مقاله در مورد کنتور های برق


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد کنتور های برق دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد کنتور های برق  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد کنتور های برق،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد کنتور های برق :

کنتور های برق

مقدمه
با توجه به پیشرفت تکنولوژی وسیاست وزارت محترم نیرو مبنی بر کمک ومساعدت به اقشارآسیب پذیر ومتوسط جامعه که همیشه مصرف برق آنها مطابق با الگوی مصرف می باشد شرکت محترم توانیر طی دستور العملی شرکت توزیع نیروی برق کشور را موظف نموده تا کنتورهای دیجیتالی که از مزیتها وقابلیت بیشتری برخوردارند را جایگزین کنتورهای مکانیکی نمایند.

لذا جهت آشنایی از نحوه کارکرد این کنتورها ابتدا به برسی تفاوت این نوع از کنتورها با نوع مکانیکی میپردازیم:

کنتورهای مکانیکی

۱- در کنتورهای مکانیکی تعین میزان مصرف برق از طریق نمراتور کنتور وبا کسر عدد فعلی از قبلی به دست می آید و مصرف به دست آمده را کلا مطابق با یک نرخ (ساعات میان باری روز )محاسبه وبهای برق مشترک بدست میاید :
به طور مثال اگر مشترک در۲۴ساعت شبانه روزی ۲۰کیلو وات ساعت برق مصرف کند (با فرض هر کیلو وات ساعت ۲۰۰ ریال) مبلغ (۴۰۰=۲۰×۲۰) ریال می شود

کنتور مکانیکی

کنتورهای دیجیتال

۲- در کنتور دیجیتالی سه تعرفه ،مصرف در ۲۴ساعت شبانه روز به سه بازه زمانی شامل ساعات میان باری (روز) ،ساعات اوج بار(شب) ،وساعات کم باری (آخر شب) تقسیم شده ونرخ هر کدام متفاوت وبه ترتیب با ضرایب ۱، ۵/۲، ۲۵ /۰نسبت به نرخ ساعات میان باری مساحبه می گردد

کنتور دیجیتال
ساعات بازه زمانی در۶ماه اول ودوم سال در جدول زیر می باشد

به طور مثال اگر یک مشترک در ۲۴ ساعت شبانه روز ۲۰کیلو وات ساعت برق مصرف کند ودارای کنتور دیجیتالی باشد کنتور مصرف برق فوق را فرضا به سه بخش تقسیم می کند

۱)مصرف ساعات میان باری (روز ) =۱۰کیلو وات ساعت
۲)مصرف ساعات اوج بار (اول شب ) = ۳کیلو وات ساعت
۳)مصرف ساعات کم باری (آخر شب ) = ۷ کیلو وات ساعت

ضریب×نرخ×مصرف = بهای برق مصرفی با کنتور دیجیتال
۳۸۵۰= (۲۵/۰×۲۰۰×۷) +(۵/۲×۲۰۰×۳) + (۱×۲۰۰×۱۰) ریال
بهای برق مصرفی این مشترک معادل ۳۸۵۰ریال در یک شبانه روز می باشد.

حال با توجه به رعایت مدیریت واستفاده نکردن وسایل برقی پر مصرف مانند اتو ،ماشین لباسشویی وبخاری برقی و;. در ۴ساعت اوج بار (شب) هزینه برق مصرفی مشترکین حتی کمتر از میزان فعلی خواهد شد.

کنتورهای دیجیتالی
مشکلاتی از قبیل دقت پایین – امنیت کم – امکان دستکاری و برق دزدی آسان و;. در کنتورهای آنالوگ و از همه مهمتر که باب میل شرکت های برق منطقه ای میباشد تعرفه بندی کافی بود تا سرو کله کنتورهای دیجیتال پیدا شود .
کنتورهای دیجیتال چند تعرفه ای استاندارد نصب آنها با استاندارد ANCI مطابقت میکند این به آن مفهوم است که قابل نصب بر روی فک ثابت کنتورهای آنالوگ نیز میباشند.
از دیگر قابلیت آن امکان قرائت کنتور از طریق پورت نوری مادون قرمز میباشد . همچنین تلفات داخلی نسبت به نوع آنالوگ به مقدار چشمگیری کاهش میابد.

مردم عادی دید خوبی نسبت به این نوع کنتورها ندارند و این میتواند به دلیل محاسبه دقیق برق مصرفی در کنتور با کلاس دقت بالا ( حتی به اندازه مصرف شارژ موبایل ) میباشد.
البته باید گفت یکسری از روشهای برق دزدی در کنتورهای آنالوگ هنوز هم برای این کنتورها معتبرند
اساس کار کنتور چیست ؟

کنتور ها بر اساس نیروی الکترومغناطیس عمل می کنند . می دانیم که اگر از یک سیم پیچ جریان برق بگذرد در اطراف آن یک میدان مغناطیسس ایجاد می شود که شدت و جهت این میدان به جریان عبوری از سیم پیچ بستگی دارد . در کنتور های تکفاز دو دسته سیم پیچ وجود دارد که یکی از آنها دارای تعداد دور کم و قطر بیشتر نسبت به دیگری است . سیم پیچ ضخیمتر با دور کمتر را سیم پیچ جریان و دیگری را سیم پیچ ولتاژ می نامند .

نحوه نصب کنتور تکفاز در مدار چگونه است ؟

سیم فاز را به سر سیم پیچ جریان وصل نموده و از سر دیگر آن فاز را می گیرند . و دو سر سیم پیچ ولتاژ را به فاز و نول وصل می کنند . زمانی که مصرف کننده ای به کنتور وصل می شود جریان از سیم فاز و نول می گذرد . بعبارت دیگر جریان مصرف کننده از سیم پیچ جریان می گذرد و در آن یک میدان مغناطیسی ایجاد می کند . سیم پیچ ولتاژ که همیشه به برق وصل است و دارای یک میدان مغناطیسی ثابت است که مقدار آن هیچ ارتباطی به مصرف کننده متصل شده به کنتور ندارد . این

دو میدان مغناطیسی بر هم اثر کرده و سبب ایجاد نیروی حرکتی در صفحه آلومینیومی درون کنتور می شود . سرعت حرکت این صفحه با جریان مصرف کننده رابطه مستقیم دارد . این حرکت توسط یک محور و چرخ دنده به یک شماره انداز یا نمراتور ارتباط دارد و بر اساس گردش آن شماره ها زیاد می شود . این شماره ها بجز رقم اول میزان کارکرد کنتور یا همان مصرف انرژی الکتریکی را بر حسب کیلو وات ساعت نشان میدهند .البته درون کنتور قطعات دیگری هم نظیر : آهنربای سرعت گیر و پیچهای تنظیم و ; وجود دارند که ما از توضیح آنها صرف نظر کرده ایم .

انواع کنتور کدامند ؟

برای مصارف خانگی دو نوع کنتور تکفاز و سه فاز بطور عام وجود دارند که در دسته بندی کنتورها به نوع اکتیو معروفند . اما در مصارف صنعتی می توان به کنتورهای راکتیو و کنتورهای دو تعرفه اشاره کرد که در جلسات قبل مختصری در باره آنها توضیح داده ایم .

کنتور های پیشرفته چگونه کار می کنند ؟

در کشورهای برخوردار از تکنولوژی دیگر کنتور نویسی به مفهوم رایج آن در ایران منسوخ شده است . در این کشورها که پول الکترونیکی بسیار رایج است از کنتورهای هوشمند که در بازه های زمانی خاص میزان مصرف را مشخص کرده و به ادارات برق گزارش می دهند استفاده می شود . این

کنتورها میزان مصرف را از طریق همان خطوط برقی که آنرا می رسانند به توزیع کننده اطلاع می دهند و شرکتهای فروشنده برق نیز بطور خودکار از حساب مصرف کننده برداشت می کنند . در صورت موجود نبودن حساب و پس از اخطارهای کتبی از طریق فرمان از راه خطوط برق بصورت خودکار کنتور برق مشترک را قطع می کند و مشترک پس از پرداخت هزینه می تواند از خدمات شرکت فروشنده استفاده کند .

آیا می توان سر کنتور را کلاه گذاشت ؟

این مساله مانند خرید کالایی است بدون پرداخت وجه آن و درنتیجه نارضایتی صاحب کالارا به دنبال دارد . باید گفت که می توان شماره انداز کنتور را از کار انداخت که برای این کار سه راه حل وجود دارد
۱- قطع سیم پیچ جریان
۲- قطع سیم پیچ ولتاژ
۳- از حالت تعادل خارج کردن کنتور.

چگونه با لمس کنتور به برق دار بودن آن پی ببریم ؟

زمانی که برق به کنتور وصل می شود در سیم پیچ ولتاژ آن جریان ایجاد می شود . این جریان همانطور که قبلا گفتم ارتباطی به مصرف کننده ندارد . این جریان میدان مغناطیسی را در کنتور ایجاد میکند که سبب لرزش خفیف آن می شود . پس اگر کف دست را روی شیشه کنتور بگذاریم با احساس این لرزش متوجه برقدار بودن آن می شویم .

در کنار بعضی از کنتورها صدای وزوز ناشی از چیست ؟

این صدا که شبیه جلیز و ولیز است ارتباطی به خود کنتور ندارد بلکه مربوط به فیوز است که معمولا در کنار کنتور نصب می شود . اگر اتصال فیوز از نظر الکتریکی درست نباشد ( وجود فاصله هوایی در محل تماس ) و جریان زیادی از فیوز کشیده شود در این حالت قوسهای الکتریکی کوچکی در محل تماس ایجاد می شود که باعث ایجاد این صدا می شود . این قوسها سبب ذوب سطحی محل

تماس شده و مقاومت و حرارت محل تماس را افزایش میدهد . در نتیجه باعث افت ولتاژ و در نهایت قطع و وصل جریان می شود . برای از بین بردن این ایراد باید فیوز را محکم کرد ( برای فیوزهای پیچی ) یا در نوع مینیاتوری پیچهایی را که سیم زیر آن قرار دارد سفت نمود . در آخر اگر رفع نشد فیوز را عوض کرد .

نمونه کنتورسه فاز دیجیتال طراحی شده برای شرکت صنایع ارتباطی ایران

انرژی متر سه فاز

این دستگاه چندمنظوره قادر به اندازه گیری کلیه کمیت های برق سه فاز می باشد.خروجی های رله و خروجی های
سریال در این دستگاه پیش بینی شده است. کلیه پارامترهای کالیبراسیون و تنظیمات توسط صفحه کلید انجام می شود.
———————————————————————-
مشخصات عمومی
روش اندازه گیری : True RMS
نمایشگر : LCD دوردیفه با Back Light
ساعت دقیق داخلی با باطری پشتیبان با عمر طولانی
نمایش کلیه کمیت ها : ولتاژ،جریان،ضریب قدرت،توان و انرژی،(ظاهری،اکتیو،راکتیو) ،فرکانس(هرفازوفاز به فاز)
تنظیم پارامترها با صفحه کلید : ضرایبCT , PT ، صفر و شیب( span , zero ) ، تعرفه بندی، زمان ها و آلارم ها و;
اتصالات : ترمینال پیچی( قابل جدا شدن)
جعبه : ۹۶۶
————————————————————————
مشخصات فنی
دقت ولتاژ و جریان : ۰۷۵%
انرژی ها و توان ها : ۰۵%
هارمونیک ها : ۱%
استاندارد :
محدوده ولتاژ : ۳۵۰VAC
محدوده جریان : ۵A , 1A
تغذیه : ۹۰~۲۷۰ V
سرعت انتقال خروجی سریال : ۹۶۰۰ bps
————————————————————-
تعداد رله خروجی

X بدون خروجی رله

A یک خروجی رله
B دو خروجی رله
——————————————————-
ورودی دیجیتال

X بدون ورودی دیجیتال
A یک ورودی دیجیتال
B و ورودی دیجیتال
——————————————-
خروجی ارتباطی

X بدون خروجی ارتباطی
A RS232
B RS485

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.