مقاله مقسوم های راجع به ابزار دقیق


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله مقسوم های راجع به ابزار دقیق دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقسوم های راجع به ابزار دقیق  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقسوم های راجع به ابزار دقیق،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقسوم های راجع به ابزار دقیق :

مقسوم های راجع به ابزار دقیق
سنسورها، ترنسدیوسرها و ترنسمیترها از مهم ترین اجزای یک پروسه صنعتی هستند که کاربردهای فراوانی در پروسه های متنوع دارند.
کاربرد عمده این قطعات در ارزیابی عملکرد سیستم و ارائه یک فیدبک با مقدار و وضعیت مناسب است که بدین ترتیب کنتر از سیستم متوجه وضعیت کارکرد آن و چگونگی حالت خروجی خواهد شد.
یک سنسوربنا تعریف قطعه ای است که به پارامترهای فیزیکی نظیر حرکت، حرارت، نور ، فشار، الکتریسیته، مغناطیستی و دیگر حالات انرژی حساس است و در هنگام تحریک توسط آنها از خود عکس العمل نشان می دهد.

یک ترنسریوسر بنا به تعریف، قطعه ای است که وظیفه تبدیل حالات انرژی به یکدیگر را بر عهده دارد، بدین معنی که اگر یک سنسور فشار همراه یک برسنریوسی باشد سسنور فشار پارامتر را اندازه می گیرد و مقدار تعیین شده را به ترانسیوسر تحویل می دهد، سپس ترنسیوسر آن را به یک سیگنال الکتریکی قابل ارک برای کنترل و صد البته قابل ارسال توسط سیم های فلزی تبدیل می کند.بنا براین همراه خروجی یک ترنسرویوسر، سیگنال الکتریکی است که در سمت دیگر خط می تواند مشخصه ها و پارامترهای الکتریکی نظیره ولتاژ جریان، فرکانس را تغییردهد، البته به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که سنور انتخاب شده باید از نوع سنسورهای مبدل پارامترهای فیزیکی به الکتریکی باشد.

سنسورها و ملحقات آنها مثل ترنسریوسرها در گروه بزرگی تحت عنوان ابزار دقیق قرار داده و آنها را بر اساس نوع کارکرد، موارد استفاده و سایر مشخصات دیگر تقسیم بندی می کنند
راواحه به معرفی ابزار دقیق بکاررفته در این پروژه می پردازیم
سنسورهای بکار رفته در این پروژه عبارتند از سنسوردها ، رطوبت و فشار و یک سری محرک های شیر برقی برای کنترل دمپرهای هواساز می باشد حال بر توضیح مختصری در مورد نحوه کار کرد هر یک از این ابزارها می پردازیم:

سنسورهای دما
سنسورهای دما در سه مدل مختلف دارند که عبارتند از :
۱- مقاومت فلزی(RTD) Resistcince Temperature Detector
۲- ترموکوپل
۳- ترمیستور
حال توضیح اجمالی در مورد این مدل سنسورها می دهیم
۱- مقاومت فلزی :
در محدوده ۲۰۰oc – تا ۸۰۰oc مقاومت الکتریکی اکثر فلزات بصورت نسبتاً خطی با درجه حرارت افزایش می یابد. این رفتار ناشی از برخورد الکترونهای حامل جریان با یکدیگر و کم شدن سرعت متوسط الکترونها در جهت میدان خارجی می باشد رابط بین درجه حرارت T و مقاومت R به صورت چند جمله ای زیر قابل بیان است .

در معامله فوق Ro مقاومت فلز در صفر درجه سانتی گراد (Y,B.X ;. ضرایب حرارت مقاومت می باشند مقادیر Y,B به بعد معمولاً کوچک هستند و این رابطه به یک خطی با تقریب خوب تبدیل می شود. R=Ro(1+XT)

در این سنسور معمولاً از B فلز پلاتین، مس، نیکل استفاده می شود

پلاتین گر چه قدری گران است اما در اکثر کاربردهای صنعتی استفاده می شود مس ونیکل ارزانتر است و برای کاربردهای که اهمیت کمتری دارند استفاده می شود.
۲- ترموکوپل:
در سال ۱۸۲۱ ترماس سی بل موفق به کشف ولتاژ ترمو الکتریک( یا ولتاژ سی بک) گردید که امروزه به عنوان یکی از ابزار مهم از اندازه گیری حرارت بحساب می آید.
اگر دو فلز A و B به یکدیگر متصل شوند. در محل اتصال آنها یک اختلاف پتانسیل الکتریکی که به آن پتانسیل تماس، ولتاژ ترمو الکتریک یا emp می گویند. به وجود می آید. میزان پتانسیل تماس بستگی به جنس دو فلز AوB و نیز دمای محل تماس (T) دارد و از نظر ریاضی توسط یک چند جمله ای قابل بیان می باشد.

مقادیر و;. بستگی بر جنس دو فلز A و B دارد. این ولتاژ بین ۱۰ تا ۸۰ میلی ولت را بر اساس نوع المنت های فلزی به کار رفته در آنها می باشد. چون ترموکوپل ها سیگنال خروجی ولتاژی دارند باید به پلاسه آن هنگام نصب توجه کرد.

۳- ترمیستور:
Thermistor
مقاومت حرارتی که از نیمه های ساخته می شود ترمیستور گویند این مقاومت ها بر عکس مقاومت های فلزی دارای ضریب حرارتی منفی بوده بدین معنی که مقاومت آنها با افزایش دما کاهش می یابد. علت این امر افزایش تولید الکترون- حفر، در نیمه های می باشد. این کاهش مقاومت بسیار غیر خطی است. رابط بین مقاومت و حرارت برای ترمیتور تابع نمایی قابل بیان است:

RT : مقاومت ترمیستوری
‏T : دما بر حسب لکوین
k,B ثابت های ترمیستور
رابطه فوق را می توان به صورت زیر نوشت که RT1 مقاومت ترمیستور در یک دمای مرجع می باشد

حساسیت بسیار زیاد ترمیستور اندازه گیری تغییرات بسیار کوچک دما را که توسط حس کننده های دیگر مقرور نیست، امکان پذیر می سازد. لازم به ذکر است این سنسورها در خروجی خود سیگنال جریانی تولید می کنند

مقایسه بین ناحیه کاری B الهان اندازه گیری:
درکل باید در انتخاب نوع سنسور به دو پارامتر مهم توجه کنیم. ابتدا محدوده قابل اندازه گیری برای سنسور و درم سیگنال خروجی که باید مطابق با سیستم کنترل شما باشد.
سنسورهای فشار:
لوله بوردن:
و این این لوله یکی از انواع متداول سنسورهای فشار است. این نوع سنسور از یک لوله که عموماً به شکل C ساخته می شود، تشکیل شده که یک سر این لوله کاملاً مسدود و درزگیری شده و سر دیگر آن به منبع فشار که باید اندازه گیری شود. متصل است.
با وارد آمدن فشار به داخل لوله، نیرو مستقیماً به سمت دیگر لوله و جایی که مسدود شده وارد می شود، نیروی وارده بر قسمت مسدود کمی حرکت و تکان در آن بوجود می آورد که توسط ابزارهای متصل شده، دریافت و بوسیله چرخ انده ها و ابزارهای دیگر تقویت شده و جهت نمایش بر یک درجه عقربه ای تحویل داده می شود.

شکل لوله بوردن می تواند انواع مختلف دیگری داشته باشد. مانند حلزونی، مارپیچی که اندازه گیری را دقیق تر و بهتر انجام می دهد.
ایافراگمی:
این سنسورها یک صفحه دیافراگم در وسط محفظه دستگاه نصب شده، یک طرف دیافراگم به منبع فشار و طرف دیگر آن به هوای معمولی متصل است. با تغییر فشار در یک طرف دیافراگم، دیافراگم شروع به حرکت می کند که این حرکت با فشار اعمال شده بر آن متناسب است. با متصل کردن دیافراگم به یک ابزار خاص مثل یک سوئیچ می توانیم از حرکت این صفحه دیافراگم استفاده کرد. و تغییراتی را در وضعیت مرار کنترلی بوجود بیاوریم.

سنسورهای تفاضلیک
سنسورهای دیافراگمی را می توانیم طوری طراحی می کنیم که بتوانند اختلاف فشار بین دو منبع متفاوت را اندازه گیری کرده و به نمایش بگذارند. اگر محفظه سنسور را طوری طراحی کنیم که دو منبع مختلف فشار به دو طرف دیافراگم منصل شوند.پس از برقراری ارتباط و اعمال فشار به هر دو طرف دیافراگم صفحه در اثر اختلاف فشار دو طرف مقداری حرکت می کند که با متصل کردن ابزارهای خاص مثل سوئیچ ها یا ابزارهای حرکتی می توانیم تغییرات لازم را در وضعیت مرار ایجاد کنیم این سنسورها برای اندازه گیری فشار سیستم های تولید هوای فشرده که از فیلترهای خاص برای ایجاد هوای تمیز به کار می روند استناد می کنند به کار می رود.

اگر فیلتر دچارگرفتگی شده باشد. اختلاف فشار بوجود آمده در دو طرف آن p باعث ایجاد حرکت دردیافراگم شده و یک عنصر خاص مثل سوئیچ را تحریک می کند.
شیرهای برقی:
یکی از ساده ترین ابزارهای خروجی که جهت کنترل قسمت های مختلف سیستم به کار میروند شیرهای برقی هستند.
این شیرها توسط یک فرمان الکتریکی که به آنها اجازه باز و بسته شدن می دهد، می توانند مسیر سیال را به طرف مقصد مسدود یا باز کنند.

اساس کار این ابزارها بر پایه یک عنصر مغناطیستی و میله متحرک مربوط به ان استوار است. بدین ترتیب که با تحریک مغناطیستی عنصر متحرک یا میله متحرک به سمت بالا کشیده شده و مسیر جریان به طرف خروجی باز می شود و در صورت از تحریک خارج شدن این مغناطیستی میله به طرف پایین بر می گردد و مسیر حرکت مایع مسدود می شود
انواع شیرهای برقی:
ON/off- شیرهای برقی عموماً برای کنترل سیالهایی مثل : هوا،آب،گازهای سبک و روغن های سبک، خنک کننده ها و در غیره استفاده می شود.

این شیرها معمولاً در انواع سه میره چهار مسیر جهت امور کنترلی مورد استفاده قرار می گیرند این شیرهای دو ؟؟ یا ON/off هستند.
– شیرهای تناسبی :
در بعضی از پروسه ها و کاربردهای صنعتی لازم داریم تا از شیرهایی استفاده کنیم که توسط یک سیکنال پیوسته، در هر لحظه کنترل می شوند و تنها از فرمان باز یا بسته استفاده نمی کنند.
این شیرها به گونه ای هستند که می توانند بسته به سیگنال ورودی بین صفر تا صد در صد باز یا بسته شوند در پروسه هایی که نیاز به دقت بسیار بالا در زیر بار سنگین دارند می توانیم از آنها به خوبی استفاده کنیم و به کارگیری مقدار بسیار کوچکی از جریان که منجر به باز و یا بسته شدن شیر می شود می توانیم مقادیر بسیار بزرگی از انرژی را در سیستم هایی مثل سیستم های هیدروکیک و یا نیوماتیک کنترل کنیم.

اسای کار این شیرها شبیه به همان شیرها در وضعیتی NO/off هستند و از همان عناصر یا میله های لغزنده برای باز یا بسته کردن تناسبی مسیرهای عبوری سیال بین صفر تا ۱۰۰% استفاده می کنند این نوع شیرها معمولاً در سیستم های کنترل حلقه های ضیدبک دار استفاده می کنند، به کار می روند و می توانند

متناسب با ورودی خروجی سیستم را نیز کنترل کنند در شیرهای تناسبی علاوه بر حلقه ضیدبک خارجی که می توانند از طرف سیستم به شیر اعمال شود، یک حلقه ضیدبک درونی نیز وجود دارد که در هر لحظه موقعیت عنصر متحرک شیر را مشخص می کند و این حلقه ضید بک روزی باعث افزایش سرعت پاسخ دهی این شیرها می شود و بدین ترتیب می توانند در پروسه هایی که نیاز به دقت و سرعت بالاتر دارند به راحتی استفاده شود.

انواع مدلهای شیرهای تناسبی:
۱) شیرهای هدایتی( directional contril valve)
۲) کنترلی فلو
۳) کنترل فشار
شیرهای نیر ماتیکی:
این نوع شیرها توسط یک سیگنال الکتریکی باز و بسته می شوند و در واقع خیلی پیش از اینکه شیرهای الکتریکی وارد بازار کنترل صنعتی شوند، شیرهای نیو ماتیکی یا بادی پروسه های مختلف را کنترل می کردند و جریان هوای کنترل کننده این شیرها به راحتی می تواند تا مسافت خیلی دور در کارخانه توسط لوله های فلزی و پلاستیکی انتقال پیدا کند

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.