نقش ماده آلی و پتاسیم در افزایش کمی و کیفی خرما در اراضی شنی


در حال بارگذاری
14 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 نقش ماده آلی و پتاسیم در افزایش کمی و کیفی خرما در اراضی شنی دارای ۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد نقش ماده آلی و پتاسیم در افزایش کمی و کیفی خرما در اراضی شنی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی نقش ماده آلی و پتاسیم در افزایش کمی و کیفی خرما در اراضی شنی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن نقش ماده آلی و پتاسیم در افزایش کمی و کیفی خرما در اراضی شنی :

تعداد صفحات :۶

چکیده مقاله:

منطقه جیرفت و کهنوج یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور می باشد این منطقه با داشتن حدود ۴۰۰۰۰ هکتار، نخلستان و تولیدی به میزان ۲۰۱۸۶۰ تن، در سال مقام اول کشور را به خود اختصاص داده است. باغات این منطقه اکثراً دارای خاکی با بافت سبک و فقیر از ماده آلی، PH بالا، ظرفیت پایین نگهداری آب و ضعف از نظر عناصر غذایی می باشد. در سال های اخیر وقوع پدیده خشکسالی شدید در منطقه که سبب کاهش رطوبت نسبی، کاهش کمی و کیفی آب آبیاری، افزایش تبخیر، افزایش درجه حرارت و افزایش وزش بادهای گرم شده، به همراه خواص نامطلوب خاک باغات سبب کاهش کمی و کیفی محصول خرما در مناطق خرما خیز کشور از جمله منطقه جیرفت و کهنوج شده است به طوری که چندین سال است بر اثر تشدید فاکتورهای نامساعد اقلیمی و نیز شرایط نامطلوب خاک و عدم مدیریت صحیح باغات، موجب بروز عارضه خشکیدگی خوشه خرما شده است که سالیانه به طور متوسط بیش از ۵۰ درصد محصول خرما را از بین می برد. علت اصلی این عارضه از دست دادن آب زیاد از درخت می باشد و هر عاملی که هدر روی آب از درخت را تشدید کند موجب شدت عارضه شده و فاکتورهایی که موجب حفظ، تأمین و افزایش راندمان آب آبیاری شود موجب کاهش عارضه و افزایش کمی و کیفی خرما می گردد. یکی از این عوامل، افزایش ماده آلی خاک باغات به طرق مختلف از جمله به سویله مصرف کودهای حیوانی می باشد. بر همین اساس در آزمایشی اثرکودای حیوانی و عنصر پتاسیم بر عملکرد و کیفیت خرمای گلوته، در منطقه جیرفت و کهنوج مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش فوق به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با فاکتور کود حیوانی در سه سطح (۰- ۱۵- ۲۰ تن کود گاوی در هکتار) و فاکتور سولفات پتاسیم در سه سطح (۰- ۲/۵- ۳/۵ کیلوگرم به ازای هر درخت)، جمعاً با ۹ تیمار و سه تکرار اجرا شد. نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف کود حیوانی و پتاسیم سبب افزایش معنی دار طول، وزن میوه، قطر میوه، وزن خوشه و نهایتاً افزایش عملکرد محصول شد که می توان نتیجه گرفت کودهای حیوانی علاوه بر تأمین بخشی از عناصر غذایی، سبب افزایش ظرفیت نگهداری آب خاک و افزایش قابلیت استفاده بسیاری از عناصر غذایی خاک از جمله فسفر، روی و منگنز در گیاه شده و بدینوسیله موجب اثر مثبت بر عملکرد محصول و کاهش عارضه خشکیدگی خرما می گردد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.