مقاله علم کامپیوتر شبکه های کامپیوتری


در حال بارگذاری
14 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
8 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله علم کامپیوتر شبکه های کامپیوتری دارای ۳۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله علم کامپیوتر شبکه های کامپیوتری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله علم کامپیوتر شبکه های کامپیوتری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله علم کامپیوتر شبکه های کامپیوتری :

چکیده:
امروزه علم کامپیوتر به عنوان یکی از حساس ترین و پرا اهیمت ترین علوم روز دنیا در شاخه های بسیار گوناگون و متفاوتی در حال پیشرفت سریع و همه جانبه است. یکی از مهمترین شاخه ها علم شبکه است. با توجه به اهمیت شایان ذکر انتقال اطلاعات در دنیای امروز شبکه های کامپیوتری بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته اند و امروزه در سازمانها ،

ادارات و مراکز بزرگ و کوچک استفاده از شبکه های کامپیوتری امری مرسوم و معمول است. لذا موضوع و تمرکز اصلی این دوره کار آموزی روی شبکه های کامپیوتری بود. من در این دوره مطالعه خود روی شبکه های را با محوریت دو بخش متفاوت انجام دادم. اولین بخش مربوط به کلیات شبکه و اطلاعات مقدماتی نصب و راه اندازی شبکه ها بود که شامل بخشهای تئوریک و علمی فروان می باشد. از جمله مهمترین این بخشها عبارت بودند از :

– پترولکل های ارتباطی
– مدل ارتباطی سیستم باز OSI و بررسی لایه های مختلف شبکه که شامل تجزیه و تحلیل هرلایه وظایف آن در معماری لایه ای می باشد.
– مدلهای مختلف فیزیکی شبکه از قبیل مدل Sener base model , Peer to Peer و Client – sener model

– بررسی اجزای ارتباطی شبکه ها مانند کارت شبکه ( NIC )، کابل های ارتباطی مانند Twisted Pair و Coaxial و نحوه اتصالات آنها و قطعات سخت افزاری
– مهم مانند تکرار کننده ها ( Repeaters )، پل ها ( bridges )، مسیر یابها
( Routers ) دروازه ها ( Gateways )، سوئیچ ها ( Switch es ) و اینکه هر کدام از این قطعات چه وظایفی دارند و در کدامیک از لایه های شبکه مورد استفاده قرار می گیرند.

در بخش دوم به جنبه های مدیریتی شبکه ها و نحوه تنظیمات و اداره آنها پرداختم. در این قسمت که بیشتر جنبه نرم افزاری داشت با استفاده از سیستم عامل توانمند Linux مدیریت بخشهای مختلف یک شبکه را مطالعه کردم. برای این امر ابتدا لازم بود آشنایی های اولیه را با سیستم عامل Linux کسب کنیم و سپس مطالعه خود روی این سیستم عامل را بیشتر با جهت گیری در زمینه کاربرد آن در شبکه ها ادامه دهم. لذا در ابتدا با طریقه نصب و راه اندازی Linux آشنا شدم

و سپس با تعدادی دستورهای اولیه مفهوم و مفاهیم کاربردی ضروری آن آشنا گشتم. در قسمت بعد به مطالعه کاربرد Linux در شبکه های کامپیوتری پرداختم. البته مطالعه و کار در این بخش بسیار وسیع است و من تنها کار خود را محدود به کار با تعدادی از Sener های مهم Linux کردم .
این Sener ها عبارت بودند از : DNS Sener , Samba Sener , HTTP Sener , Squid Sener , DHCP Sener که در هر مورد ابتدا به کلیات و وظایف هر یک پرداختم.

سپس به معرفی دستورات لازم برای کار با هر یک پرداختم و در نهایت تنظیمات هر کی را مطالعه کردم. در هر یک از این مورد سعی کردم بیشتر به جنبه های علمی قضایا نگاه کنم و از پرداختن به جزئیات تئوریک صرف حتی المقدور پرهیز کنم. لذا در جاهایی که احساس کردم توضیحات و جزئیات بیشتر صرفا جنبه تئوریک یا استفاده های بسیار خاص دارد به معرفی منابع و سایتهای اینترنتی مربوطه اکتفا کردم ولی سعی کردم نمونه هایی ازفایلهای مهمی که در تنظیمات این سرورها نقش مهمی دارند در این گزارش بیاورم.

شرح واحد صنقی :
شرکت گیلدس کامپیوتر یک شرکت قدیمی و با سابقه در بازار کامپیوتر است که علاوه بر جنبه های تجاری سعی کرده به جنبه های علمی و تئوریک نیز بها دهد. فعالیت عمده این شرکت در دو بخش سخت افزار و شبکه صورت می گیرد.

در بخش سخت افزار، اسمبل کردن قطعات کامپیوتری و تعمیر قطعات صورت می گیرد. البته این کار معمولا در حجم های بزرگ صورت می گیرد زیرا مشتریان طرف قرار داد این شرکت با برخورداری از امکانات و مهارت های کانی در بخش شبکه، با شرکت در مناقصه های بزرگ، پروژه های مختلفی را به عهده می گیرد. این پروژه ها معمولا شامل نصب در راه اندازی شبکه های محلی(LAN ) می باشد که شامل تهیه قطعات سخت افزاری و نصب کامل و دقیق شبکه و سپس انتخاب Sener های مناسب با توجه به نیازهای شبکه و تنظیمات آنها و در نهایت تنظیمات Client های شبکه می باشد.

اینجانب دوره کارآموزی خود را زیر نظر آقای مهندس بابادی نیا مدیر فنی شرکت انجام دادم.
ایشان به عنوان مدیر فنی هم مسئولیت بخش سخت افزار شرکت یا بخش فنی آن را دارا میباشند.
و هم در پروژه های بخش IT و شبکه با سایر اعضای شرکت همکاری می کنند و نقش مؤثری را ایفا می کنند.

– دستورهای Umount , Mount :
سیستم عامل Linux فایلها و شاخه های خود را به صورت یک درختی کلی به هم پوسته سازماندهی می کند.

این درخت از شاخه Root شروع می شود تا به شاخه های سیستم و کاربردو … برسد. در Linux شاخه های مختلف با اساسی خاص برای منظورهای مشخصی در نظر گرفته می شوند. به عنوان مثال :
ساختار فایلی با این شاخه آغاز می شود( root نامیده می شود ) /
برای نگهداری فایلهای Kemel و Module هایی که هنگام boot شدن loud می شوند. Boot /
شاخه های کاربر را در بر می گیرد. Home /

فایلهای واسط برای device هایی مثل پرینتر را نگهداری می کند. Dev /
برای نگهداری شاخه هایی که به طور موقت mount می شوند مانند Floppy, CD , ROM etc /
برای نگهداری فایلهای موقت ( temporary ) tmp /
برای استفاده از فایل ها و منابعی که در مکانهایی خارج از درخت بهم پیوسته تعریف شده برای Linux می باشند باید آنها را mount کرد. این منابع ممکن است Floppy disk یا CD- ROM یا مثلا روی یک partihon غیر از Linux روی Hard disk واقع باشد. برای استفاده از چنین منابعی می توانیم آنها را به دو

صورت mount کنیم که یکی موقتی و دیگری دائمی است که به ذکر هر کدام می پردازیم:
۱) روش اول این است که با استفاده از دستور mount و تعیین یک مکان برای mount کردن منبع مورد نظر، آنرا به طور mount کنیم. فرصت کلی این دستور به شکل زیر است:
$ mount device mountpoint

فایلهای مربوط به device مورد نظر ساخته می شوند. مثلا Fdo به اولین Flopppy drive متصل به سیستم اشاره می کند. در Liu مقاله علم کامپیوتر شبکه های کامپیوتری و partition های هارد دیسک با دو حرف « hd » آغاز می شوند که بعد از آن حرفی که بعنوان label برای partitan در نظر گرفته می شود می آید.
مثلا hdaz نامی است که Linux برای دومین partitan از اولین Hard disk متصل به سیستم در نظر می گیرد. در اکثر موارد می توان با کمک گرفتن از دستور man بهمراه یک با چند حرف اول device مورد نظر، اطلاعات و جزئیات آن را استخر

اج کرد. مثلا با دستور man sd می توان صفحات راهنمای SCSI device را مشاهده نمود.
$ mount / dev / mydir
این دستور Floppy disk موجود در اولین FDD را در شاخه mount , / mydir می کند. شاخه ای که می خواهیم چیزی را در آن mount کنیم باید خالی باشد. اگر در این شاخه فایلی از قبل mount شده باشد پیغامی مبنی بر اینکه فایل دیگری قبلا در این شاخه mount شده ، دریافت می کنید. برای جایگزینی فایلی که قبلا mount شده با یک فایل جدید، باید ابتدا آن فایل را un mount کنید. مثلا باید ابتدا floppy disk را un mount کنید تا بتوان یک دیسک دیگر را در drive قرارداد و mount کرد. فرمت کلی این دستور مشابه دستور mount می باشد:
$ umount device or mount point
$ umount / dev/ fdo
این دستور فلاپی دیسک mount شده در شاخه mydir / را umount می کند.
همچنین به طور مشابه برای unmount کردن فلاپی می توان در دستور بالا به
جای device ، mount point را ذکر کرد. نتیجه یکسان خواهد بود:
$ umount / mydir
نکته بسیار مهم: یک محدودیت بزرگ درباره دستور umount وجود دارد که ممکن است برای کاربر مشکل ساز شود. هیچگاه یک شاخه یا یک فایل سیستم را که در حال حاضر در آن می باشید یا در حال استفاده از‌آن هستید unmount کنید. اگر سعی در انجام چنین کار می کنید پیغام خطائی از طرف سیستم می آید:

The file system is busy !
برای مثال، فرض کنید که یک CD- ROM را در شاخه mount , / mut / cdrom کرده اید و سپس به همان شاخه /mnt / cdrom بروید. اگر در این حالت تصمیم به عرض کردن CD- ROM بگیرید ابتدا باید CD-ROM فعلی را با کمک دستور umount ، ار محل فعل umount کنید ولی این دستور عمل مورد نظر شما را انجام نمی دهد زیرا در حال حاضر همان در شاخه ای هستند که می خواهید آن را umount کنید. برای انجام این کار باید ابتدا شاخه مورد نظر را ترک کنید و سپس اقدام به umount کردن CD-ROM نماید.
$ mount / der / hdc / mut / cdrom

$ cd / mut / cdrom
$ umount / mut / cdeom
umount : / dev / hdd : devicc is busy
$ cd / root
$ umount / mnt / cdrom
دستور mount ، option های مختلفی دارد که می توانید با مراجعه به مأخذ از جزئیات آنها مطلع شوید.

۲) mount دائمی
در صورت استفاده از دستور mount ، حتی اگر دستور umount را اجرا نکنید پس از reboot شدن سیستم، منابع و فایلهای mount شده خود به خود umount می شوند.
ولی گاهی اوقات نیاز است به اینکه یک فایل یا یک device برای مدتی یا برای همیشه درمحلی mount شود. برای انجام این کار می توانیم از فایل fstab استفاده کنیم.

ورودی هایی که در این فایل قراردارند هر بار هنگام boot ank sdsjl fi x,v o,n;hv mount می شوند و دیگر نیازی به mount کردن آنها به طور کلی نمی باشد. این فایل در شاخه / etc وسیع است. یک ورودی ( entry ) در فایل fstab دارای فیلدهای متعددی است که به وسیله یک Space یا tab از یکدیگر جدا شده اند. فرمت کلی این ورودیها بدین شکل می باشد.
< device > < mountpoint > < filesystemtype > < options > < dump >
< fsck >
اولین فیلد مربوط به نام فایل سیستم مورد نظر است. دویمن فیله شاخه ای که می خواهیم فایل سیستم در آنجا mount شود ( به فایل سیستم Linux متصل شود ) را مشخیص می کند. سومین فیله مربوط به تایپ یا نوع فایل سیستم است. تایپ یک partiton استاندارد در L inux ، ext3 می باشد.
فایل سیستم برای windaus های ۹۵ و ۹۸ و Millennium ، vfat می باشد و برای Windaws های NT ، ۲۰۰۰ ، XP این تایپ ntfs می باشد. تایپ auto سعی می کند به طور خودکار نوع فایل سیستم مورد نظر را تشخیص دهد.

مثال ، با باز کردن فایل /etc / fstab و دارد کردن در entey ذیل ، فلاپی دیسک و cdrom همیشه به طور خودکار هنگام boot شدن سیستم ، mount می شوند:
/ dev / hdc / mnt / cdrom iso 9660 ro. Noauto 00
/ dev / fdo / mnt / floppy / auto defaults / noaulo 00
یا به عنوان مثال دیگر اگر بخواهیم اولین patiton از اولین Hard disk را به طور خودکار mount کنیم چنین entey را در فایل fshib وارد می کنیم:

/ dev / had / mnt / windows vfat defaull 3 00
و label این partiton درشاخه /mnt ، windows خواهند بود .
سیستم پرونده ( File System )
Linux نیز همانند همه سیستمهای عامل به طرز چشمگیری بر اطلاعات ذخیره شده در پرونده ها تکیه می کند:
اطلاعات کاربران مختلف، پرونده های اجرایی مورد نیاز کاربران، پرونده های داده ای مربوط به آنها، کتابخانه های مورد نیاز برای برنامه نویسی ، اطلاعات مربوط به تنظیمهای سخت افزاری و امکانات موجود در سیستم، کد اجرایی خود سیستم عامل و بسیاری اطلاعات دیگر، همگی به صورت پرونده ذخیره می شوند.

بنابراین با توجه به اهمیت و حساسیت اطلاعات فوق الذکر لازم است که این پرونده ها تحت یک نظام قوی و قابل اطمینان مدیریت و نگهداری شوند. در سیستمهای عامل ، انجام این وظایف بر عهده سیستم پرونده است. مثلا در DOS سیستم پرونده FAT و در سیستم عامل Windows NT ، سیستم پرونده NTFS برای این کار طراحی شده اند. گونه هایی از Unix که قبل از BSD نگارش ۲/۴ ایجاد شده اند، هر یک سیستم پرونده مربوط به حخود را داشتند.

یکی از ویژگیهای جالب توجه سیستم عامل Linux در نگارشهای System V Release 4 به بعد این است که سیستم پرونده آن انواع سیستمهای پرونده موجود را می شناسد و قارد است اطلاعات موجود درآنها ( یعنی پرونده هایشان را ) بخواند. سیستمهای پرونده پر استفاده در Unix عبارتند از : Extended File System 2 و System V File System صرف نظر از نوع ، سیستم پرونده باید اطلاعاتی را که سیستم عامل برای شناسایی کامل یک پرونده نیاز دارد مهیا کنند. در ادامه به شرح این اطلاعات کمی پردازیم:

نوع پرونده: در Linux انواع مختلفی از پرونده ها وجود دارد. به هر نوع یک حرف کوچک انگلیسی متناظر اختصاص داده شده است. انواع مختلف پرونده به همراه حروف متناظرشان در شکل فهرست شده است:
حرف متناظر نوع پرونده
– Ordinary file
d Directory
p fifo
c Character device
b Block device
l Link to another file

– نوع اول اغلب شامل پرونده های داده ای می شود. مثلا پرونده های برنامه های C از نوعند.
– نوع دوم نیز که برای کاربران DOS و W indows ، نوع پرونده شناخته شده ای است برای دسته بندی مجموعه های پرونده استفاده می شود.
Fifo نوعی پرونده است که برای برقراری ارتباط بین فرایندها استفاده می شود. یکی از راههای تبادل اطلاعات بین فرایندها در Linux ، استفاده از fifo است. ویژگی این کانال ارتباطی این است که پس از قطع ارتباط بین فرایندها از بین نمی رود و پایدار باقی می ماند.

قبل از توضیح دادن نوعی های c و b لازم است مطالبی راجع به نحوه استفاده Linux از سخت افزار بدانید:
سیستم عامل Linux با هر سخت افزاری به صورت یک پرونده برخود می کند. مثلا ارسال یک بلوک داده به چاپگر معادل نوشتن آن بلوک داده و پرونده متناظر با چاپگر است. به این پرونده، دستگاه ( device file ) گفته می شود. عملیات ورودی و خروجی در سخت افزارهای مختلف به دو صورت انجام می شود:
ارسال و دریافت بایت به بایت داده ها
ارسال و دریافت بلوکی داده ها ( در یک انتقال بیش از یک بایت منتقل شود ):
متناظر با این تقسیم بندی، پرونده های دستگاه نیز به دو دسته تقسیم می شوند:
character device : مانند درگاه سری ( Sereal Port ).
Block device : مانند دیسک سخت.

پرونده های نوع اول را با حرف c و نوع دوم را با b نمایش می دهند. بعدا درباره این پرونده می تواند آن را به مالکیت کاربران دیگر در آورد. مدیر سیستم و کاربران ایجاد کننده پرونده ، نمونه هایی از مالکان پرونده اند.

گروه پرونده : در سیستم عامل Linux کاربران به گروههایی تقسیم می شوند. برای یک پرونده علاوه بر مالک آن شماره گروهی از کاربران که می توانند به آن پرونده دسترسی داشته باشند، نگهداری می شود.

اجازه های دسترسی ( Access P ermissions ) : نحوه دسترسی افراد به پرونده ها را مشخص می کند. سه دسته از افرادی که می توانند به یک پرونده دسترسی داشته باشند، عبارتند از :
۱- مالک پرونده
۲- افراد درون گروه مربوط به آن پرونده
۳- بقیه کاربران

برای هر کدام از افراد فوق سه نوع اجازه دسترسی مطرح می شود :
۱- خواندن ( Read )
۲- نوشتن ( Write )
۳- اجرا کردن ( eXecute )
– طریقه نصب نرم افزار در سیستم عامل Linux :
نصب نرم افزار یک کامپیوتر (administrative function )است که به وسیله کاربر root انجام می شود.
اگر هنگام نصب Linux تمام package های موجود را انتخاب نکرده باشید، تنها تعدادی از application و utility های فراوان موجود برای کاربرانLinux روی سیستم شما نصب شده است. بسیاری از نسخه های Linux مانند Mandrake ، SUSE ، Calaera ، Rad Hat از ابزاری به نام Rad Hat Package Manager یا RPM برای سازماندهی نرم افزارهای Linux و تبدیل آنها به package هاییکه به طور خودکار قابل نصب یا حذف کردن باشند استفاده می کنند.

Debian از ابزار مدیریتی package خاص خود به نام Advanced Package Tool یا ATP استفاده می کند. با این ابزار می توان براحتی یک package را روی سیستم نصب ( install ) کرد یا پس از نصب آنراحذف ( remore ) نمود. نرم افزارهایی که روی CD- ROM شما موجودند با تمام گستردگی شان تنها بخش کوچکی از نرم افزارهای موجود برای کاربران Linux را تشکیل می دهند.
شما می توانید نرم افرازهای اضافی از سایتهای نرم افزاری مانند سایت Soura forge به آدرس اینترنتی download , Sourceforge . net کنید.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.