مقاله داروسازی بیمارستانی


در حال بارگذاری
15 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله داروسازی بیمارستانی دارای ۲۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله داروسازی بیمارستانی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله داروسازی بیمارستانی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله داروسازی بیمارستانی :

داروهای بیهوشی
پروپوفول (Propofol) C12H18O
اسامی تجارتی: دیپریوان (Diprivan) کلیموفول (Klimofol) ریکوفول (Recofol) در محلولهای ۱و۲ درصد قابل دسترسی می باشد محللو یک درصد برای تزریق وریدی و انفوزیون و محلول ۲ درصد فقط برای انفوزیون می باشد.

یک سیستم نو و متفاوت هم برای القا و نگهداری بیهوشی در بیماران بزرگسال وجود دارد سیستم انفوزیون هدفمند این اجازه را می دهد که سرعت و عمق بیهوشی را با تعیین غلظت خونهی پروپوفول در هر فرد مشخص نمود.

موارد مصرف
بیهوشی و سدیشن: پروپوفول یک داروی بیهوشی تزریقی است که برای القا و نگهداری بیهوشی تجویز می شود همچنین برای ایجاد اثر آرام بخشی در تستهای تشخیصی، بیماران تحت جراحی با بی حسی موضعی و در بیماران تنفسی مسن که پیش از سه روز در بخش مراقبتهای ویژه بستری می باشند مورد استفاده قرار می ‌گیرد. وقتی در بیهوشی استفاده می شود القاء بیهوشی و بازگشت بیمار سریع صورت می‌گیرد. اثر ضد دردی ندارد و مکمل ضد درد ممکن است نیاز باشد.
تهوع و استفراغ: تهوع و استفراغ بعد از عمل با پروپوفول کمتر از سایر بیهوش کننده ها می باشد گزارشاتی هم در مورد اثرات ضد تهوعی این داروها داده شده که بیشتر بخاطر سدیشن این دارو می باشد.

خارش: یکی از بیشمار داروهای مورد مصرف در کنترل خارش است دوزهای پائین‌تر از دز خواب آوری پروپوفول اثر ضد اخرش داشته ودر پیشگیری از خارش ناشی از تزریق اپی دورال و اینتراتکال مورفین موثر بوده و نیز خارش ناشی از صفرا و انتقال سیگنالهای نخاعی خارش را مهار می کند.
مقدار مصرف:
بچه های بالای ۳ سال ۵/۲ تا ۵/۳ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن برای ایجاد بیهوشی و ۹ تا ۱۵ میلی گرم در ساعت برای نگهداری بیهوشی.
بزرگسالان ۵/۱ تا ۵/۲ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن برای ایجاد بیهوشی و ۴ تا ۱۲ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در ساعت برای نگهداری بیهوشی.

برای ایجاد بیهوشی در هر ۱۰ ثانیه ۴۰ میلی گرم انفوزیون می شود برای مثال در فرد ۷۰ کیلویی باید ۱۰۵ تا ۱۵۰ میلی گرم پروپوفول را در طی حدود ۴۰ ثانیه تزریق نمود در افراد مسن و ناتوان نصف این مقدار باید انفوزیون شود و برای بچه بالای ۳ سال که مثلاً ۲۰ کیلوگرم وزن دارد ۵۰ تا ۷۰ میلی گرم طی حدود ۲۰ ثانیه انفوزیون می شود.
برای سدیشن در مراحل جراحی و تشخیص انفوزیون اولیه ۶ تا ۹ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن بمدت ۳ تا ۵ دقیقه توصیه می شود.

عوارض جانبی:
در فراورده هایی که از روغن کرچک بعنوان حامل استفاده می کنند باعث ایجاد واکنشهای اتافیلاکسی می شود که برای جلوگیری از بروز این مشکل از روغن سویا بعنوان حامل استفاده می کنند از عوارض دیگر درد در محل تزریق بخصوص اگر تزری وریدهای کوچک صورت گیری می باشد.
که برای کاستن از این درد باید تزریق در رگهای بزرگتر و یا همراه با لیگنوکائین صورت گیرد.
اپنه به مدت بیش از ۶۰ ثانیه در ۱۲ درصد بیماران دیده شده است.
عوارض قلبی عروقی شامل کاهش فشار خون و برادی کاردی، تشنج و حرکات غیرارادی.
تب، بی رنگ شدن ادرار در مصرف طولانی مدت نیز گزارش شده است.

تهوع، استفراغ و سردرد در طی ریکاوری (برگشت بیمار) ممکن است اتفاق بیفتد.
در ماه می ۱۹۸۹ کمیته سلامت داروئی انگلستان ۲۶۸ مورد از واکنش های داروئی به پروپوفول در ۲ میلیون بیماری که از این ماده استفاده کرده بودند را بررسی نمود که در بین آنها ۳۷ مورد صرع ۱۶ مورد حرکات غیرارادی ۱۰ مورد اپیتوتنوس ۳۲ مورد واکنش انافیلالتیک و ۱۳ مورد ایست قلبی و ۸ مورد تأخیر در برگشت بیمار مشاهده شد.

در سال ۱۹۹۲ در مورد خطزرات استفاده از پروپوفول بعنوان آرامبخش کودکان بخش مراقبتهای ویژه تحقیقاتی در امریکا صورت گرفت (در انگلیس برای این مورد منع مصرف وجود دارد البته برای ایجاد اثر آرامبخشی در بیماران تنفسی مسن و همچنین ایجاد بیهوشی در کودکان بالای سه سال منع مصرفی در انگلیس وجود ندارد).

در گزارش آمده است که ۶۶ مورد عوارض عصبی، قلبی، کلیوی. هیپرلیپیدمی، هپاتومگالی و اسیدوز متابولیک و ۵ مورد مرگ و میر مشاهده شده است. همچنین ۱۷۰ مورد تشنجات تاخیری در بیماران تحت عمل سرپایی مشاهده شد.
اثر روی سیستم قلبی عروقی
مهمترین اثر سیستم قلبی عروقی افت فشار سیستولی دیاستولی تا حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد است. تاکی کاردی جبرانی که بعد از افت فشار دهلیزی در سایر بیهوشی دهنده‌های تزریقی ایجاد می شود در پروپوفول دیده نشده است.

پروپوفول مقاومت عروقی سیستمیک، برون ده قلبی، جریان خون قلب و نیاز قلب به اکسیژن را کاهش دهد و برادی کاردی در کسانی که با آنتی موسکارینها درمان شده‌اند دیده شده است.
علی رغم عوارض مضعف قلبی عروقی پروپوفول در دوز ۵/۱ تا ۵/۲ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تغییرات غیرقابل قبولی در سیستم های قلبی عروقی سالم ایجاد نمی کند با این وجود در بیماران قلبی باید با دقت مصرف شود. در بچه هایی که در اتاق مراقبتهای ویژه برای ایجاد اثر آرام بخشی از پروپوفول استفاده می کند عوارض قلبی برادی ارتیمی و نارسایی قلبی مشاهده شده است.

اثر روی چربیها مصرف طولانی مدت سبب افزایش منوی گلیسیرید می شود و در یک بیمار سبب پانکراتیت تکروز دهنده شده است.
عفونت: بین ژانویه ۱۹۹۰ و فوریه ۱۹۹۳، ۶۲ مورد عفونت بعد از جراحی در ۷ بیمارستان امریکا که مربوط به شرایط نامناسب نگهداری پروپوفول بود گزارش شد.
انفوزیون بصورت اسپتیک انجام نشده بود و سرنگ مصرف شده در پمپ انفوزیون برای چند بیمار مصرف شده بود.

پروپوفول در شکل امولسیون چربی دانه سویا فرموله شده است بدون اینکه پرزوایتون در آن بکار برده شده باشد اگرچه در امریکا در حال حاضر از کند کننده رشد باکتری (دی سدیم ادتات) در فرآورده استفاده می شود.
احتیاط:
در بیمارانی که آلرژی دارند، در بیماران هیپووولمی، صرعی، مبتلا به اختلالات متابولیسم چربی نباید تجویز شود در برخی مواقع تشنجات با تأخیر دیده شده است که باید مراقب این مسئله در جراحیهای سرپایی بود. در بچه های زیر ۳ سال و اعمال سزارین نباید مصرف شود.
تداخل دارویی:
مصرف همزمان پروپوفول با سایر مضعف های CNS شامل داروهایی که قبل از عمل مصرف می شود ممکن است اثر سرنشین، بیهوشی و مضعف قلبی عروقی پروپوفول را افزایش دهند.
دز پروپوفول باید وقتی با نیتروز اکساید یا بیهوشی دهنده‌های هالوژنه مصرف می‌شود کاهش داده شود اگرچه پروپوفول اثر بلوک کننده‌های عصبی عضلانی را تقویت نمی کند.

برادی کاردی و اسیستول بعد از تجویز پروپوفول با اتراکوریوم و سوک متونیم اتفاق افتاده است.
فارماکوکنتیک:
از مدل ۳ جزئی پیروی می کند بعد از تزریق یک دوز بولوس توزیع ۲ فازی دیده شده است. فاز اول نیمه عمر ۲ تا ۴ دقیقه دارد.
در ادامه فاز توزیع آهسته با نیمه عمر ۳۰ تا ۶۰ دقیقه وجود دارد. متابولیسم بارز پروپوفول در فاز دوم صورت می گیرد.
پایان یافتن اثر بیهوشی بعد از یک تزریق بولوس یا انفوزیون نگهدارنده بستگی به میزان توزیع مجدد از مغز به سایر بافتها و کلیرانس متابولیک دارد.

پروپوفول بیش از ۹۵ درصد به پروتئین پلاسما باند می شود و بصورت متابولیت کونزدکه از ادرار دفع می شود نیمه عمر حذف از ۳ تا ۱۲ ساعت است که با طولانی شدن زمان مصرف افزایش می یابد. پروپوفول از سه جفت عبور کرده در شیر توزیع می شود.
Ref. Martindale 32
ترجمه: دکتر بهرام قهرمانی فرد

گزارش مجمع عمومی و انتخابات هیئت مدیره انجمن داروسازان کرج
در تاریخ ۱۰/۷/۸۲ و با حضور ۱۱۶ نفر از داروسازان کرج:
جلسه مجمع عمومی جهت استماع گزارش عملکرد هیئت مدیره انجم و نیز برگزاری انتخابات جهت تعیین هیئت مدیره جدید برگزار گردید که در نهایت اعضاء هیئت مدیره بدین ترتیب انتخاب گردید.
۱- دکتر محمد مهدی دامغانیان ۲- دکتر جمشید سامانی ۳- دکتر محمدباقر متولی زاده اردکانی ۴- دکتر احمد مظلومی ۵- دکتر سید مجتبی دیانت ۶- دکتر کامبیز علی پور پرویزیان ۷- دکتر سیامک بقای.

اعضاء علی البدل هیئت مدیره
۱- دکتر بهرام قهرمانی فرد
۲- دکتر کریم آژیر
بازرس اصلی: دکتر ابوالقاسم سید احمدنیا
بازرس علی البدل: دکتر عباس بیداد
دراینجا گزارش عملکرد انجمن داروسازان کرج(۷۹-۸۲) به حضور تقدیم می‌گردد.

بنام خدا
گزارش عملکرد یا دفاعیه

در سرد دفاع از عملکرد خود نمی باشیم که به چشم نمی آید و شرح آن به پیش شما بزرگواران که به حق جزء معتمدین مردم قرار گرفته اید ران ملخ به پیش سلیمان بردن است، فقط گزارشی است از شرح ماوقع.
با هزاران امید کاسه ماست در دریا فرو کردیم ولی دوغ نشد که اگر می شد چه می‌شد. کمر همت برای ساخت خانه دارد ساز بتیم تا هم زمینی را که با زحمت فراوان هیئت مدیره های قبلی تهیه شده بود از دست ندهیم و هم پایگاهی باشد برای پرتابهای بعدی بسوی جایگاهی رفیع برای داروسازان کرجی که بدلیل عدم توانایی ساخت توسط خود انجمن در آن زمان، با پیمانکار قرار داد بستیم تا شراکتی این کار به سرانجام رسد کمه برخوردیم به موارد پیش بینی نشده در قرارداد از جمله لزوم تغییر کاربری از خدماتی درمانی به تجاری و نیز تغییر قوانین شهرداری و لزوم پرداخت مبلغ بیست میلیون تومان برای اخذ جواز ساخت و کار متوقف ماند که امید است با توجه به افزایش بنیه مالی انجمن در اثر فعالیتهای اقتصادی صورت گرفته این آرزوی جامعه داروسازی کرج با مجری گری خود انجمن داروسازان کرج محقق شود.

از سوی دیگر تلاش کردیم برای تاسیس تعاونی انجمن داروسازان کرج که باز در پیچ و خمهای اداری گیر کردیم و از آنجائیکه قوانین ماهر روز تغییر می کند و اطلاع رسانی سییستم های اداری ما ضعیف می باشد و چنین تلاشهایی معمولاً در تسلسل باطل قرار می گیرد ما هم دور خود چرخیدیم یک بار خواستیم مجوز تعاونی تولیدی توزیعی بگیریم بعد از رفت و آمدهای فراوان گفتند می شود دوباره از نو طرح توجیهی جدیدی برای تعاونی توزیعی ارائه کردیم و این کارها در طی این مدت توسط گروههای مختلف انجام شد به مصداق ضرب المثل گر تو بهتر می زنی بستان جابجایی هایی صورت گرفت ولی نشد که نشد. اما ما در طی این مدت بیکار ننشستیم و این خطر را به جان پذیرفتیم و قبل از تاسیس تعاونی فعالیتهای اقتصادی انجمن را که امری اجتناب ناپذیر بود و حالا که به بار نشسته به ما حق خواهید داد که چاره‌ای جراین نداشتیم را بدون سرمایه اولیه و با دست خالی شروع کردیم حرف و حدیث زیادی در زمینه توزیع داروهای تک نسخه ای توسط انجمن هست

و خواهد بود نقد و انتقاد را به جان می خریم و ادعا نمی کنیم که بدون نقص بوده ایم اما آنچه برای ما اهمیت دارد نتیجه عملی است که حاصلی جز دسترسی آسانتر و سریعتر بیماران و داروخانه داران به داروهای ضروری و همچنین ایجاد یک پشتوانه مالی مناسب علاوه بر همیاری دوستان برای اجرای بهتر و سریعتر خواسته های شما عزیزان و عملی شدن طرحها و برنامه های این هیئت مدیره و هیئت مدیره های بعدی نداشته است. مهم چرخیدن این چرخ است نه کسانی که چوب لای این چرخ می گذارند و نه کسانی که احیاناً زیر این چرخ له شده و می شوند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.