مقاله بلاست برنج Blast


در حال بارگذاری
17 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
9 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بلاست برنج Blast دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بلاست برنج Blast  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بلاست برنج Blast،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بلاست برنج Blast :

بلاست برنج Blast
تاریخچه :

اشاره به بیماری بلاست برنج احتمالاً به زمانهای خیلی دور می‌رسد.
در چین Soony Ying- shin در کتاب خود
(utili zation of Natural Resources)

که در سال ۱۶۳۷ منتشر شده است، چند بیماری قارچی برنج را تشریح نمود اولین علایم بیماری که او شرح داده پژمردگی نشاء‌های برنج می‌باشد، وی در آن موقع آنرا در اثر حرارت و گرمای خورشید که در دانه‌ها نفوذ می‌کرده دانسته است که دانه‌ها قبل از آنکه – خنک شوند انبار می‌شدند. وقتیکه چنین بذوری در سال بعد کاشته شوند در مزرعه‌ای که کود داده شده در صورت وجود گرما، رطوبت و باد بیماری شایع می‌شود. گرما یا تب به عنوان عامل بیماری و احتمالا عامل اصلی بیماری بلاست گفته شده است و بیماری تب برنج یک نام متداول در ادبیات چینی و ژاپنی می‌باشد.
بر حسب نظر Goto در ۱۹۵۵ ، ابتدا در ژاپن M. Tuschiya در سال ۱۷۰۴ در کتاب خود، به بیماری بلاست اشاره نموده است. در ایتالیا این بیماری را brusone نامیده و در ۱۸۲۸ بوسیله Astolfi گزارش شده است.

اولین گزارش به زبان انگلیسی توسط Metcalf در ۱۹۰۷ می‌باشد. که نشان می‌دهد بیماری در کالیفرنیای جنوبی از ۱۸۷۶ سبب خسارت روی برنج می‌گردد.
در سال ۱۹۶۵ توسط padmanabham گزارش شده که در هند ابتدا از سال ۱۹۱۳ این بیماری وجود داشته است. عامل بیماری بلاست در ایتالیا بوسیله cavara به سال ۱۸۹۱ نامگذاری شده است.

انستیتوی common wealth mycological به تعداد ۷۰ کشور در سراسر دنیا اشاره کرده که بیماری بلاست را از کشور خود گزارش نموده‌اند. در خاورمیانه برنج را در جاهاییکه حرارت هوا زیاد بوده و رطوبت نسبی کم است کاشته و آبیاری از آب رودخانه‌ها و چاهها انجام می‌شود، در این روش بیماری بلاست اولین گره روی ساقه در بالای سطح آب را آلوده ساخته و روی برگها و سایر قسمتهای دیگر بوته علائم بیماری دیده نشده است. این بیماری در عراق بنام shara گزارش شده است دکتر شریف ابتدا در سال ۱۳۲۸ هجری شمسی بیماری را در لاهیجان مشاهده نمود. شریف و ارشاد در کتاب خود (لیست قارچهای گیاهان زراعی درختچه‌ها و درختان) که در ۱۹۶۶ منتشر نموده‌اند، انتشار بیماری بلاست را در ایران نشان داده‌اند.

فاطمی و رحیمیان در ۱۹۷۵ در بررسی که روی انتشار این بیماری در ایران انجام داده، قارچ عامل بلاست را از روی ۱۰ واریته از بین ۱۵ واریته‌ای که مطالعه نموده، جدا کرده‌اند. ارقام آلوده شامل طارم، رشتی، شصت رس، مهران، مصباح، سالاری، حسن طارم، دم سفید، دمسرخ و یک رقم صدری بی‌نام می‌باشد که در بیشتر نواحی شمال ایران کاشته می‌شود.
در مورد این بیماری دریافته‌ایم که اولین علائم بیماری بلاست برگ در منطقه گرگان گنبد و ساری در اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد و بیشتر در خزانه‌هایی است که تراکم بوته در آنها بیشتر از سایر خزانه‌ها می‌باشد به چشم می‌خورد.

خسارت بیماری:
بیماری بلاست معمولاً بعلت انتشار وسیع و تاثیر مخربش در شرایط مناسب، بیماری اصلی برنج بوده و مورد توجه است. گیاهچه‌های برنج یا بوته‌های برنج در مرحله پنجه زدن اغلب کاملاً می‌میرند. آلودگیهای سنگین روی دم خوشه اغلب زیان می‌رسانند.
اقلام حقیقی کاهش محصول، در هر حال کم است ولی به منظور نمونه متذکر می‌شود که در سال ۱۹۶۲ در ژاپن در سطح ۳ میلیون ایکر کشت برنج، بیماری بلاست برگ در سطح ۸۶۵۰۰۰ ایکر رخ داد که ۸۴۷۰۰۰ ایکر آن با مواد شیمیایی سمپاشی شد.

بلاست خوشه در ۸۲۱۰۰۰ ایکری که سطح ۹۰۹۰۰۰ ایکر سمپاشی شده بود رخ داد. در سال ۱۹۶۰ کاهش محصول به ۳۰۰/۲۷۳ تن تخمین زده شد که حدود ۸/۲۴% کاهش در اثر حشرات، بیماریها، سرمازدگی، باد و سیل بود. اپیدمی بلاست در سال ۱۹۴۱ در ژاپن باعث بروز قحطی شده بود. برای تخمین کاهش محصول بوسیله بلاست گردن و برگ مطالعات چندی صورت گرفته است.
در ۱۹۵۲ kuribayashi و Ichikawa فرمول ۸/۲ + X 69/0 = Y را برای تعیین کاهش محصول بوسیله انتشار داده‌اند که y درصد کاهش محصول با موقع آلودگی بستگی داشته و هر چه زودتر آلودگی صورت گیرد، خسارت بیشتر است و یا اگر قسمتهایی از خوشه‌ها آلوده شود یا اگر قبل از آلودگی میزان بلاست برگ بیشتر باشد، خسارت مراحل دیگر بیماری هم بیشتر خواهد بود. بلاست برگ سبب کوتولگی بوته‌ها، کاهش محصول خوشه‌های کامل و وزن هزاردانه و وزن شالی و غیره می‌گردد.

Padmanabhan در ۱۹۶۵ تخمین خسارت را در واریته‌های مقاوم و حساس نواحی اپیدمی و غیر اپیدمی، کرت‌های سمپاشی شده و نشده با قارچکشها از ۴/۰ درصد تا ۴/۱۷ درصد تعیین نموده است. در سال ۱۹۷۴، Yamaguchi اظهار نموده است که خسارت وارده بوسیله بلاست برنج در ژاپن بطور متوسط ۳۰۰۰۰۰ تن می‌باشد که این مقدار در موقع شدت بیماری به ۶۰۰۰۰۰ تن در سال می‌رسد. خسارت این بیماری در سال ۱۳۵۳ در بعضی از نقاط رودسر بطور متوسط ۲۰ درصد محصول برآورده شده است.

علائم بیماری:
قارچ روی برگها، گره و قسمتهای مختلف خوشه و دانه و بندرت گاهی روی غلاف برگ ایجاد لکه می‌کند. لکه‌های روی برگ بیضوی و در دو انتها کم و بیش نوکدار (دوکی شکل) هستند. مرکز لکه‌های معمولاً خاکستری یا سفید بوده و حاشیه آنها قهوه‌ای یا قهوه‌ای قرمز می‌باشد. لکه‌ها معمولاً از کوچکی شروع شده بتدریج آب سوخته، سفید رنگ و خاکستری یا بصورت نقاط آبی رنگ می‌شود. لکه‌ها در رقم حساس و در شرایط مرطوب بسرعت بزرگ شده و برای مدتی خاکستری باقی می‌مانند روی رقم خیلی مقاوم لکه‌ها قهوه‌ای و سر سوزنی است.

Yoshii در سال ۱۹۳۷ برای لکه‌ها، سه منطقه بنامهای هاله، کناره و منطقه میانی مشخص نمود. هاله که اطراف لکه‌ها است، منطقه نفوذ ترشحات قارچ (اسید آلفاپیکولینیک و پیریکولارین و پیریکولول) است و به رنگ زرد می‌باشد.
این آنزیم‌ها مانع تنفس گیاه و سبب کاهش مقاومت سلولهای برنج می‌شوند. در منطقه نکروزه شده و کناری مواد و دیواره سلولها دژنره شده و تغییر رنگ می‌یابند در حالی که در منطقه میانی سلولها کاملا تجزیه، خرد و منهدم شده‌اند.

در مورد شرح درجات مختلف مقاومت ارقام برنج، مؤلفین زیادی انواع مختلف لکه را از روی برگهای رقم حساس، ممکن است لکه‌های زیادی بوجود آمده و در اثر توسعه آنها سبب پژمردگی و مرگ آن گردد. و یا نشاء‌ها یا بوته‌ها در موقع پنجه زدن در مزرعه کاملا خشک شوند در حالی که روی ارقام مقاوم، گاهی لکه‌های سر سوزنی تشکیل می‌شود. گره‌ها آلوده شده و قسمت انتهایی بوته می‌خشکد. نقاط مختلف خوشه احتمال آلودگی داشته و سبب پوسیدگی گردن و یا تمام جاهای منشعب از آن می‌گردد. در صورت پیشرفت بیماری دانه‌ها پوک و سنبله به رنگ سفید مایل به خاکستری در می‌آید.

علائم اولیه بیماری بلاست بستگی به شرایط اقلیمی دارد. در نواحی معتدل که دوران بارانهای ریز یا بارندگی خفیف طولانی می‌باشد، بلاست برگ در مرحله پنجه زدن شدید بوده و اغلب تمام بوته‌ها می‌میرند.
در نواحی گرمسیری روی گیاهچه‌ها لکه‌هایی ایجاد می‌شود که بعد از نشاء‌کاری بندرت آلودگی شدید است ولی اگر محیط مناسب شود بلاست گردن رخ می‌دهد. در عراق جاییکه هوا گرم و خشک باشد بلاست گره در محل بالای سطح آب ایجاد می‌شود.

عامل بیماری:
تاکسونومی و فهرست اسامی: در مورد تاکسونومی و اسامی عامل بیماری وضعی در هم و بر هم وجود دارد که به مطالعات وسیعی در مورد حل این مسئله نیاز است. دو نام برای جنس قارچ بکار رفته، به نام‌های pyricularia و Dactylaria که در ۱۸۸۰ بوسیله ساکار دو گونه p.grisea (cooke) Saccardo به جای چند گونه قارچ منتشر شد. نام‌های pyricularia grisea و Dactylaria grisea و p. oryzae و D. ory2ae در مواقع مختلف بوسیله محققین بکار رفته است.

Asuyama در سال ۱۹۶۵ مشخص نمود که قارچ عامل بلاست روی برنج و علفهای پنجه زن، مربوط به جنس pyricularia می‌باشد. در بیشتر منابع قدیمی نام قارچ با اسپل piricularia است ولی خود saccardo ابتدا اسپل pyricularia ولی بعدا آنرا به piricularia تغییر داده است.
Hughes در ۱۹۵۸ در منابع اولیه، نام قارچ را با اسپل piricularia تغییر داده است. طبق قوانین بین‌المللی اصطلاحات گیاه‌شناسی و انتشارات Hughes عده‌ای از مؤلفین اسپل piricularia را بکار برده‌اند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.