مقاله در مورد بررسی کلیماتیکی منطقه بابلسر و طراحی هتل ۴ ستاره در این منطقه
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله در مورد بررسی کلیماتیکی منطقه بابلسر و طراحی هتل ۴ ستاره در این منطقه دارای ۸۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله در مورد بررسی کلیماتیکی منطقه بابلسر و طراحی هتل ۴ ستاره در این منطقه کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد بررسی کلیماتیکی منطقه بابلسر و طراحی هتل ۴ ستاره در این منطقه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله در مورد بررسی کلیماتیکی منطقه بابلسر و طراحی هتل ۴ ستاره در این منطقه :
بررسی کلیماتیکی منطقه بابلسر و طراحی هتل ۴ ستاره در این منطقه
سپاسگزاری
سپاس می گویم خداوند مهربان را که توانائی مقابله با مشکلات را در طول دوران تحصیل به خصوص دوره کارشناسی را به من ارزانی نمودند. بدون شک به اتمام رساندن این مقطع تحصیلی و انجام این پایان نامه بدون الطاف خداوند مهربان و خانواده بسیار عزیز و دوستان خوبم کاری بس
مشکل و غیر ممکن بود.لذا جا دارد در اینجا از تمام مراحل اجرا تنظیم و تدوین پایان نامه خالصانه به این جانب کمک نمودند بی نهایت سپاسگزارم. مراتب تقدیر و قدردانی خود را خدمت سایر اساتید محترم گروه که چه در طول دوران تحصیل و چه در انجام این پایان نامه از وجود این بزرگواران استفاده نمودند را ابراز می دارم.
فهرست مطالب
– مقدمه
فصل ۱: اکولوژی منطقه مازندران
۱-۱- جغرافیای منطقه
۱-۲- بررسی کلیما تیکی
۱-۲-۱- آب وهوا
۱-۲-۲- میزان بارندگی سالانه
۱-۲-۳- تغییرات روزانه دمای هوا
۱-۲-۴- وضعیت سالانه دمای هوا
۲-۵- میانگین و حدود نهایی آب ودما و رطوبت نسبی
۱-۲-۶- جدول بیو کلیما تیکی ساختمان بابلسر
۱-۲-۷- نمودار جهت و سرعت باد
۱-۲-۸- بادهای غالب بابلسر
۱-۳-۱- جمعیت
۱-۴- موقعیت اداری – سیاسی – اجتماعی بابلسر
۱-۵- مسکن و معماری منطقه
۱-۵-۱- ویژگی های معماری بومی مناطق معتدل ومرطوب
۱-۵-۲- شکل کلی ساختمانها در منطقه
۱-۵-۳- مصالح
فصل ۲
۲-۱- تاریخچ هتل داری در جهان
۲-۲- انواع هتل ها
۲-۳- بررسی نمونه های مشابه
۲-۳-۱- انواع پلانهای طبقات
۲-۴- فضاهای طراحی هتل
۲-۴-۱- اتاقهای خواب و سوئیت ها
۲-۴-۲- فضاهای عمومی
۲-۴-۲-۱- دسترسی ورودی و خروجی
۲-۴-۲-۲- لابی
۲-۴-۲-۳- رستوران و نوشیدنی
۲-۴-۲-۴- سالنهای چند منظوره
۲-۴-۲-۵- فضاهای ورزشی رفاهی
۲-۴-۲-۶- فضاهای خدماتی ، تدارکاتی و پشتیبانی ( دور از دید)
– انبار آذوقه
– آشپزخانه اصلی
۲-۵- بررسی دو نمونه هتل ساخته شده در منطقه – معتدل و مرطوب ایران
– هتل قدیم رامسر
– هتل قدیم بابلسر
فصل ۳: طراحی پروژه
۳-۱- ضرورت نیاز به هتل د رمنطقه بابلسر
۳-۲- برنامه فیزیکی
۳-۳- کانسپت طراحی
مقدمه
هتلها از نوع ساختمانهای بسیار پیچیده و مشکل می باشند. پیچیدگی طرح هتلها به دلیل ارتباطات و استانداردهای لازم برای فضاهای مختلف آن می باشند. از فضاهای در معرض دید و قابل استفاده برای مشتریان هتل گرفته تا فضاهای در معرض دید و قابل استفاده برای مشتریان هتل گرفته تا فضاهای دور از دید و خدماتی آن، که هر یک به نوب خود بطور مستقیم یا غیر مستقیم در تأمین آسایش میهمانان وجلب رضایت آنان نقش زیادی دارد. این راهنمایی طراحی، در مورد برنامه ریزی، طراحی و موضوع طرح که برای موفقیت یک هتل بسیار اساسی و حیاتی است، بحث خواهد نمود علاوه بر آن نکات مهمی در مورد تصمیم گیریهای مالی و اداری هتل را که در معماری و طراحی داخلی هتل تأثیر خواهد داشت، بررسی خواهد کرد. راهنمای طراحی شامل بخشی در مورد نکات مختلف مربوط به مطالعات پیش از طراحی است که به ابعاد فضا محدود نمی گردد. فصول بعد در مورد طرح استانداردهایی برای اتاق های خواب، فضاهای عمومی اداری و نواحی خدماتی پشتیبانی، بعلاو بحثی در مورد ساختمان سازی و سیستم های ساختمانی خاص است که در احداث هتلها حائز اهمیت می باشند.
فصل ۱
۱- اکولوژی منطقه مازندران
۱-۱- جغرافیای منطقه
استان مازندران از شمال به دریای مازندران، از جنوب به استانهای تهران سمنان و قزوین، از غرب به استان گیلان و از شرق به استان گلستان محدود است.
قسمت جنوبی مازندران کوهستانی و شمال آن جلگه ای و ساحلی است. مساحت آن ۳/۲۴۰۹۱ کیلومتر مربع و ۴۶/۱ درصد مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است.
سلسله جبال البرز همچون سدی رفیع مازندران را به دو قسمت جلگه ای و کوهستانی تقسیم نموده و آن را از قسمت داخلی ایران جدا می سازد. قسمتی ازالبرز غربی و تمام البرز مرکزی و بخشی از البرز شرقی در محدوده این استان قرار دارد و شیب زمین از منطقه کوهستانی به سوی جلگه و دریا کاهش می یابد. سلسله جبال البرز دارای رشته کوه های فرعی است که از جنوب به شمال و یا به موازات دریا کشیده شده است.
۱-۲- بررسی کلیماتیکی
۱-۲-۱- آب وهوا
آب هوای مازندران با توجه به وجود دریا، کوه و جنگل به دو نوع معتدل مرطوب و کوهستانی تقسیم می شود.
۱- آب وهوای معتدل و مرطوب: وجود دریای مازندران و رشته کوه های البرز و نزدیکی این دو مظهر طبیعت به یکدیگر در نواحی جنگلی تا کوهپایه های شمالی البرز آب وهوای معتدل و مرطوب را به وجود آورده است. زمستان های این نواحی معتدل و مرطوب و به ندرت یخ بندان می شود.
۲- آب و هوای کوهستانی : شامل آب وهوای معتدل کوهستانی وآب وهوای سرد کوهستانی است. دوری از دریا و افزایش تدریجی ارتفاع در اراضی جلگه ای، تغییرات خاصی را درآب وهوای این استان پدید آورده است. به طوری که در ارتفاعات ۱۸۰۰ تا ۳۰۰۰ متری، آب و هوای معتدل کوهستانی با زمستان های سرد ویخبندان طولانی و تابستان های کوتاه ومعتدل وجود دارد.
در ارتفاعات بالای۳۰۰۰ متر که دمای هوا به شدت پایین می آید، دارای زمستانهای سرد همراه با یخ بندان طولانی و تابسان های کوتاه و خشک است. در این نواحی هوا غالبا برفی است و در
ارتفاعات مهم چون تخت سلیمان و دماوند، یخچال های کوهستانی و طبیعی ایجاد شده است.
میانگین میزان ریزش باران در این استان کمتر از گیلان است.
۱-۲-۲- میزان بارندگی سالانه
۱-۲-۳- تغییرات روزانه دمای هوا در نقاط مختلف کشور
۱-۲-۴- وضعیت سالانه دمای هوا در نقاط مختلف کشور
۱-۲-۵- میانگین و حدود نهایی آمار دما و رطوبت نسبی در ایستگاه
۱-۲-۶- جدول بیوکلیماتیک ساختمانی بابلسر
۱-۲-۷- نمودار جهت و سرعت باد بابلسر
۱-۲-۸ بادهای غالب و حداکثر سرعت باد. طبق آمار ایستگاههای سینوپتیک از تاریخ تاسیس
۱-۳ . جغرافیای انسانی
جمعیت استان مازندران، بر اساس نتایج سرشماری نفوس ومسکن سال ۱۳۷۵ برابر۲۶۰۲۰۰۸ نفر است. از این تعداد ۱۲۰۲۴۶ نفر( ۲/۴۶ ) ساکن در نقاط شهری هستند. از کل جمعیت مذکور ۱۲۹۶۸۴۱ نفر (۸/۴۹ درصد) را مردها تشکیل می دهند.
متوسط نرخ رشد جمعیت استان در فاصله دو سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال های ۱۳۶۵ و ۱۳۷۵ برابر ۳۵/۱ درصد و بعد خانوار کل استان ۷۵/۴ نفر- در نقاط شهری ۴/۴ و روستایی ۷/۴ نفر- بوده است.
جمعیت استان در سال ۱۳۷۹ ، ۰۱۴، ۷۴۸، ۲ نفر برآورد شده است.
۱-۴ موقعیت اداری سیاسی اجتماعی بابلسر
بر اساس آخرین تقسیمات کشوری استان مازندران دارای ۱۵ شهرستان ۳۶ شهر، ۳۸ بخش و ۱۰۴ دهستان است.
شاهراه های هزا، کندوان و فیروزکوه به طرف تهران و جاده کیاسر به طرف سمنان و راه آهن سراسری شمال و فرودگاه بین المللی دشت ناز ساری، نوشهر و رامسر، مازندران را به تهران و سایر شهرهای ایران مرتبط می سازد، به علاوه این استان از طریق راه آبی دریایی مازندران با کشورهای آسیایی در ارتباط است.
شهرستان بابلسر
این شهرستان از شمال به دریای مازندران، از مشرق به شهرستان جویبار، از جنوب به شهرستان های قائم شهر و بابل از غرب به شهرستان های محمود آباد و آمل محدود است.
بابلسر در گذشته (مشهد سر) خوانده می شد و(محمد حسن خان اعتماد السلطنه) معتقد است این مکان را از آن جهت مشهد سر می نامند که رأس امامزاده ابراهیم بن موسی الکاظم (ع) ملقب به ابوجواب در این مکان مدفون است. این شهر در سال ۱۳۱۱ هجری شمسی به بابلسر تغییر نام یافت. بابلسر یکی از شهرهای ساحلی و زیبای مازندران است که نقش تاریخی وچشمگیری ندارد، اما نقش توریستی و تفریحی آن، این شهر را به یکی از جاذبه های گردشگری جدید تبدیل کرده است.
مراکز دیدنی: امامزاده ابراهیم(ع) ، هتل قدیم بابلسر، مجموعه میدان اصلی شهر و ساختمان های شهربانی قدیم و بهداری و ساحل زیبای آن.
۱-۵- مسکن و معماری منطقه
۱-۵-۱ ویژگی های معماری بومی مناطق معتدل و مرطوب
معماری بومی اینگونه مناطق، که بیشتر کرانه های دریای خزر و دامنه های شمالی کوههای البرز را شامل میشود، بطور کلی از ویژگیهای ذیل برخوردار می باشد.
۱- درنواحی خیلی مرطوب، کرانه های نزدیک به دریا، برای محافظت ساختمان از رطوبت بیش از حد زمین ،خانه ها بروی پایه های چوبی ساخته شده اند اما در دامنه کوه ها که رطوبت کمتر است، معمولا خانه ها بر روی پایه های چوبی ساخته شده اند اما در دامنه کوه ها که رطوبت کمتر است، معمولا خانه ها برروی پایه هائی از سنگ و گل و در پاره ای موارد برروی گرپه روهائی بنا گردیده اند.
۲- بمنظور حفاظت اطاقها از باران، بالکن های عریض و سر پوشیده ای در اطراف اطاقها ایجاد گردیده اند. این فضا ها در بسیاری از ماههای سال برای کار و استراحت و در پاره ای موارد برای نگاهداری محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرند.
۳- اکثر ساختمانها با مصالحی با حداقل ظرفیت حرارتی بنا گردیده اند. و در صورت استفاده از مصالح ساختمانی سنگین، ضخامت آنها در حد اقل ممکن نگاهداشته شده است( استفاده از مصالح ساختمانی سبک در این مناطق بسیار منطقی است.)
۱-۵-۲ شکل کلی ساختمانها در منطقه
تهیه مسکن در هر منطقه با شرایط اقلیمی، وضعیت زمین و پیشه افراد رابط تنگاتنگ دارد. کشاورزان، دام داران و افراد خوش نشین هر یک مسکن خود را دارند و به شکل مورد نیازشان از فضاهای خانه استفاده می کنند.
مسکن ثابت ، مسکن متحرک
از آنجا که در ناحیه مازندران اساس زندگی بر پایه کشاورزی است، سکونت به صورت دایم و ثابت است وتنها گروهی کولی دوره گرد جهت امور آهنگری و گروهی دیگر با نام (جوکی) که ریشه در هندوستان دارند و از نقاط مختلف می گذرند. بعضی از دامداران صاحب، رمه فصلی از سال به ییلاق می روند و برای مدت کوتاهی در آنجا در چادر یاکومه (کلبه چوبی) سکنی می گزینند.
انواع خانه های ثابت شامل خانه های گلی، چوبی و لارده ای است. دیوارهای خانه های گلی با چینه گلی یا خشت خام ساخته می شود. و سقف آنها پوششی از چوب دارد. دیوارهای خانه های چوبی از چوب است ودیوارهای خانه های لارده ای که به آنها زیگالی هم می گویند.با چوب و گل ساخته می شود.
به طور کلی بیشتر خانه ها دو طبقه است. طبقه همکف به دام انبار و علوفه اختصاص دارد وطبقه بالا محل زندگی افراد خانواده است. دربرخی خانه ها که یک طبقه است ، فضای مورد نیاز در نقاط مختلف حیاط جا گرفته است. مهمترین این فضاها عبارتند از :
ایوان : خانه معمولا دارای ایوان های سراسری چوبی است که نرده ها و درهای زیبا با ارسی، زیبایی و جلوه خاص به خانه های مازندرانی می دهد.
اتاق مهمان: یا مهمونی اتاق جهت پذیرایی از مهمان به کار می آید.
مطبخ: یا تش گرخنه به پخت و پز اختصاص دارد.
اتاق نشینمن : جهت استراحت و استفاده عمومی اعضای خانواده است.
تندیرخانه : محلی که در آن اجاقهایی از گل (کله) می سازند و برای پخت وپز از آن استفاده می کنند.
نفار یا نپار: در حیاط از خانه ها، با چوب و گل وساقه های برنج، بنایی به نام نفار به صورت درطبقه می سازند، از طبقه اول نفار به عنوان انبار علوفه و یا غلات و ازطبقه دوم آن برای استراحت و خنک شدن در فصل تابستان استفاده می شود.
بیشتر ساختمان ها در این ناحیه رو به قبله است زیرا علاوه بر جنبه های اعتقادی، اتاق ها از نور کافی بهره مند می شوند و درها و پنجره ها به سمت کوه های سرسبز و انبوه درخت گشوده می شود. سقف ها در این منطقه شیب دار و از شیروانی یا سفال است. سقف بنای ماهیگیران در قدیم عموما ازخشت خام، نی وچوب بود و برای پوشش بام ها از گیاه مردابی به نام ملج استفاده می کردند.
بعضی از حمام های قدیمی دارای سقف های گنبدی است، به ط
ور کلی بارندگی بسیار سبب ایجاد سقف های شیب دار و سفالین شده است. معمولا روستاییان فضای خانه و حیاطشان را توسط پرچینی از نی های بلند از همسایگان جدا می سازند.
۱-۵-۳ به علت رطوبت هوا و معیارهای زمین شناسی بیشتر خانه های سنتی بر پایه اسکلت چوبی و کاه گل بنا می شد.
امروزه مساکن جدید این ناحیه از مصالحی چون آهن، گچ و سیمان استفاده می شود اما در اماکن سنتی مصالح زیر به کار می رفت:
– چوب، بیشتر در پوشش سقف، ستون های سکو و داخل دیوار.
– گل، سنگ: در چیدن پی و بالا آوردن دیوار.
– گاله: نوعی گیاه برای پوشش سقف.
– نی: برای پوشش سقف و درست کردن پرچین.
– سفال: جهت پوشش سقف و بام.
– کنف: گیاهی همانند گاله برای پوشش سقف.
– کاه: به همراه گل در پوشش دیوارهای اتاق.
فصل دوم
۲-۱ـ تاریخچه هتلداری در جهان یکی از شغلهای پردرآمد و پرطرفدار و جذاب، کار هتلداری و یا خدمت در تأسیسات جهانگردی است. مدیریت هتل و کارکردن در چنین محیطی نیاز به آموختن صحیح و پی بردن به چگونگی انجام وظایف به بهترین شکل دارد. نخستین گام در زمینه کسب اطلاعات راجع به هتل و هتلداری، دانستن تاریخچه هتلداری میباشد. بنیانگذاری هتلها در
جهان به تأسیس مراکزی میهمانپذیر موسوم به ً این ـ Inn ً باز میگردد. واژه ً این ـ Inn ً در زبان انگلیسی به مفهوم کاروانسرا، مسافرخانه، میهمانخانه و گاه بمعنی منزل بکار برده میشود. این کلمه از زمانهای پیش به مکانهایی اطلاق میگردد که بصورت اقامتگاههایی برای مسافران تهیه و برپا شده است. پذیرایی از میهمانان در مکانهایی بدین نام تا چندین قرن پردوام بود تا آنکه با
احداث خطوط راهآهن و اختراع و تکمیل کشتیهای بازرگانی و مسافرتی و تجهیز آنها با موتورهای بخار، دگرگونی بزرگی در مسافرتهای مردم و رفع مشکل آنها در زمینه گشت و گذار ایجاد گردید.(ژیان دربندی، اصغر، ۱۳۶۹، ص ۲۹) صنعت هتلداری به صورت کنونی حیات خود را مدیون کشورهای اروپایی بویژه سویس است. در ابتدا دارندگان این هتل اشخاص ثروتمند و طبقه اشراف جامعه
بودند. واژه هتل (HOTEL) از حدود سالهای ۱۷۶۰ میلادی برای نامیدن این مراکز بکار گرفته شده ریشه این کلمه واژه هاستل (HOSTEL) میباشد که در کشور انگلستان برای نامیدن مراکز اقامتی استفاده میشد. (عظیمی، پوپک، ۱۳۷۶، ص ۱۱۹) همزمان با اینگونه اماکن در اروپا، در آمریکا نیز مکانهایی به همین منظور به نام ً این ـ Inn ً و یا در موارد مشابه از عبارت ً COFFEE HOUSE ً استفاده میشود ولی رشد واقعی و تکامل یافته این صنعت در آمریکا با گشایش محلی بنام ً سیتی هتل ً در نیویورک و در سال ۱۷۹۴ آغاز گردید و از آن زمان بود که ارائه خدمات هتلداری به صورت معنی اخیر آن درآمد. فعالیتهای این هتل به ایجاد و انگیزش رقابت در میان شهرهای دیگر انجامید بطوری که سرمایهداران متعدد به این صنعت روی آورده و هتلهای زیادی تأسیس شد. از این تاریخ ببعد روزبروز بر تعداد هتلها افزوده شده و رقابت بین سرمایهگزاران بالا گرفت. (همان منبع) گسترش واقعی و روزافزون این صنعت در واقع از سالهای آغازین قرن بیستم شروع شد و در سالهای پس از آن همچنان حرفه هتلداری با رونق روبرو بود ولی در فاصله سالهای پس از سال ۱۹۳۰ تا شروع جنگ جهانی دوم رکودی بزرگ بر حرفه هتلداری پدید آمد و رونق آن از بین رفت. ولی در سالهای جنگ جهانی دوم و پس از آن باز بازارهای هتلداری و انواع حرفههای وابسته به این مورد رونق گرفت و شکوفا شد. بعدها به منظور گسترش سرمایه و ارائه بهتر خدمات و
سرویس به مشتریها، هتلهای زنجیرهای تأسیس گردید که اینگونه هتلها، بازار بزرگ و سود حاصل از آن را به خود اختصاص داد و دارندگان هتلهای کوچک و منفرد در مبارزه و رقابت با هتلهای زنجیرهای و همراه با سرمایه کلان اغلب به نفع اینگونه اماکن زنجیرهای بازار را خالی کرده و صحنه رقابت را ترک میکردند و یا از روی ناچاری و برای بقا، به هتلهای زنجیرهای همچون شرایتون،
هیلتون، هایت و … میپیوستند. این هتلهای زنجیرهای در سایر کشورها مخصوصاً در کشورهای پرجاذبه و توریستی چون ایران دارای نمایندگی بودند و همانطور که روشن است در شهر تهران نیز هتلهایی به همین نامهای شرایتون، هیلتون و هایت و … وجود دارند. (ژیان دربندی، اصغر، ۱۳۶۹، ص ۳۰) گسترش هتلهای بزرگ و همچنان کوچک در گوشه و کنار جهان روزافزون است بطوری که هیچ پایانی برای آن نیست. در اینگونه هتلها ارائه خدمات و برآوردن نیاز مشتریان و میهمانان به بهترین وجه صورت میگیرد و همواره سعی در این است که سرویس و خدمات بهتر و کاملتری در اختیار میهمانان قرار گیرد و رضایت آنها بیش از پیش فراهم شود. امروزه در بسیاری از کشورها قسمت اعظم درآمد ملی از محل هتلها و ارائه خدمت به مسافران حاصل میشود و بسیاری از
کشورها تنها دارای صادرات جهانگردی و خدمات تأسیسات جهانگردی میباشند و از این راه کمبودها را جبران میکنند. ایجاد گسترش و بهرهبرداری از تأسیسات جهانگردی لوکس و متوسط، نظیر هتل، متل، مهمانسرا، رستوران، چایخانه، استراحتگاه، تأسیسات کنار دریا، حمامهای
آبمعدنی و هر نوع محل مناسب دیگر برای ایرانگردی و جهانگردی و همچون تأمین وسایل لازم برای مسافرتهای فردی و جمعی جهانگردان ایرانی و خارجی و تأمین خدمات جهانگردی و انجام عملیات بازرگانی و تبلیغات برای شناساندن کشور باید سرلوحه برنامههای دولت قرار گیرد تا بدینوسیله بتوان بیش از پیش جهانگردان خارجی را به این سوی مرزهای ایران جلب نمود.
۵
– ۲ – ۲ – انواع هتلها
• هتلهای کوچک دارای ۲۰ الی ۷۰ اتاق و به چند درجه تقسیم میشوند.
(۱- معمولی، ۲- درجه ۳، ۳- درجه ۲، ۴- درجه ۱، که امروزه با علامت ستاره درجه هتل معلوم میشود.)
• هتلهای تعطیلیها معمولاً در جاهای دیدنی و خوش آب و هوا ایجاد شد و وسعت آنها بستگی به شلوغ بودن منطقه و اماکن دیدنی دارد معمولاً دارای سالنهای رقص بزرگ باغ و استخر شنا و مکانهای ورزشی مختلف میباشند.
• هتلهای لوکس : در شهرهای بزرگ پرجمعیت ایجاد میشود و بیشتر به پذیرایی توریستهای خارجی میباشد دارای اطاقهای مخصوص و سالنهای میهمانیهای اجتماعی و خصوصی میباشد.
• هتلهای تجارتی : در شهرهای اقتصادی و تجاری که دارای بازارهای بزرگ کالا و مراکز تولید کالا میباشد ایجاد شود و در صورت نیاز فراوان اطاقهای کنفرانس بزرگ و کوچک را دارا میباشند.
• هتلهای چند منظوره : در شهرهای کوچک و بزرگ یا اماکن تفریحی احداث شده و دارای
اطاقهای متعدد برای اجاره و پذیرش مسافران و سالنهایی برای جشنها میهمانیها کنفرانسها سمینارها و دارای رستوران تریا استخر و فروشگاهها و نمایندگی فروش و غیره میباشد. کلیه وسایل راحتی مسافران در آن مهیا میباشد. لازم به تذکر است که ایجاد اینگونه هتلها و امکانات آنها بستگی به موقعیت منطقه و وضعیت اقتصادی اجتماعی سیاسی دارد.
• هتل پانسیون : معمولاً اینگونه هتلها در شهرهای دانشگاهی و غیره ایجاد میشوند و بزرگی
سالن غذاخوری بستگی به تعداد اطاق دارد و درصدی است که بتواند غذای ساکنین این هتل را تأمین کند. کتابخانه و سالنهای مطالعه و نشیمن و تلویزیون از فضاهایی میباشد که در این چنین هتلهایی پیشبینی شده است. مسئولین اتاقها را بصورت ماهانه و سالانه اجاره داده و دانشجویان و افراد مجرد و غیره از پانسیون استفاده میکنند. پانسیونها مشتریان دیگری را از خارج برای صرف غذا نمیپذیرند و روی همین اصل است که سالن غذاخوری آنها فقط به اندازه احتیاج اتاقها
میباشد. در پانسیون مقررات خاصی وجود دارد و در ساعت معینی باید برای صرف صبحانه و نهار و شام سر میز حاضر باشند و تا ساعت مشخصی هم در پانسیون باز است.
• متلها : در خارج شهرها در شاهراههای بزرگ نزدیک شهرهای بزرگ خارج مراکز و محلهای تعطیلی قرار میگیرند. علاوه بر کلیه وسایل موجود در یک هتل دارای پمپ بنزین، فضای سبز
وسیع، ساندویچ فروشی و سوپر مارکت نیز میباشند. ساختمانهای این متلها معمولاً یک طبقه ویلایی است. موقعیت قرارگیری آنها نسبت به جاده طوری باید باشد که روشنایی زیاد بر ساختمان نتابد و فاصله ساختمان با جاده به اندازه مناسبی باشد، تا صدای تردد و ترمز خودروها شنیده نشود. گستردگی متلها به دلیل ارزانی زمین باشد. در اتاقها حمام و آشپزخانه کوچکی وجود دارد و در بعضی متلها از آشپزخانه مشترک و عمومی استفاده میشود.
در قسمتی از متل محوطه بزرگی به کسانی که چادر همراه آوردهاند، اختصاص داده شده است. از افرادی که در این محوطه چادر میزنند و ایامی را میگذرانند، مبلغ کمی بعنوان کرایه وصول
میشود و آنها مجازند از امکانات دیگر متل استفاده کنند. در متلها علاوه بر ساندویچ فروشی، رستورانی هم با نرخ مناسب و ارزان دایر میکنند. وسایل تفریحی از قبیل میز پینگ پنگ، بازی تنیس و نظیر اینها در متلها وجود دارند.A
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.