مقاله املاح معدنی


در حال بارگذاری
13 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله املاح معدنی دارای ۶۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله املاح معدنی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله املاح معدنی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله املاح معدنی :

املاح معد نی

املاح معدنی ترکیبی از شبه فلزات مانند کلر cl، کربنC ،هیدروژن H،گوگرد S ،ازت N ،فسفرP ،فلوئورF ،برم Br ، ارسنیک As وفلزات مختلف مثل ؛ سدیم Na ،پتاسیم K،منیزیم Mg،منگنزMn ،آهن Fe،روی Zn،مسCu ،

نیکل Ni،کوبالتCDوآلومنیوم Alوسرب Pbو . . . . می باشد .
این املاح دربدن انسان قابل هضم وجذب می باشد وقسمت اعظم رشد ونمو بدن وفعل وانفعالهای شیمیائی وفیزیولوژی بوجود آنها بستگی دارد .
چون اندامهای بدن انسان قادر به ساختن این اجسام نیستند باید مایحتاج بدن از راه خوراکی تامین گردد ، مصرف صحیح مواد خوراکی درطول روز مثل ؛ انواع سبزیجات ومیوه جات وسایر مواد خوراکی حبوبات ، غلات ، گوشتها ، لبنیات و . . . تامین کننده این املاح هستند ، دراین بخش به انواع مواد خوراکی وویژگیهای آنها اشاره کرده ام .
کلورین :

این ماده به منزله سپور بدن است زیرا کلورین مواد زائد راازبدن خارج کرده از پیوره دندانها وچاقی زیاد جلوگیری می کند ویک ترکیب میکروب کش می باشد ومانع مسمومیتهای خودبخودی خون می شود وانواع مواد زائد وسموم را از انسان بیرون می ریزد از اینروبرای اشخاص چاق فوق العاده لازم است کلورین مهمترین ماده پاکیزه کننده بدن است البته این ماده می تواند درصورت مصرف نادرست زیان بار باشد ، کلورین پتاسیم بدن را خنثی کرده وبا آن واکنش نشان
می دهد ،البته فوائد آن بیشتر است ، مردمیکه بدن آنها بیش از حد لازم کلورین دارد ، افرادی بسیار شوخ وبی نزاکت هستند.

این ماده غدد زبان واعصاب رادرنزدیکی معده تحریک کرده وگرسنگی کاذب ایجاد می کند بهتر است این گرسنگی بامصرف میوه وسبزی برطرف شود.
کلورین بدن رامیتوان بامصرف غذاهای زیر تامین کرد :
مارچوبه Asparagus ، خیار Cucumber ، کاهو Lettuce ، نارگیل Coconut ، آب چغندر Beetjuice ،پنیر تخمیر شده ، گردو ، شیر بز Goats Milk
فسفر و فسفاتها

این شبه فلز درخاک بصورت فسفات وجوددارد وباغذا به بدن انسان می رسد . فسفر درترکیب پیاز ، مغز ، مغز حرام ،
مغز استخوان ومایعات بدن نقش حساسی دارد درکارهای فکری این ماده مصرف می شود وعمل آن نظیر۲+Ca کلسیم بوده وتنظیم آن بعهده کبد می باشد که این عمل را باکمک ویتامین (D-C) انجام می دهد ، دربیماران معتاد تحت درمان بوسیله داروهای متادون وکلونیدین که عوارض این داروها تاثیر بر روی کبد می باشد تنظیم فسفر بدن بخوبی انجام

نمی شود، یکی از مواردی که درمورد این بیماران باید رعایت گردد مصرف غذاهای دریایی وگردو ، پسته وفندق و انواع آجیل بغیر از انواع تخمه می باشد به منظور تنظیم فسفروفعالیت بموقع شبکه های عصبی وسلولهای مخچه .
جهت تنظیم صحیح فسفر وکلسیم بدن باید به میزان لازم از اشعه قرمز وماوراءقرمز آفتاب استفاده نمود شخص شما هم بامصرف صحیح مواد غذایی فسفردار می توانید چراغهای سفید مغزتان را همواره روشن نگهدارید .

باید توجه کنید که کمبود یافقدان ویتان (د) D دربدن فسفر ادرار شما را افزایش می دهد جهت تامین Vit.D به بخش ویتامینها که درهمین بخش به آنها اشاره کرده ام مراجعه کنید .
فسفر ماده ایست که برای مغز وانرژی عضلانی فوق العاده لازم است وضدبیماریهای عصبی عمل می کند .
پرفسوریوشار : “بدون فسفر هیچ سلولی نمی تواند رشد ونمو کند “
فسفر درتولید مثل نقش بزرگی ایفا می کند ، کسانیکه بدنی سرشار و به میزان کافی ازاین عنصر را دارند قدرت تولید مثل بالایی دارند ، بدلیل کمبود این عنصر درپستانداران تولید مثل آنها کمتر است .

سلولهای سرطانی بدلیل اینکه سرشار از فسفر هستند باسرعت بالایی تکثیر می کنند.
بامصرف غذاهای زیر فسفر بدن خود را تامین کنید ، درمورد مصرف مواردی که بارنگ سیاه مشخص نشده هیچگونه محدودیت ومراعاتی وجود ندارد ؛
نخود ، لوبیا ، گوجه فرنگی ، کنگر ، ریواس ، کلم ، کرفس ، کاهو ، توت ، شلغم ، سیر ، پیاز ، سیب ، ذرت ،جو، اسفناج ،باقلا ، موز ، خرما ، بادام ، ماهی ، میگو،شیر
ید ؛

این ماده جهت کاروترشحات غدد تیروئید بسیار لازم است .
این ماده ضد اسکوربوت بوده وادرار آور است ، بیماریهای لنفاتیسم ، راشیتیسم ، سیفلیس ، ونقرس ورماتیسم را معالجه می کند ، تامین آن رابه صورت نمک ید دار به شخص شما به هیچ وجه توصیه نمی کنم ، یکی از ترکیبات لازم هورمونهای مترشحه از سیب آدم است سیب آدم غده ای است درزیر گلو وتامین کنده درجه حرارت بدن وتثبیت آن در ۳۷C است تامین آن باید ازطریق مصرف غذاهای دریایی صورت بگیرد .
آلومینیوم :

این فلز درنسوج نباتی وحیوانی وجوددارد ولی اطلاعات زیادی درمورد نقش آن دربدن وجود ندارد ،ولی توصیه شده جهت پخت وپز و به ویژه سرخ کردن از ظروف آلومینیوم استفاده کنید .
منیزیم :

دراکثر میوه ها وحتی شیر وجود دارد وعمل هضم راآسانتر می کند تنظیم کننده کار سلسله اعصاب ومرتب کننده آن است درازدیاد قدرت موثر است ، بدن را درمقابل امراض عفونی وسرطان مقاوم می کند ترکیب وجمع نشدن کلسیم رادراستخوانها تسهیل می کند .
پتاسیم :

این فلز جهت تقویت قلب موثر است ،یک مثال ؛ اگر قلب یک حیوان زنده را درآورید وآن را درمحلولی مشابه سرم خون بیاندازید ، این قلب مدتی کارخواهد کرد ولی اگر پتاسیم این محلول رابگیرید فورا از کار خواهد افتاد .

کمبود پتاسیم دربدن سبب عوارض قلبی وقولنج اعصاب می شود ، این فلز ادرار رازیاد وطبیعت مزاج راقلیائی می کند ، مواد غذایی زیر تامین کننده پتاسیم بدن شما هستند آنهایی که بارنگ سیاه مشخص شده اند پتاسیم بیشتری دارند :
برنج ، گل گاوزبان ، ازگیل ، انگور ، به ، شربت لیمو ، توت فرنگی ، سیب زمینی ، پرتقال ، موز ، اسفناج ، شیر بز ، کاسنی زرشک ، ماست ، دوغ .
آهک ؛
آهک غذای استخوانهای بدن است ، درمورد بیماریهایی مثل سل ، دمل ، کورک ، سرطان ، ورم غده ها وعفونت غده ها لازم است ، رژیمی که سرشار از میوه ها باشد آهک بدن راتامین می کند .

روی
سبب فعالیت ویتامینهای بدن می شود.
آرسنیک :
این ماده سمی مهلک است ولی وقتی درمیوه ها باشد قابل هضم است و از سل جلوگیری می کند.
منگنز :
جهت تقویت حافظه وتعادل اعصاب ومقاومت بدن لازم است مهمترین مواد غذایی دارای منگنز ؛ گردو ، مغز بادام ، نارگیل تازه .
آهن :

این فلز بسیار مهم ، لازم وضروری برای بدن انسان می باشد ، درواقع رنگ قرمز خون وگوشت مربوط به وجود این فلز درهمیوگلوبین خون می باشد ، مصرف صحیح وبه مقدار کافی این فلز ، زیبائی چهره ، سرخ وسفید بودن پوست وگونه ها وقرمزی لبهای شما را تضمین می کند ، خوش رنگی ناخنهای شما مرهون این فلز است .
کمبود این عنصر دربدن سبب رنگ پریدگی ، کم خونی وضعف مفرط می شود.
درمواد غذایی زیر این عنصر مهم وجود دارد ؛

توت فرنگی ،اسفناج ، سیب ، گلابی ، انگورشاهی وسیاه ، انگور یاقوتی ، گندم ، لوبیا ، عدس ، کلم قرمز ، هویج ، انجیر ، بادام ، موز ، بلوط وانار .
جدول زیر رابرای آگاهی بیشتر شما ارائه می دهیم :

“مقدار آهن درصد گرم میوه ؛”

 

انجیر خشک ۳۵gr البته گوشت قرمز یکی ازمواد غذایی مهم تامین کننده این فلز دربدن است امامصرف زایدگوشت قرمزرابدلیل میزان چربی وبدلیل اینکه کلسترول خون شما راافزایش می دهد به مقدار زیاد توصیه نمی کنم ، زیرا عاملی جهت افزایش چاقی هم می باشد ، مصرف آن دو تا سه بار در طول یک هفته برای شما آن هم به میزان کم کافی می باشد .
توت فرنگی ۰۷۴gr
بادام ۴۱۰gr
بلوط ۲۲gr
انجیر تازه ۰۴۳gr
زرد آلوی خشک ۶۵gr

موز ۰۶۲gr
پرتقال ۰۴۲gr
هندوانه ۰۳۱gr
خرمای تازه ۳۵gr
لیمو ۰۶۱gr
گیلاس ۰۵۴gr
رب گوجه فرنگی ۴۳gr

تذکر : از پخت وپز بویژه سرخ کردن مواد غذایی درظروف آهنی ومسی پرهیز کنید ، ازتماس روغن های جامد ومایع خوراکی باوسایل یا ظروف آهنی ومسی جدا جلوگیری کنید زیرا آهن ومس دو عامل اصلی وتسریع کننده اکسیداسیون چربیها هستند.
مس ؛

این فلز یکی از عناصری است که در بدن انسان وجود دارد ، مصرف سبزیجات نیاز بدن را به این عنصر برطرف می سازد چون بچه مقداری از مس بدن مادر رامیگیرد معمولا زنان آبستن مبتلا به فقر مس میشوند ، خارشی که درماههای آخر حاملگی عارض زنان میشود بعلت کمی مس است .
مغز گردو دارای مقداری مس است وبایستی به بانوان باردار خوردن آنرا توصیه کرد خوردن خوراکیهایی مثل خورشت فسنجان وکله جوش که باگردو درست میشوند ومصرف سبزیجات تازه وگوشت قرمز برای رفع عوارض آبستنی مخصوصا خارش وجلوگیری ازترشحات سفید مفید است .

کلسیم :
یک عنصر بسیار مهم برای بدن انسان می باشد ، مصرف این فلز چه به صورت قرص وچه همراه مواد غذایی برای همگان مخصوصا خانمهای وبالاتر ازهمه برای خانمهای حامله توصیه می شود ، کمبود این عنصر دربدن عوارض زیادی را ایجاد می کند مهمترین عارضه پوکی استخوان است ، مصرف لبنیات ، شیر روزی سه لیوان ، ماست ، دوغ ، پنیرهای نرم یا uf را به میزان زیاد به شما توصیه می کنم .
گوگرد ؛

گوگرد خو را تصفیه وضد عفونی می کند وبرای عفونتهای داخلی وبیماریهای پوستی وبرنشیت مفید است گوگرد دومین عنصر گروه اصلی ۶A ودرتناوب سوم درزیر عنصر اکسیژن قرار دارد این عنصر مانند فسفر دارای آلوتروپهای متعدد است ، سه آلوتروپ به نامهای اورتورومبیک orthorhombic، مونوکلینیک monoclinic ، و بی شکل amorphous دارد

جهت اطلاع ؛ سولفید هیدروژن یا (SH2) ، گازی است بی رنگ وبسیار سمی بوی آن شبیه تخم مرغ گندیده است ویک عامل شناسایی غذاها و کنسروهای گندیده همین بوی گاز SH2 درمواد غذایی است .
ویتامینها
ـ ویتامینها وتاثیر آنها دربدن ؛
ویتامینها موادی هستند که وجودشان دربدن ضروریست ، بدون ویتامین بدن رشد نمی کند وبیماریهای متعددی که ناشی از کمبود ویتامین است انسان را مبتلا می کند .
میزان لازم مصرف روزانه ویتامینها ازهرویتامین چیزی حدود یک صد گرم است ویتامینها به دو دسته :
۱ـ محلول درچربی ۲ـ محلول درآب تقسیم می شوند .
مصرف ویتامینهای محلول درآب اگر از حد لازم تجاوز کند مشکلات خاصی رادربدن ایجاد نمی کند زیرا میزان اضافی آن همراه ادرار وتعرق دفع می شود ، اما مصرف بیش از حد ویتامینهایی که محلول درچربی هستند ایجاد بیماری هیپروویتامینوز رادربدن می کند.
برای همین مصرف ویتامینهای محلول درآب بصورت قرص وشربت مشکل ساز نیست ولی ویتامینهای محلول درچربی به صورت قرص یاشربت باید با تجویز پزشک باشد .
ـ ویتامینهای محلول درآب ؛ (C- B)
۱ـ ویتامین ث : Vit.c ؛

این ویتامین بنام آسکوربیک اسید یک ویتامین محلول درآب است ، درحرارت بالای C 200 تجزیه می شود ، درهنگام طبخ خیلی آسان ازبین می رود ، مصرف مقدار ۱۰ میلی گرم آن درروز از بروز بیماری اسکوربوت یا Scarry جلوگیری می کند ، این ویتامین شارژ بدن است ، مصرف روزانه ۶۰ میلی گرم آن جهت فعالیتهای بهتر جسمانی توصیه می شود ، این ویتامین درآب میوه جات مخصوصا لیموترش ، پرتقال ، گوجه فرنگی وفلفل دلمه ای وانگور ودرسبزیجاتی مثل کاهو وکلم و اسفناج وجود دارد ، درشیر هم وجود دارد .

ازخیساندن برگهای سبز کاج دریک ظرف آب می توان ویتامین ث آن را استخراج کرد و مصرف نمود . مصرف این ویتامین از کم اشتهایی ازعصبانیت ،دردهای دست و پا بعد از فعالیتهای شدید جلوگیری می کند درلطافت پوست بدن هم تاثیر دارد.
۲ـ ویتامین B : خانواده B کمپلکس ؛

خانواده B کمپلکس شامل هشت جزء اصلی است :
۱- ویتامین B1 یا تیامین :
منبع اصلی این ویتامین اسفناج ، مخمر آبجو ،هویج ، زرده تخم مرغ ، جگر مرغ ، شیرگاو ، سبوس برنج ، پنیر ، جوانه گندم ، مقدار مصرف روزانه آن ۱تا ۳ میلی گرم در روز است جهت درمان بری بری استفاده می شود .
۲- ویتامین B2 یا ریبوفلاوین :

عوارضی که دراثر کمبود این ویتامین دربدن ظاهر می شود عبارتست از ورم ملتحمه چشم ، کدورت قرنیه ، قاچ خوردگی زیر لاله گوش و پشت گوش ، ایجاد قاچ خوردگی درچینهای پوست درشیار بین لب وبینی وایجاد پوسته پوسته هائی و بخصوص درگوشه لبها بنام پرلش موسوم است .
مخاط دهان قرمز وملتهب وخود زبانهم قرمز ارغوانی می شود این ضایعات ممکن است درمخاط معده وروده ها هم بوجود آید وبه تدریج دراثر کمی اسیدکلریدریک معده درجذب چربی ها اختلال رخ می دهد

منابع مهم این ویتامین عبارتند از : شیرخشک ،عسل ، اسفناج ، گردو ، سفیده تخم مرغ ، خربزه ، بلوط، میزان احتیاج ۳ میلی گرم در روز است .جهت درمان رشد مورد استفاده قرار می گیرد .

۳ـ ویتامین B6 یا پیریدوکسین :
نام این ویتامین پیریدوکسین گذاشته شد ، زیرا ساختمان اتمی آن مانند ترکیب پیریدین بود وچون دارای اتمهای اکسیژن فشرده D3 بود ازنام اکسیژن هم درنام گذاری آن استفاده شد .

این ویتامین جهت جلوگیری از بیماری وگرفتاریهای پوستی لازم است ودرجگر وجود دارد .
۴ـ ویتامینB12 یا سیانوکوبالامین:

مولکول این ویتامین از یک گروه آمین ویک اتم فلزکوبالت و نیز از یک ترکیب اتمی سیانید تشکیل شده است ، جهت درمان کم خونی بدخیم ودرجگر وجود دارد.
۵ـ نیاسین :
دراثر کمبود نیاسین دربدن بیماری پلاگر ظاهر می شود که عبارتست از ضایعات پوستی مخصوصا درقسمت پشت دستها وپاها وگردن ونقاطی که درمعرض آفتاب هستند .
دراین بیماری اصولا سیستم عصبی وهاضمه هم دچار مشکلاتی می شوند.
مصرف روزانه ۶ میلی گرم آن توسط پزشکان تجویز می شود.
منابع این ویتامین : جگر ، گوشت قرمز ، تخم مرغ و سبزیجات وشیر .

۶ـ اسید فولیک :
ازکلمه یونانی به معنی (برگ ) گرفته شده زیرا دربرگهای سبز سبزیجات یافت می شود ودرشیرخشک .
۷ـ بیوتین :
ازکلمه یونانی به معنای (حیات ) گرفته شده زیرا درهرغذایی که از موجودات زنده بدست می آید وجود دارد ،بیوتین عوارض جلدی ایجاد شده دربدن را از بین می برد .
منابع ؛ زرده تخم مرغ ،جگر ، پوست برنج ، شیر گاو، شیرخشک ، اسفناج ، هلو،تمشک .
۸ـ اسید پانتوتنیک :
ازکلمه یونانی به معنای (ازهرجا) گرفته شده ، ازهرماده غذایی بدست می آید .
ـ ویتامینهای محلول درچربی : (K-E-D-A)

۱ـ ویتامین آ : Vit.A
این ویتامین یک الکل اشباع نشده است یادر واقع ویتامین A یا رتینول یک لیترپن با فرومول ساختمانی زیر است ؛
این ویتامین علاوه برشکل الکلی فرمهای آلدئیدی واسیدی هم دارد که درفرم آلدئیدی به جای عامل CHOH ، عامل CHO ودرفرم اسیدی عامل COOH وجود دارد .
به شکل آلدئیدی آن رتینال و به فرم اسیدی آن رتینوئیک اسید می گویند .

ویتامین آ ممکن است به صورت آزاد یا استر با اسیدهای چرب نظیر اسید پالمیتیک مشاهده می شود ، این ویتامین به مقدار زیاد درروغن کبد ماهی مشاهده می شود دیگر منابع اصلی این ویتامین : هویج ،کدو زرد ، نخود ، اسفناج ، کاهو وجوانه گندم ، زرده تخم مرغ ، فراورده های لبنی ، کره وبه مقدار کمی درمیوه جاتی مثل : موز ، زرد آلو ،هلو وجود دارد .

به ازای مصرف هر ۶ میلی گرم بتاکاروتن ، ۱ میلی گرم ویتامین آ دربدن تولید می شود . B کاروتن یک رنگدانه محلول درچربی است . حرارت تا حدود c 100به مدت کم تاثیر چندانی بر روی این ویتامین ندارد ولی نور باعث تخریب آن
می شود.

مقدار ویتامین A درشیر درفصل تابستان بیشتر از سایر فصلهاست .
ـ مهمترین عوارض کمبود ویتامین آ :
۱ـ شب کوری یا گزروفتالمی
۲ ـ بیماری پوستی
۳ـ شکستگی و خشکی موها

۴ـ کدر شدن قرنیه
۵ ـ خشکی ناخنها

۱ درصد ویتامین آ درشبکیه و ۹۹ درصد آن درکبد ، ششها وکلیه ها وجود دارد .
ـ نقش ویتامین آ شرکت درسنتز دسته ای از هتروپلی ساکاریدها است که دارای ریشه سولفات هستند ودرغضروف ومخاط بینی وجود دارند .
زیاده روی درمصرف این ویتامین سبب بوجود آمدن هیپروویتامینوز آ می گردد .
International unit =0.3 Micro gram

مصرف روزانه ۰۳ (۳/۰) میکروگرم از این ویتامین کافی است .
۲ـ ویتامین د : Vit.D
این ویتامین به اشکال مختلفی درمواد غذایی وجوددارد ؛ مهمترین فرمهای این ویتامین از نظر بیولوژیکی عبارتند از
D2 یا ergocalciferol که ویتامین سنتزی است و ویتامین D3 یا colecalciferol که شکل طبیعی ویتامین D
می باشد .

این ویتامین همانند ویتامین A درفرآورده های نباتی یاگیاهی وجود ندارد .
پیش ساز ویتامین D2 ، ارگوسترول (ergstrol) و پیش ساز ویتامین D3 ، سوِن دِ هیدروکلسترول (۷-
۷-Dehydrocolestrol) می باشد .

این دوپیش ساز در منابع گیاهی یافت می شوند ، این دو پیش ساز درزیر پوست ودرحضور اشعه ماوراء بنفش تبدیل به ویتامین D می شوند ، البته نور خورشید هم این عمل راانجام می دهد ، بهترین طول موج شناسایی نشده جهت این تبدیلات ، طول موج ۲۸۰ نانومتر می باشد ، وچون این طول موج از شیشه عبور نمی کند ، درسنتز ویتامین D دخالتی ندارد .

و این فکر که بعضی از مردم درنور آفتاب عبوری از شیشه های پنجره درمنازل به خیال کسب وبتامین D استراحت
می کنند غلط است .

مهمترین نقش ویتامین D جذب کلسیم وفسفر از روده ها وکلیه و انتقال آنها به استخوانها می باشد ، شایعترین بیماری ناشی از کمبود این ویتامین ریکت یا راشی تیسم یاهمان نرمی استخوان است .

منابع ویتامین د – D : پنیرهای چرب ، زرده تخم مرغ ، روغن کبد ماهی ، روغنهای نباتی ، شاه ماهی وماهی ساردین و فرآورده های لبنی است .
۳ـ ویتامین ای ـ E (ویتامین جنسی ):

این ویتامین به چهارفرم آلفا ، بتا ، گاما ، دلتا توکوفرول وجود دارد ، تمام این اشکال علاوه برخاصیت ویتامینی ، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی نیز می باشند ، اما با یکسری تفاوتهای خاص ، به این صورت که از آلفا توکوفرول با ترتیب ذکر شده در بالا وقتی به طرف دلتا توکوفرول می رسیم خاصیت ویتامینی کاهش می یابدولی ویژگی آنتی اکسیدانی افزایش می یابد وبلعکس وقتی از دلتا توکوفرول به سمت آلفا توکوفرول می رویم خاصیت آنتی اکسیدانی کاهش می یابد ولی خاصیت ویتامینی افزایش می یابد .

ویتامین E درمقابل اشعه ماوراء بنفش ناپایدار است ولی درغیاب اکسیژن نسبت به حرارت ، اسید وقلیاپایدار است .
این ویتامین درتولید مثل اثر دارد ، هرگاه مقدارش در بدن جانداری کاهش یابدنتیجه اش سقط جنین است ، برای همین امروزه به تجویز برخی پزشکان دردرمان سقط ها بکار می رود ، مصرف ویتامین E همراه باکلسیم یک اثر ضد ترومبین دارد ودر عملهای جراحی قبل ازعمل جهت جلوگیری از ترومبوز مصرف آن باکلسیم تجویز می شود .
منابع اصلی ویتامین E : جوانه گندم ، تخم مرغ ، جگر ، روغن کنجد (البته درمورد مصرف دانه کنجد باید دقت کرد زیرا مصرف بیش از ۲۰۰ گرم آن یکباره ایجاد مسمومیت با سرب می کند زیرا دانه کنجد حاوی مقداری فلز سرب است ، البته این روغن یعنی کنجد یک روغن طبیعی مناسب جهت سرخ کردن مواد غذایی است)، حبوبات ، زیتون ، گردو ، فندق ، پسته ، روغن بادام زمینی ، خشخاش ، کاهو ، روغن ذرت .

۴ـ ویتامین کا ـ K :
به سه شکل وجود دارد ، دو حالت طبیعی این ویتامین K 1 و K 2 نام دارد و فرم سنتزی آن منادیوم Menadiom نامیده می شود ، فعالیت ویتامین منادیوم دو برابر، ویتامین K طبیعی است .
وجود این ویتامین درجگر برای تشکیل پروترومبین ضرورت دارد وکمبود آن درجگر سبب نقصان پروترومبین شده که خود یکی ازدلایل خونریزی است پروترومبین جگر تحت اثر ویتامین K ساخته می شود.

ویتامین K درمقابل حرارت پایدار است ودرحضور اکسیژن ودرحضور نور به سرعت نابود میشود،نقش مهم این ویتامین درفرایند انعقاد خون است این ویتامین درموادی مثل : اسفناج ، کلم سفید و نخود سبز ، شبدر، یونجه ، برگ بلوط وجود دارد . البته توسط برخی میکروبهای موجود درروده بزرگ هم سنتز می شود.
ـ درمورد تامین ویتامینهای مورد نیاز بدن اگر شخصی کمبود ویتامین خاص داشته باشد می تواند ازطریق مصرف قرصها و شربتهای ویتامینی یا به اصطلاح عمومی بطریق مصرف داروئی کمبود این ویتامین رادربدن جبران کند واگر هدف فقط رفع کمبود ویتامین باشد فرقی نمی کند که این کمبود را به طریق مصرف مواد غذایی خاص یا بامصرف دارو جبران کند.

ویتامینها بعنوان یک گروه واسطه ، درساخت انواع واقسام مواد مغذی بکار می روند وضمن افزایش ارزش غذایی باعث بهبود طعم آنها می گردند.
پس مصرف روزانه انواع ویتامینها ، بایک برنامه غذایی حساب شده می تواند باعث نیرودهی یا افزایش توان شخص درفعالیتهای روزانه گردد.
اطلاعاتی درمورد میوه ها

ـ اصولاً درموردمصرف موادغذایی وارتباط انسان با مواد غذائی تاریخ را می توان به دو دسته تقسیم کرد :
۱ـ دوره ایکه انسان غذای خود راتنهاازطبیعت بدست می آورد، (Food gathering – Period) که ازحدود یک میلیون سال قبل تا ۸هزار سال پیش ادامه داشته است ، دراوایل این دوره قسمت اصلی غذای بشر را میوه ها تشکیل میدادند وبعنوان غذای اصلی محسوب می شوند ،بعدها سبزیجات هم به غذای انسانها اضافه شدند واین دو منبع اصلی تامین کننده نیازهای غذایی ورفع کننده احساس گرسنگی بشر بودند،کم کم با اختراع آتش وکسب دانش ساخت سلاح انسان شکار رافراگرفت ودراین موقع گوشت هم به منابع غذایی انسان افزوده شد ، اما نه بعنوان یک وعده اصلی ، انسان با شکار حیوانات ، توانست بخشی ازنیازهای اجتماعی خود را برطرف کند ، البته انسان این دوره خام خوار بوده است .

۲ـ این دوره از ۸ هزار سال قبل تاکنون ادامه دارد ، (Food producing period) ، دراواخر دوره
Food gathering period ، انسان با دانش پخت مواد غذایی آشنا شد .
دردوره بعدی انسان غذای خود را می پخت البته این پخت مربوط به محصولاتی یا مواد غذایی می شد که انسان از حیوانات بدست می آورد .
با گذشت زمان گوشت کم کم جایگزین غذای اصلی مردم ، که میوه جات وسبزیجات بودند شد، وباتغییر ذائقه مردم گوشت غذای اصلی مردم راتشکیل می داد تاکنون که اصلا به میوه جات وسبزیجات بعنوان یک دسر توجه می شود.

همین امر عامل مهمی درکاهش متوسط طول عمر مردم وافزایش انواع بیماریها ومسمومیتها است با دورشدن مردم ازمصرف میوه جات وسبزیجات وروی آوردن آنها به خوردن گوشت وچربیهای حیوانی ، سلامت فردی واجتماعی را به نزول گذاشت وتاکنون که شما با انواع بیماریها ومسمومیتهای ناشی از مصرف این مواد غذایی وعوارض دیگری که درزندگی اجتماعی امروز به دنبال دارد آشنا هستید ، افزایش کلسترول ،افزایش چربی خون ، افزایش قند خون ، افزایش فشارخون ، ناراحتیهای قلبی ، ناراحتیهای دستگاه گوارشی وحتی دستگاه تنفسی و . . . نشانه هایی از مصرف ناسالم ونامناسب اینگونه مواد غذایی است .
فوائد کلی مصرف میوه جات :
میوه جات سرشار از قندهایی هستند که این قندها مناسب عضلات ما هستند ، عضلات بدن حریص به مصرف این قندها هستند ، به همین جهت مصرف میوه جات برای ورزشکاران یاکارگران معدن وبطور کلی افرادی که کارهای سخت بدنی می کنند بسیار ایده آل ومناسب می باشد ،قند میوه جات دربدن بطور کامل مصرف می شود وحتی میوه هایی که قند آن را فروکتوز تشکیل می دهد برای اشخاص پرهیزدار اجازه داده شده است ، میوه جات علاوه براین قندها که منبع مهم تامین کننده انرژی مورد نیاز انسان هستند دارای اسیدهایی مثل : اسید مالیک ، اسید سیتریک ، اسید تارتاریک و
اسید اسکوربیک هستند ، این اسیدها دردستگاه بدن می سوزند واملاح قلیائی بجای می گذارند و این املاح ترشحات معدی رازیاد کرده وجریان صفرا را منظم می کند.
پوست میوه جات چون درمجاورت هوا وآفتاب قرارگرفته است ، بیش از گوشت میوه جات دارای ویتامین A می باشد خیلی از میوه ها سرشار از ویتامین ث هستند ، میوه ها دارای ترکیبی بنام سلولوز هستند که مواد زائد موجود در طول مجاری روده ها را بخارج می راند وآب میوه جات تامین کننده آب مورد نیاز بدن است درضمن باعث نرم وشل شدن وتخلیه آسان مدفوع می شود.

ـ افرادی که میوه خوار هستند ، دارای رنگ سرخ وسفید هستند که این نشان از سلامت جسم ونیرومندی عضلات آنها است ولی افرادی که درخوردن گوشت افراط می کنند رنگ وروی گرفته ، خفه و رفتاری عصبانی وخلق وخویی حیوانی دارند که این نشان از مسمومیت دائمی بدن آنها می دهد.
یک رژیم غذایی سرشار از میوه وسبزی باشد می تواند دراحساس شادابی فرد وسلامت جسمی وحتی روانی فرد بسیار موثر باشد .
افرادی که میوه خوار وسبزی خوار هستند به هیچ وجه به بیماریهایی که افرادگوشت خوار از آن رنج می برند مبتلا
نمی شوند.

توصیه هایی درمورد خرید و انتخاب میوه مناسب :
میوه ای که انتخاب می کنید ، باید اولا کاملاً رسیده باشد ، دارای اندازه وشکل مناسب باشد ، پوست میوه باید کاملاً صاف و بدون چروک یا لکه لکه باشد ، بدن میوه باید عاری از ضرب خوردگی ، لهیدگی یا هرگونه فساد باشد .

یک میوه مناسب باید دارای رنگ مناسب وبوی مطلوب باشد ، خرید میوه هایی با مشخصات بالا که دربسته بندیهای مناسب ارائه می شود به خرید میوه ها به صورت فله ارجحیت دارد ، میوه جاتی که دربسته بندی ارائه می شوند اگرچه گرانتر هستند ولی سلامت شما راتضمین می کنند چون تماس کمتری با آلودگی دارند وکمتر دچار فسادهای ناشی از فعالیت میکروارگانیسها می شوند.

اطلاعاتی درمورد روشهای نگهداری انواع میوه ها وفسادهای واقع شده بر روی میوه جات :
درهنگام خرید میوه وسبزی از پلاستیکهای سیاه ورنگی جهت حمل ونقل میوه جداً حذر کنید این پلاستیکها اکثراً از مواد پلاستیکی مستعمل وزباله های بیمارستانی تهیه می شوند ودارای آلودگی هستند ، حتی بعضی از این پلاستیکها درتماس طولانی مدت با دست ایجاد حساسیت می کنند .

از نگهداری میوه وسبزی درپلاستیکهای رنگی دریخچال جداً دوری کنید زیرا این پلاستیکها باعث آلودگی سایر مواد غذایی موجود دریخچال می شود ، درصورت امکان از میوه هاوسبزیهایی که در بسته بندی های بهداشتی ارائه می شوند استفاده کنید یا درموقع خرید میوه وسبزی از پلاستیکهای شفاف ونایلونهای شفاف استفاده کنید .
نگهداری دریخچال :

میوه ها وسبزیها درهنگام برداشت دارای آلودگی هستند چون اکثر میکروبها منشاء درخاک دارند میوه ها وسبزیها هم توسط این میکروبها آلوده می شود ، درهنگام حمل ونقل ظروف حمل ونقل اگر دارای آلودگی باشند این آلودگی را به میوه ها وسبزیها منتقل می کنند ، درخرده فروشی ها ومغازه ها ، میوه ها درتماس بادست انواع مشتریان که آنها را جابجا می کنند آلوده می شوند ودر صورت صدمه دیدن یا وارد شدن صدمات مکانیکی درحین حمل ونقل فساد میکروبی این محصولات افزایش می یابد ، میوه یاسبزی خریداری شده رابعد از انتقال به منزل از پلاستیکها ونایلونهایی که جهت حمل این میوه ها استفاده می کنید خارج کرده و با آب تمیز وعاری از میکروب آنها را بادقت بشوئید تا آلودگیهای ظاهری آنها کاملاً برطرف شود ، سپس آب روی میوه ها راخشک کرده و آن گروه از میوه ها وسبزیجاتی که صدمه دیده هستند یا دچار کپک زدگی یافساد شده اند را از میوه های سالم جدا کنید ، این میوه ها را درصورت اینکه قسمتهای سالم آن را

می توانید مصرف کنید سریعا مورد استفاده قرار دهید درغیر اینصورت آنها را دور بریزید .
میوه های سالم رادرقسمت مشخصی از یخچال که محل نگهداری آنها می باشد قرار دهید هرمیوه در یک درجه حرارت خاص بهترین شرایط نگهداری را دارد که این دماها را ذکر خواهیم کرد اگر مدت زمان طولانی میوه ها را در یخچال نگه می دارید باید هر چند وقت آنها را بررسی کنید ومیوه های کپک زده یا آسیب دیده را از بقیه جدا کنید تا آلودگی آن به سایر میوه ها سرایت نکند ،حتی الامکان میوه را تازه تهیه کرده وسیعتر مصرف کنید .

دمای یخچالهای خانگی چیزی درحدود ۸تا ۴ درجه سانتی گراد می باشد ، که دمای مناسبی جهت نگهداری کوتاه مدت میوه ها می باشد ، چون فعالیت آنزیمی درسبزیجات علفی وبرگی بیشتر است نگهداری طولانی مدت این سبزیجات دریخچال ممکن نیست ، وباید سریعاً مصرف شوند جهت نگهداری طولانی مدت سبزیجات ومیوه جات روشهای دیگری وجود دارد که به آنها اشاره خواهم کرد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.