مقاله اثر محلول پاشی سطوح مختلف اسید بوریک در مرحله گلدهی بر درصد تشکیل میوهارقام مختلف انگور (Vitis vinifera L.)


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله اثر محلول پاشی سطوح مختلف اسید بوریک در مرحله گلدهی بر درصد تشکیل میوهارقام مختلف انگور (Vitis vinifera L.) دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اثر محلول پاشی سطوح مختلف اسید بوریک در مرحله گلدهی بر درصد تشکیل میوهارقام مختلف انگور (Vitis vinifera L.)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اثر محلول پاشی سطوح مختلف اسید بوریک در مرحله گلدهی بر درصد تشکیل میوهارقام مختلف انگور (Vitis vinifera L.)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اثر محلول پاشی سطوح مختلف اسید بوریک در مرحله گلدهی بر درصد تشکیل میوهارقام مختلف انگور (Vitis vinifera L.) :

تعداد صفحات:۸

چکیده:

انگور (Vitis vinifera L.) یکی از مهمترین محصولات باغی در دنیا و ایران به شمار می رود و تمام ارقام تجاری موجود در ایران از این گونه می باشد. استفاده از برنامه های تغدیه ای مناسب در تاکستان ها، مصرف بهینه کودها و سموم دارای حداقل اثر سوء زیست محیطی از جمله روش های مناسب افزایش تولید انگور در واحد سطح می باشند. بر از مهمترین عناصر مورد نیاز برای رشد و نمو تخمک و افزایش درصد تشکیل میوه در انگور است. این آزمایش در شرایط مزرعه و در قالب طرح فاکتوریل ۳ عامله بر پایه طرح کاملا تصادفی با ۳ تکرار شامل رقم (عسکری، سفیدالی و رازقی)، محلول پاشی اسید بوریک (صفر، ۱۵۰۰ میلیگرم در لیتر و ۳۰۰۰ میلیگرم در لیتر ) و زمان (روز اول تا نهم) پس از باز شدن ۵۰ درصد گلها انجام شد. برخی از صفات مربوط به زمان گلدهی، گرده افشانی و درصد تشکیل میوه پس از گرده افشانی انگور اندازه گیری شدند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بین ارقام عسکری ، سفیدالی ، رازقی ، سه سطح مختلف اسید بوریک، ۹ زمان مختلف اندازه گیری صفات و همچنین اثرات متقابل آنها در تمام یا برخی از صفات باردهی تفاوت معنی داری در سطح یک تا پنج درصد وجود داشت. همچنین نتایج مربوط به صفات تعداد کل گلها، میزان ریزش گلها، تعداد گلها بعد از ریزش و درصد تشکیل میوه نشان داد که از نظر زمانهای مختلف ارزیابی، اثر متقابل زمان و رقم، زمان و سطوح مختلف اسید بوریک اختلاف معنی داری وجود نداشت. از بین سه رقم بررسی شده، رقم عسگری صفات تازه خوری و کیفیت بهتری نسبت به دو رقم سفیدالی و رازقی داشت. از نظر درصد تشکیل میوه رقم رازقی با ۷۴/۵۸% تشکیل میوه اولیه برتر از رقم عسگری ۶۸/۵۷% و رقم سفیدالی ۶۱/۲۴% بود. اسید بوریک با غلظت ۳۰۰۰ میلی گرم در لیتر به ترتیب بیشترین تعداد کل گلها بعد از ریزش ۱۶۵/۴۳ گل حداکثر تعداد گلهای باز شده ۱۴۰/۷۲ گل بالاترین درصد تشکیل میوه ۷۷/۶۰ % و کمترین میزان ریزش گل ۵۱/۸۵ گل را نسبت به شاهد و ۱۵۰۰ میلی گرم در لیتر را دارا بود. اثر متقابل ارقام با سطح ۰ میلی گرم در لیتر (شاهد) اسید بوریک کمترین درصد تشکیل میوه را داشتند. از طرفی اثر متقابل ارقام با سطح ۳۰۰۰ میلی گرم در لیتر اسید بوریک بیشترین میزان درصد تشکیل میوه را در هر سه رقم نشان داد. همچنین اثر متقابل رقم رازقی و اسید بوریک در سطح ۳۰۰۰ میلی گرم در لیتر بالاترین میزان درصد تشکیل میوه ۸۳/۹۹% را نسبت به ارقام و سطوح دیگر اسید بوریک دیگر نشان دادند. با توجه به نتایج بدست آمده در این پژوهش و همچنین با در نظر گرفتن سایر صفات مهم و شرایط آزمایش، کاربرد کود اسید بوریک با غلظت و زمان مناسب در ارقام برتر، به دلیل اثر مثبت آن روی افزایش میزان تشکیل میوه و بالا بردن میزان عملکرد و همچنین نیاز بالای انگور به آن، پیشنهاد می گردد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.