مقاله تب مالت


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
8 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله تب مالت دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تب مالت  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تب مالت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تب مالت :

چکیده
هدف از بررسی بروسلوز در اطفال نشان دادن شایع‌ترین علائم بالینی و یافتن بهترین روش آزمایشگاهی جهت تشخیص بیماری و بررسی راه‌های شایع انتقال و چگونگی پیشگیری از آن و نهایتاً مقایسه روش‌های مختلف در مالی و یافتن مؤثرترین راه درمان است.
روش تحقیق یک بررسی گذشته‌نگر می‌باشد که بر روی پرونده‌های بیماران بستری در بیمارستان بهرامی در طی سالهای ۸۴-۷۴ انجام شده است.
در بین سالهای ۸۴-۷۴ تعداد بیماران بستری در بیمارستان بهرامی با تشخیص بروسلوز حدود ۲۴ نفر بوده است.
با توجه به مطالب مندرج شده در پرونده‌ها جنبه‌های مختلف بیماری ازجمله شیوع سنی- جنسی- نشانه‌ها علائم بالینی وسابقه مصرف لبنیات محلی غیرپاستورزیزه تست‌های آزمایشگاهی انجام شده تحت بررسی قرار گرفت و مهمترین یافته‌ها به شرح زیر است:

– بیتشرین شیوع سنی در بین بیماران بستری در این بیمارستان بین ۸-۷ سال بوده است کوچکترین بیمار ۱ سال و بزگترین آنها ۱۴ سال داشت.
– از نظر جنسی شیوع بیماری در جنس مذکر بیشتر بوده است حدود ۱۵ نفر (۵/۶۲% مذکر) و ۹ نفر (۵/۳۷%) مؤنت بودند.
– سابقه مصرف لبنیات محلی آلوده در ۱۸ نفر از بیماران (۷۵%) مشاهده شده است و ۵ نفر از بیماران ۸/۲۰% سابقه هدف لبنیات را نمی‌دادند.
از میان تظاهرات بالینی: تب، آترالژی- تعریق شبانه شایع‌ترین علامت و نشانه‌های بیماری بودند.
از میان عوارض بیماری آرتریت- آنمی- لکوپنی از شایع‌ترین عوارض در بین این بیماران بودند. آرتریت مفاصل بزرگ شایع‌تر بوده است.
از نظر تست‌های آزمایشگاهی: کشت خون در همه بیماران انجام شده و همه موارد منفی گزارش شده است با توجه به اینکه در بیمارستان کشت را فقط تا سه روز نگهداری می‌کنند. تست SAT رایت در همه بیماران انجام شده و نتیجه مثبت بوده است و فقط در ۸ بیمار کمتر از ۱:۳۲۰ گزارش شده که با مثبت شدن آزمون ۲ME تشخیص در این گروه مسجل شده است.
تمام بیماران به استفاده از درمان آنتی‌بیوتیکی کوتریماکسازول- ریفامپین- آمینوگلیکوزید درمان شدند و موارد عود بیماری وجود نداشته است.

تب مالت (Brucellosis)
تعریف: بروسلوز، بیمای مشترک بین انسان و دام است که از حیوانات به انسان انتقال می‌یابد. بروسلاپارازیت حیوانات اهلی و انسانی بوده و در بدن میزبان در درون سلول جای دارد. فعالیت متابولیکی این باکتری ضعیف است. بروسلوز انسانی یا تب مواج یا تب مالت در ابتدا بصورت باکتری حاد و سپس به شکل مزمن از بیماری درمی‌آید که بسیاری از بافتها را گرفتار می‌سازد. بطور معمول بوسیله سقط جنین با باقی ماندن در رسم با اختلال باروری، اورکیت، اپیدیدیمت در میزبانهای اصلی حیوانی وتب و لرز و درد مفاصل، سردرد، دردهای عمومی در انسان مشخص می‌گردد.

تاریخچه: عامل بیماری برای اولین بار درسال ۱۸۸۶ توسط «دیوید بروس» پزشک انگلیسی از طحال سرباز تلف شده از بیماری در جزیره مالت جدا گردید و میکوکوکوس ملی‌تنیس نام گرفت. در سال ۱۸۹۶«برنارد بانک» دامپزشک دانمارکی باکتری دیگری را از جنین سقط شده گاو پیدا کرد. در سال ۱۹۰۵ «ژامیت» پزشک اهل مالت با جدا کردن باکتری از شیر بز، رابطه بین بیماری انسان را با مصرف شیرخام با اثبات رسانید. در سال ۱۹۱۴ باکتری مشابهی از جنین سقط شده خوک بوسیله «راکوب تراوم» جدا گردید. در سال ۱۹۱۸ خانم اوانس میکروبیولوژیست آمریکایی شباهت کامل بیماری انسان و حیوانات را بررسی نمود. دو سال بعد «میرشا» به افتخار کشف اولیه بررسی این باکرتیها را بروسلا نام‌گذاری کرد. در سال ۱۹۲۸ «هودسون» خصوصیات بیوشیمایی و بیولوژیکی سه گونه اصلی «بروسلا ملی تنسیس»- «بروسلا آبورتوس»- «بروسلا سوئیس» را مشخص نمود.

در سالهای ۱۹۵۶-۱۹۵۷-۱۹۶۸ بترتیب بروسلا اویس ازگوسفند، بروسلا نئوتومه از موش درختی و بروسلا کنیس از سگ جدا گردید.
در ایران عامل بیماری در سال ۱۳۱۱ شمسی در انیستیتو پاستور بوسیله کشت خون انسانی و در سال ۱۳۲۳ در انیستیتو رازی از جنین سقط شده گاو و در سال ۱۳۲۹ در انیستیتو رازی از شیر بز و میش و در سال ۱۳۵۰ از جنین سقط شده خوک جدا گردید.

اتیولوژی
بروسلوز در انسان می‌تواند از یک از چهارگونه زیر ناشی شود: بروسلاملیتنسیس (شایع‌ترین و مهاجم‌ترین علت بروسلوز در سراسر جهان) که عمدتاً از بز، گوسفند، و شتر کسب می‌شود، بروسلا آبورتوس که از گاو سرایت می‌کند، بروسلا سوئیس که از خوک منتقل می‌شود، و بروسلا کنیس که از سگ انتقال می‌یابد. این باسیل کوچک و گرم منفی هوازی، یک انگل اختیای داخل سلولی، بدون اسپور، غیرمتحرک و بدون کپسول است که باعث عفونت مادام‌العمر درحیوانات می‌شود. خصوصیات رشد: کلنی‌های بروسلا در محیط کشت غنی بعد از ۵-۲ روز به صورت کوچک به قطر یک میلیمتر محدب، صاف، شفاف ظاهر می‌گردد. بعضی از انواع بروسلا در محیطی رشد می‌کنند که غنی از اسیدآمینه‌ها، نمک، گلوکز و ویتامین‌ها باشد. در آزمایشگاه نمونه‌هایی را که از انسان یا حیوان بدست می‌آورند در محیط خون‌دار یا آگار کشت می‌دهند. بروسلا آبورتوس برای رشد خود به ۵ تا ۱۰ درصد گاز کربنیک در هوا نیاز دارد.

در بین کلنی‌های بروسلا معمولاً انواع صاف- خشن- مخاطی یافت می‌شود. انواع بیماریزا دارای کلنی‌های صاف و شفاف بوده که گاهی به انواع خشن و غیربیماریزا تبدیل می‌گردد تصور شده است که حساس یا مقاوم بودن خود در برابر بروسلا بوجود یا فقدان عاملی در سرم مربوط است. بدین صورت که در سرم حیوان حساس گلوبولین و لیپوپروتئین وجود دارد که تکثیر انواع خشن و غیربیماریزا را متوقف ساخته اما رشد و تکثیر انواع بیماریزا را تسریع می‌کند. این عامل در بدن حیوان مقاوم یافت نشده است و بنابراین امکان جهش سریع و تبدیل انواع بیماریزا به غیر بیماریزا وجود دارد. در آزمایشگاه وجود اسید آمینه د-آلانین در محیط کشت می‌تواند انواع بیماریزا را به غیربیماریزا تبدیل نماید.

ساختمان آنتی‌ژن: دیواره سلولی بروسلا دارای ساختمان سه لایه شامل: غشای داخلی یا سیتوپلاسمی- فضای پری پلاسمی با لایه پتیدوگلیکان و غشای خارجی می‌باشد. آنتی‌ژنهای سطحی در دیواره سلولی و آنتی‌ژنهای درونی در داخل سیتوپلاسم سلول قرار گرفتند در ۴ نوع مختلف بروسلا دو آنتی‌ژن لیپوپلی ساکاریدی M و A به نسبت‌های متفاوتی وجود دارد. بروسلاها همچنین دارای آنتی‌ژن سطحی L هستند که مشابه آنتی‌ژن V در سالمونلا است. ۴ نوع مختلف بروسلا را می‌توان توسط تستهای حساسیت به رنگهای مختلف و تولید هیدروژن سولفوره از هم تمایز داد. بروسلا با جوشاندن یا پاستوریزه کردن شیر و فرآورده‌های لبنی از بین می‌رود این باکتری تا ۸ هفته در پنیر نرم، سفید و غیرپاستوریزه، حاصل از شیر بز زنده می‌ماند و با یخ زدن از بین می‌رود. این ارگانیسم‌ به مدت ۴۰ روز در خاک خشک آلوده به ادرار، مدفوع و محصولات خانگی حیوانات عفونی زنده می‌ماند و مدت بیشتری نیز درخاک مرطوب به زندگی خود ادامه می‌دهد.

اپیدمیولوژی:
شیوع جهانی بروسلوز انسانی معلوم نیست. علت این موضوع کیفیت غیریکنواخت سیستم‌های اطلاع‌رسانی و گزارش بیماری در بسیاری از کشورها است. در سراسر جهان تنها کشورهایی که معتقدند عاری از بروسلوز هستند عبارتند از: نروژ، سوئد، فنلاند، دانمارک، ایسلند، سوئیس، جمهوری‌های چک و اسلواکی، رومانی، بریتانیا (از جمله جزایر کانال)، هلند، ژاپن، لوگزامبورگ، قبرس، وبلغارستان؛ جزایر ویرجین ایالت متحده نیز فاقد این بیماری هستند. گزارش‌ها نشان می‌دهند که حتی در میان ملل پیشرفته، ممکن است شیوع واقعی بروسلوز به ۲۶ برابر آن چه آمار رسمی نشان می‌دهند، برسد. در ایالات متحده هر ساله در حدود ۲۰۰ مورد جدید گزارش می‌شود، با این حال تخمین زده می‌شود که تنها ۴ الی ۱۰ درصد موارد، تشخیص داده و گزارش می‌شوند. مصرف پنیر وارداتی، مسافرت به خارج از کشور، و برخوردهای شغلی، شایع‌ترین منابع شناخته شده عفونت هستند. در جوامعی که بروسلوز آندمیک است، بیماری در کودکان رخ می‌دهد و افراد خانواده اشخاص مبتلا به عفونت در معرض خطر قرار دارند. حتی در کشورهایی که بروسلوز حیوانی تحت کنترل است، گاهی این بیماری در مزرعه‌داران، کارگرانی که با گوشت سر و کار دارند، دامپزشکان و کارکنان آزمایشگاه دیده می‌شود.

وضعیت بیماری بروسلوز در ایران: از نظر جغرافیایی پراکندگی بروسلوز در ایران بدین گونه است:
الف) استانهای با آلودگی شدید (بیش از ۲۲۵ مورد درصد هزار) لرستان- ایلام- همدان
ب) استانهای با آلودگی متوسط (کمتر از ۲۲۵ مورد درصد هزار) چهارمحال و بختاری- مرکزی- کرمانشاه
ج) استانهای با آلودگی کم (کمتر از ۱۱۴ مورد درصد هزار) آذربایجان شرق- غربی- کردستان- فارس- اصفهان- خوزستان- زنجان
ارگانیسم بروسلا بیشتر از طریق خوردن شیر یا فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه منتقل می‌شود. گوشت خام (به عبارت دیگر، خون) و مغز استخوان نیز دخیل می‌باشند. با این حال این ارگانیسم می‌تواند طی تکامل با حیوانات، به ویژه در کودکان، کارگران کشتارگاه، کارگران مزرعه، و کارکنان آزمایشگاه از طریق استنشاقی منتقل گردد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.