مقاله اثر قارچ هایTrichoderma virens و Piriformospora indica بر صفات مورفولوژیک و رنگیزههای فتوسنتزی گیاه ماش سبز (Vigna radiate L.)
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله اثر قارچ هایTrichoderma virens و Piriformospora indica بر صفات مورفولوژیک و رنگیزههای فتوسنتزی گیاه ماش سبز (Vigna radiate L.) دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله اثر قارچ هایTrichoderma virens و Piriformospora indica بر صفات مورفولوژیک و رنگیزههای فتوسنتزی گیاه ماش سبز (Vigna radiate L.) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اثر قارچ هایTrichoderma virens و Piriformospora indica بر صفات مورفولوژیک و رنگیزههای فتوسنتزی گیاه ماش سبز (Vigna radiate L.)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله اثر قارچ هایTrichoderma virens و Piriformospora indica بر صفات مورفولوژیک و رنگیزههای فتوسنتزی گیاه ماش سبز (Vigna radiate L.) :
تعداد صفحات:۹
چکیده:
با توجه به اهمیت روزافزون کاربرد کودهای بیولوژیک در راستای نیل به کشاورزی پایدار، مطالعه حاضر جهت بررسی واکنش صفات مورفولوژیک و رنگیزه های فتوسنتزی گیاه ماش سبز (Vigna radiate L.) به همزیستی با قارچ های Piriformospora indica و تریکودرما اجرا گردید. آزمایش در پاییز ۱۳۹۳، در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی و در سه تکرار با چهار سطح تلقیح قارچی شامل عدم تلقیح (شاهد)، تلقیح قارچ اندوفیت P. indica، تلقیح قارچ T. virens و تلقیح همزمان دو قارچ انجام شد. بذور ماش قبل از کشت با تیمارهای قارچی تلقیح شده و در خاک استریل کشت گردید. گلدان ها به مدت چهار هفته در گلخانه نگهداری شده و سپس صفات مورفولوژیک گیاه شامل تعداد برگ، ارتفاع بوته، قطر ساقه و طول ریشه و همچنین غلظت رنگیزه های فتوسنتزی برگ شامل کلروفیل a، b، a+b، a/b و کارتنوئید مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد تلقیح قارچ های تریکودرما و P. indica و همچنین تلقیح همزمان دو قارچ ارتفاع بوته (به ترتیب حدود ۴، ۸ و ۲ درصد) و طول ریشه (به ترتیب حدود ۱۸، ۳۱ و ۱۳ درصد) را نسبت به شاهد افزایش داد که این افزایش تنها در کاربرد قارچ P. indica معنی دار بود. مقادیر کلروفیل a، b و a+b نیز در برگ گیاهان تلقیح شده با قارچ P. indica (به ترتیب حدود ۸، ۱۵ و ۹ درصد) افزایش معنی داری نسبت به شاهد نشان داد. در مجموع، نتایج بیانگر اثر مثبت همزیستی قارچ اندوفیت P. indica بر صفات مورفولوژیک و رنگیزه های فتوسنتزی گیاه ماش سبز در مراحل اولیه رشد بود.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.