مقاله بررسی ژنتیکی برخی از صفات مورفولوژیکی گندم نان با استفاده از تجزیه میانگین نسلها در شرایط تنش خشکی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله بررسی ژنتیکی برخی از صفات مورفولوژیکی گندم نان با استفاده از تجزیه میانگین نسلها در شرایط تنش خشکی دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی ژنتیکی برخی از صفات مورفولوژیکی گندم نان با استفاده از تجزیه میانگین نسلها در شرایط تنش خشکی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی ژنتیکی برخی از صفات مورفولوژیکی گندم نان با استفاده از تجزیه میانگین نسلها در شرایط تنش خشکی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی ژنتیکی برخی از صفات مورفولوژیکی گندم نان با استفاده از تجزیه میانگین نسلها در شرایط تنش خشکی :
تعداد صفحات:۱۷
چکیده:
عملکرد دانه ترکیب پیچیدهای از اثرات متقابل بین اجزاء عملکرد است که بدلیل این اثرات متقابل پیچیده بهبود عملکرد از طریق اصلاح (به خصوص در نسلهای اولیه) مشکل است. انتخاب براساس اجزاء عملکرد به منظور بهبود عملکرد میتواند مؤثر واقع شود. بررسی چگونگی عمل ژنها، وراثت پذیری عملکرد دانه و برخی صفات وابسته به آن در گندم، نسلهای P1، P2، F1، F2، BC1 و BC2 حاصل از تلاقی (گاسپارد*DN-11) تهیه و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار کشت گردید. تجزیه میانگین نسلها با استفاده از آزمون مقیاس مشترک انجام شد. در بیشتر صفات یک مدل اپیستازی برای توصیف تنوع در میانگین نسلها مناسب بود. نتایج نشان داد تمام آثار ژن ها شامل میانگین (m)، افزایشی (d)و غالبیت (h)و اپیستازی افزایشی × افزایشیi) ( ،غالبیت × غالبیت (I)و افزایشی × غالبیت (J)در نحوه توارث صفات مورد مطالعه مؤثر بود. برای صفات ارتفاع بوته، تعداد دانه در سنبله، تعداد گلچههای عقیم، و عملکرد دانه آثار افزایشی × افزایشی و غالبیت × غالبیت و برای صفات وزن هزار دانه و وزن دانه در سنبله آثار افزایشی و غالبیت و برای صفات طول سنبله، طول پدانکل و تعداد روز تا گلدهی انواع اپیستازی مخصوصاً افزایشی× غالبیت و غالبیت ×غالبیت مهمترین عامل کنترل شناخته شد.مقادیر وراثت پذیری عمومی و خصوصی برای عملکرد دانه به ترتیب ۵۶% و ۳۷% بودند متوسط درجه غالبیت بیانگر وجود اثر فوق غالبیت برای طول سنبله، ، تعداد روز تا گلدهی و تعداد پنجه در بوته بود و برای سایر صفات مورد مطالعه درجاتی از غالبیت ناقص مشاهده گردید.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.