مقاله سبک سازی یکی از مهمترین راهکارهای کاهش تلفات جانی و مالی در کشور زلزله خیز ایران


در حال بارگذاری
11 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله سبک سازی یکی از مهمترین راهکارهای کاهش تلفات جانی و مالی در کشور زلزله خیز ایران دارای ۳۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سبک سازی یکی از مهمترین راهکارهای کاهش تلفات جانی و مالی در کشور زلزله خیز ایران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سبک سازی یکی از مهمترین راهکارهای کاهش تلفات جانی و مالی در کشور زلزله خیز ایران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سبک سازی یکی از مهمترین راهکارهای کاهش تلفات جانی و مالی در کشور زلزله خیز ایران :

سبک سازی یکی از مهمترین راهکارهای کاهش تلفات جانی و مالی در کشور زلزله خیز ایران

NEW-دبیر اولین همایش بین المللی زلزله و سبک سازی ساختمان اظهار داشت: سبک سازی یکی از مهمترین راهکارهای کاهش تلفات جانی و مالی در کشور زلزله خیز ایران است. به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر محمد رضا عدل پرور با بیان این مطلب گفت: تشخیص و شناسایی زمان، مکان و بزرگی زلزله تا به حال برای بشر امکان پذیر نبوده و این امر باعث شده است که محققان، پژوهشگران و اندیشمندان به فکر راهکارهای اصولی برای

کاهش صدمات جانی و مالی ناشی از وقوع زلزله باشند. وی افزود: جنبش سبک سازی از حدود ۷۰ سال پیش در آمریکا و در ۶۰ سال گذشته در اروپا، ژاپن و کشورهای پیشرفته دنیا شروع شده است و نتایج به دست آمده از سبک سازی ساختمان و سازه ها در مقابل زلزله بسیار مورد توجه جهانیان و کشورهای زلزله خیز قرار گرفته که نتایج عینی و مثبتی را نیز به همراه داشته است. وی با اشاره به زلزله ۲/۷ ریشتری اخیر کشور ژاپن و زخمی شدن حدود ۶۴ نفر گفت: اگر زلزله ای با

همین شدت در شهر تهران بیاید با تلفات میلیونی و تخریب بخشهای عمده از شهر تهران همراه خواهد بود ولی کشور ژاپن با استفاده از فناوری جدید مقاوم سازی در سازه های خود با حداقل تلفات جانی و مالی روبرو شد. عدل پرور گفت: شاید سبک سازی بناها تا حدودی هزینه های ساخت را افزایش دهد ولی در مقایسه با کاهش تلفات جانی و مالی ناشی از زلزله، سبک سازی سرمایه ملی به حساب می آید و در نهایت از دیدگاه مهندسی ساخت و ساز اقتصادی تر می شود.

وی افزود: بعد از زلزله مرگبار و فاجعه امیز رودبار و بم توجه مسوولان به راهکارهای کاهش تلفات جانی و مالی ناشی از وقوع زلزله معطوف شد و بحث سبک سازی، با توجه به یافته ها و پژوهش جهانی مورد توجه متخصصان و کارشناسان و سازندگان ساختمان کشورمان قرار گرفت. وی در ادامه گفت: حرکت به سمت سبک سازی علاوه بر موارد یاد شده نیازمند فرهنگ سازی استفاده از سازه های سبک و تغییر نگرش متخصصان و کارشناسان امر ساخت و ساز در کشور است.

عدل پرور افزود: به همین منظور مهمترین اهداف اولین همایش بین المللی زلزله و سبک سازی ساختمان که اوایل مهرماه سال جاری برگزار می شود، تبادل اطلاعات در مورد استفاده از فناوریهای نوین، شناخت مصالح جدید و سبک در اجرای انواع سازه ها و ساختمانها، نحوه عملکرد ساختمانهای سبک در برابر زلزله و معرفی مصالح بومی سبک و مقاوم در برابر زلزله و معرفی مصالح بومی سبک و مقاوم در برابر زلزله و همچنین آگاهی از آخرین اطلاعات به دست امده تحقیقات توسط مهندسان، نخبگان، پژوهشگران و اندیشمندان کشور ایران و دیگر کشورهای جهان است.

منبع:
http://yz.tsml.ir
فرهنگ شهروندی

انسان، معماری، هنر
:: عبدالحسین رجائی- پژوهشگر و کارشناس ارشد سیستم

پس از سال ها زندگی پراکنده و بدوی نسل های بشری، رفته رفته نیاز و طبع اجتماعی انسان ها سبب شد هسته های مدنیت و کلنی های انسانی (human colonies) شکل بگیرند و پایه های تمدن کهن امروزی پایه ریزی شوند. مصر در کنار رود نیل سرزمین های آشور، کلده، بابل، بین

النهرین و دشت و جلگه های وسیع سرزمین آریایی ایران (Persian) همه و همه نقطه هایی است که روی نقشه های جغرافیایی اولیه ظاهر و رفته رفته پر رنگ شدند و هویت یافتند و با توسعه زندگی اجتماعی بشری و ساز و کارهای اقتصادی و بازرگانی و حوزه کاشت و برداشت، گسترش و تزاید آنها ادامه یافت. این سیر تاریخی همچنان ادامه پیدا کرد تا امروز که ما شاهد قاره های پنجگانه کره زمین با شهرها، شهرک ها و روستاهای و مهمتر از اینها،کلان شهرهای عظیم روی نقشه جهان هستیم.

در این قاره ها بافتهای متفاوتی شکل گرفته اند: از بیغوله و کپرها و حصیرنشین ها و سکونت های حاشیه ای و تحمیلی که بگذریم، بافت های مسکونی، تجاری، اداری و بازرگانی را در جای جای جهان و با گونه گونی بسیار می بینیم.
امروز خانه های ویلایی بزرگ و کهن جای خود را به الگو های کوچک، با متراژ کوچک آپارتمانی داده که در دل برج ها و آسمانخراش های عظیم جای گرفته اند. بازار های سنتی و سرپوشیده گلی قدیمی با سقف های گنبدی و زیبا جای خود را به پاساژها و مراکز خرید بسیار بزرگ و چند طبقه با آسانسورها و پله های برقی داده است. فضاهای سبز وسیع خانه های قدیمی، محلات و خیابان

ها، جمع و جور شده و در پارک ها و بوستان ها و حاشیه بعضی خیابان ها خلاصه شده است. راه ها و جاده های باطراوت و خلوت درشکه رو، سواره رو و پیاده رو تبدیل به خیابان های شلوغ و پرترافیک چند بانده و بلوار ها و بزرگراه های وسیع شده است. انسان امروز به جای پیاده روی در حاشیه باصفای خیابانها و گذر سواره از جاده های خلوت، درگیر ازدحام، انبوه خیابان ها و بعضا شلوغی اتوبوس های پر از جمعیت، بزرگراههای عظیم و شتاب مترو و ; است. هوای پاک و

آسمان آبی و فضای سرسبز، کم کم به هوای آلوده و آسمان تیره، شلوغ و آغشته به صداها، برق ها و آژیر خودرو ها بدل شده است. از زندگی با صفا، خوش و آسوده دیروز خبری نیست و انسان امروز درگیر زندگی های پرزرق و برق، اما پر درد سر و ناآرام و پر هیاهو با دل مشغولی های بسیار است.
البته درست که سهمی از مشکلات به افزایش جمعیت و گسترش جوامع امروزی و به تبع آن مسائلی از قبیل تمرکز کار، حرفه، صنایع، مراکز تجارت و بازرگانی و اقتصاد و; بر می گردد که لامحاله بایستی صورت می گرفت، اما باید پذیرفت که قسمت عمده ای از این زندگی را می توانستیم به شکل بهتری داشته باشیم.

مواردی چون قطبی شدن شهرها و مناطق مسکونی به شمال و جنوب، چهره کریه وناخوشایند ساختمان سازی و بلندمرتبه سازی بی رویه در سطح شهرها و مناطق، بهم ریختگی بافت های مسکونی، نابود سازی محیط زیست بشری و مهمتر غیراصولی بودن و مقاوم نبودن ساخت و سازها در قبال حوادث نامترقبه بخصوص زلزله، ساخت و سازهای تقلیدی، بدون الگوی صحیح و قابل قبول، خارج شدن ار اصول و ضوابط سنتی و نوین در کاربرد مصالح و استفاده صحیح از آن و عدم رعایت سبک سازی در ساخت و سازها و امثال آن موید سهل انگاری های ما در این باره است.

اما این همه حاصل سهل انگاری های نسل ما نیست. بلکه حاصلی است که در طول قرون و اعصار فراهم آمده و در عصر حاضر عمده ی آن رخ نموده است.
برای مثال منزل(comfortable Home) که محل نزول از مرکب و آرامش یافتن و استراحت کردن و نزول یافتن در محل سکونت و خانه بوده است، کم کم به الگوی تحمیلی و اجباری تبدیل شده که آشیانه یا جوابگاهی نا آرام و غیر متناسب با طبیعت و فطرت انسانی است و آسایش او، هویت و فرهنگ او را تحت الشعاع قرار داده. مرحوم دکتر کریم پیرنیا می گفت در قدیم خانه ها را آدم وار

می ساختند، یعنی برای سکونت و راحتی انسان. اما تغییرات و تحولات غیر اصولی در ساخت ساز و تاسیسات و کاربرد مصالح ساختمانی و طراحی، خانه ها را را تبدیل کرده به فضایی که دیگر راحتی و آسایش و لطافت ندارد و تنها سرپناهی است که به ناچار آن را می پذیریم و به آن پناه می بریم.
بنابراین طرح این نکته ضروریست که همه آنچه مورد انتقاد است، خود را به ما تحمیل کرده و ما نیز اجازه داده ایم بدون هیچگونه بومی سازی و ایجاد صلاحیت و تناسب با زندگی انسان ایرانی وارد عرصه تعایش ما شود که البته بقول پروفسور رفیع پور این ضایعات و خساراتی است که انسان در اثر تحول و توسعه و در تضاد با راه و رسم صحیح زندگی انسانی می پردازد. و تنها راه چاره در این

عرصه آن است که این ضایعات را به حداقل کاهش دهیم و همین امر نیز تدابیر خاص خودش را می طلبد. برای تدبیر در این باره ضروریست بدانیم که همه آنچه را که از آن سخن می گوییم ناهنجاری فضای زیست ما نیستند. بعضی ضرورت و اقتضاء توسعه و تحول بوده است و نیز ضروری است که بدانیم هنوز چیزهای بسیار برای افتخار و بالیدن داریم. میراث کهن و یادگار تمدن کشورما در صورت تعمق، راهگشای بسیار خوبی خواهد بود.

و نیز باید به خاطر داشت به دلیل ویژگی های خاص هنر معماری، هر عملکردی در حوزه معماری و هنر، روش نوین در ساخت و سازها و طراحی ها، شهرسازی و شهرهای جدید و بافت هایی که امروز ایجاد می شوند نیز برای آیندگان به جا خواهد ماند و آنها ما را قضاوت خواهند کرد!

منبع:
http://culture.aruna.ir
۲۲۳ نکته اجرایی ساختمان

۱ برای اندازه گیری عملیات خاکی در متره و برآورد از واحد متر مکعب استفاده می شود.

۲ آجر خطائی ، آجری است که در اندازهای ۵×۲۵×۲۵ سانتیمتر در ساختمانهای قدیمی برای فرش کف حیاط و غیره بکار می رفت.

۳ چنانچه لازم باشد در امتداد دیواری با ارتفاع زیاد که در حال ساختن آن هستیم بعدا دیوار دیگری ساخته شود باید لاریز انجام دهیم.

۴ هرگاه ابتدا و انتهای یک دیوار در طول دیوار دیگری بهم متصل شود ، به آن دیوار در تلاقی گفته می شود.

۵ در ساختمانهای مسکونی (بدون زیرزمین)روی پی را معمولا بین ۳۰ تا ۵۰ سانتی متر از سطح زمین بالاتر می سازند که نام این دیوار کرسی چینی است.

۶ قوس دسته سبدی دارای زیبایی خاصی بوده و در کارهای معماری سنتی استفاده می شود.

۷ حداقل ارتفاع سرگیر در پله ۲ متر می باشد.

۸ ویژگیهای سقف چوبی :الف)قبلا عمل کلافکشی روی دیوار انجام می گیرد ب)عمل تراز کردن سقف در کلاف گذاری انجام می شود ج)فاصله دو تیر از ۵۰ سانتیمتر تجاوز نمی کند د)تیرها حتی الامکان هم قطر هستند.

۹ گچ بلانشه کندگیر بوده ولی دارای مقاومت زیاد مانند سیمان سفید است.

۱۰ به سیمان سفید رنگ معدنی اکسید کرم اضافه می کنند تا سیمان سبز به دست آید.

۱۱ سنگ جگری رنگ که سخت ، مقاوم و دارای رگه های سفید و در سنندج و خرم آباد فراوان است.

۱۲ دستگاه کمپکتور ، دستگاهی است که فقط سطوح را ویبره می کند ، زیر کار را آماده و سطح را زیر سازی می کند.

۱۳ عمل نصب صفحات فلزی (بیس پلیتها) در زمان ۴۸ ساعت بعد از بتن ریزی صورت می گیرد.

۱۴ زمانی که خاک (زمین) بسیار نرم بوده و مقاومت آن کمتر از یک کیلوگرم بر سانتیمتر مربع باشد از فونداسیون پی صفحه ای استفاده می گردد.

۱۵ قطر دایره بتون خمیری ، بر روی صفحه مخصوص آزمایش آب بتون ، حدود ۳۰ تا ۳۵ سانتیمتر می باشد.

۱۶ حدود درجه حرارت ذوب شدن خاک آجر نسوز ۱۶۰۰ درجه می باشد.

۱۷ نام آجری که از ضخامت نصف شده باشد ، آجر نیم لایی نامیده می شود.

۱۸ نام دیوارهای جداکننده و تقسیم پارتیشن نام دارد.

۱۹ عمل برداشتن خاک کف اطاق و ریختن و کوبیدن سنگ شکسته بجای آن را بلوکاژ می گویند.

۲۰ زمین غیر قابل تراکم هوموسی نامیده می شود.

۲۱ عمق پی های خارجی یک ساختمان در مناطق باران خیز حداقل ۵۰ سانتیمتر است.

۲۲ نام فضای موجود بین دو ردیف پله چشم نامیده می شود.

۲۳ در سقف های چوبی حداکثر فاصله دو تیر ۵۰ سانتیمتر است.

۲۴ سیمان نوع اول برای دیوارها و فونداسیونهای معمولی استفاده میگردد.

۲۵ اکسید آهن را برای تهیه سیمان قرمز رنگ ، با کلینگر سیمان سفید آسیاب می کنند.

۲۶ نام دیگر لوله های سیاه بدون درز مانسمان نام دارد.

۲۷ سریعترین و عملی ترین وسیله اجرای اتصالات ساختمان ،پلها و نظایر جوش می باشد.

۲۸ حاقل درجه حرارت برای بتن ریزی ۱۰ درجه می باشد.

۲۹ ضخامت اندود سقف با ملات گچ و خاک باید بین ۱ تا ۲ سانتیمتر باشد.

۳۰ اندود زیر قیروگونی ، ماسه سیمان است.

۳۱ چنانچه گودبرداری از سطح زمین همسایه پائین تر باشد ، حداکثر فاصله شمعها ۵/۲ متر می باشد.

۳۲ در پی کنی های کم عمق در زمین های ماسه ای حدود زاویه شیب ۳۰ تا ۳۷ درصد می باشد.

۳۳ برای ایجاد مقاومت مناسب در طاق ضریس حداقل خیز قوس باید ۳ سانتیمتر باشد.

۳۴ لوله های مانسمان سیاه و بدون درز ، گاز رسانی

۳۵ در بتون ریزی دیوارها و سقفها ، صفحات قالبی فلزی مناسب ترند.

۳۶ از اسکدیپر برای خاکبرداری ، حمل ، تخلیه و پخش مواد خاکی استفاده می گردد.

۳۷ اتصال ستون به فونداسیون به وسیله ستکا انجام می گیرد.

۳۸ برای لوله کشی فاضلاب یهتر است از لوله چدنی استفاده گردد.

۳۹ پر کردن دو یا سه لانه از تیرآهن لانه زنبوری در محل تکیه گاهها جهت ازدیاد مقاومت برشی است.

۴۰ بهترین و با استفاده ترین اتصالات در اسکلت فلزی از نظر استحکام و یک پارچگی اتصالات با جوش است.

۴۱ ارتفاع کف داربست جهت اجرای طاق ضربی تا زیر تیرآهن سقف برابر است با قدبنا+پنج سانتیمتر.

۴۲ در ساختمانهای مسکونی کوچک (یک یا دو طبقه) قطر داخلی لوله های گالوانیزه برای آب رسانی باید ۲/۱ اینچ باشد.

۴۳ وجود سولفات سدیم،پتاسیم و منیزیم محلول در آب پس از ترکیب با آلومینات کلسیم و سنگ آهک موجود در سیمان سبب کم شدن مقاومت بتون می گردد.

۴۴ زمان نصب صفحات بیس پلیت معمولا باید ۴۸ ساعت پس از بتون ریزی فونداسیون انجام شود.

۴۵ برای ساخت بادبند بهتر است از نبشی ، تسمه ، ناودانی و میلگرد استفاده گردد.

۴۶ هدف از شناژبندی کلاف نمودن پی های بنا به یکدیگر و مقاومت در برابر زلزله می باشد.

۴۷ سقفهای کاذب معمولا حدود ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر پایین تر از سقف اصلی قرار می گیرد.

۴۸ قلاب انتهایی در میلگردهای یک پوتربتونی برای عامل پیوند بیشتر آرماتور در بتون می باشد.

۴۹ حد فاصل بین کف پنجره تا کف اطاق را دست انداز پنجره میگویند.

۵۰ در ساخت کفراژ ستونها ، قالب اصلی ستون بوسیله چوب چهارتراش مهار می گردد.

۵۱ طول پله عبارت است از جمع کف پله های حساب شده با احتساب یک کف پله بیشتر.

۵۲ آجر جوش بیشتر در فونداسیون مورد استفاده قرار می گیرد.

۵۳ اثر زنگ زدگی در آهن با افزایش قلیایت در فلز نسبت مستقیم دارد.

۵۴ از امتیازات آجر لعابی صاف بودن سطوح آن ، زیبایی نما ، جلوگیری از نفوز آب می باشد.

۵۵ در کوره های آجرپزی بین خشتها صفحه کاغذی قرار می دهند.

۵۶ بهترین نمونه قطعات کششی ضلع تحتانی خرپاها می باشد.

۵۷ تیرهای بتن آرمه، خاموتها(کمربندها) نیروی برشی را خنثی می کنند.

۵۸ چسبندگی بتون و فولاد بستگی به اینکه آرماتورهای داخل بتون زنگ زده نباشد.

۵۹ شیره یا کف بتون زمانی رو می زند که توسط ویبره کردن هوای آزاد داخل بتون از آن خارج شده باشد.

۶۰ آلوئک در اثر وجود دانه های سنگ آهن در خشت خام در آجرها پدیدار می گردد.

۶۱ خشک کردن چوب به معنی گرفتن شیره آن است.

۶۲ لغاز به معنی پیش آمدگی قسمتی از دیوار.

۶۳ مقدار کربن در چدن بیشتر از سرب است.

۶۴ لوله های آب توسط آهک خیلی زود پوسیده می شود.

۶۵ آجر سفید و بهمنی در نمای ساختمان بیشترین کاربرد را دارد.

۶۶ آجر خوب آجری است که در موقع ضربه زدن صدای زنگ بدهد.

۶۷ لاریز یعنی ادامه بعدی دیوار بصورت پله پله اتمام پذیرد.

۶۸ کرم بندی همیشه قیل از شروع اندود کاری گچ و خاک انجام می گیرد.

۶۹ برای خم کردن میلگرد تا قطر ۱۲ میلیمتر از آچار استفاده می گردد.

۷۰ اسپریس یعنی پاشیدن ماسه و سیمان روان و شل روی دیوار بتونی.

۷۱ برای دیرگیری گچ ساختمانی از پودر آهک شکفته استفاده می گردد.

۷۲ مشتو یعنی ایجاد سوراخهائی در سطح خارجی دیوارها جهت ساختن داربست.

۷۳ بتون معمولا پس از ۲۸ روز حداکثر مقاومت خود را به دست می آورد.

۷۴ پیوند هلندی از اختلاط پیوندهای کله راسته و بلوکی شکل می گیرد.

۷۵ وجود بند برشی در پیوند مقاومت دیوار را ضعیف می کند.

۷۶ کاملترین پیوند از نظر مقاومت در مقابل بارهای فشاری وارده پیوند بلوکی می باشد.

۷۷ قپان کردن در اصطلاح یعنی شاقولی نمودن نبش دیواره.

۷۸ خط تراز در ساختمان برای اندازه برداریهای بعدی و مکرر در ساختمان است.

۷۹ ضخامت و قطر کرسی چینی در ساختمانها بیشتر از دیوارهاست.

۸۰ پارتیشن میتواند از جنس چوب ، پلاستیک و فایبرگلاس باشد.

۸۱ از دیوارهای محافظ برای تحمل بارهای افقی و مایل استفاده می شود.

۸۲ ملات باتارد از مصالح ماسه ، سیمان و آهک ساخته می شود.

۸۳ مقدار عمق سطوح فونداسیونها از زمین طبیعی در همه مناطق یکسان نیست.

۸۴ ملات ساروج از مصالح آهک ، خاکستر ، خاک رس ، لوئی و ماسه بادی ساخته می شود.

۸۵ ملات در دیوار چینی ساختمان حکم چسب را دارد.

۸۶ ملات آبی اگر بعد از ساخته شدن از آب دور نگهداشته شود فاسد می گردد.

۸۷ در مجاورت عایقکاری (قیروگونی)از ملات ماسه سیمان استفاده می شود.

۸۸ برای ساخت ملات باتارد آب + سیمان ۲۵۰+آهک ۱۵۰+ ماسه

۸۹ پیه دارو ترکیبی از مصالح آهک ، خاک رس ، پنبه و پیه آب شده

۹۰ ابعاد سرندهای پایه دار ۱ تا ۵/۱ عرض و طول ۵/۱ تا ۲ متر .

۹۱ معمولا برای کرم بندی دیوارهای داخلی ساختمان(اطاقها) از ملات گچ و خاک استفاده می شود.

۹۲ طرز تهیه گچ دستی یا گچ تیز عبارت است از مقداری آب + گچ بااضافه مقداری سریش.

۹۳ وجود نمک در ملات کاه گل موجب میشود که در آن گیاه سبز نشود.

۹۴ هنگام خودگیری حجم گچ ۱ تا ۵/۱ درصد اضافه می شود.

۹۵ گچ کشته یعنی گچ الک شده ورزداده + آب.

۹۶ اندودهای شیمیایی در سال ۱۹۴۸ کشف شد که ترکیب آن پرلیت ، پنبه نسوز مواد رنگی و میکا می باشد که بعد از ۸ ساعت خشک میشوند و بعد از دو تا سه هفته استحکام نهایی را پیدا می کنند و در مقابل گرما ، سرما و صدا عایق بسیار خوبی هستند.

۹۷ سرامیک بهترین عایق صوتی است ، زیرا سلولهای هوایی بسته ای دارد که ضخامت آن ۶ تا ۱۰ میلیمتر است.

۹۸ آکوسیت نیز عایق خوبی برای صداست.

۹۹ اندازه سرندهای چشم بلبلی ۵ میلیمتر است.

۱۰۰ سرند سوراخ درشت به سرند میلیمتری مشهور است.

۱۰۱ اندودهای هوایی یعنی اندودی که در مقابل هوا خودگیری خود را انجام می دهند.

۱۰۲ ترکیب اندود تگرگی یا ماهوئی پودر سفید سنگ + سیمان رنگی +آب (در حالت شل) می باشد.

۱۰۳ وقتی با سنگ سمباده و آب روکار سیمانی را می شویند تا سنگهای الوان خود را نشان دهند به اصطلاح آب ساب شده می گویند.

۱۰۴ کار شیشه گذاری در آب ساب و شسته انجام می گیرد.

۱۰۵ فرق اندود سقف با دیئار در فضاهای بسته (مانند اطاق) این است که اندود سقف سبک و دیوارها معمولی می باشد.

۱۰۶ مهمترین عامل استفاده از اندود در سقف های چوبی محافظت از آتش سوزی می باشد.

۱۰۷ سقفهایی با تیرآهن معمولی طاق ضربی و بتنی مسلح در درجه حرارت ۴۰۰ تا ۵۰۰ درجه تغییر شکل پیدا می کنند.

۱۰۸ ضخامت اندود گچ و خاک حدودا ۲ سانتیمتر است.

۱۰۹ توفال تخته ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتری که تراشیده و سبک است.

۱۱۰ علت ترک اندود در سقفهای چوبی افت تیرهاست.

۱۱۱ سقف کاذب در مقابل گرما ، سرما ، رطوبت و صدا عایق خوبی به حساب می آید.

۱۱۲ در زیر سازی سقف جهت اجرای اندود در کنار دریا از نی بافته شده بیشتر استفاده مس شود.

۱۱۳ توری گالوانیزه در نگهداری پشم شیشه در سقفهای سبک ، سطح دیوارهای قیراندود و سطح تیرآهنهای سقف کاربرد دارد.

۱۱۴ مصرف میلگرد جهت اجرای زیر سازی سقفهای کاذب ۹ عدد در هر متر مربع می باشد.

۱۱۵ موارد اصلی استفاده از سقفهای کاذب بیشتر به منضور کم کردن ارتفاع ، عبور کانالها و لوله ها و زیبایی آن می باشد که شبکه آن حتما باید تراز باشد.

۱۱۶ بهتر است در سقفهای بتونی میله های نگهدارنده سقف کاذب قبل از بتون ریزی کار گذاشته شود.

۱۱۷ در سقفهای کاذب مرتبط با هوای آزاد(مانند بالکن) اندود گچ + موی گوساله و آهک استفاده می شود.

۱۱۸ شالوده در ساختمان یعنی پی و فونداسیون.

۱۱۹ ابعاد پی معمولا به وزن بنا و نیروی وارده ، نوع خاک و مقاومت زمین بستگی دارد.

۱۲۰ در نما سازی سنگ ، معمولا ریشه سنگ حداقل ۱۰ سانتیمتر باشد.

۱۲۱ در فشارهای کم برای ساخت فونداسیونهای سنگی از ملات شفته آهک استفاده می شود و برای ساخت فونداسیونهایی که تحت بارهای عظیم قرار می گیرند از ملات ماسه سیمان استفاده می شود.

۱۲۲ در ساختمان فونداسیونهای سنگی پر کردن سنگهای شکسته را میان ملات اصطلاحا پر کردن غوطه ای می نامند.

۱۲۳ پخش بار در فونداسیون سنگی تحت زاویه ۴۵ درجه انجام می گیرد.

۱۲۴ در ساختمانهای آجری یک طبقه برای احداث فونداسیون اگر از شفته آهکی استفاده شود اقتصادی تر است.

۱۲۵ در پی های شفته ای برای ساختمانهای یک تا سه طبقه ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلو گرم آهک در هر متر مکعب لازم است.

۱۲۶ اصطلاح دو نم در شفته ریزی یعنی تبخیر آب و جذب در خاک.

۱۲۷ معولا سنگ مصنوعی به بتن اطلاق می شود.

۱۲۸ زاویه پخش بار فنداسیون بتنی نسبت به کناره ها در حدود ۳۰ تا ۴۵ درجه می باشد.

۱۲۹ بتن مکر برای پر کردن حجمها و مستوی کردن سطوح کاربرد دارد.

۱۳۰ مهمترین عمل ویبراتور دانه بندی می باشد.

۱۳۱ معمولا بارگذاری در قطعات بتنی بجز تاوه ها پس از هفت روز مجاز می باشد.

۱۳۲ از پی منفرد بیشتر در زمینهای مقاوم استفاده می شود.

۱۳۳ بتون مسلح یعنی بتن با فولاد.

۱۳۴ از نظر شکل قالبندی برای فونداسیونها قالب مربع و مسطیل مقرون به سرفه مس باشد.

۱۳۵ پی های نواری در عرض دیوارها و زیر ستونها بکار می رود و در صورتیکه فاصله پی ها کم باشد و با دیوار همسایه تلاقی نماید پی نواری بیشترین کاربرد را دارد.

۱۳۶ در آسمان خراشها ، معمولا از پی ژنرال فونداسیون استفاده می شود و وقتی از این نوع پی در سطحی بیش از سطح زیر بنا استفاده شود زمین مقاوم و بارهای وارده بیش از تحمل زمین است.

۱۳۷ هرگا فاصله پی ها از هم کم بوده یا همدیگر را بپوشند یا یک از پی ها در کنار زمین همسایه قرار گیرد از پی های مشترک استفاده می شود.

۱۳۸ اصطلاح ژوئن درز انبساط است.

۱۳۹ میتوان به جای دو پی با بار مخالف از پی ذوزنقه ای استفاده کرد.

۱۴۰ بهترین و مناسب ترین نوع پی در مناطق زلزله خیز پی رادیه ژنرال است.

۱۴۱ در اجرای شناژبندی جهت اتصال به فونداسیون معمولا شناژها از بالا و پایین همسطح هستند.

۱۴۲ در کفراژبندی پی چهارگوش از نظر سرعت و اجرا اقتصادی تر است.

۱۴۳ در عایق بندی از گونی استفاده می کنیم ،زیرا از جابجایی قیر جلوگیری می کند و حکم آرماتور را دارد که در پشت بام از جلو ناودان به بعد پهن می شودکه در ۲ لایه گونی انجام می گیردکه گونی ها در لایه بعدی نسبت به لایه قبل با زاویه ۹۰ درجه برروی هم قرار می گیرند.

۱۴۴ زیر قیروگونی از اندود ملات ماسه سیمان استفاده می شود که بعضی از مهندسان در زیر قیر اندود ملات ماسه آهک استفاده می کنند که در اینصورت قیروگونی فاسد می شود.

۱۴۵ از قلوه سنگ (ماکادام) در طبقه هم کف می توانیم بجای عایق کاری استفاده کنیم که ضخامت آن حدود ۴۰-۳۰ سانتیمتر خواهد بود.

۱۴۶ اگر در عایقکاری ، قیر بیش از حد معمول مصرف شود باعث می شود قیر در تابستان جابجا شود.

۱۴۷ عایقکاری قیروگونی می بایست از سر جانپناه حدودا ۲۰ سانتیمتر پایینتر شروع شود و قیروگونیی که روی جانپناه کشیده می شود برای جلوگیری از نفوذ بارش با زاویه است.

۱۴۸ سطح فونداسیون به این دلیل عایق می شود که از مکش آب توسط ملات دیوار چینی ها به بالا جلوگیری میکند.

۱۴۹ در عایقکاری عمودی روی دیوارهای آجری بهتر است که از اندود ماسه سیمان استفاده شود.

۱۵۰ اصطلاح زهکشی یعنی جمع کردن و هدایت آب ،که فاصله آبروها در زهکشی باید به حدی باشد که به پی ها نفوذ نکند.

۱۵۱ اگر توسط سفال زه کشی کنیم باید حتما درز قطعات را با ملات پرکنیم.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.