مقاله بررسی تغییرات فیزیولوژیک ژنوتیپهای کاهو در شرایط تنش شوری


در حال بارگذاری
15 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی تغییرات فیزیولوژیک ژنوتیپهای کاهو در شرایط تنش شوری دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی تغییرات فیزیولوژیک ژنوتیپهای کاهو در شرایط تنش شوری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی تغییرات فیزیولوژیک ژنوتیپهای کاهو در شرایط تنش شوری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی تغییرات فیزیولوژیک ژنوتیپهای کاهو در شرایط تنش شوری :

تعداد صفحات:۱۴
چکیده:
به منظور بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر خصوصیات فیزیولوژیک گیاه کاهو (Lactuca sativa) به عنوان شاخص-هایی از مقاومت به شوری تحت شرایط هیدروپونیک، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سطوح شوری صفر (شاهد)، ۲ و ۴ دسی زیمنس بر متر کلرید سدیم در سال ۱۳۹۲ در پژوهشکده زیست فناوری زابل اجرا گردید. طبق نتایج حاصل از تجزیه واریانس، بین ژنوتیپ ها و سطوح مختلف شوری از نظر صفات پرولین، قندهای محلول، کلروفیل SPAD، کلروفیلa، کلروفیلb، کلروفیل کل(a+b)، کارتنوئید و محتوای رطوبت نسبی (RWC) تفاوت های بسیار معنی داری وجود داشت. اثر متقابل ژنوتیپ و شوری برای کلیه صفات به جز کلروفیلa، کلروفیلb، کلروفیل کل(a+b) و محتوای آب نسبی برگ(RWC) بسیار معنی دار بود. در میان ژنوتیپ ها و در سطح شوری ۴ دسی زیمنس بر متر، ژنوتیپ-های کاهوی سالادی فردوس و Lettuce Salad دارای بیشترین میزان پرولین بودند. ژنوتیپ کاهو پیچ تهران نیز در سطح شاهد، دارای کمترین میزان پرولین بودند. بیشترین و کمترین میزان قندهای محلول، به ترتیب در ژنوتیپ های Romaine lettuce long و endive hair angel در سطح شوری ۴ دسی زیمنس بر متر و تیمار شاهد مشاهده شد. همچنین ژنوتیپ-های کاهوپیچ طالخونچه اصفهان، کاهوپیچ پاسارگاد و کاهو پیچ تهران بیشترین میزان کلروفیل SPAD را در سطح شوری ds/m4 نشان دادند. با افزایش سطح شوری، کلروفیلa، کلروفیلb، کلروفیل کل (a+b) و محتوای کارتنوئید کاهش یافت. ژنوتیپ کاهوپیچ بلند در تیمار شاهد دارای بیشترین محتوای کارتنوئید بود اما کمترین محتوای کارتنوئید در سطح شوریds/m4، در ژنوتیپ کاهو برگی ورزنه اصفهان مشاهده شد. نتایج حاصل نشان داد که شوری، روی شاخص های فیزیولوژیک ژنوتیپ های مختلف کاهو تأثیر می گذارد و نحوه پاسخ به شوری در ژنوتیپ های مختلف کاهو متفاوت بوده است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.