مقاله کار آفرینی کسب و کار


در حال بارگذاری
12 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله کار آفرینی کسب و کار دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله کار آفرینی کسب و کار  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کار آفرینی کسب و کار،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله کار آفرینی کسب و کار :

تولید گندم مقاوم به بیماری «بلایت فوزاریومی» سنبله گندم توسط محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با بهره‌گیری از تکنیک‌های اصلاح مولکولی

دکتر محسن مردی، رییس بخش ژنومیکس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با اعلام این مطلب به خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: بلایت فوزاریومی سنبله گندم (FHB) یکی از بیماری‌های زیان آور گندم زارها در مناطق گرم و مرطوب جهان است که باعث ایجاد خسارات متعددی به گیاه و سلامت انسان و دام می‌شود. این بیماری از سالها پیش به طور پراکنده در ایران وجود داشته و یکی از بیماریهای مهم گندم در استان‌های مازندران، گلستان، زنجان، فارس و اردبیل (دشت مغان) به شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر به علت وجود منابع آلودگی، کشت ارقام حساس به بیماری و مهیا بودن شرایط جوی، خسارات ناشی از این بیماری بسیار چشمگیر بوده است. با توجه به اینکه استفاده از روش‌های شیمیایی و زراعی برای کنترل FHB در گندم کارایی چندانی ندارد، استفاده از ارقام مقاوم، بهترین و موثرترین روش کنترل FHB در گندم می‌باشد.

از آنجا که اصلاح برای افزایش مقاومت به FHB با استفاده از روش‌های متداول اصلاح نباتات مشکل و وقت‌گیرست، نشانگرهای مولکولی می‌توانند در جهت تکمیل روش‌های اصلاحی مفید باشند. وی گفت: پژوهشگران این پژوهشکده در تحقیقات خود با مطالعه جمعیت های در حال تفکیک برای مقاومت به FHB در گندم و همچنین مکان‌یابی ژن‌های کنترل کننده مقاومت، امکان انتقال قطعات کروموزومی حامل ژن‌های مقاومت، به والدین حساس زراعی و در نهایت ایجاد رقم مقاوم جدید، میسر شده است. بدین منظور جمعیت‌های در حال تفرق حاصل از تلاقی والدین حساس و مقاوم در یک دوره دو ساله مورد ارزیابی فنوتیپی قرار گرفتند. آلودگی مصنوعی تحت شرایط کنترل شده انجام شد و پس از آن درصد آلودگی و بسیار از صفات مهم زراعی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

دکتر مردی با اشاره به اینکه ترکیبی از ۴۲۱ نشانگر DNA جهت تجزیه مولکولی مورد استفاده قرار گرفته، تصریح کرد: نتایج تجزیه مولکولی نشان داد که دو قطعه کروموزومی قادرند مقاومت را تا حدود ۳۰ درصد افزایش دهند؛ بر این اساس، مراحل بعدی آزمایش شامل تایید و انتقال قطعات کروموزومی شناسایی شده به والد حساس در حال اجرا می‌باشند.

نتشار خبر تولید انبوه آزمایشی برنج تراریخته توسط محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی که برای نخستین بار در جهان صورت گرفته در هفته‌های اخیر واکنش‌های مختلفی را به همراه داشته است. صرف‌نظر از مطالبی که درباره مجوزهای مربوط به تولید انبوه برنج تراریخته در سطح شالیزارها مطرح شده، انتقاد و نگرانی‌هایی نیز درباره اثرات احتمالی مصرف این قبیل محصولات حاصل از دستکاری‌های ژنتیکی بر سلامت مصرف‌کنندگان، محیط زیست و تنوع ژنتیکی گونه‌های گیاهی ابراز شده است.

سرویس فناوری استراتژیک خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در این راستا در گفت‌وگو با سه تن از دست‌اندرکاران اجرای این طرح، نقطه نظرات علمی و تخصصی آنها را در زمینه برنج ترا

نس ژنیک (تراریخته) و نگرانی‌های مطرح شده درباره مخاطرات احتمالی آنها جویا شده است.
پروتئین ضد آفت حاصل از ژن Bt کاملا بی‌خطر بوده و تنها در بخش‌های سبز گیاه تولید می‌شود
دکتر علی اکبر حبشی، رییس بخش کشت بافت و انتقال ژن پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی درباره نحوه تولید برنج تراریخته و ویژگی ژن Bt که در این طرح استفاده شده، اظهار داشت: برنج تراریخته که وجه تمایز آن با گونه‌های طبیعی در مقاومت در برابر آفات پروانه‌ای است از انتقال ژنی موسوم به Bt به گونه برنج طارم مولایی تولید شده است. ژن Bt که پیش از این برای تولید ذرات، سویا، کلزا و پنبه تراریخته مقاوم به آفات در سایر کشورها مورد استفاده قرار گرفته از نوعی باکتری خاکزی به نام «باسیلوس تورنجینسیس» (Bt) جداسازی شده است.

وی خاطر نشان کرد: ژن Bt پروتئینی به نام Cry را تولید می‌کند که سمی نیست ولی به صورت کاملا اختصاصی آفات پروانه‌ای گیاه برنج را نابود می‌کند.

آژانس محیط زیست آمریکا که از جمله معتبرترین مراجع در این زمینه است پس از آزمایشهای فراوان اعلام کرده که مصرف پروتئین Cry تا میزان ۴ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن هیچگونه ضرری برای انسان ندارد و حتی مصرف این پروتئین را برای تغذیه نوزادان و کودکان کاملا مجاز دانسته است.
به گفته وی باکتری باسیلوس تورنجینسیس (Bt) بیش از ۴۰ سال است که به صورت یک عامل بیولوژیک ضد آفات در مزارع بسیاری از کشورها استفاده شده و تا کنون هیچ اثر سویی در کاربرد آن گزارش نشده است.

رییس بخش کشت بافت و انتقال ژن پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی درباره احتمال انتقال این ژن از طریق مصرف برنج تراریخته به بدن مصرف کنندگان و عوارض سوء احتمالی این مساله اظهار داشت: با این که ژن Bt در تمام سلول‌های گیاه وجود دارد ولی بیان این ژن و سنتز پروتئین Cry تنها در قسمتهای سبز گیاه (ساقه و برگ) امکان پذیر است و به هیچ عنوان در دانه گیاه که مورد استفاده خوراکی قرار می‌گیرد بیان نمی‌شود. از طرف دیگر باید توجه داشت که مصرف برگ و ساقه برنج تراریخته نیز کوچکترین ضرری برای انسان، حیوانات و حتی حشرات مفید موجود در محیط زیست ایجاد نمی‌کند.

پروتئین ضد آفت Bt عملکردی کاملا اختصاصی داشته و تنها بر برخی حشرات تاثیر دارد
دکتر مسعود توحید فر، عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و مجری طرح تولید پنبه ترا ریخت درباره علت بی اثر بودن پروتئین حاصل از ژن Bt بر حشرات مفید و سایر جانوران علی رغم تاثیر شدید آن بر آفات پروانه‌ای به ایسنا گفت: پروتئین Cry تنها در pH=11 یعنی در محیط‌های

قلیایی شدید عمل می‌کند که این وضعیت تنها در دستگاه هاضمه برخی حشرات وجود دارد و در محیط معده انسان که شدیدا اسیدی (pH=2) است جذب می‌شود. از طرف دیگر تاثیر این پروتئین مستلزم وجود گیرنده‌های فوق العاده اختصاصی در سلولهای دستگاه هاضمه است و حشرات و موجوداتی که فاقد این گیرنده‌ها باشند در مقابل این پروتئین کاملا مصونند.

وی با اشاره به وجود انواع مختلف پروتئین Cry خاطر نشان کرد: عملکرد این پروتئین به حدی اختصاصی است که حتی Cry ضد آفات پروانه‌ای برنج و Cry ضد کرم غوزه خوار پنبه کاملا با یکدیگر تفاوت داشته و هر یک از آنها بر آفت گونه دیگر بی تاثیرند.
عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی درباره احتمال انتقال ژن Bt از گیاهان تراریخته به سایر گیاهان گفت: احتمال انتقال این ژن به سایر گونه‌های گیاهی و جانوری به هیچ وجه وجود ندارد و تنها احتمال مطرح انتقال این ژن به گونه‌های وحشی برنج است که امکان آن بسیار ضعیف است.

وی خاطر نشان کرد: این ادعا که با تولید گیاهان تراریخت تنوع زیستی به مخاطره می‌افتد درست نیست همچنان که با تولید برنج تراریخته از نابودی گونه‌ای نظیر برنج طارم مولایی جلوگیری شد. دکتر توحید فر اضافه کرد: محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در اجرای طرح‌های تولید گیاهان تراریخته ضمن ارزیابی دقیق محصولات تولیدی از لحاظ الزامات و اصول ایمنی زیستی پیش از تولید انبوه و عرضه آن‌ها در دراز مدت نیز با کنترل مستمر و مدیریت خطر این محصولات از بروز هرگونه مشکل و مساله‌ای در این زمینه پیشگیری می‌کنند.

مساله احتمال بروز تغییرات ژنتیکی در اثر مصرف گیاهان تراریخت کاملا منتفی است
دکتر حبشی، رییس بخش کشت بافت و انتقال ژن پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی نیز با تاکید بر اینکه بر اساس مطالعه مستمر انجام شده در کشورهای مختلف از جمله تحقیقی که طی مدت ۱۵ سال با مشارکت ۴۰۰ مرکز پژوهشی اتحادیه اروپا اجرا شده گیاهان تغییر یافته ژنتیکی (GMO) هیچ گونه خطری برای انسان و محیط زیست ندارند خاطر نشان کرد: نگرانی‌هایی نظیر این که در اثر مصرف محصولات گیاهی تراریخته(ترانس ژنیک( ممکن است تغییراتی در DNA مصرف کنندگان ایجاد شود کاملا غیرعلمی و بی مورد است.

به گفته این پژوهشگر ژنتیک، هر فرد روزانه حدود یک گرم DNA را با جیره غذایی خود می‌خورد که این DNA در مجاورت بافت‌های معده به قسمت‌های کوچک‌ (معمولا کمتر از ۴۰۰ جفت باز) تبدیل می‌شود که براساس برخی آزمایشات حدود ۱/۰ درصد از DNA تقسیم شده پیش از تجزیه در خون و کبد جذب سلول‌های روده می‌شود و بدون ایجاد هرگونه عوارضی ساعت‌ها در آنجا باقی

می‌ماند. دکتر حبشی معتقد است: فرایند گوارشی مواد غذایی حاصل از گیاهان تراریخته دقیقا مشابه سایر موارد است و تا به حال هیچگونه مشکلی در ارتباط با هضم DNA ترانس ژنیک که البته مقدار آن در جیره غذایی کمتر از یک دویست هزارم کل DNA مصرفی است گزارش نشده است.
محصولات وارداتی حاصل از گیاهان تراریخت از سالها پیش بدون هیچ نگرانی در کشور مصرف شده است
دکتر خوش خلق سیما، ‌قائم مقام پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی نیز در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر ضرورت استفاده از فناوری پیشرفته تولید گیاهان ترانس ژنیک و اهمیت موفقیت پژوهشگران

ایرانی در دستیابی به این فناوری اظهار داشت: پس از حدود ۲۰ سال تحقیق و ۹ سال استفاده از گیاهان تراریخته در کشورهای مختلف تاکنون هیچگونه مشکل خاصی که حاکی از مضر بودن مصرف این قبیل محصولات باشد مشاهده نشده است. از طرف دیگر برای تولید محصولات ترانس‌ژنیک قوانین و مقررات سخت گیرانه‌ای وضع و اعمال شده که آنها را شدیدا تحت کنترل قرار داده است در حالی که برای مصرف بی رویه کودها و سموم شیمیایی که تاثیرات سوء و زیان جبران ناپذیر آنها بر سلامتی انسان‌ها و محیط زیست کاملا محرز است چنین نظارتی وجود ندارد.

وی افزود: اتحادیه اروپا که تا چندی پیش به واسطه برخی مسائل فرهنگی و اقتصادی از واردات محصولات ترانس ژنیک جلوگیری می‌کرد هفته گذشته واردات و عرضه ذرت تراریخته را با نصب برچسب‌های ویژه مجاز اعلام کرده است؛ این در حالی است که بسیاری از کشورهای پیشرفته و در حال توسعه از جمله آمریکا، کانادا، چین، آرژانتین، استرالیا، پرتغال و مکزیک سالهاست که از این قبیل محصولات استفاده می‌کنند و بالغ بر ۷۵ میلیون هکتار از اراضی زارعی این کشورها به کشت گیاهان ترانس ژنیک اختصاص یافته است.
دکتر خوش خلق سیما با اشاره به این که ژن Bt که در تولید نخستین برنج تراریخته جهان در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به کار رفته پیش از این در برخی دیگر از محصولات کشاورزی تراریخته در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته اظهار داشت: در حال حاضر بخش زیادی از سویا، کلزا و ذرت مصرفی در تولید روغن‌های نباتی از نوع تراریخته هستند و از آنجا که بخش عمده‌ای از روغن‌های مصرفی کشور وارداتی است محصولات گیاهی ترانس ژنتیک از سال‌ها پیش بدون هرگونه مخالفتی به سبد غذایی کشور وارد شده است اما امروز که متخصصان ایرانی خود به فناوری تولید این محصولات که دیر یا زود به کارگیری آن اجتناب ناپذیر خواهد بود دست یافته‌اند عده‌ای با آن مخالف می‌کنند و انتظار دارند که تا ده‌ها سال دیگر از این فناوری چشم‌پوشی کنیم تا به زعم آنها بی ضرر بودن این محصولات در دراز مدت اثبات شود.

قائم مقام پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی خاطر نشان کرد: محققان این پژوهشکده حدود ۱۰ سال در زمینه تولید برنج و سایر گیاهان تراریخته تحقیق و آزمایش کرده و از صحت این محصولات کاملا اطمینان دارند و قادرند در آینده نزدیک تولید انبوه پنبه کلزا، سویا، ذرت و زیره تراریخته را نیز آغاز کنند.
دکتر خوش خلق سیما در پایان با طرح این ادعا که ابراز نگرانی‌ها و مخالف‌هایی که با طرح تولید برنج تراریخته در کشور صورت می‌گیرد بیش از آنکه مبنای علمی داشته باشد از برخی اختلاف

نظرهای بین دستگاهی ناشی می‌شود اظهار داشت: اگر سازمان محیط زیست به یک مرکز قوی ایمنی زیستی مجهز بود مطمئنا این قبیل سوالات و تردیدهای غیر علمی را مطرح نمی‌کرد. از طرف دیگر باید توجه داشت که پروتکل ایمنی زیستی کارتاهنا به هر حال یک قانون فرامرزی است و تا زمانی که یک قانون ملی ایمنی زیستی هماهنگ با شرایط فرهنگی، زیست محیطی و اقتصادی

کشور تدوین نشود، مشکلات موجود در زمینه تولید و واردات محصولات کشاورزی ترانس ژنیک همچنان ادامه خواهد داشت که این امر نیازمند عزم و همکاری جدی تمامی وزارتخانه‌ها و سازمانهای ذی ربط در زمینه ایمنی زیستی در کشور می‌باشد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.