تحقیق در مورد فارسی سازی نرم افزاری


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق در مورد فارسی سازی نرم افزاری دارای ۶۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد فارسی سازی نرم افزاری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد فارسی سازی نرم افزاری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد فارسی سازی نرم افزاری :

فارسی سازی نرم افزاری

مقدمه
فارسی ساز به هر نرم افزار یا سخت افزار جانبی یا تعویض کننده محیط یک نرم افزار یا دستگاه دیگر که امکان تایپ فارسی را برای کاربر فراهم کند فارسی ساز گفته می شود.

تجهیزات اداری و کامپیوتری از ابتدای ورود به بازار ایران با بزرگترین اشکالی که روبه رو هستند پشتیبانی نکردن زبان فارسی در این تجهیزات است و این در حالی است که این تجهیزات به راحتی زبانهای مشابه از جمله عربی را پشتیبانی می کنند البته این مشکل در زمان قبل از انقلاب برای زبان فارسی وجود نداشت و این اشکالات همه بعد از تحمیلهای اقتصادی ایران بوجود آمد. در ابتدا تصمیم خاصی برای اصطلاح این تجهیزات و امکان استفاده از حروف فارسی در نظر گرفته نشد و معمولاً بصورت لاتین کارها انجام می شد

ولی بعد از مدتی مشکلات ناشی از استفاده این تجهیزات مشخص شد. مهمترین این مشکلات نبود سواد لازم برای خواندن متون لاتین توسط مردم بود. مثلاً دستور کار یک دارو و یا یک وسیله برقی را در نظر بگیرید. چنانچه سازنده یک توصیه مهم را در مورد یک دارو در بروشور نوشته باشد و مصرف کننده در اثر بی اطلاعی از آن، دارو را غلط مصرف کند و یا حتی نتواند تاریخ مصرف آن را بخواند ممکن است خسارتهای جیران ناپذیری به وی وارد شود. یا کاربری را در نظر بگیرید که نمی تواند تلویزیونی را که خریداری کرد روشن کند! مسئله بعدی که تقریباَ لطمه بسیار زیادی به زبان فارسی وارد کرد جایگزین واژه های لاتین بخاطر استعمال زیاد می باشد.

در طی چند سال اخیر (تقریباَ بعد از دهه ۸۰ میلادی) با بهبود اوضاع اقتصادی و پیشرفت سطح علمی کشور نیاز به استفاده از زبان فارسی جدی گرفته شد و متخصصین و تکنسین های مختلف برای رفع این مشکل شروع به کار کردند. در ابتدا این فعالیتها بعلت هزینه بر بودن چندان مورد توجه قرار نگرفت و فقط در مواردی که بدون وجود امکانات فارسی کار غیرممکن بود معادل سازی انجام شد.

مثلاَ چاپگرهای اداری که حتماَ باید فارسی چاپ می کردند معادل سازی شدند. متأسفانه هنوز هم تقریباَ در صنعت این مسئله چندان جدی تلقی نمی شود که متن راهنما کالاها کاملاَ فارسی باشد به عنوان مثال این موضوع را می توانید بر روی کنسروها و یا نوشیدنی های مختلف ملاحظه کنید اکثر تاریخهای مصرف چاپ شده بصورت لاتین می باشد و این در حالی است که دستگاههای چاپ حرارتی مورد استفاده در این صنایع براحتی می توانند فارسی چاپ کنند.
فارسی سازها در کامپیوترهای شخصی (PC) بیشتر مورد توجه و استفاده قرار گرفته اند شاید مهمترین دلایل آن استفاده از این کامپیوترها در ادارات دولتی و افزایش روزافزون استفاده از آنها در منازل می باشد. در ادامه تعدادی از فارسی سازهای محیط های مختلف این کامپیوترها را معرفی می کنیم.

۱- فارسی سازهای محیط DOS
این فارسی سازها پس از اجرا توسط کاربر در حافظه مقیم می شوند. اصولاَ این نوع برنامه ها از دو قسمت اصلی تشکیل شده اند. ۱- تغییر دهنده محیط: این قسمت با تغیییر در RAM سیستم و در قسمتی که کاراکترها ذخیره شده اند کاراکترهای فارسی را به محیط اضافه می کند کاراکترها در DOS به صورت یک ماتریس ذخیره می شوند که به راحتی قابل تغییرند.

۲- قسمت کنترل: این قسمت که در حافظه مقیم می شود منتظر یک رویداد خاص از طرف کاربر شده (مثلاً فشردن دو شیفت) و سپس شروع به کار می کند. این قسمت با گرفتن کاراکترهای وارد شده توسط کاربر و تبدیل آنها به معادل فارسی عمل می کند مثلاَ چنانچه کاربرکلید A را فشرده باشد این برنامه آن را تبدیل به کد حرف ش می کند.

۲- فارسی ساز ویندوز ۳x
ویندوز ۳x که یک برنامه برای راحتی کار در سیستم عامل DOS طراحی شده بود بزودی می توانست در بین کاربران مطرح شود و جایگاه خاصی را بدست آورد. این نرم افزار از یک محیط گرافیکی قوی بهره می برد که با همین امکان محبوبیت زیادی بدست آورد. این نرم افزار که پایه و اساس نسخه های بعدی بود برای تغییر زبان از روشی استفاده می کرد که تقریباً همچنان دست نخورده باقی مانده است. در این نرم افزار کاراکترها در تخته کاراکترهایی ذخیره می شوند و کاربر براحتی می تواند این تخته کاراکترها را عوض کند و شکل دلخواه خود را بسازد.

۳- ویندوز ۹۵ و ۹۸
این دو نرم افزار خود به صورت سیستم عامل درآمده و بر مبنای ویندوز ۳x ساخته شده اند. در این سیستم سعی بر این بوده تا پشتیبانی از تمام زبانهای زنده دنیا بعمل آید ولی این مجموعه هنوز کامل نشده است.

۴- ویندوز ۲۰۰۰ به بعد و XP
در این نسخه ها تقریباً مجموعه کاملی جمع آوری شده و تقریباً همه زبان های زنده دنیا پشتیبانی می شوند. فارسی نیز به صورت یک کدپیج استاندارد درآمده و به راحتی قابل دسترسی است.

فصل اول:
چگونگی عملکرد نرم افزار
فعال کردن امکان تایپ فارسی در ویندوز ۹۸ عربی
همانطور که اشاره شد در این نسخه سعی بر آن بوده که از همه زبانهای زنده پشتیبانی شود ولی فارسی به صورت یک زبان استاندارد هنوز مطرح نشده بود و کدپیج استانداردی نداشته است ولی فایلهای کدپیج فارسی که بعدها به صورت استاندارد درآمد توسط مایکروسافت عرضه شده تا علاقمندان بتوانند از آن استفاده کنند.

کدپیج چیست؟ کدپیج جدولی است که کد اسکی را گرفته و کاراکتر معادل آن را بر می گرداند مثلاً کد ۶۵ برای فعال کردن زبان فارسی در ویندوز ۹۸ ابتدا باید دو فایل اصلی اینکار را تهیه کرد برای تهیه این دو فایل می توانید به بخش به روزرسانی ویندوز ۹۸ در سایت شرکت مایکروسافت سری بزنید.

این دو فایل عبارتنداز KBDFa.DLI و L-intl.NLS البته فایل هایی با کارها مشابه ولی نامهای مختلف نیز وجود دارند که می توانند مورد استفاده قرار گیرند. ابتدا باید این دو فایل در شاخه system 32 ویندوز کپی شوند تا قابل استفاده باشند. پس نوبت به تغییر رجیستری ویندوز می باشد.
رجیستری: قسمتی از ویندوز است که تمام تنظیمات ویندوز را در خود نگه می دارد.

ابتدا در صورتی که شاخه
Hkey – Local – Machine\system\current control set\control\key Board Layouts\00000429
وجود نداشت آن را ایجاد کرده و سپس دو مقدار متنی (string) در آن ایجاد می کنیم و مقدار آنها را به شکل زیر می نماییم.
Layut File = KBDFa.DLI
Layout text = Farsi
با اینکار Layout صفحه کلید مشخص می شود.
Layout: عبارت از محل جایگزینی حروف مثلاَ حرف ل در کدام قسمت صفحه کلید باشد سپس در صورتی که کلید زیر موجود نباشد آن را ایجاد می کنیم.
Hkey – Local – Machine\system\current control set\control\NLS\Local\00000429
و سپس کلید متنی با مشخصات زیر را ایجاد می کنیم:
۰۰۰۰۰۴۲۹ = Farsi

با این تغییر مشخص می کنیم که کدپیج ۴۲۹ متعلق به فارسی است.
در مورد آدرس زیر نیز مانند بالا عمل می کنیم.
Hkey – Local – Machine\system\current control set\control\NLS\Language Groups\
در اینجا نیز کلید از نوع متنی است.
Farsi = 1
با این کار مشخص می کنیم که فارسی یک زبان فعال می باشد.
در آخرین مرحله استفاده از رجیستری کلید زیر که مربوط به کدپیج می باشد را ثبت می کنیم.
Hkey – Local – Machine\system\current control set\control\NLS\Language
این کلید نیز از نوع متنی است.
۴۲۹ = L- intl.nls
تنظیم لوگوی ویندوز:
لوگوی ویندوز باید یک فایل BMP از نوع ۲۵۶ رنگ و در سایز باشد این فایل را پس از تعقیب نام به Logo.sys در Root درایو بوت باید کپی کرد. تا در زمان راه اندازی نمایش داده شود.
با این کارهای تقریباً امکان تایپ فارسی فراهم شده ولی نیاز به یک برنامه مقیم در حافظه و راهنمایی کاربر می باشد که با توجه به نیاز کاربر باید تهیه و همراه نرم افزار اصلی توزیع شود.

قلم:‌
قلمها یا Fonts نمونه هایی از خطهای مختلف هستند که کاربر می تواند با آنها اقدام به تایپ نماید قلمهای ویندوز باید متناسب با کدپیج مربوطه طراحی شوند تا درست عمل کنند مسئله مهم دیگر تراز بودن قلم است که مثلاً دو کاراکتر فضای یکسانی را اشغال کنند و در اصطلاح کاربر بتواند متن تراز و یکدستی را داشته باشد.

مراحل طراحی قلم:
۱- انتخاب: در این مرحله نوع خط انتخاب و نمونه های کاملی از آن تهیه می شود این نمونه های باید صاف، یکدست و با اندازه یکسان باشند و بهتر است که کاغذ آنها چندان شفاف نباشد.
۲- ورود اطلاعات: در این مرحله نمونه هایی جمع آوری شده وارد کامپیوتر می شوند که این کار توسط اسکنر صورت می گیرد.
۳- تراز بندی: در این مرحله تمامی کارکترهای وارد شده با هم تراز شده و از نظر اندازه یکسان می شوند.
۴- تبدیل به فایل فونت: این کار توسط نرم افزارهای ویژه اینکار انجام می شود مثلاً font maker و یا font Edit و کاراکترها در خانه متناسب خود قرار گرفته وبر اساس کدپیج مرتب می شوند.

توضیحاتی در مودر فارسی سازها:
در چند سال اخیر خوشبختانه کارهای بسیار خوبی در جهت تهیه و توزیع فارسی سازهای مختلف صورت گرفته است در اینجا به اختصار به توضیح و مقایسه چند نوع مطرح می پردازیم:

معایب و مزایا:
معایب و مزایای یک فارسی ساز خوب بر اساس موارد زیر مورد سنجش قرار می گیرد:
۱- تایپ روان فارسی ۲- تعداد قلمها ۳- کیفیت قلمها ۴- هماهنگی با سیستم ۵- محیطهای کار ۶- امکانات جانبی
۷- پشتیبانی

معرفی ۲ فارسی ساز مطرح و مقایسه آنها:
پارسا ۹۹: این فارسی ساز که از معروفترین فارسی سازهای ویندوز میباشد در بین کاربردان عادی از فهرست خاصی برخوردار است.
۱- پروین ۹۹: این فارسی ساز حرفه ای بعلت گران بودن در دسترس کاربران عادی نبوده ولی در میان کاربران حرفه ای بسیار مطرح می باشد.
توجه: مقایسه انجام شده توسط نویسنده صورت گرفته و از منبع دیگری ذکر نشده است.

پارسا ۹۹:
معرفی اجمالی یک فارسی ساز همه منظوره بهمراه تقویم فارسی- امکان نامگذاری فایلها به صورت فارسی – قلمهای نسبتاً خوب و سازگار با سیستم
مزایا:
۱ یکی از مهمترین مزایای پارسا ۹۹ استفاده از کدپیج استاندارد مایکروسافت برای تایپ فارسی است لذا متون نوشته شده در این فارسی ساز در تمام محیطهای استاندارد قابل استفاده است.
۲ تقویم فارسی: پارسا از یک تقویم فارسی کامل بهره می برد که به کاربر اجازه می دهد از تاریخ هجری شمسی بصورت کاملاً فارسی استفاده کند.
۳ نامگذاری فارسی فایلها: معدود فارسی ساز وجود دارد که این امکان را در نظر گرفته باشد این کار با تغییر کدپیج ۷۰۴ امکان پذیر است.

۴ قلمها: قلمهای پارسا بسیار خوب تراز بندی شده و از نظر یکدست بودن نیز مشکلی ندارند.
۵ مبدل پرونده: این نرم افزار جانبی امکان تبدیل فایلها مختلف به سیستم های دیگر را می دهد لازم به ذکر است که قبل از تدوین استاندارد مشخص برای اینکه کدپیج فارسی شرکتهایی اقدام به تهیه کدپیج هایی مخصوص به خود کردند از جمله نرم افزار سینا و یا ایران سیستم. این مبدل وظیفه تبدیل این سیستمها را به یکدیگر دارد.
۶ پشتیبانی وب: تمامی صفحه های وب فارسی استاندارد به راحتی قابل مشاهده است.

معایب:
۱- احتیاج به ویندوز عربی: پارسا برای نصب به ویندوز عربی احتیاج دادر.
۲- کمبود تنوع قلمها:
در پارسا تقریباً قلمها شببیه بوده و قلم متناسب با هر سلیقه وجود ندارد.
نداشتن امکان تایپ فارسی در نرم افزارهای گرافیکی و مشابه:
پارسا با تمام قدرت متأسفانه دارای این ضعف بزرگ است که نمی توان در نرم افزار های گرافیکی به صورت مستقیم فارسی تایپ کرد البته برای رفع این مشکل نرم افزار جانبی همراه آن عرضه شده ولی به هر حال امکان تایپ مستقیم وجود ندارد.

پروین ۹۸:
این فارسی ساز امکان تایپ فارسی در هر قسمت ویندوز را دارا می باشد. در هر پنجره ای می تواند قلم انتخاب کرده و فارسی تایپ کنید در تمام نرم افزارها نیز این امکان را به شما می دهد پس از نصب بر روی پنجره های خود سه شکلک اضافه خواهید دید که به شما امکان انتخاب قلم و تایپ فارسی را می دهد.
مزایا
۱- قابل نصب بر روی انواع ویندوز عربی و لاتین
۲- امکان تایپ در همه محیطها از جمله گرافیکی، متنی وغیره …
۳- قلمهای زیبا و متنوع متناسب با هر سلیقه
۲- چاپ بسیار با کیفیت عالی
۳- مبدل پرونده شبیه به پارسا
معایب: تراز نبودن قلمها: متأسفانه قلمها در بیشتر اوقات تراز نبوده و کاربر احتیاج به تراز به وسیله نرم افار مانند word دارد.
استاندارد نبودن: پروین از جمله فارسی سازهایی است که از کدپیج خود استفاده می کند و در محیطهای استاندارد قابل استفاده نیست.

پشتیبانی نکردن وب:
۱- پروین ۹۸ از صفحات وب پشتیبانی نکرده و اصولاً تغییری در کدپیج ویندوز نمی دهد.
۲- گرانی نرم افزار
۳- اشغال حافظه سیستم
مقایسه اصول کار: با توجه به بررسی دو فارسی ساز نتایج زیر بدست آمد:
پارسا ۹۹: کدپیج استاندارد داشته و در کدپیجهای ویندوز بعمل می آورد.
پروین ۹۸: یم برنامه مقیم در حافظه داشته و به وسیله آن فارسی تایپ می کند و اصولاً در کدپیجهای ویندوز تغییری به وجود نمی آورد.

کاربردها:
پارسا ۹۹ بعلت ارزان بودن و امکانات قابل قبول برای کاربر عادی برای کارهای خانگی و اداری مناسب تر است و تقریباً می توان آن را بهترین در نوع خود دانست.
پروین ۹۸:‌یک مناسب برای کاربران حرفه ای که نیاز به تایپ و چاپ فارسی در محیطهای مختلف دارند مانند مجلات و روزنامه ها.

فصل دوم
فارسی ساز صبا:
این نرم افزار که بیشتر برای آشنایی ارائه دهنده با استانداردها و نحوه اضافه کردن یک زبان به ویندوز تدوین شده و از نظر جرفه ای جایگاه خاصی ندارد فقط امکان تایپ فارس را فعال می کند ولی باید این نکته را در نظر داشت که این پروژه از نظر کاری از دیگر پروژه ها متمایز است زیرا اولاً در این مورد نه تنها منبع فارسی بلکه منبع لاتین نیز به سختی پیدا می شود

و دیگر اینکه جمع آوری اطلاعات به سختی امکان پذیر بوده است و شاید این کار نسبت به مدلهای حرفه ای ضعف های زیادی داشت باشد ولی این نکته حائز اهمیت است که اولاً این پروژه توسط یک نفر دانشجو انجام شده و این در حالی است که پروژه های حرفه ای از یک تیم متخصص بهره می برند و مسئله دیگر مسئله زمان پروژه است که عملاً نزدیک به چهار ماه زمان مفید پروژه بود. که برای جمع آوری اطلاعات هم کافی نبوده است در ترم مهر به علت حضور در کلاسها و امتحانات امکان جمع آوری اطلاعات میسر نبوده است زیرا اولاً دروس امتحانات خود مشغله سازند و دیگر آنکه متأسفانه شهر طبس از نظر امکانات اطلاعاتی بسیار ضعیف می باشد.
فارسی ساز صبا تحت ویژوال بیسیک،‌ طراحی و ساخته شده است این برنامه از دو قسمت نصب و مقیم در حافظه تشکیل شده است.

قسمت نصب: این قسمت با استفاده از نرم افزار install shield برای راحتی کار ساخته شده است. این قسمت فایلهای مورد نیاز را برای فعال کردن فارسی کپی کرده و تغییرات رجیستری را نیز انجام می دهد.
قسمت مقیم: این قسمت همان منویی است که کاربر پس از نصب در قسمت task Bar مشاهده می کند و امکاناتی را در اختیار کاربر قرار می دهد.

توضیح برنامه مقیم:
این برنامه توسط فرمانی از API 32 ویندوز به نام shell natify Icon در قسمت task Bar قرار گرفته است این تابع مشخصات برنامه را در یک رکورد گرفته و آن را در task Bar قرار می دهد. سپس توسط رویداد Mouse Down فرم اصلی برنامه کلیک بر روی شکلک برنامه تشخیص داده شده و به آن پاسخ مناسب داده می شود این پاسخ که نمایش منو است توسط دستور Me. popu Menu sub menu انجام می شود در این دستور sub menu نام زیر منویی است که نمایش داده می شود. این منور شامل گزینه های راهنما – درباره تغییر زبان – ویراستار – نمایش صفحه کلید و خروج می باشد که نحوه ساخت و مراحل اجرا هر یک را به اختصار توضیح می دهیم:

معرفی منوی صبا
۱- راهنما: پس از انتخاب این گزینه کاربر یک صفحه HTML را می بیند که توضیحاتی در مورد نرم افزار در آن داده شده است این کار به وسیله دستور shell “Explorer” & App.path & “\help. HTLM,” vbmaximized focus انجام می شود در این دستور “Explorer” جهت اجرای اینترنت اکسپلورر، APP.path جهت مشخص کردن آدرس اجرای برنامه، “\help.HTM” نام فایل وب vbmaximized focus برای اجرای صفحه در بزرگترین حالت و این که این صفحه فوکاس بدست آورد.
۲- درباره…
این دستور توسط فرم Frm about اطلاعات را نمایش می دهد این اطلاعات ابتدا در برچسبهای مربوطه وارد شده و پس از اجرا کاربر آنها را مشاهده می کند.
۳- تغییر زبان:
این کار توسط تابعی دیگر از API 32 با نام Active key Board Layout انجام می شود.

۴- ویراستار:
این گزینه فرم framain که مربوط به ویراستار متن است را فعال کرده و نشان می دهد. این فرم خود شامل منوهای فایل، ویرایش، نمایش، راهنما می باشد که هر یک را به اختصار توضیح می دهیم.

منوی فایل: شامل گزینه های جدید – باز کردن – ذخیره – ذخیره در و خروج می باشد. گزینه های جدید تابع Load New Doc را که برای اجرای یک صفحه جدید است اجرا می کند این تابع یک فرم از نوع frm Document ایجاد می کند و عنوان آن را سند شماره x قرار می دهد که x یک شماره بعد از آخرین صفحه می باشد.
گزینه باز کردن: در این قسمت با استفاده از شیء command dialog Box پنجره باز کردن نمایش داده شده و پس از انتخاب کاربر در فرم فعال باز می شود.

ذخیره: این تابع ابتدا تست می کند که اگر فرم جاری در فایل ذخیره نشده تابع Save as را اجرا کرده وگرنه در فایل مربوطه فرم جاری ذخیره کند.
ذخیره در: این قسمت صفحه save as را نشان داده و پس از تکمیل کاربر فرم جاری را ذخیره می کند.
خروج: با فرمان unload me به اجرای برنامه خاتمه می دهد.
منوی ویرایش: این منو شامل برش، نسخه برداری و جانشینی ها می باشد.
برش (cut): ابتدا با استفاده از دستور clib Board. Set text Active from.rtf text.selRtf قسمت انتخاب شده در فرم فعال را به حافظه موقت انتقال می دهد و سپس توسط دستور
Active from.rtf text. Seltext = vbnull string
متن انتخاب شده را پاک می کند.
نسخه برداری (copy): این گزینه فقط شامل خط اول تابع برش می باشد.
جانشین (paste): این کار به وسیله فرمان Active from. Rtf text.selRtf = clip board.get text انجام می شود.

منوی نمایش. این منو شامل: جعبه ابزار نوار وضعیت آبشاری، عمودی، افقی، و نام پنجره های باز شده می باشد.
جعبه ابزار: این گزینه در خط اول برنامه مربوطه باعث می شود و ضعیت چک کنار گزینه برعکس شود و سپس وضعیت جعبه ابزار را به وسیله دستور زیر برابر مقدار چک قرار می دهد.
Tbtool bar.visible = mnuview tool bar. checked
نوار وضعیت: این گزینه نیز در خط اول مانند گزینه بالا عمل می کنند و در خط وضعیت نوار وضعیت را برابر مقدار چک قرار می دهد.

نمایشها توسط دستورات زیر انجام می شوند:
me. Arrange vbcascade آبشاری
Me. Arrange vbtile Horizontalعمودی
Me . Arrange vbtile verticalافقی
در منوی راهنما گزینه درباره با تنظیم کردن متون فرم frm Aboat آن را نمایش می دهد.
نمایش صفحه کلید: این کلید با دستور frm keyBoard . show فرم مربوطه را نمایش می دهد.
خروج این گزینه با دستور unload به کار برنامه خاتمه می دهد.
پس از این دستور روال from – unload اجرا شده که در آن آیکون برنامه از task Bar حذف می شود.

فصل سوم
با برنامه نویسی رویداد گرا
در بسیاری از مواقع لازم است که برنامه با کاربر در پاره ای موارد خاص عمل متقابل داشته باشد. کاربر ممکن است داده ای وارد کند، که از روی منوها گزینش انجام دهد و کارهای دیگری نیز داشته باشد. کاربر انواع گوناگون اطلاعات را به کمک صفحع کلید و ماوس به برنامه می فرستد. برنامه باید بتواند به شکلی مناسب این فعالیت یا رویدادها را بیابد و به آنها پاسخ بدهد.

در شیوه های سنتی برنامه نویسی، برنامه نویس باید هر رویدادی را به طور مشخص پیش بینی کند و برای آن برنامه مناسبی بنویسد. از فشار یک کلید گرفته تا تلنگر ماوس و جابجایی آن در صفحه نمایش، باید از سوی برنامه شناسایی شود. پس می بینید که ایجاد یک رابط هوشمند، که توانایی شناسایی و آشکارسازی هر رویدادی را داشته باشد، بسیار دشوار خواهد بود.
با برنامه نویس رویدادگرا، توانایی کشف همه رویدادها را خواهید داشت. این توانایی از سوی مترجم زبان برنامه نویسی، یا API سیستم عامل فراهم می شود و به هیچ تلاشی از سوی برنامه نویس نیاز ندارد.

به عنوان مثال، اگر در یک برنامه کلید فرمانی روی صفحه قرار داده باشید، این توانایی به صورت درونساخت وجود دارد که فشار دادن کلید تشخیص داده می شود. همچنین، استفاده از گزینه های منو و بسیاری رویدادهای دیگر نیز قابل آشکارسازی می باشند. کار برنامه نویس بسیار ساده می شود، چون دیگر نیازی به کد نویسی جهت آشکار سازی رویدادها نخواهد داشت. تنها کافی است برنامه نویس کد نویسی برای وظیفه‌ی پس از وقوع رویداد را انجام دهد و رویدادها را با کدهای مناسب هماهنگ نماید.

به این نکته مهم توجه داشته باشید که رویدادگرایی به زبان خاصی بستگی ندارد، بلکه به پیاده سازی زبان بر می گردد. برای مثال، Basic، رویدادگرا طراحی نشده است، اما Visual Basic و Delphi رویدادگرا طراحی شده اند. به طور کلی تمام زیانهای برنامه نویسی که تحت Windows کار می کنند به صورت رویدادگرا طراحی شده اند یا توانایی های رویدادگرای API موجود در Windows را به کار می برند.

۱-۱: نصب VB
پیش از آغاز عملیات نصب VB 5.0 مطئن شوید که سیستم شما دست کم دارای مشخصات زیر می باشد:
– سیتم عامل Windows 95 یا نسخه های پس از آن.
– ریزپردازنده ۸۰۴۸۶ اینتل یا قوی تر.
– صفحه نمایش VGA یا نمایشگر با دقت و توانایی بیشتر.
– ۱۶ مگابایت حافظه RAM
– ۵۰ مگابایت فضای خالی دیسک سخت

برای بدست آوردن بهترین کارآیی، سیستم با مشخصات زیر را پیشنهاد می کنیم:
– پردازشگری از رده Pentium
– ۳۲ مگابایت حافظه RAM
با داشتن سیستمی که مشخصات حداقل را دارد، تمامی جلوه های VB نمایانگر نمی شوند. هر چه کامپیوتر مورد استفاده دارای توانایی های بیشتری باشد، کارآیی بهتری از VB نز شاهد خواهید بود.
برای انجام علیات نصب VB روی سیستم گام های زیر بردارید:
۱- CD حاوی برنامه را درون گرداننده قرار دهید.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.