مقاله امکان سنجی پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان (ERP) در شرکت های فعال در ایران
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله امکان سنجی پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان (ERP) در شرکت های فعال در ایران دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله امکان سنجی پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان (ERP) در شرکت های فعال در ایران کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله امکان سنجی پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان (ERP) در شرکت های فعال در ایران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله امکان سنجی پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان (ERP) در شرکت های فعال در ایران :
چکیده
رقابتی شدن محیط کسب وکار،ضرورت ایجاد یکپارچگی درون سازمان و بین سازمانی در محیط زنجیره تامین و تحول گسترده در حوزه فنوری سیستم های اطلاعاتی، عوامل اصلی شکل گیری سیستم برنامه ریزی منابع سازمان بوده اند. سیستم برنامه ریزی منابع سازمان، سیستم جامعی است که سعی در یکپارچه سازی همه وظایف و بخشهای موجود در یک سازمان (متمرکز و غیر متمرکز) با استفاده از یک سیستم کامپیوتری واحد را دارد، به طوری که نیازهای خاص این بخشها را فراهم سازد.
مطالعات نشان می دهدکه حدود۶۰درصد شرکت های حاضر در لیست فورچون ) ۵۰۰ پانصد شرکت برترجهان) سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان را پیاده سازی نموده و از این سیستم ها استفاده می نمایند. البته آمار بالای شکست پیاده سازی این سیستم ها در دنیا که بیش از ۶۵ درصد می باشد ضرورت انجام امکان سنجی در امر پیاده سازی ERP را از اهمیت ویژه ای برخوردار می سازد. در پژوهش حاضر پس از بررسی ادبیات موضوعی و مذاکره با خبرگان و متخصصان ERP عوامل موثر در پیاده سازی ERP شناسایی گردیده اند. دسته اول عوامل، عوامل درون سازمانی هستند که شامل تعهد و التزام مدیریت ، بلوغ و رشد IT ، فرهنگ کامپیوتر ، اندازه سازمان ،توانایی مالی و تجربه مهندسی مجدد فرایندها بوده و دسته دوم عوامل ، عوامل برون سازمانی اند که شامل فرهنگ و محیط منطقه ای ،قوانین و مقررات دولتی ، اقتصاد و رشد اقتصادی ، زیر ساختار و ویژگی های نرم افزار و فروشنده ERP بومی می باشد. برای بررسی اینکه آیا بستر و شرایط لازم برای پیاده سازی موفق سیستم
ERP در شرکت های ایرانی مهیا است یا نه با استفاده از آزمون های آماری و بررسی عوامل موثر در پیاده سازی از ابزارهای پرسشنامه و مصاحبه استفاده گردیده است .
پژوهش فوق ۳ فرضیه اصلی و ۱۰ فرضیه فرعی را بررسی می کند. نتایج حاصل از آزمون فرضیات آن نشان می دهد که شرکت های فعال در ایران هنوز آمادگی لازم برای پیاده سازی سیستم ERP را ندارند و این عدم آمادگی در مورد عواملی درون سازمانی و برون سازمانی است. به طور خلاصه می توان بیان داشت که در شرکت های فعال در ایران عواملی همچون تعهد و التزام مدیریت، بلوغ و رشد IT ، فرهنگ کامپیوتر ، اندازه سازمان ،توانایی مالی و تجربه مهندسی مجدد فرایندها در شرایط مطلوبی نمی باشد و از طرفی عوامل برون سازمانی شامل فرهنگ و محیط منطقه ای ،قوانین و مقررات دولتی ، اقتصاد و رشد اقتصادی ، زیر ساختار و ویژگی های نرم افزار و فروشنده ERP بومی برای پیاده سازی موفق سیستم ERP در سطح مناسب و مطلوبی قرار ندارند .
واژه های کلیدی : امکان سنجی ،سیستم ERP ، مهندسی مجدد فرایندها ، عوامل درون سازمانی ، عوامل برون سازمانی
مقدمه
-۱ دانشجوی دکتری حسابداری و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی
۱
عبارات “یکپارچه”، “پاسخگو” و “چابک” ویژگی های سازمان ها در فضایجدید کسب و کار می باشند. سیستم برنامه ریزی منابع سازمان((Enterprise Resource Planning به عنوان یک توانمند ساز برای انتقال سازمان ها از فضای سنتیِ کسب و کار به فضایجدید کسب و کار مطرح شده است. این سیستم ها همچنین به عنوان عاملاصلیِ موفقیت، برای بقای شرکت ها در بازار امروزی و مبتنی بر اینترنت به شمار می روند . مطالعات نشان می دهد که حدود۶۰درصد شرکت های حاضر در لیست فورچون ) ۵۰۰ پانصد شرکت برترجهان ) سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان را پیاده سازی نموده و از این سیستم ها استفاده می نمایند(.(Olson, 2004 البته هزینه پیاده سازیکاملِ این سیستم ها بسیار زیاد بوده به طوری که بر اساس نوع سازمان و تعداد ماجول های خریداری شده می توان چنین برآورد نمودکه کلیه هزینه های پیاده سازی این سیستم در سازمان ها، بین ۵ الی ۱۰۰ میلیارد تومان باشد.
امروزه خریداری و استفاده استراتژیک از سیستم برنامه ریزی منابع سازمان راه حلی است که محققان و صاحب نظران فنوری اطلاعات جهت پایداری در اقتصاد دیجیتالی به سازمان ها پیشنهاد می کنند. این سیستم همواره به عنوان سیستمی یکپارچه جهت افزایش کارایی و اثر بخشی سازمان ها مورد توجه بوده است. البته آمار شکست بالای این سیستم ها،که بیش از
۶۵ درصد در دنیا می باشد، باعث شده است که برخی از مدیران با مشکل تصمیم گیری جهت خرید یا عدم خرید سیستم مواجه شوند(.(Fiona & Hoon, 2002 پیاده سازی سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان در مقایسه با سیستم های سنتی بسیار دشوارتر و پیچیده تر است.برای مثال یک سیستم معمولی برنامه ریزی منابع سازمان حدودا” دارای ۸ الی ۱۰ هزار جدول بوده و تقریبا” ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ فرایند کسب و کار را درسازمان پوشش می دهد .(Alvarez, 2002)
ما دراین تحقیق به امکانسنجیِ پیادهسازیِموفقِ سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان در محیط ایران پرداخته و بر آنیم که بفهمیم، آیا برای خرید و پیاده سازی این سیستم، با هزینه های هنگفتی که برای سازمان ها به ارمغان می آورد، آمادگی لازم را داریم یا نه ؟
سیستم برنامه ریزی منابع سازمان (ERP)
سیستمِ برنامه ریزی منابع سازمان یا ERP، سیستم نرم افزاری برای مدیریت کسب و کار است که حوزه های عملیاتی مانند برنامه ریزی، تولید، فروش، بازاریابی، توزیع، حسابداری، مالی، نیروی انسانی، مدیریت موجودی، نگهداری و تعمیرات، حمل و نقل و تجارت الکترونیکی ر ا پشتیبانی می نماید. معماری این نرم افزار، یکپارچگی شفاف ماجول ها را باعث شده و موجب می گردد که اطلاعات میان فرآیندهای مختلف سازمان به راحتی جریان یابند. بکارگیری سیستم برنامه ریزی منابع سازمان امکانی را به سازمان می دهد که تنها از یک سیستم یکپارچه استفاده نموده و سیستم های اطلاعاتی موجود و غیر قابل انطباق را کنار بگذارد.
در مورد سیستم ERP تعاریف متعددی ارائه شده است که برخی از آنها عبارتند از :
سیستم برنامه ریزی منابع سازمان((ERP شامل نرم افزارهای تجاری می باشدکه جریان اطلاعات را در بخش های مالی، حسابداری، نیروی انسانی، زنجیره تامین و مشتریان یکپارچه می نماید .(Davenport,1998)
سیستم برنامه ریزی منابع سازمان (ERP)، سیستم اطلاعاتی بخش بندی شده ای است، که فرآیندها و اطلاعات مرتبط با آن، درکل سازمان و در حوزه های مختلف عملکردی یکپارچه شده اند .(Kumar &Hillsgersberg, 2000)
۲
سیستم برنامه ریزی منابع سازمان (ERP) یک پایگاه داده، یک برنامه کاربردی و یک واسط کاربری واحد در کل سازمان است .(Tadjer, 1998)
سیستم برنامه ریزی منابع سازمان (ERP)، یک سیستم کامپیوتری است که جهت پردازش تراکنش های سازمانی و تسهیل برنامه ریزی، تولید و پاسخ به مشتری به صورت یکپارچه و بلادرنگ طراحی شده اند .(O’Leary ,2001)
چرخه حیات سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی
برای تشریح مدل چرخه حیات، ما از مدل ارائه شده توسط استیوز و پاستر(۱۹۹۹) ۲ و مدل ارائه شده توسط سانتوز ، استیور و کاروالو(۲۰۰۲)۳ استفاده نموده ایم. مراحل و فازهای چرخه عمر ERP در شکل ۱ ارائه شده است .
: تصمیم گیری برای تحصیل
فاز ششم : آنارگذاری
فاز دوم :
تحصیل ERP فاز پنجم : بهینه سازی و تکمیل
فاز سوم : پیاده سازی
فارچهارم : بکارگیری و نگهداری
امکان سنجی پاده سازی ERP
در مورد تحقیقات داخلی، بایستی بدین نکته اشاره نمود که در رشته حسابداری تا زمان انجام این تحقیق هیچگونه تحقیقی در قالب پایان نامه تحصیلی مشاهده نگردید البته در سایر رشته ها، تحقیقات اندکی انجام شده است که به برخی از آنها اشاره می کنیم .
در سال ۱۳۸۳ تحقیقی در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی و با موضوع ” بررسی فرآیند توسعه سیستمهای
ERP و موانع اجرایی آن در ایران”توسط “شریفیان” انجام شده است. در این تحقیق عوامل مهمی که در اجرای موفق سیستم ها موثر هستند از ادبیات تحقیق شناسایی شده که مهمترین این عوامل عبارت اند ازحمایت مدیریت ارشد سازمان، مدیریت تغییر، همکاری و هماهنگی بین بخش ها، شفافیت اهداف، انتخاب نرم افزار مناسب، خدمات پشتیبانی فروشنده نرم افزار، برنامه آموزشی، وجود زیر ساختار، استخدام نیروهای متخصص، فرهنگ سازمانی، وجود مشاوران و تیم پروژه.
در سال ۱۳۷۹ تحقیقی در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی صنایع و با موضوع” مدلسازی مفهومی ” ERP توسط
“ساعدی” انجام گردیده است .در این تحقیق بیشتر جنبه های فنی سیستم ERP مورد بررسی قرار گرفته و محقق با زبان
۲ –Steves and Pastor -A.Carvalho , M.Steves and A.Santos3
۳
مدلسازی یکپارچه (UML) به طراحی مدلی پرداخته که در آن عوامل مرتبط با هم مانند مدیریت ، IT، داده و پول طرح ریزی شده است. یکی از نتایج این تحقیق آن است که سیستم ERP تنها حاصل اجتماع فرآیندها و وظایف مختلف سازمانی در قالب یک بسته نرم افزاری نیست بلکه به عنوان یک راه حل صحیح مطرح می گردد و بایستی دارای ویژگیهایی ازقبیل: انعطاف پذیری، ماجولار بودن، فراگیر بودن، فراشرکتی بودن، بکارگیری از بهترین رویه موجود، شبیه سازی واقعیت و سایر ویژگی هایی از قبیل منوهای زیبا و انطباق پذیری با قوانین و; نیز باشد .
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.