مقاله بررسی تاثیر نحوه چیدمان فضایی در ذخیره انرژی گرمایی در معماری خانههای سنتی تبریز


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی تاثیر نحوه چیدمان فضایی در ذخیره انرژی گرمایی در معماری خانههای سنتی تبریز دارای ۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی تاثیر نحوه چیدمان فضایی در ذخیره انرژی گرمایی در معماری خانههای سنتی تبریز  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی تاثیر نحوه چیدمان فضایی در ذخیره انرژی گرمایی در معماری خانههای سنتی تبریز،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی تاثیر نحوه چیدمان فضایی در ذخیره انرژی گرمایی در معماری خانههای سنتی تبریز :

خلاصه
در کنار توجه به پیشرفتهای نظری و عملی جهانی در زمینه کنترل شرایط حرارتی در ساختمانها، فهم روشهای کنترل بومی و چگونگی تعامل ساختمانهای سنتی با محیط طبیعی در هر محدودهای می تواند یافتههای ارزشمندی برای استفاده در معماری امروز به وجود آورد.

بناها و معماری بومی و سنتی و نحوه چیدمان هر منطقه از هر اقلیم حاصل تجربه و عملکرد سالیان متمادی مردمانی است که تلاش کردهاند، با استفاده از مواد و مصالح بومی و راهکارهای متنوع بناهای خود را با محیط زیست و شرایط اقلیمی بومی خود وفق داده و هویت معماری متمایزی از سایر مناطق برای خود به وجود آورند. این بناها شاهکارهایی ناب از معماری و دانش گذشتگان برای انسانهای امروز در خود محفوظ داشتهاند. این اصول دلیل اصلی توجه به تحقیق در بناهای سنتی از نظر اقلیمی میباشد. تحلیل جامع و کامل این مسأله میتواند در بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمانهای امروزی نقش بسزایی داشته باشد. این اصل در کشور ما که موضوع ذخیره و اصلاح الگوی مصرف به عنوان بحثی مهم بیان شده است، خانههای سنتی در بافت سنتی تبریز دارای روشهای فراوان کنترل شرایط حرارتی است که استفاده از هر یک منوط به شناخت درست از نحوه عملکرد و تاثیرگذاری در ایجاد شرایط آسایش میباشد.

واژههای کلیدی: معماری بومی، مسکن، معماری، حفظ محیط زیست، صرفه جویی.

-۱ مقدمه

ایجاد شرایط کنترل و کاهش مصرف انرژی نیازمند شناسایی عوامل تاثیرگذار در موازنه انرژی و محیط مورد توجه قرار میگیرد. شناسایی کیفیت معماری زیست بوم شامل سیاستهای انرژی و معیارهای عملکرد مانند استاندارها در نحوه چیدمان فضاهای خانهها، بهرهگیری از نور خورشید در طراحی سایت، راهنماهای بهرهگیری و استفاده از مصالح و برنامههای دستهبندی انرژی خانه، اهداف کاهش مصرف و ; میباشد.

ارزیابی مواردی همچون ادراک آسایش حرارتی در ساختمان و محیط بیرون و رضایت از کیفیت زندگی است که بر مصرف انرژی تاثیرگذار است. در مطالعه ساختمانهای بومی آنچه بیش از سایر فاکتورها در زمینه اعتدال مصرف انرژی مورد توجه قرار میگیرد، توجه به افزایش بهرهوری انرژی ساختمانها در ارتباط با شرایط مصرفکنندگان است، که از طریق مطالعه بر فاکتورهای محیط فیزیکی همچون دما، رطوبت، میزان تابش خورشید، سرعت باد و ; و فاکتورهای طراحی مانند فرم ساختمان، جهتگیری، نحوه چیدمان و خصوصیات فیزیکی حرارتی مصالح مورد استفاده در نماهای ساختمان و فاصله ساختمانها قابل حصول است.

-۲ تعریف مسأله و اهداف تحقیق

مطالعه نقش طراحی فضاها در معماری بومی هدف تحقیق پیشرو است و مشخصاَ به این پرسش پاسخ داده میشود که فضا محوریو اساساَ محوریت فضاها و روابط معماری داخلی چه نقشی در همگرایی و هم سویی این معماری با اصول پایداری داشته است؟ از اینرو در این تحقیق نکات کلیدی و نقش فضاها در دستیابی به معماری بومی پایدار بررسی میگیرد.

معماری امروز ایرانی بدلیل نادیده انگاشتن اهمیت فضاها با چالش روبرو است. این فضاها از عوامل تعیینکننده و محوری معماری بومی ایران بودهاند، به واسطه تقلید ناآگاهانه از معماری اروپایی اهمیت پیشین خود را از دست دادهاند.

۱

دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در »مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری«

nd National Conference on Applied Researches in Civil engineering, Architecture and Urban planning2

در اینجا ذکر این مهم به نظر میرسد که هدف پژوهشهایی از این قبیل، تکرار فرم و اشکال گذشته نیست بلکه استفاده از الگوها و تجارب آنان و ایجاد صور جدید پیرو مفاهیم، مدنظر میباشد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.