم افزار نیز تهیه شد.
پس از چهارسال تجربه با چارچوب بلوغ فرآیند نرم افزار و نسخه اولیه پرسشنامه بلوغ، SEI اولین ویرایش CMM برای نرم افزار را منتشر نمود. در این مجموعه، توصیه های لازم برای انجام تمریناتی از تعدادی فرآیندهای کلیدی که در قابلیت فرآیند نرم افزار پیشرفته وجود دارد، ارائه شده است. CMM برمبنای دانش حاصل شده از ارزیابی های فرآیند نرم افزار و بازخوردهای وسیع از صنعت و شیوه مدیریت آن، بنا نهاده شده است.
CMM که برای سازمانهای نرم افزاری تهیه شده است در خود راهنمایی هایی را برای تعالی مدیریت، چگونگی دستیابی به کنترل فرآیندهای توسعه و پشتیبانی نرم افزار و رشد فرهنگ مهندسی نرم افزار، دارا می باشد.
CMM، برای راهنمایی سازمانهای نرم افزاری در انتخاب استراتژی های توسعه فرآیند، بوسیله تعیین بلوغ فرآیند جاری و تعریف برخی نیازهای حیاتی در کیفیت نرم افزار و توسعه فرآیندهای آن، طراحی شده است. بوسیله تمرکز بر مجموعه محدودی از فعالیت ها و انجام تلاش بزرگ و فوق العاده برای بدست آوردن آنها، یک سازمان می تواند فرآیند حصول درآمد مستمر از نرم افزار را در خود نهادینه سازد.
نسخه اولیه CMM، طی سالهای ۱۹۹۱ و ۱۹۹۲ توسط یک کمیته نرم افزاری مورد بازنگری قرار گرفت. درآوریل ۱۹۹۲ یک کارگاه CMM با مشارکت حدود ۲۰۰ متخصص نرم افزار راه اندازی شد. نسخه مذکور (CMM V 1.1.) نتیجه بازخوردهای این کارگاه و بازخوردهای مداوم از کمیته نرم افزار است.
۱-۱- سازمانهای نرم افزاری بالغ و نابالغ
تعیین اهداف ملموس برای توسعه فرآیندها و درک تفاوتهای فی مابین سازمانهای نرم افزاری بالغ و نابالغ، یکی از نیازهای اساسی جامعه ما است. ویژگیهای سازمانهای بالغ و نابالغ نرم افزاری ذیلاً ارائه می گردد:
۱-۱-۱- سازمان نرم افزاری بالغ
فرآیندهای یک سازمان نرم افزاری بالغ به گونه ایست که در سرتاسر سازمان برای مدیریت و پشتیبانی از ایجاد و توسعه نرم افزار، توانایی دارد. فرآیند نرم افزار دقیقاً فی مابین نیروهای موجود و کارکنان جدید، قابل به اشتراک گذاشتن است. فرآیندهای حکم شده به دلیل سازگار بودن با راه کارهای واقعی انجام کار، قابل استفاده هستند. این فرآیندهای تعریف شده، زمانیکه موردنیاز باشد به هنگام درخواهند آمد و توسعه تدریجی آنها از طریق کنترلهای لازم بر آزمون پروژه های نمونه و یا تجزیه و تحلیل هزینه و سود، امکانپذیر خواهد بود.
قوانین و مسئولیتها در فرآیندهای تعریف شده در سرتاسر سازمان و حین انجام پروژه واضح و روشن است. در سازمان بالغ، مدیریت سازمان، کیفیت محصولات نرم افزاری و فرآیند تهیه آنها را زیر نظر دارد.
برای قضاوت در امر کیفیت و تجزیه و تحلیل محصول و فرآیند، اهدافی وجود دارند که اساساً کمّی شده اند. برنامه زمانبندی و بودجه بندی بر مبنای کارآیی های تاریخی و واقعیت های منبعث از آنها، بنا شده اند. نتایج مورد انتظار برای هزینه، برنامه زمانبندی، قابلیت کارکردی و کیفیت، معمولاً قابل حصول هستند. بطور کلی، فرآیند به نظم درآمدن بطور سازگارانه ای دنبال می شود. زیرا، درک مشترک از ارزش آنچیزی که فرآیند ایجاد می کند و زیرساختهای لازم برای پشتیبانی آن، در سرتاسر سازمان بوجود خواهد آمد.
۲-۱-۱- سازمان نرم افزاری نابالغ
دریک سازمان نرم افزاری نابالغ، فرآیندهای نرم افزاری عموماً در جریان انجام یک پروژه توسط انجام دهندگان و مدیران ایجاد می شوند. حتی اگر یک فرآیند نرم افزار با این روش ایجاد شود، به اندازه کافی جدی گرفته نخواهد شد و دنبال نمی گردد. سازمان نرم افزاری نابالغ، ارتجاعی است. مدیریتش معمولاً تمرکز برحلّ مشکلات بحرانی دارد. زمانبندی و بودجه بندی بصورت دائمی در حال افزایش است زیرا بر مبنای تخمین های واقعی بنا نشده اند.
اکثر مواقع مشاهده شده است که یک برنامه زمانبندی فشرده برای تهیه یک نرم افزار تحمیل شده است. قابلیت کارکردی و کیفیت محصول حاصل از این برنامه ریزی، اغلب دستخوش مصالحه با برنامه زمانبندی خواهد شد. در یک سازمان نابالغ، اهداف اساسی پایه ای برای توانایی قضاوت کیفیت محصول یا برای حلّ مشکلات محصول یا مسائل فرآیند، تدوین نگردیده اند . بنابراین پیش بینی کیفیت محصول مشکل است. وقتی پروژه از برنامه زمانبندی خود به تعویق می افتد فعالیتهایی که به افزایش کیفیت منجر می شوند (مانند بازنگری ها و آزمون ها) اغلب خلاصه یا محو می شوند.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.