مقاله تجزیه شیمیایی و کاربردهای بالقوه هسته خرما در مواد غذایی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله تجزیه شیمیایی و کاربردهای بالقوه هسته خرما در مواد غذایی دارای ۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تجزیه شیمیایی و کاربردهای بالقوه هسته خرما در مواد غذایی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تجزیه شیمیایی و کاربردهای بالقوه هسته خرما در مواد غذایی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تجزیه شیمیایی و کاربردهای بالقوه هسته خرما در مواد غذایی :
چکیده:
هسته دو رقم خرما، شامل کبکاب و مرداسنگ برای شناسایی اجزاء شیمیایی مورد تجزیه قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد که
هستههای مورد مطالعه بطور متوسط دارای %۶/۷۵ رطوبت، %۵/۶۵ پروتئین، %۹/۳ چربی، %۴۸/۵ فیبر محلول در شوینده اسیدی، %۶۷
فیبر محلول در شوینده خنثی و % ۱/۲۵ خاکستر میباشند. آنالیز مواد معدنی نشان داد که پتاسیم دارای بالاترین مقدار است و پس از
آن فسفر، منیزیم ، کلسیم و سدیم قرار دارد. بین مواد معدنی میکرو آهن دارای بالاترین غلظت بود ۷/۴) میلی گرم درصد گرم وزن
خشک)و پس از آن منگنز ، روی و مس قرار داشتند.. تجزیه روغن حاصل از هستهها به روش کروماتوگرافی گازی نشان داد که اسید
اولئیک (%۴۵/۳۶) اسید چرب غیر اشباع غالب در روغن هسته است و پس از آن اسیدلوریک (%۱۹/۹۸) به عنوان اسید چرب اشباع
غالب قرار دارد.دیگر اسیدهای چرب شامل اسیدمیریستیک (%۱۱/۱۲)، اسید پالمتیک (%۱۰/۸۱)، اسید لینولئیک((%۸/۶۶ و اسید استئاریک (%۳/۳۹) می باشد. هسته دارای مقدار قابل توجهی فیبر و سلنیوم است که ممکن است از نظر تغذیه ای و سلامتی بسیار مفید باشند. شناسایی ترکیبات دارای فعالیت ضدمیکروبی، آنتی اکسیدانی و محرک سلامتی در هسته خرما نیازمند تحقیق بیشتری است.
واژه های کلیدی:
هسته خرما، تجزیه شیمیایی، کاربردهای غذایی، فیبر غذایی، مرداسنگ، کبکاب.
مقدمه:
خرما۱ گیاهی است که در بسیاری از نقاط دنیا بویژه نواحی بیابانی کشورهای خاورمیانه رشد میکند و نقش موثری در بقاء بسیاری از تمدنهای قدیمی داشته است. قدمت استفاده بشر از محصول درخت خرما به عنوان یک ماده غذایی با ارزش به شش هزار سال پیش از میلاد مسیح بر می گردد. باستان شناسان معتقدند که کشت درخت خرما در ایران از دوران هخامنشیان آغاز شده است(.(۱ در سال ۱۳۸۴ ایران با تولید حدود ۹۹۷ هزار تن خرما یکی از بزرگترین تولید کنندگان این محصول در جهان بوده و نزدیک به ۱۷
درصد کل تولید خرمای جهان را در اختیار داشته است. سطح زیر کشت این محصول بیش از ۱۷۱ هزار هکتار است و در ۱۲ استان مختلف کشت می شود. تاکنون ۴۰۰ واریته مختلف آن در ایران شناسایی شده است. استان خوزستان با ۲۴ رقم و استان کرمان با ۶۰
رقم از مهمترین استان های تولید کننده خرما هستند .(۳) ترکیب شیمیایی و ارزش تغذیه ای قسمت گوشتی خرما بوسیله محققین
مختلف مورد بررسی قرار گفته است ۲)، ۱۱، ۱۲، .(۱۴ در حالیکه اطلاعات محدودی در رابطه با ترکیب شیمیایی و کیفیت تغذیه ای هسته خرما، که حدود ۱۰ درصد میوه کامل را تشکیل می دهد ، در دسترس است ۴)، ۱۰، .(۱۵
(۴) Mahmoud , Almana هسته خرما را به عنوان منبع جایگزین فیبرهای غذایی به جای سبوس گندم در تولید نان مورد ارزیابی
قرار دادند و پیشنهاد کردند که هسته خرما می تواند منبع باارزشی برای دریافت فیبرهای غذایی باشد. El-shurfa و همکاران (۱۰)
وجود مقادیر قابل توجه لیگنین و نشاسته مقاوم در هسته خرما را گزارش نمودند. Vandepopuliere و همکاران (۱۵) از هسته
۱ Phoenix dactylifera
۱۱-۱۲ آذر ۱۳۸۷ صفحه ۱۹
خرما به مقادیر %۵-۲۷ در خوراک جوجههای گوشتی استفاده کردند و مشاهده نمودند که ضریب تبدیل خوراک قابل قیاس یا حتی
بهتر از نمونه شاهد است.
مواد و روشها
نمونههای هسته خرما پس از تهیه از کارخانههای تهیه شیره خرما شستشو و تمیز شده و پس از حذف ناخالصیها به مدت ۴۸ ساعت
در آب خیسانده و پس از خشک شدن در دمای محیط بوسیله آسیاب چکشی به منظور عبور از الکهای یک میلیمتری آسیاب شدند.
پودرهای حاصل تا زمان آزمون در دمای یخچال نگهداری شدند.
مقدار رطوبت، چربی خام، پروتئین، خاکستر و فیبرهای محلول در شوینده اسیدی و خنثی با استفاده از روشهای آنالیز استاندارد برگرفته از AOAC اندازه گیری شدند(.(۸ مقدار املاح سدیم ، پتاسیم، کلسیم، فسفر، منگنز، آهن، روی، مس و منیزیم پس از حل
کردن خاکستر در اسیدکلریدریک غلیظ با دستگاه طیف سنجی جذب اتمی Jena مدل AA5FL اندازه گیری شد .(۸) برای تعیین
پروفایل اسیدهای چرب ابتدا روغن استخراجی از هسته های خرما به روش پتاس الکلی متیله شدند (۶) و سپس با دستگاه
گروماتوگرافی گازی مدل Agilent 6890 مجهز به ستونBPX 70 ایزوترمال با دمای ۱۹۸ درجه سانتیگراد و دتکتور وا نژکتور
FID با دمای۲۵۰ درجه سانتیگراد اندازه گیری شده است(.(۷
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.