مقاله تاثیر تغییرات pH بر خواص مقاومتی خاک رس


در حال بارگذاری
18 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
15 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله تاثیر تغییرات pH بر خواص مقاومتی خاک رس دارای ۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تاثیر تغییرات pH بر خواص مقاومتی خاک رس  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاثیر تغییرات pH بر خواص مقاومتی خاک رس،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تاثیر تغییرات pH بر خواص مقاومتی خاک رس :

چکیده

مواد شیمیایی ناشی از شیرابه محل های دفن زباله و یا مواد زاید ناشی از کارخانجات بر خواص ژئوتکنیکی خاک رس ثأثیر می گذارند و می توانند باعث تغییراتی در طراحی پی های متکی بر خاکهای آغشته به مواد شیمیایی شوند. این تغییرات می تواند معیارهای طراحی سازه های خاکی و یا میزان نشست ساختمانهای مجاور مواد شیمیایی را دستخوش تغییراتی کند.

نوع مواد شیمیایی که با خاک رس ترکیب می شوند و همچنین ترکیبات تشکیل دهنده خاک رس یکی از مسایل مهم در درک سیمای تغییرات خصوصیات مقاومتی خاک می باشد.

زمان و درصد وزنی مواد شیمیایی بکار رفته تأثیر بسیاری در تغییرات صورت گرفته دارند. هر چه اکسیدهای آهن و کاتیون های آزاد در خاک رس بیشتر یافت شوند احتمال تولید رسوبات و در نتیجه کاهش کمتر زاویه اصطکاک خاک رس وجود دارد ولی در هر حال کاهش چسبندگی خاک رس نتیجه واکنش های مواد شیمیایی با خاک رس است.

کلید واژه ها: خاک رس، .pH خواص مقاومتی

-۱ مقدمه

مواد زاید شهری تولید شده و همچنین پساب های ناشی از کارخانجات صنعتی حاوی مواد شیمیایی متفاوتی می باشند و از آنجا که در طراحی سازه های خاکی مجاور این محل ها فرضیاتی جهت طراحی از جمله خصوصیات مقاومتی خاک ها مدنظر بوده است، زم است تا تغییرات این خصوصیات بواسطه ورود مواد شیمیایی به خاک بررسی شود.آزمایشهای پیش بینی شده در این راستا آزمایش سه محوری جهت بررسی تغییرات خصوصیات مقاومتی زهکشی شده و زهکشی نشده خاک رس می باشد.

۱

-۲ تاریخچه

در گذشته تأثیر شیرابه ها و آلودگی ها روی بعضی پارامترهای خاک رس و آسترهای محل دفن زباله بررسی شده است. موضوع مورد توجه بسیاری از محققین، تغییرات نفوذپذیری خاک رس بواسطه ورود شیرابه و یا آلودگی ها به خاک رس می باشد ۶]و[۷ و حتی در بعضی موارد فقط شیرابه ها مورد بررسی نبوده اند و تغییرات نفوذپذیری در بازه بسیار وسیعی از مواد شیمیایی از جمله مواد آلی و غیرآلی مورد مطالعه قرار گرفته است [۸]

.نتیجه گیری کلی از مطالعه این مقات رأی به افزایش نفوذپذیری بواسطه حضور مواد شیمیایی اسیدی و بازی در خاک می دهد که البته فاکتور زمان، خصوصیات خاک و نوع مواد شیمیایی و بخصوص نحوه اندازه گیری و آزمایش ، باعث پراکندگی این نتایج می شود که حتی گاهی کاهش نفوذپذیری را نتیجه داده است.

اما در مورد بحث خصوصیات مقاومتی خاک رس هنوز جای مطالعه بسیاری وجود دارد و برداشت حاصل شده از مقات موجود در این رابطه حاکی از غیرخطی بودن تغییرات مقاومت خاک در برابر آلودگی های شیمیایی می باشد [۸]و کمبود آزمایشات و مطالعات روی این مسئله، وجوب بررسی بیشتر را نمایان می کند.

-۳ مواد شیمیایی و مشخصات خاک رس انتخاب شده

مواد شیمیایی استفاده شده اسید سولفوریک H2SO4 و اسید هیدروکلریدریک HCL و همچنین سود NaOH

می باشند.در این تحقیق pH خاک که در حالت طبیعی بین ۶/۵ الی ۸ می باشد توسط موادمذکورتغییر داده شده است و محدوده تغییر pH بین ۳ تا ۱۱ می باشد .سه نوع آزمایش سه محوری روی نمونه های خاک انجام شده است. خاک موردنظر رس تهران می باشد که با توجه به دانه بندی و هیدرومتری دانه ها مطابق روش یونیفاید در رده CL قرار دارد و %۸۰ وزنی خاک از الک ۲۰۰ عبور کرده و حد روانی و شاخص پستیک خاک خنثی و همچنین خاک ترکیب شده با اسیدهای سولفوریک و هیدروکلریدریک مطابق جدول ۱ می باشد.افزایش حد روانی نتیجه اختط خاک با اسید می باشد. همچنین روی خاک موردنظر آزمایش تراکم عادی انجام شد که در درصد رطوبت %۱۹ وزن مخصوص خشک ماکزیمی برابر با ۱/۷۲گرم بر سانتی متر مکعب حاصل شد.

جدول : ۱ تغییرات حدود اتر برگ خاک بواسطه ترکیب با اسیدها

شاخص پستیک حد روانی ماده شیمیایی

۲۵ ۴۶ خاک طبیعی
۲۵ ۵۱ H2SO4

۲۲ ۴۹ HCL

جهت ساخت نمونه ها تراکم نسبی %۹۰ فرض شده است و جهت ترکیب مواد شیمیایی با خاک درصد رطوبت موردنیاز توسط محلول آب و اسید (یا باز) با pH موردنیاز تأمین شده است و به روش اختط دستی، آب حاوی مواد شیمیایی با خاک ترکیب شده است.

۲

-۴آزمایش های سه محوری

-۱-۴آزمایش سریع [۱] Q

جهت انجام آزمایش تحکیم نیافته زهکشی نشده از نمونه های دستخورده با تراکم نسبی %۹۰ استفاده شده است.

قطر نمونه ۳۸mm و به ارتفاع ۸۰mm می باشد. نمونه هایی با میزان pH های متفاوت بوسیله دو نوع ماده شیمیایی موجود ساخته شد و با استفاده از دستگاه سه محوری تغییر کرنشی برابر با یک میلیمتر بر دقیقه به نمونه وارد شد.
نمونه به گیج باری متصل بود که روی رینگی با ثابت ۰/۳۸ کیلوگرم بر هر دیویژن قرار داشت. قرائت های نیروی وارد شده به نمونه در کرنش های ۰/۱، ۰/۲ و… تا ۱ درصد و از آن به بعد تا %۲۰ کرنش به ازاء هر ۰/۵ درصد کرنش صورت گرفت.

جهت بدست آوردن برش گسیختگی در هر pH سه نمونه ساخته شد و تحت سه فشار جانبی مختلف یعنی ۱، ۲

و ۳ کیلوگرم بر سانتی متر مربع تنش های انحرافی اعمال شدند.

به جهت آنکه نمونه ها %۱۰۰ اشباع نبودند پوش وارد بر دوایر موهر خطی افقی نمی باشد و بنابراین عوه بر چسبندگی زاویه اصطکاک هم محاسبه شده است. شکلهای ۱ و ۲ تغییرات چسبندگی و زاویه اصطکاک حاصل شده از نتایج آزمایشات را نشان می دهند. آنچه بصورت کلی از نتایج بدست آمده برداشت می شود کاهش نسبی چسبندگی و همچنین زاویه اصطکاک خاک در حالت آزمایش سریع

می باشد که نتایج نشان دهنده روند غیر منظم تغییرات در زاویه اصطکاک و کاهش تقریباً منظم چسبندگی خاک می باشند.

تاثیر pH بر زاویه اصطکاک زهکش نشده

۱۴ ۱۲ ۱۰

۸

۶ ۴ ۲ ۰
۱۱ ۳ ۴ ۵ ۶ pH 7 8 9 10

۱۸۰
۱۶۰
۱۴۰ ۲)(KN/M
۱۲۰
۱۰۰

۸۰ Cuu
۶۰

۴۰
۲۰
۰
۱۱ ۱۰ ۹ ۸ ۷ ۶ ۵ ۴ ۳
pH

شکل :۱ تاثیر pH بر زاویه اصطکاک در آزمایش Q شکل :۲ تاثیر pH بر چسبندگی زهکشی نشده

-۲-۴ آزمایش ۲]CUو[۴

این آزمایش در pHهای ۱۱،۱۰،۴،۳وهمچنین خاک خنثی صورت گرفت و قرائت های فشار منفذی در این آزمایش فقط در انتهای آزمایش انجام شده است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.