مقاله درمورد نیشکر


در حال بارگذاری
17 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله درمورد نیشکر دارای ۲۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله درمورد نیشکر  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله درمورد نیشکر،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله درمورد نیشکر :

نیشکر

فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول
۱-۱ طبقه بندی گیاهی
۱-۲ ترکیبات نیشکر
۱-۳ عملکرد نیشکر در جهان
۱-۴ عملکرد نیشکر در ایران

فصل دوم
۲-۱ کاشت
۲-۲ چگونگی انتخاب قلمه و تهیه آن
۲-۳ تهیه زمین
۲-۴ زمان کاشت در ایران
۲-۵ مراحل داشت
۲-۵-۱ آبیاری
۲-۵-۲ واکاری
۲-۵-۳ کود دهی
۲-۵-۴ علف های هرز
۲-۶ آفت ها
۲-۶-۱ ساقه خواران
۲-۶-۲ آفات مکنده
۲-۶-۳ حمله کننده به قسمت های زیر زمینی گیاه
۲-۶-۳-۱ موسک ها
۲-۶-۳-۲ موریانه ها
۲-۶-۳-۳ آبدزدک
۲-۶-۴ آفت برک خطر و برگ ریز
۲-۶-۵ جانوران زیان آور
۲-۷ بیماریها
۲-۷-۱ بیماریهای انگلی
۲-۷-۲ بیماریهای غیر انگلی
۲-۷-۳ کمبود مواد غذایی

فص سوم
۳-۱ مرحله برداشت
۳-۱-۱رسیدن محصول
۳-۱-۲ چگونگی برداشت نیشکر
۳-۲ فرآورده های جانبی شکر
۳-۲-۱ باگاس
۳-۲-۲ برگ ها و سر شاخه های نیشکر و گل صافی
۳-۲-۳ تهیه کمپوست

فصل چهارم
۴-۱ مراحل بازرویی نیشکر
۴-۱-۱ سوزاندن برگ ها و سرنی ها توسط تراکتورهای آتش زنی
۴-۱-۲ شیسار زنی سبک روی پشته ها توسط ×××× تریلرراتون
۴-۱-۳ فرم دهی مجدد و ترسیم پشته ها توسط دیسک ها مخصوص
۴-۱-۴ کود پاشی
۴-۱-۵ سمپاشی بر علیه علف های هرز
۴-۱-۶ خاکریزی اطراف مزرعه و تسطیح نهرها و آبیاری

مقدمه
نیشکر گیاهی است گرمسیری. این گیاه بومی گیاه بومی گینه جدید بوده و قدمت آن به ۱۵۰۰ تا ۸۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می رسد. و عمدتاً در حوالی خط استوا بین مدار ۲۶ درجه جنوبی تا ۳۴ درجه ۴۵ دقیقه شمالی می روید. شناخت این نیات و پرورش اولیه آن در منطقه خلیج بنگال روی داده و متجاوز از ۵ هزار سال پیش از آن در هند نیز در اواسط هزاره قبل از میلاد به چین و سپس به ایران آورده شده است که شاید ایرانیان اولین قومی بودند که با اندیشه خلاق خویش توانستند شکر متبلور سفید را توسط آسیابهای سنگی و تغییراتی که بر روی شیره نیشکر به وجود آوردند.

۱-۱ طبقه بندی گیاهی
نیشکر از خانواده Gramineae و جنس saccharum است، که دارای چهار قسمت اصلی ریشه، ساقه، برگ و گل یا خوشه می باشد. برگ های آن به صورت متناوب و گره ها اتصال دارند. ساقه نیشکر قسمتی از گیاه است که این ماده در آن ذخیره می شود و مانند سایر گیاهان تیره غلات بند بند گره دار است که ماده قندی معمولاً در فاصله بین گره ها و در قسمت تحتانی و وسط آنذخیره می شود، قسمتی از ساقه معمولاً در زیر زمین قرار دارد که به آن stubble یا Root stock می گویند.

ریشه نیشکر: استوانه ای است که هر چه نقطه رویش نزدیکتر شود، باریکتر می شود. گل آذین این گیاه خوشه ای است که تحت شرایط آب و هوایی خاصی تولید می شود یعنی ترکیب ژنی، طول دوره نوری، درجه حرارت محیط، تغذیه و کم آبی همگی روی گل دهی و رشد خوشه های گلزار تاثیر گذراند.
پیش از اینکه برنامه های اصلاح نبات روی این محصول شروع شود، سه گونه اصلی و اهلی به نام های:

۱)saccharum barberi
۲) saccharum sinense
۳) saccharum officinarum
گونه وحشی به نام های
۱)saecharum robustum نیشکر وحشی آسیایی
۲) saccharum spohtaneum نیشکر وحشی گینه نو

در جهان وجود داشته است. این گونه ها بیشتر برای به وجود آوردن رقم های جدید مقاوم به امراض و غیره به کار می روند که امروزه بیش از ۲۰۰۰ رقم نیشکر تجارتی در جهان وجود دارد. نیشکر گیاهی است چند ساله و در کشورهای مختلف که شرایط برای زیست این گیاه مناسب باشد، از یک تا چند سال از آن بهره برداری می شود و در صورتی که زمین دارای مولد غذایی کافی و کاملاً حاصلخیز باشد می توان پس از آن نیشکر کشت گردید، مدت بیشتری آن را در زمین نگهداری کرده و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یکبار از آن محصول برداشت نمود و در مواردی که درجه حاضلخیزی زمین کم باشد نمی توان بیش از دو بار محصول خوب برداشت کرد.

۱-۲ ترکیبات نیشکر
بخش عمده مواد قندی موجود در نیشکر از ××× یا قند ۱۲ ×××× (CLZH22O11) می باشد که حدود ۷۰ تا ۸۸ در گیاه را تشکیل داده است. در این میان ترکیبات دیگر قندی شامل گلوکز و فروکتوز به میزان خیلی کم درنیشکر موجود است.

۱-۳ نیشکر در جهان
بر اساس اخرین اطلاعات سازمان خوار بار کشاورزی جهان (FAO) در سال ۱۹۹۸ سطح زیر کشت نیشکر در جهان ۱۹۹۰۴ هزار هکتار بوده است که نسبت به سال گذشته ۱۴% در کاهش و نسبت به سال ۱۹۸۹ (سال پایه) ۱۹ درصد افزایش داشته است.
از سال ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۸ در یک دوره ده ساله، سطح زیر کشت نیشکر جهان تقریباً نوسان داشته است در این دوره پایین ترین سطح زیر کشت نیشکر جهان با ۱۶۷۲۱ هزار هکتار مربوط به ۱۹۸۹ به بالاترین سطح زیر کشت با ۱۹۹۵۹ هزار هکتار مربوط به سال ۱۹۹۶ بوده است. در این دوره سطح زیر کشت با افزایش برابر ۱۹ درصد و مقدار تولید افزایشی برابر ۵/۲۳ درصد را نشان می دهد.

در بین کشورهای جهان برزیل و هند هر یک با دارا بودن ۴۹۲۷ هزار هکتار اراضی زیر کشت نیشکر، معمولاً حدود ۵۰ درصد از کل اراضی زیر کشت نیشکر جهان را به خود اختصاص داده اند مقام اول را دارا هستند.

۱-۴ عملکرد نیشکر در ایران
عملکرد در هکتار نیشکر کل کشور در سال زراعی ۷۷-۱۳۷۶، ۷۰۳۷۴ کیلوگرم بوده که نسبت به سال گذشته ۵/۱۴درصد کاهش و نسبت به سال پایه ۸۲۳۱۲ کیلوگرم مربوط به سال زراعی ۷۶-۷۵ و کمترین آن با ۵۰۷۶۱ کیلوگرم مربوط به سال زراعی ۶۸-۶۷ بوده است. در سال زراعی ۷۷-۷۶ استان خوزستان با متوسط عملکرد تولید ۷۰۵۳۸ کیلوگرم در هکتار دارای بالاترین عملکرد استان مازندران با متوسط تولید ۲۶۸۰۰ کیلوگرم پایین ترین عملکرد را به خود اختصاص داده است.

فرآیند تولید کاشت
۲-۱ کاشت نیشکر به دو صورت کشت بذر و قلمه انجام می گیرد. کاشت بذر هنگامی انجام می گیرد که هدف، تولید نژاد جدید از نیشکر است که بدین ترتیب محققین اصلاح نبات می توانند نژاد های جدیدی از نیشکر را از نظر زود رسی، مطابقت با آب و هوایی محیط های مختلف، مقاومت در مقابل بیماری ها، افزایش میزان محصول، مقاومت و ××× و درصد قند را به وجود آورند. اما اگر هدف، تولید محصول باشد تکثیر آن توسط قلمه انجام می گیرد. قلمه زدن نیشکر شامل ۳ مرحله است.

۱-انتخاب قلمه ۲- تهیه زمین ۳- کاشت قلمه
۲-۲ چگونگی انتخاب قلمه و تهیه آن
قلمه ای که برای تهیه قلمه انتخاب می شود معمولاً از میان مزارع کشت جدید یا مزارع را توان های اولیه که دارای رشد کافی و نیشکر یکنواخت و عاری از بیماری و آفت هستند، برگزیده می شود که چند ماه قبل از کشت این قطعات مورد مراقبت های ویژه قرار می گیرند. در ایران برای تهیه قلمه مناسب از قلمه نی بدی و یا واس های مخصوص که قبلاً ضد عفونی شده باشد استفاده می شود تا از سرایت بیماری های قارچی به گیاه جلوگیری شود. قلمه انتخابی حداقل دارایی ۳ جوانه و طول آن بین ۳۰ تا ۶۰ سانتی متر و محل قطع آن حد وسط حد گره می باشد. برای پیشگیری از سرایت امراض، قلمه ها را کاملاً ضد عفونی کرده و دقت می شود که فاصله بین زمان قطع و کاشت قلمه بسیار کوتاه باشد.

۲-۳ تهیه زمین
برای کشت نیشکر دو نوع زمین مورد استفاده قرار می گیرد.
الف) اراضی بکر و جدید که برای اولین بار تسطیح و به زیر کشت می روند.
ب) اراضی که زیر کشت نیشکر بوده و پس از آیش دوباره کشت می شوند که در این حالت انجام بسیاری از عملیات ضرورت ندارد.
الف) عملیات اجرایی در زمین های بکر

الف)۱ عملیات ماخار (آبشویی):
۱دیسک زنی
۲گرت بندی
۳تکمیل پیشه سازی
۴نهر کنی ماخار
الف)۲ نمک زدایی:
۱شیار زنی عمیق
۲عملیات پشته بندی یا حوضچه سازی
۳آماده کردن حوضچه ها برای آبگیری
الف۳)

۱شیار زنی عمیق نوبت اول
۲شیار زنی عمیق نوبت دوم
۳دیسک زنی نهایی
۴ماله کشی
الف۴) تسطیح نهایی
الف ۵) جوی و پشته سازی
الف ۶) کود پاشی
۵-۱- زمان کاشت (در شرایط آب و هوایی خوزستان در نیمه دوم مرداد تا آخر مهر ماه می باشد.
شمپاش مزرعه
۲-۵ مرحله داشت
۲-۵-۱ آبیاری

پس از کشت قلمه ها نیشکر که بیستم مرداد شروع می شود اولین دور آبیاری انجام می گیرد. دومین مرحله آبیاری، در شرایط خوزستان ۶ روز پس از نوبت اول است. بطور کلی فاصله دو آبیاری بستگی به درجه حرارت جنس خاک و قدرت چسبندگی آن دارد. هر هکتار در یک نوبت آبیاری حدود ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ متر مکعب آب نیاز دارد و هر مزرعه در طول سال ۳۰ بار آبیاری می شود.
۲-۵-۳ واکاری
۲-۵-۳ کود دهی

هدف از عملیات کودپاشی، تامین مواد غذایی کافی برای رشد و رفع عناصر موثر در رشد نیشکر است که نوع و میزان آن بستگی به مقدار مواد غذایی موجود در خاک دارد.

کود اوره: به مزارع جدید و در نوبت اول که از اسفند ماه شروع می شود، هر هکتار ۷۵ کیلوگرم ۴۶% ازت محلول در آب آبیاری در سطح مزرعه داده می شود. نوبت دوم ۱۵ اردیبهشت شروع و ۱۵ کیلو دوره ۴۶% ازت با آب آبیاری به مزارع داده می شود. نوبت دوم نیز از ۱۵ خرداد شروع و همان مقدار اوره با آب آبیاری به مزارع داده می شود.

کود آهن: گاهی در مزارع دیده می شود که برگ ها، کلروفیل خود را از دست می دهند و فقط گلبرگ های سبزی مانند که این وضعیت نشانه کمبود آهن است، راه جلوگیری از این وضعیت، محلول پاشی مزرعه نیشکر به وسیله محلول سولفات ضرو ۲% (آهن دو ظرفتی) در آب است.
۲-۵-۴ علف های هرز آفت ها و بیماری ها

علف های هرز: علف های هرز، برگ پهن و ××× و یکساله و چند ساله و معمولی و رنیدوم دار از مسایل عمده مزارع نیشکر در خوزستان می باشد.
۲-۶ آفت ها که بر اساس نوع تغذیه و اهمیت به پنج دسته تقسیم می شود:

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.