مقاله انواع توپولوژی شبکه


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله انواع توپولوژی شبکه دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله انواع توپولوژی شبکه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله انواع توپولوژی شبکه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله انواع توپولوژی شبکه :

نواع توپولوژی شبکه
توپولوژی یا همبندی یک شبکه تعیین کننده شیوه کابل کشی اتصال کامپیوترهاست . این توپولوژی (همبندی) معمولاً نوع کابل مورد استفاده را نیز تعیین میکند .
توپولوژی های شبکه دارای انواع زیر است :
۱- توپولوژی BUS : در یک شبکه خطی چندین کامپیوتر به یک کابل به نام BUS متصل می شود. در این توپولوژی رسانه انتقال بین کلیه کامپیوتر ها مشترک است. توپولوژی BUS از متداولترین توپولوژی هاست که در شبکه های محلی مورد استفاده قرار می گیرد. سادگی ، کم هزینه بودن و توسعه آسان این شبکه از نقاط قوت توپولوژی BUS می باشد. ضعف عمده این شبکه این است که اگر کابل اصلی Back bone که پل ارتباطی بین کامپیوتر های شبکه است ، قطع شود ، کل شبکه از کار خواهد افتاد.

۲- توپولوژی رینگ – حلقوی :
در توپولوژی باس کامپیوتر ها توسط یک رشته سیم به یک دیگر متصل می شوند که آغاز و پایان آن سیستم توسط یک مقاومت ۵۰ اهمی بسته شده است. در توپولوژی رینگ به جای بستن دو سر سیم آن ها را به یک دیگر وصل نموده و تشکیل یک حلقه می دهند. این توپولوژی تمامی مزایا و معایب باس را دارد با این تفاوت که کنترل مقاومت سیم استوار تر بوده و اتصال آغاز و پایان سیم گاهی اوقات به دلیل فاصله زیاد دو سر سیم مشکل ساز می گردد.
۳- توپولوژی هیبریدی : سیستمی که از ترکیب حالت باس و ستاره ای پدید می آید هیبریدی نام دارد. در این حالت برخی از مسیر های شبکه به صورت باس و برخی دیگر به صورت ستاره ای می باشند. معمول ترین طرح آن ، اتصال هاب ها به صورت باس و اتصال کامپیوتر ها به صورت ستاره ای به هاب مربوط به خودشان می باشد.

۴- توپولوژی ستاره ای :
شبکه های متوسط و بزرگ اغلب از توپولوژی ستاره ای استفاده می کنند. در این پیکر بندی از کابل و سخت افزار بیشتری استفاده می شود اما مدیریت آن آسان تر و احتمال خرابی آن کمتر است. کابل مورد استفاده توپولوژی ستاره ای اترنت کابل زوج بهم تابیده بدون حفاظ است. در پیکر بندی ستاره ای هر کامپیوتر به یک هاب متصل می شود. یک سر کابل به کارت شبکه یک کامپیوتر متصل می شود و سر دیگر آن به هاب که نقطه اتصال مرکزی کابل کشی شبکه را نزد هم می کند متصل می شود. هاب ها به اندازه های مختلف عرضه می شوند و مدل های پیشرفته آن ها می تواند خطا های موجود در سیگنال ها را تقویت کند. آماده سازی توپولوژی ستاره ای آسان است و و عیب یابی در آن آسان تر از شبکه باس است چرا که یک کابل آسیب دیده تنها به روی یک کامپیوتر تاثیر می گذارد و از طرف دیگر کابل زوج بهم تابیده معمولاً گرانتر از کواکسیال است. توپولوژی ستاره ای به کابل بسیار زیاد و یک هاب نیاز دارد. تمامی این ها منجر به بالا رفتن هزینه شبکه می شود با این مزیت که این روش بسیار مفید است.

اتصال به اینترنت
تجهیزات سخت افزاری شبکه :
۱- کارت رابط شبکه یا (NIC) برای هر یک از کامپیوترهای شخصی
۲- کابل کافی برای متصل کردن تمامی کامپیوترهای شبکه مقدار و نوع کابل بستگی به توپولوژی شبکه دارد.
۳- یک هاب در صورت انتخاب توپولوژی ستاره ای نمایش کادر مکالمه :برای نمایش کادر مکالمه ابتدا مسیر های زیر با هم طی می شوند : Start/ Setting/ Control Panel/ Network ، بخش Configuration کادر مکالمه Network را برای نصب آدابتور سرویس گیرنده پروتکل و سرویس دهنده فعال کنید. در بسیاری از موارد Win 98 این کار را برایتان انجام می دهد. Client/Server : Client , Server دو جزء اصلی شبکه می باشند که اینک به تعریف آن ها می پردازیم : Server : کامپیوترهایی که منابع مشترک را در اختیار کاربران قرار می دهند. Client : کامپیوترهایی که به منابع مشترک ارائه شده از سوی Server دسترسی دارند.

تجهیزات استاندارد برای اتصال به اینترنت :
۱- کامپیوتر
۲- Modem و بعضی انواع اتصال، که این ها همه تجهیزات پایه و استاندارد هستند ولی این تجهیزات برای برقراری تماس کافی نیست و احتیاج به تلفن داریم
۳- تلفن برای دستیابی به Internet ، کامپیوتر، مودم و ارائه کنندگان سرویس اینترنت و اتصال تلفنی نیازهای اولیه هستند و به طور کلی هر چه مقدار RAM سرعت پردازنده و سرعت Modem بیشتر باشد سرعت بیشتر خواهد بود.

انجام کار :
برای استفاده از سرویس های اینترنتی نظیر FTP, Gopher, Web و غیره نیازمند بهره گیری از برخی نرم افزار ها هستیم. در آخرین مرحله که چگونگی نگه داری اطلاعات کامپیوترهای سرویس گیرنده و سرویس دهنده اینترنت است، احتیاج به شماره تلفن جایی که می خواهیم با آنجا ارتباط برقرار کنیم داریم پس در اینترنت نیاز به آدرس داریم . چون برای ما امکان درک زبان اینترنت ( که همان زبان صفر و یک است ) وجود ندارد پس نیاز به مترجم ( Browser) داریم. این مترجم به صورت Packet می باشد.

TCP/IP&IP
TCP/IP چیست ؟
اینترنت بر اساس مجموعه ای از شبکه ها بنا می شود این شبکه ها شامل انواع بسیار زیادی از کامپیوتر ها می باشد ، بنابراین زبان مشترکی بین همه کامپیوتر ها وجود دارد که آن را TCP/IP می نامند . TCP/IP به صورت پنج حرف جداگانه TCP/IP تلفظ می شود. TCP/IP نام متداولی برای مجموعه ای از قراردادها می باشد که برای متصل ساختن کامپیوترها و شبکه ها استفاده می شود نام واقعی TCP/IP از دو قرارداد مهم می آید.

TCP -transmission control protocol IP- internet protocol
در شبکه اینترنت اطلاعات (داده ها) به بسته های کوچکی به نام Pocket تقسیم بندی می شوند. سپس Pocket ها از طریق شبکه منتقل می شوند در این جا کار IP آن است که آن ها را به میزبان راه دور منتقل کند. TCP در انتهای دیگر بسته ها را دریافت و وجود خطاها را بررسی می کند اگر خطایی رخ داده باشد TCP می تواند درخواست ارسال مجدد به خصوص را نماید . بعد از این که تمام بسته ها به درستی دریافت شدند ، TCP از شماره توالی برای ساختن مجدد پیام اصلی استفاده می کند.
به عبارت دیگر کار IP انتقال داده های خام Pocket ها از یک مکان به مکان دیگر است. کار TCP کنترل امور و تضمین صحت داده ها می باشد.

محاسن Pocket :
۱- تقسیم بندی داده ها به Pocket ها فواید بسیاری دارد . اول این که امکان ارائه بیشتر خدمات به کاربران بیشتر را فراهم می کند. در مسیر اینترنتی بسته ها ( Pocket) علی رغم داشتن مقصدهای متفاوت با یک دیگر در حرکت می باشند. نظیر بزرگراهی که در آن اتومبیل های متفاوت با وجود داشتن مقصدهای متفاوت همگی راه مشترکی دارند.
بزرگ راهی را در نظر بگیرید که در آن ماشین های متفاوت با وجود این که مقصدهای متفاوتی دارند همگی راه مشترکی دارند.

۲- بسته ها همواره در سفر هستند تا زمانی که به مقصد نهایی خود برسند. اگر اتصال بخصوصی خراب شود کامپیوترهایی که جریان داده ها را کنترل می کنند می توانند مسیر جایگزینی پیدا کنند. این امکان وجود دارد که داده های بسته های مختلف در مسیرهای مختلف به سمت یک مقصد جریان پیدا کنند.
۳- هم چنین شبکه می تواند از بهترین مسیری که در آن شرایط قابل دسترسی است استفاده کند مثلاً : وقتی که بار بخش بخصوصی از شبکه بیش از حد متعارف می شود بسته ها از طریق خطوطی که بار کمتری دارند منتقل می شوند.

۴- مزیت دیگر استفاده از این بسته ها آن است که در هنگام به وجود آمدن هر گونه خطایی در انتقال، به جای انتقال کل پیام فقط نیاز به ارسال مجدد بسته ای منفرد خواهد بود. این ویژگی سرعت کلی اترنت را افزایش می دهد. در هر صورت TCP/IP انتقال صحیح و موفقیت آمیز داده ها را تضمین می کند. در حقیقت حتی با وجود این که ممکن است میزبان ها هزاران مایل از یک دیگر دور باشند و مقام بسته ها مجبور به عبور از چندین کامپیوتر اصلی باشند، اینترنت آن قدر خوب عمل می کند که ارسال پرونده ای از یک میزبان به میزبان دیگر فقط چند ثانیه طول می کشد.
به طور خلاصه : TCP/IP خانواده ای بزرگ از قراردادهایی است که برای سازمان دهی کامپیوتر ها و ابزارهای ارتباطی در شبکه استفاده می شود.

مودم :
در کامپیوتر داده ها به شکل متفاوتی با داده هایی که از طریق خط تلفن منتقل می شود، ذخیره می گردد داده ها در داخل کامپیوتر در قالب رقمی( digital ) ذخیره میشود. در جایی که خطوط تلفنی داده ها را در قالب قیاسی( analog)منتقل میکنند.
– به اطلاعاتی رقمی می گویند که توسط اعداد گسسته قابل نمایش باشند.
– به داده ای قیاسی می گوییم که توسط کمیت های متغیر پیوسته نمایش داده شود.
وقتی ۲ کامپیوتر از طریق خط تلفن به هم متصل کنیم داده ای که از کامپیوتر خارج می شود رقمی است و قبل از اینکه از طریق خط تلفن قابل حمل باشد باید به داده قیاسی تبدیل شود در انتها داده قیاسی پیش از این که توسط کامپیوتر دیگر قابل قبول باشد باید به داده رقمی برگردانده شود.
– فرایند تبدیل داده های digital به Analog را modulation می گویند.
– فرایند تبدیل داده ها Analog به digital را demodualation می گویند.

انتخاب مودم :
انتخاب مودم داخلی و خارجی موردی است که در هنگام خرید مودم باید به آن ها توجه کنید. نکته دیگر اطمینان از سرعت مودم می باشد سرعت های مودم بر حسب بیت در ثانیه Bits per second یا BPS بیان می شوند . سرعت های استاندارد مودم عبارتند از :
۲۸۸۰۰ bps,14400 bps, 9600 bps, 2400 bps . بعضی اوقات نیز از اختصار “k” برای ۱۰۰۰ استفاده می کنند. بنابراین دو سرعت آخر معمولاً به صورت ۲۸/۸ kbps, 14/4 kbps بیان می شوند.

قسمت اول:
آشنائی با شبکه های بی سیم:

مقدمه :
نیاز روز افزون به پویایی کارها ، استفاده از تجهیزاتی مانند تلفن همراه ، پیجرها و ;
بواسطه وجود شبکه های بی سیم امکان پذیر شده است.
اگر کاربر یا شرکت یا برنامه کاربردی خواهان آن باشد که داده و اطلاعات مورد نیاز خود را به صورت متحرک در هر لحظه در اختیار داشته باشند شبکه های بی سیم جواب مناسبی برای آنها ست.
این مقاله دربخش‌های مختلفی ارائه میشود، در بخش حاضر فقط به بیان کلیاتی در رابطه با شبکه‌های بی‌سیم و کابلی پرداخته شده، در بخش‌های بعدی به جزئیات بیشتری در رابطه با شبکه‌های بی‌سیم خواهیم پرداخت.

تشریح مقدماتی شبکه های بی سیم و کابلی :
شبکه های محلی (LAN ) برای خانه و محیط کار می توانند به دو صورت کابلی (Wired ) یا بی سیم (Wireless ) طراحی گردند . درابتدا این شبکه ها به روش کابلی با استفاده از تکنولوژی Ethernet طراحی می شدند اما اکنون با روند رو به افزایش استفاده از شبکه های بی سیم با تکنولوژی Wi-Fi مواجه هستیم .
در شبکه های کابلی (که در حال حاضر بیشتر با توپولوژی ستاره ای بکار می روند ) بایستی از محل هر ایستگاه کاری تا دستگاه توزیع کننده (هاب یا سوئیچ ) به صورت مستقل کابل کشی صورت پذیرد(طول کابل ازنوع CAT5 نبایستی ۱۰۰ متر بیشتر باشد در غیر اینصورت از فیبر نوری استفاده میگردد) که تجهیزات بکار رفته از دونوع غیر فعال (Passive ) مانند کابل ، پریز، داکت ، پچ پنل و;;;. . و فعال (Active )مانند هاب ،سوئیچ ،روتر ، کارت شبکه و;;;.. هستند .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.