مقاله موشک زمین به هوای سام


در حال بارگذاری
12 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله موشک زمین به هوای سام دارای ۳۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله موشک زمین به هوای سام  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله موشک زمین به هوای سام،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله موشک زمین به هوای سام :

-۶ [مطالبی در باره موشکها و بمبها]

موشک زمین به هوای سام-۶ موسوم به گینفول

موشک سام-۶ را می توان رقیب روسی هاوک دانست که یک سر و گردن از آن قویتر است. پروژه ساخت این موشک در دهه ۱۹۵۰ آغاز شد. اولین تست آن در سال ۱۹۶۱ انجام گرفت که مشکلاتی از جمله نقص موتور آن آزمایش را ناموفق کرد. ولی سرانجام پس از رفع نواقص در سال ۱۹۶۶ با موفقیت آزمایش شده و سپس به تولید انبوه رسید. در سال ۱۹۷۷ هم نوع ارتقا یافته این موشک با موفقیت آزمایش شد که تواناییهای بیشتری نسبت به نوع قبلی دارا بود. در ضمن نوع مخصوص نیروی دریایی این موشک با کد سام-ان-۳ شناخته می شود. به هر حال این موشک هم اکنون نیز جزو خطرناکترین سیستمهای پدافند ضد هوایی محسوب می شود که در صورت استفاده صحیح دقت آن تقریبا ۱۰۰ است. لازم به ذکر است که در جنگ ۱۹۷۳ بین اعراب و اسراییل ، مصر با استفاده تقریبا حرفه ای از این موشک ۶۴ فروند جنگنده اسراییل را تنها با شلیک ۹۵ موشک سرنگون ساخت!

مشخصات این سام-۶ عبارتند از :
کشور سازنده : شوروی سابق
نوع ماموریت : انهدام انواع هواپیما در ارتفاع متوسط + انهدام موشکهای کروز
طول : ۵۸ متر قطر : ۳۳۵ سانتیمتر
وزن : ۵۹۹ کیلو گرم
حداکثر برد : ۲۴ الی ۲۸ کیلومتر
حداکثر ارتفاع اثر : ۱۲ الی ۱۴ کیلومتر
سرعت : ۲۸ ماخ
وزن کلاهک : ۵۹ کیلوگرم
بازه زمانی شلیک : ۲۰ ثانیه
نوع سیستم هدایتی : semi-active radar homing
(on recently upgraded complexes TV/optical seeker introduced)
For protection aganst anti-radar missiles seeker of SAM can lock

سامانه سام ۶ متعلق به ایران

شاهین شب F-117A [هواپیما نظامی]

سیاه بی نظیرنامرئی
طولانی ترین پروازش را به مدت هجده و نیم ساعت بدون توقف از پایگاه هوایی هولمان(Holloman) به سمت کویت انجام داد که این رکورد بین هواپیماهای تک سرنشینه هنوز پابرجاست
در سال ۱۹۷۵ میلادی، مهندسان بخش گسترش پیشرفته شرکت لاکهید مارتین «معروف به Skunk Works» تصمیم به ساخت جنگنده ای بــــــا کمترین ســطح مقطع راداری(Radar- Cross-Section) گرفتند، تا کاملاً از دید رادارهای دشمن در امان و همچنین تیزپرواز و دقیق نیز باشد. تکنیکی که این مهندسان پیش گرفتند، بیشتر شبیه تراشیدن یک قطعه الماس بود و در نظر داشتند هواپیمایی بدون هیچ خمیدگی طراحی کنند که تا آن زمان از ذهن دیگران به دور بود.

 

طراحی به گونه ای بود که سطح رویی را اشکال ذوزنقه ای و مثلثی تشکیل می دادند و سطح زیرین بسیار صاف بود و توانایی پراکندن انبوه امواج رادارهای دشمن را داشت. یکی دیگر از تکنیک های به کار گرفته شده استفاده از مواد جاذب امواج راداری (Radar Absorbent Material) در بدنه اصلی بود تا بتواند نیروی این امواج را بگیرد و اجازه بازگشت کامل به آنها ندهد. از بزرگترین مشکلات طراحی با چنین سطح بدنه و بالی، پایداری هواپیما بود که نباید دچار پیچش های خطرناک (pitch، roll) می شد. در اوایل سال ۱۹۷۷ بخش تحقیقات دفاعی پیشرفته (DARPA) آمریکا طی قراردادی درخواست ساخت دو هواپیمای قابل پرواز (با مقیاس ۶۰ درصد) را با نام پروژه
(have-blue) از شرکت لاکهید کرد. بعدها این پروژه به بخش فرماندهی سیستم نیروی هوایی منتقل شد. قرار بود که نمونه پروازی اول برای ارزیابی مشخصات پروازی و نمونه دوم برای ارزیابی عکس العمل امواج راداری ساخته شوند. موتورهایشان را شرکت جنرال الکتریک با مدل J-85 ساخت. طراحی چرخ ها را از هواپیمای A-10 اعانه گرفت و سیستم هدایت الکتریکی (FBW) آنها را نیز از هواپیمای F-16 گرفته بودند. صندلی پرتاب نیز مانند هواپیمای F-5 بود و در کل آن را می توان یک انتخاب از بهترین مشخصات هواپیماهای جنگنده آمریکایی دانست.

این هواپیما که به نام پروژه Have blue شروع به کار کرد، با عملی شدن طرح، نام F-117A را به خود گرفت. شکل ظاهری اش با تمامی پرندگانی که تاکنون در آسمان مشاهده شده بود تفاوت داشت. هزینه ساخت هر دو نمونه جمعاً ۳۷ میلیون دلار شد. تمامی پروازهای ابتدایی و آزمایش آن کاملاً سری در یکی از مراکز آزمایشی به نام دریاچه گروم در نوادا انجام شد.
جنس بدنه F-117A را آلومینیوم و تیتانیوم تشکیل می دهند و پوشش خارجی را نوعی مواد خاص جاذب رادار می پوشاند که هنوز جنس این مواد برای کسی آشکار نیست و از اسناد سری نیروی هوایی به حساب می آید. مدل موتورها عوض شد و از آن به بعد هر F-117 مجهز به ۲ موتور بدون پس سوز شرکت جنرال الکتریک با مدل F-404 GE-F1D2 است که مستقل از موتور هواپیمای F/A18(Hornet) با مدل
F-404-GE-400 محسوب می شود.

این دو موتور در دو طرف بدنه اصلی قرار دارند. هرکدام دارای یک ورودی مستقل هستند که یک چارچوب فلزی مشبک در جلوی هر ورودی قرار دارد و تا هنگامی که
F-117 در ارتفاعات پایین پرواز می کند، صدای کمتری از موتورهایش خارج می شود و در این صورت رادارها نمی توانند به راحتی او را تشخیص دهند. خروجی موتورها به گونه ای طراحی شده است که کمترین حرارت را از خود نشان می دهند و به همین خاطر رادارهای حساس حرارتی نمی توانند آن را ردیابی کنند.
با آمیخته ای از تکنیک ها و فناوری های رادارگریز (Stealth) از هر مترمربع این هواپیمای نامرئی تنها ۰۰۱/۰ متر آن برای رادارها مرئی و قابل دید است که در این صورت در فواصل بیشتر از ۸ تا ۱۶ مایل
F-117 را فقط به صورت یک پرنده معمولی می بینند.

یکی از دلایل پایداری F-117 طراحی بی نظیر آیرودینامیکی و بالچه های عقبی است. این بالچه ها تماماً قابل خم شدن هستند و به صورت V شکل در انتهای هواپیما قرار دارند. کابین خلبان دید بسیار خوبی دارد و توسط ۵ قطعه شیشه ای شفاف محافظت می شود. سقف کابین به سمت پشت باز می شود و لبه های دندانه ای دارد تا هنگامی که بسته می شود به صورت یکپارچه با بدنه اصلی به نظر نیاید و باز هم سطح مقطع راداری کم تر شود. شیشه جلویی توسط پرده نازکی از طلا پوشیده شده تا امواج داخل کابین برای رادارها نمایان نشود

وضعیتی برای F-117 مهیا شده که برای هر فرمان از ۴ سیستم پشتیبان بهره می برد و اگر هر یک از آنها عمل نکند، باز هم ۳ سیستم دیگر فرمان را اجرا خواهند کرد و در صورتی که مشکل حادی برای هواپیما به وجود آید و هر چهار سیستم از کار بیفتد سریعاً به خلبان فرمان پرتاب (eject) می دهد.

F-117 یک محفظه حمل تسلیحات داخلی دارد و از هیچ گونه آویزگاه (hardport) بهره نمی برد. لبه درهای این محفظه نیز دندانه ای است به همان دلیل که برای کابین گفته شد.
هر محفظه توانایی حمل ۵۰۰۰ پوند بار را دارد و می تواند اکثر موشک های پیشرفته را
نظیر GBU-10، GBU-12، GBU-27 و MK-84 (بمب هدایت شونده) و بمب نفوذی (بمبی که تا بخشی از زمین فرو می رود سپس منفجر می شود) BLU-109 با خود حمل کند.
برای کم شدن امواج راداری نمی تواند از رادارهای ناوبری و یا هدفیابی قوی استفاده کند و به جای آن از سیستمی پیشرفته به نامDLIR بهره می برد تا توسط لیزر، هدف را مشخص کرده و به آن هجوم آورد. دوربین های بسیار قوی دید در شب دارد و می تواند در شب به دقت روز ایفای نقش کند به گونه ای که از ارتفاع ۲۵۰۰۰ پایی تنها با یک متر اختلاف هدف را ببیند .

F-117 فلپ (flap) ندارد و برای فرود با تنظیم سرعت (حدود ۱۸۵ مایل در ساعت) از یک چتر نیز استفاده می کند تا بر اثر مقاومت هوا از سرعت آن کاسته شود. برای احتیاط دو چتر دارد تا اگر یکی از آنها عمل نکرد، خلبان با خطر مواجه نشود. می تواند برد نامحدودی داشته باشد زیرا قابلیت سوختگیری در آسمان (Air Refueling) را دارد و به واسطه آن به هر میزان که بخواهد می تواند پرواز کند. جایگاه سوختگیری هوایی در پشت کابین خلبان قرار دارد و به همین خاطر سوختگیری توسط F-117 برای خلبان کار مشکلی است زیرا با توجه به طراحی کابین هیچ گونه دیدی نسبت به بازوی سوختگیری در پشت سرش ندارد.
F-117 اولین پروازش را در نوادا و در تاریخ ۱۸ ژوئن سال ۱۹۸۱ تنها ۳۱ ماه پس از تصمیم ساخت آن انجام داد.

اولین F-117 در ۱۹۸۲ و آخرین آن در تابستان سال ۱۹۹۰ به یگان هوایی آمریکا پیوست. اولین عملیاتش را در دسامبر ۱۹۸۹ علیه پاناما و در زمان ریاست جمهوری جورج بوش انجام داد. در پاناما عملیات سختی نداشت زیرا هیچ دیوار دفاع هوایی مستحکمی وجود نداشت و F-117 با آرامش خاطر بر فراز آسمان آنجا پرواز می کرد و به پرتاب بمب های هدایت شونده مشغول بود.
از آن به بعد به عنوان یکی از حامیان نیروی هوایی آمریکا شناخته شد و توانست لقب شاهین شب (night Hawk) را بگیرد که به حق لقبی شایسته بود. در عملیات طوفان صحرا که در عراق انجام شد، این شاهین تیزپرواز ۱۳۰۰ سورتی پرواز داشت و توانست ۱۶۰۰ هدف ارزشمند را مورد حمله قرار دهد. شاهین شب تنها هواپیمایی بود که جواز حمله به بخش مرکزی شهر بغداد را دریافت کرد. طولانی ترین پروازش را به مدت هجده و نیم ساعت بدون توقف از پایگاه هوایی هولمان(Holloman) به سمت کویت انجام داد که این رکورد بین هواپیماهای تک سرنشینه هنوز پابرجاست.

در سال ۱۹۹۹ ، ۲۴ فروند F-117 به خدمت نیروهای ناتو(NATO) درآمد که در پایگاه های آویونای (Aviona) ایتالیا و اسپانگدالم (Spangdahlen) آلمان قرار گرفتند و توانستند به عنوان پشتیبانی دقیق در ۲۴ مارس ۱۹۹۹ علیه یوگوسلاوی آغاز به کار کنند.
تاکنون F-117 با شاهین شب تمامی عملیاتش را با دقت و ظرافت انجام داده و هم اکنون در قرن جدید با وجود به روز کردن آنها توسط شرکت لاکهید مارتین باید منتظر آمار دقت عملکرد او باشیم.
جنگنده ۱- نوع
۲ موتور تور بوفن F-404 2- مبنای قدرت
۴/۱۹ ۳- طول
۹/۳ ۴- ارتفاع
۲/۱۳ ۵- فاصله دو سر بال
۲۳۶۲۵ ۶- وزن
مافوق صوت ۷- سرعت
جدول مشخصات

هواپیما C-130 هواپیما Hercules [ نظامی]

هواپیما C-130 Hercules با قابلیت ترابری و پشتیبانی اخیرا به تله های حرارتی جهت مقابله با تهدیدهای موشک های گرما یاب مجهزشده است.
مدل جی آن ۱۸۰ اینچ (۶/۴متر)کشیده تر از مدل استاندارد آن است.این ویپگی باعث شده مدل جدید تبدیل به هواپیمای ترابری با قابلیتهای بیشتری شود.بهمین خاطر ایتالیا ۲۲ فروند و نیروی هوایی سلطنتی انگلیس ۲۵فروندودانمارک ۳ فروند سفارش داده است.

 

این هواپیمای مجهزبه مجموعه ی بسیار پیشرفته ای از سیستم های ارتباطی ودفاعی شامل رادیوهای چند باندی یو و وی اچ اف وسیستم گیرنده ی هشدار لیزری است.این اولین هواپیمای سی-۱۳۰است که هم سوخت گیر وهم سوخت رسان است.این هواپیما قادر به انجام عملیات راهبردی و یا ماموریت های حمل ونقل تاکتیکی با انعطاف پذیری زیاداست جمعا ۱۱۸ فروندهواپیمای سی-۱۳۰جی وسی سی ۱۳۰ جی در دنیا تحویل داده شده اند.

این هواپیمای مجهزبه مجموعه ی بسیار پیشرفته ای از سیستم های ارتباطی ودفاعی شامل رادیوهای چند باندی یو و وی اچ اف وسیستم گیرنده ی هشدار لیزری است.این اولین هواپیمای سی-۱۳۰است که هم سوخت گیر وهم سوخت رسان است.این هواپیما قادر به انجام عملیات راهبردی و یا ماموریت های حمل ونقل تاکتیکی با انعطاف پذیری زیاداست جمعا ۱۱۸ فروندهواپیمای سی-۱۳۰جی وسی سی ۱۳۰ جی در دنیا تحویل داده شده اند.
در ضمن خاطر نشان می کنیم که نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز۴۶ فروند از این هواپیما مدل اچ وای رادر
سال۱۹۷۶خریداری کرده که ازاین تعداد ۲۲فروند در حال سرویس دهی می باشند .
راکت ضد موشک تور ام ۱ [مطالبی در باره موشکها و بمبها]

این موشک ها که ناتو آن را موشک های گونتلت اس ای ۱۵ (SA-15
Gauntlet) نامیده است، بر روی برخی کامیون های ویژه سوار می شوند و می توانند موشک های کروز را که تا ارتفاع ۲۰ هزار متری پرواز می کنند، مورد هدف قرار دهند.

راکت ضد موشک تور ام ۱دارای بردی معادل ۱۲ کیلومتر هست و بیشتر برای پشتیبانی نیروی زمینی مقابله با هواپیما ها و بالگردهای دشمن و حفاظت از پایگاها به کار میرود این راکت انداز به خاطر اینکه می توان آن را در هر نقطه که لازم شد مستقر کرد و جای ثابتی ندارد و این یکی از امتیازات این راکت انداز هست که امکان ساقط کردن این راکت انداز را به حداقل می رساند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.