مقاله ویروس های کامپیوتری


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله ویروس های کامپیوتری دارای ۴۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ویروس های کامپیوتری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ویروس های کامپیوتری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ویروس های کامپیوتری :

ویروس های کامپیوتری

ـ ویروس چیست ؟
ویروس به برنامه های کوچک و مخربی گفته می شود که مخفیانه به کامپیوتر شما انتقال پیدا می یابد .
نام ویروس به این علت روی این گونه از برنامه ها گذاشته شده است که عملکردی مشابه ویروس های بیولوژیک دارند . یک ویروس بیولوژیک از طرق مختلفی ممکن است وارد بدن انسان شود و ممکن است تا مدت زیادی به فعالیت مخفیانه در بدن بپردازد و پس از مدتی علائم وجود ویروس مشخص شود .
یک ویروس کامپیوتری نیز از طرق مختلفی ممکن است وارد کامپیوتر شود و ممکن است تا مدتها به فعالیت خود ادامه داده و پس از مدتی اختلالاتی را در کامپیوتر ایجاد نماید . ویروس های کامپیوتری می توانند به اطلاعات و برنامه های موجود در کامپیوتر آسیب رسانده و آنها را از بین ببرند .

ویروسهای کامپیوتری توسط برنامه نویسان مجرب جهت آسیب رساندن به شرکتهای رقیب نرم افزاری ، مختل کردن شبکه کامپیوتری یا مقاصد شوم دیگری نوشته می شود و سپس همراه برنامه های قفل شکسته ،‌ برنامه های رایگان و غیره یا توسط اینترنت به کامپیوترهای دیگر انتقال یابند.
۲ـ‌روش های انتقال ویروس به کامپیوتر

ویروس های کامپیوتری ممکن است از راه های زیر به کامپیوتر انتقال یابند .

۱ـ۲ـ انتقال ویروس از طریق دیسکت یا سی دی آلوده به ویروس
بعضی از ویروس ها با چسبیدن به انتهای فایلهای اجرای (با پسوند EXE و COM) یا با قرار گرفتن روی سکتور دیسکت خود را به روی کامپیوتر منتقل می کنند . با اجرای فایل های آلوده یا با قرار دادن دیسکت آلوده در کامپیوتر و استفاده از آن ، ویروس به کامپیوتر منتقل شده و فعالیت خود را آغاز می کند .

۲ـ۲ـ انتقال ویروس از طریق شبکه‌ محلی (LAN)
هرگاه یکی از کامپیوتر های شبکه محلی بخصوص کامپیوتر Server به ویروس آلوده باشد ،‌ ممکن است ویروس از طریق شبکه همه کامپیوترها را آلوده کند . بعضی از ویروس ها مخصوص شبکه هستند و ابتدا کامپیوتر سرور را آلوده می کند سپس توسط کامپیوتر سرور ،‌ کلیه کامپیوترهای
شبکه را آلوده می سازند .

۳ـ۲ـ انتقال ویروس از طریق اینترنت
با گسترش استفاده از اینترنت ، ‌ویروس های اینترنتی به عنوان نسل جدیدی از ویروس ها مطرح شدند . ویروس های اینترنتی بسیار سریعتر از ویروس های دیگر در سطح دنیا انتشار می یابند ، به صورتیکه ظرف چند روز میلیونها کامپیوتر در سراسر دنیا به یک ویروس جدید آلوده می شود . این نوع ویروس ها ممکن است از طریق E-MAIL ، ‌قطعات نرم افزاری مانند Actirex ها و یا از طریق صفحات وب و غیره به کامپیوتر منتقل شوند .

۳ـ ویروس های اینترنتی
ویروسهای اینترنتی به آن دسته از ویروس های کامپیوتری اطلاق می شود که از طریق اینترنت انتقال یافته و تکثیر می شوند . این ویروس ها از طریق زیر وارد کامپیوتر می شوند :

۱ـ۳ـ انتقال از طریق نامه های الکترونیکی (E-MAIL)
همانطور که می دانیم به همراه نامه های الکترونیکی می توان فایلهایی را به صورت ضمیمه ارسال نمود . این فایل های ضمیمه ممکن است حاوی ویروس باشند . متأسفانه نامه های الکترونیکی بدون ضمیمه نیز می تواند حاوی ویروسباشد . به علت ضعف های امنیتی نرم افزار Outlook Express ممکن است نامه های بدون ضمیمه نیز مخرب باشد . لازم به توضیح است که ضعف های امنیتی Outlook Express 6.0 نسبت به نسخهای قبلی بسیار کمتر است امّا همراه این

خطر وجود دارد که ضعفای امنیتی جدیدی توسط ویروس نویسان کشف شود و از طریق همین ضعفها ویروس های جدیدی ایجاد شود . لازم به توضیح است که اکثر ویروسهای اینترنتی از طریق نامه های الکترونیکی منتشر می شوند . این ویروسها معمولاً روش مشابه ای در انتشار دارند . ابتدا این ویروس توسط نامه به کامپیوتر افراد انتقال می یابند . سپس به محض باز شدن نامه یک نسخه از این نامه به تمام آدرس های موجود در کتابچه آدرس ها (Addresses Book) ارسال می شود . یعنی به محض اینکه کامپیوتر ما ویروسی شد ، کامپیوتر تمام دوستان ما نیز آلوده خواهد شد و به همین ترتیب ویروس به صورت وسیعی منتشر می شود .

در نرم افزار Outlook Express نسخه ۶ این ضعف امنیتی رفع شده است . Outlook Express 6.0 اجازه ارسال نامه توسط برنامه های دیگر و اجازه استفاده برنامه های دیگر از کتابچه آدرس ها را نمی دهد ، پس ویروس ها نمی توانند به طور وسیع منتشر شوند و فقط کامپیوترهای محدودی را آلوده می کند .
از معروفترین و خطرناکترین ویروس های اینترنتی که از طریق نامه های الکترونیکی انتقال می یابد ، می توان به ویروس NIMDA اشاره کرد . این ویروس در عرض چند روز میلیونها کامپیوتر را در سراسر دنیا آلوده کرد و متأسفانه هنوز هم مواردی از آلودگی به این ویروس مشاهده می شود.

۲ـ۳ـ انتقال از طریق Activex ها
همانطور که می دانیم بعضی از سایتهای اینترنتی برای قدرت بخشیدن و استفاده از امکانات خاص در صفحات وب از Activex ها استفاده می کنند . به کمک Activexها هر نوع قابلیتی را می توان به صفحات وب اضافه نمود . در واقع Activexها به دنیای وب را متحول نموده اند . اما Activex ها یک ضعف امنیتی بسیار مهم دارند . یک Activex به راحتی می تواند به هاردیسک دستگاه شما دسترسی داشته باشد . ویروس نویسان از این امکان برای از بین بردن اطلاعات

هاردیسک و یا انتشار ویروس استفاده می کنند . برای اینکه کاربران از صحت عملکرد و بی خطر بودن Activex ها اطمینان حاصل کنند ،‌شرکتهای تأیید کننده ای نظیر VeriSign بوجود آمدند که عملکرد Activex ها را مورد بررسی قرار می دهند و پس از اطمینان از بی خطر بودن آن ، ‌یک امضای دیجیتالی مخصوص به آن Activex اختصاص می دهند . هنگامی که مرورگر IE بخواهد یک Activex جدید روی دستگاه نصب کند پنجره هشدار دهنده امنیتی ظاهر می شود که مشخصات Activex و شرکتهای تأیید کننده این Activex را معرفی می کند و اجازه نصب Activex را از کاربر می گیرد . اگر این Activex از شرکتهای معتبری نظیر VeriSign اعتبار (authenticity) گرفته بود می توان با اطمینان اجازه‌نصب آن را داد .

 

۳ـ۳ـ انتقال از طیق Applet ها
شرکت SUN ایجاد کننده‌جاوا ،‌ ادعا می کند که جاوا دارای حفاظتهای امنیتی بویژه ای است که امکان قرار دادن کدهای مخرب در ا“ وجود ندارد . پس اپلت های جاوا طبق ادعای شرکت Sun مخرب و خطرناک نیستند . اما متأسفانه در دنیای کامپیوتر هیچ چیزی ۱۰۰ درصد امن نیست و امکان ایجاد اپلت های مخرب نیز وجود دارد گرچه این امکان بسیار ضعیف است و تا به حال چنین ویروسی مشاهده نشده است .

۴ـ۳ـ انتقال از طریق سایتهای ftp و صفحات وب
ممکن است در صفحات وب فوق متن دریافت فایلهای اجرایی وجود داشته باشد . که کلیک کردن این فوق متن ها ، یک فایل اجرایی EXE یا COM و یا سند word و Excel و غیره را دریافت نمود . این فایلها ممکن است به ویروس ها آلوده باشند . حتی فایلهای word و Excel نیز می توانند به Script های مخرب آلوده باشند . در اینترنت توسط سایتهای مخصوص که نرم افزارهای قفل شکسته و رمز و سریال نرم افزارها در آنها قرار دارد ،‌امکان آلوده شدن به ویروس وجود دارد . این سایتهای نرم افزارهای CRACK شده یا اصطلاحاً قفل شکسته را به صورت رایگان در اختیار قرار می دهند . ممکن است این نرم افزارها یا Crack آنها آلوده به ویروس باشد .

نکته : صفحات وب معمولی هیچگاه ویروسی نخواهند شد . زیرا دستورات HTML که برای طراحی صفحات وب به کار می روند ،‌بسیار امن بوده و بی خطر هستند . این Activex ها و Applet ها ،‌ فایلهای الحاقی اجرایی و اسناد هستند که امکان ویروسی شدن را دارند . تا کنون هیچ ویروسی در صفحات معمولی وب (که با HTML طراحی شده اند) یافت نشده اند . اگر روزی صفحات معمولی وب دچار ویروس شوند یا خلاء امنیتی در آنها یافت شود ،‌متأسفانه باید گفت دنیای وب به خطر خواهد افتاد و دیگر هیچ سایت وبی را نمی توان با اطمینان مشاهده نمود . اما طراحان دستورات HTML همواره امنیت را مدنظر دارند و مرورگرهای اینترنتی نیز هر روز امنتر و قابل اطمینان تر می شوند .

۴ـ پیشگیری از آلوده شدن به ویروس های اینترنتی
یکی از راههای مبارزه با ویروسهای اینترنتی پیشگیری از آلوده شدن به اینگونه ویروسهاست . اگر به توصیه های ساده اما مهم زیر توجه شود هیچگاه آلوده به ویروس های اینترنتی نخواهید شد .

ـ نامه های الکترونیکی مشکوک را بدون بازکردن حذف کنید .
ـ ضمیمه های نامه های الکترونیکی ناشناس را اجرا نکنید . اگر ضمیمه ها فایلهای اجرایی یا اسناد Word بود بدون بررسی توسط نرم افزارهای ضد ویروس آنها را اجرا نکنید .

ـ همواره از آخرین نسخه نرم افزار Outlook Express , IE استفاده کنید . شرکت مایکروسافت هرگاه خلاء امنیتی جدیدی در این نرم افزارها یافت شود ، یلافاصله Patch (نرم افزار اصلاح کننده) یا وصله اصلاح کننده آن را در سایت http://www.microsoft.com قرار می دهد . که با دریافت و اجرای آن Patch مشکل امنیتی این نرم افزارها برطرف می شود .

ـ همواره از اخبار ویروسهای جدید مطلع باشید . سایتهای مفیدی در ین زمینه وجود دارند که آخرین اطلاعات ویروس های جدید را برای شما ارسال می کنند . این اطلاعات که به صورت نامه الکترونیکی برای شما ارسال می شود ،‌حاوی اطلاعاتی در مورد نحوه شناسایی ویروس و فعالیتهای که ویروس انجام می دهد و نحوه حذف آن است . تعدادی از این سایتها عبارتند از :

McAfee : (http://www.mcafee.com) این سایت حاوی کتابخانه کاملی از اطلاعات ویروس ها و نحوه حذف آنهاست . با عضویت رایگان در این سایت ،‌هرگاه ویروس جدیدی در اینترنت یافت شود مشخصات آن به همراه راه های مبارزه و حذف آن توسط نامه الکترونیکی به آدرس E-MAIL شما ارسال می شود . در ضمن اگر نرم افزار ضد ویروس McAfee استفاده می کنید ،‌آخرین فایل های ضمیمه جهت شناسایی ویروس های جدید در این سایت به سورت رایگان قرار داده می شود . نرم افزار ضدویروس McAfee نیز در این سایت قابل خرید و در یافت است .

Trend Micro Virus Information : (http://www.activirus.com/Vinfo) در این سایت ۱۰ ویروس برتر و شایع تر در اینترنت معرفی می شود . در ضمن کتابخانه اطلاعات ویروس های دیگر نیز وجود دارد .

ـ از دریافت Activexهای بدون امضاء یا اصطلاحاً Unsigned خوداری کنید . Activex هایی رادریافت کنید که امضاؤ شرکت Verisign را داشته باشند . امروزه اکثر سایتها برای Activex های مورد استفاده خود از شرکت Verisign امضاء دیجیتالی گرفته و اعتبار صحت Activex را از این شرکت دریافت می کنند .
ـ از دریافت Applet ها از سایتهای ناشناس خودداری کنید .

ـ در دریافت و اجرای فایلهای با پسوند XIS , DOC , pif , COM , EXE دقت کنید. قبل از اجرای این فایلهای حتماً آنها را با نرم افزارهای ضد ویروسی بررسی کنید . متأسفانه ویروس نویسان از ترفند های زیادی استفاده می کنند که شما را راغب می کنند که یک فایل اجرایی همراه نامه یا یک فایل اجرای در اینترنت را دریافت و اجرا کنید . مثلاً یک فایل اجرایی EXE را با آیکون فایل Text برای شما ارسال می کنند و شما با تصور اینکه این فایل ک فایل متنی است ، آن را دریافت و اجرا می کنید .

ـ از سایتهای ناشناخته و مشکوک فایل اجرایی دریافت نکنید . هرگاه به دنبال یک نرم افزار خاصی بودید از سایتهای معروف نظیر (http://www.download.com) یا (http://www.filelibrary.com) یا سایت ویژه همان نرم افزار استفاده کنید .
ـ همواره آخرین نسخه نرم افزارهای ویروس یا را بر روی دستگاه خود داشته باشید .

۵ـ نرم افزارهای ضد ویروس (Antivirus)

یکی از روشهای جلوگیری از انتقال ویروس به کامپیوتر و حذف ویروس ها از کامپیوتر استفاده از نرم افزارهای ضد ویروس است . نرم افزارهایی هستند که فایلهای آلوده ه ویروس را شناسایی کرده و ویروس را از روی کامپیوتر حذف می کنند . از معروفترین و متداولترین نرم افزارهای ضد ویروس می توان به آنتی ویروس های زیر اشاره کرد :

-MaAfee Virus Scan
-Norton Antivirus
-Panda Antivirus
-PC Cillin

۱ـ۵ـ نرم افزار ضد ویروس McAfee
با ادغام دو شرکت Dr Solomon’s Software (تولید کننده نرم افزارهای ضد ویروس Toolkit) و شرکت Network Associates (تولید کننده نرم افزارهای ضد ویروس McAfee) نسل جدیدی از نرم افزارهای پیشرفته ضد ویروس به بازار عرضه شد . در واقع ضد ویروس McAfee ترکیبی از قدرت شناسایی و پاکسازی Toolkit و راحتی استفاده McAfee است . هم اکنون ضد ویروس McAfee بیش از ۷۰ میلیون کاربر در سطح دنیا دارد و در حدود ۵۶% بازار نرم افزارهای ضدویروس در اختیار این ضد ویروس است . از مهمترین مزایای این ضد ویروس ، به روز رسانی ساده و سریع آن است . با پیدایش یک ویروس جدید بلافاصله در سایت Http://www.mcafee.com ، فایل Dat مخصوص آن قرار داده می شود که با افزودن این فایل به نرم افزار به راحتی ویروس جدید شناسایی و حذف می شود .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.