مقاله اوراق قرضه


در حال بارگذاری
14 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله اوراق قرضه دارای ۱۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اوراق قرضه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اوراق قرضه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اوراق قرضه :

تأمین مالی شرکتها:
اغلب شرکتها در روند فعالیتهای،نیاز به منابع مالی جدید و تأمین وجوه آن دارند.برخی از شرکتها می توانند نیازهای مالی خویش را از طریق اخذ وام از بانک یا فروش سهام عادی و ممتاز خود تأمین نمایند اما برای تهیه وجوه نقد به منظور اجرای پروژه های عظیم مانند ساختمان پالایشگاه یا توسعه کارخانه های بزرگ و سد سازی و غیره مؤسسات بیشتر از مبلغی که یک مؤسسه مالی بتواند در اختیار آنها قرار دهد به وجه نقد نیاز دارند در چنین مواردی شرکتها ممکن است اقدام به صدور سهام یا اوراق قرضه نمایند.

باید توجه داشت که هر کدام از شیوه های تأمین مالی دارای معایب و مزایایی می باشد که بسته به وضعیت شرکتها فرق می کند.مثلاً چنانچه شرکتی جهت تأمین عملیات خود اقدام به صدور سهام نماید و بدین طریق تعداد سهامداران خود را افزایش دهد،این عمل احتمالاً موجب کاهش سود هر سهم می گردد.بطور مشابه اگر تأمین مالی از طریق اخذ وام صورت گیرد،ممکن است وضع نقدینگی شرکت جهت بازپرداخت اقساط سالانه آن مساعد نباشد بدین ترتیب اگر شرکت برای مدت مدیدی به منابع تحصیل شده نیاز داشته باشد انتشار اوراق قرضه می تواند شیوه مناسبی برای تأمین مالی مورد نظر باشد در این صورت هزینه بهره اوراق قرضه نیز می تواند تأثیر بسزایی در سود خالص شرکت داشته باشد.

انتشار اوراق قرضه به نوبه خود تابع شرایط و مقررات خاصی می باشد از جمله طبق ماده ۵۱ قانون تجارت تنها شرکتهای سهامی عام می توانند اوراق قرضه منتشر نمایند.طبق ماده ۵۵ همین قانون،انتشار اوراق قرضه ممکن نیست،مگر زمانی که کلیه سرمایه ثبت شده شرکت تأیید شده و در دو سال تمام از تاریخ ثبت شرکت(در اداره ثبت شرکتها)گذشته و در ترازنامه آن به تصویب مجمع عمومی صاحبان سهام رسیده باشد.
اوراق قرضه:

طبق ماده ۵۲ قانون تجارت«ورقه قرضه»ورقه قابل معامله ای است که معرف مبلغی وام است با بهره معین که تمام یا اجزاء آن در موعد یا مواعد معینی باید مسترد گردد.برای ورقه قرضه ممکن است علاوه بر بهره حقوق دیگری نیز شناخته شود.صدور اوراق قرضه،راهی برای کوچک و خرد کردن وام های بزرگ بوده و برای واحد صادر کننده نوعی بدهی بلند مدت می باشند همچنین اوراق قرضه دارای شرایطی می باشند که روی برگه قرضه قید می گردد.از جمله مندرجات اوراق قرضه می توان موارد زیر را نام برد:

الف)مبلغ اسمی:
که عبارت است از اصل مبلغی که روی اوراق قرضه درج شده و نماینده بدهی شرکت صادر کننده اوراق به دارنده آنها می باشد.
ب)نرخ بهره:
نرخی است که شرکت صادر کننده اوراق قرضه مؤظف است بر اساس آن و بر مبنای مبلغ اسمی ورقه قرضه،به دارنده آن بهره پرداخت نماید به نرخ بهره،نرخ سود تضمین شده نیز گفته می شود.

ج)تاریخ های پرداخت بهره:
مبلغ بهره اوراق قرضه مممن است سه ماهه،۶ ماهه یا یک ساله پرداخت گردد.به تاریخی که روی ورقه قرضه جهت پرداخت اقساط بهره معین شده است،تاریخ پرداخت بهره گویند.
د)سررسید اوراق قرضه:
سررسید اوراق قرضه تاریخی است که صادر کننده اوراق قرضه مکلف است مبلغ اسمی این اوراق را به دارنده آن پرداخت نماید با توجه به مطالب فوق می توان اوراق قرضه را چنین تعریف کرد:

اوراق قرضه اسناد بهاداری است که شرکتهای سهامی عام با انتشار آنها مبالغی وام گرفته و تعهد می کنند که اصل وام(مبلغ اسمی)را در سررسید و سود تضمین شده(بهره)آنها را در تاریخ های معین مثلاً سه ماهه یا شش ماهه یا یک ساله بپردازند.
اوراق قرضه از جهاتی شبیه به سهام می باشد از جمله هر دو اوراق قابل خرید و فروش هستند دارای ارزش اسمی مشخص بوده و ارزش مبادله ای هر دو در بازار بورس اوراق بهادار تعیین می شود.

از جهت دیگر اوراق قرضه و سهام،دارای وجوه افتراق نیز می باشند از جمله این وجوه افتراق می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱اوراق قرضه برای موسسه صادر کننده نوعی بدهی می باشد و دارندگان این اوراق بستانکاران شرکت می باشند در صورتی که دارندگان سهام،صاحبان شرکت هستند.

۲صاحبان سهام در سود شرکت شریک بوده و دارای حق رأی نیز می باشند در صورتی که دارندگان اوراق قرضه،اولاً حق رأی ندارند،ثانیاً بر اساس نرخ تعیین شده و بر مبنای مبلغ اسمی اوراقی که در اختیار دارند،بهره دریافت نموده و در سود شرکت سهیم نمی باشند.
۳اوراق قرضه تنها توسط شرکتهای سهامی عام منتشر می گردد،در صورتی که سهام از طریق شرکتهای سهامی عام و خاص عرضه می گردد.
۴بهره اوراق قرضه جزء هزینه های شرکت بوده و به عنوان هزینه مالی در صورت حساب سود و زیان منعکس می گردد در صورتی که سود سهام جزء هزینه های شرکت نیست و از محل سود خالص پرداخت می گردد.

۵اوراق قرضه دارای تاریخ سررسید بوده و مبلغ اسمی آنها باید در تاریخ سررسید پرداخت گردد در صورتی که سهام فاقد تاریخ سررسید بوده و تا پایان عمر شرکت می توانند باقی بمانند.
۶پرداخت بهره از تعهدات شرکت می باشد در صورتی که سود سهام تا زمانی که توسط مجمع عمومی صاحبان سهام تصویب نشده است قابل پرداخت نمی باشد.

انواع اوراق قرضه:
اوراق قرضه را بر اساس ویژگی های مختلف می توان به گروههای متفاوتی طبقه بندی نمود که اهم آن به شرح زیر می باشد:
اوراق قرضه با نام و بی نام:

نظر به اینکه اوراق قرضه،اوراق قابل ملاحظه ای است که ممکن است در بورس اوراق بهادار خرید و فروش شود خریداران مجبور به نگهداری این اوراق تا سررسید نمی باشند انتقال مالکیت این اوراق بستگی به ویژگی با نام یا بی نام بودن آنها دارد اوراق با نام در وجه شخص معینی صادر و نام خریدار در دفاتر واحد تجاری صادر کننده اوراق ثبت می گردد زمانی که دارنده این اوراق اقدام به فروش آنها می نماید واحد تجاری صادر کننده،آن اوراق را باطل و اوراق جدیدی را به نام خریداران جدید صادر می نماید.اوراق قرضه بی نام،در وجه شخص معین صادر نمی شود و دارنده آن مالک آن تلقی می گردد این نوع اوراق قرضه طرفداران زیادی دارند.

به اوراق قرضه بی نام معمولاً مقداری کوپن بهره ضمیمه است و در تاریخ های پرداخت بهره از آن اوراق جدا و به واحد تجاری صادر کننده یا بانک کارگزار آن تسلیم می شود تا واحد تجاری در مقابل،مبلغ بهره را پرداخت نماید.به اوراق قرضه با نام عموماً کوپنهای بهره ضمیمه نیست و واحدهای تجاری صادر کننده مستقیماً مبالغ بهره را برای دارنده این اوراق ارسال می نماید.

اوراق قرضه تضمین شده و تضمین نشده:
اوراق قرضه بدون وثیقه را اوراق تضمین نشده گویند برخی از دارایی های واحد تجاری ممکن است به عنوان وثیقه بازپرداخت اوراق قرضه قرار گیرد.اگر واحد تجاری نتواند مبالغ اصل و بهره اوراق قرضه را در موعد مقرر بازپرداخت نماید.دارایی های مورد وثیقه ممکن است از سوی دارندگان اوراق قرضه تملک شود این نوع اوراق،اوراق قرضه تضمین شده نام دارند.البته اعتبار اوراق قرضه،اساساً به قدرت مالی و ارزش و اعتبار واحد تجاری بستگی دارد و چه بسا اوراق قرضه تضمین نشده برخی مؤسسات به مراتب معتبرتر از اوراق تضمین شده دیگر مؤسسات می باشد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.