مقاله ارزیابی هیدروژئوشیمیایی منابع آب زیرزمینی آبخوان دشت خوی


در حال بارگذاری
13 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله ارزیابی هیدروژئوشیمیایی منابع آب زیرزمینی آبخوان دشت خوی دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ارزیابی هیدروژئوشیمیایی منابع آب زیرزمینی آبخوان دشت خوی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارزیابی هیدروژئوشیمیایی منابع آب زیرزمینی آبخوان دشت خوی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ارزیابی هیدروژئوشیمیایی منابع آب زیرزمینی آبخوان دشت خوی :

تعداد صفحات:۱۲

چکیده:

آبهای زیرزمینی در مسیر خود مقادیری از املاح سازنده محیط دربرگیرنده را حل نموده که باعث بالا رفتن میزان املاح، تغییرات آنیونها و کاتیونها و در مواردی نامطلوب شدن کیفیت آب می شود. در این مطالعه به منظور بررسی کیفی منابع آب زیرزمینی از نتایج آنالیز شیمیایی ۸۴ نمونه آبهای زیرزمینی برداشت شده از منطقه مربوط به شهریور ۸۷ استفاده شد. بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و غلظت عناصر موجود در ترکیب آنها نشان می دهد که بیشتر نمونه آبهای مربوط به منطقه مورد مطالعه جزء آبهای شیرین و خیلی سخت به شمار م ی آیند که در ترکیب شیمیایی آنها غلظت یونهای غالب کاتیونهای قلیایی خاکی و آنیونهای اسیدهای ضعیف بوده و تیپ آبها در منطقه عمدتاً HCO3-Mg+2 -Ca+2 میباشد. بررسی مکانیسم حاکم بر خصوصیات هیدروشیمیایی از طریق دیاگرام گیبس، شاخص اشباعیت نسبت به کانیهای مختلف و نسبتهای مختلف یونی نشان میدهد که انحلال برخی از سنگهای دربرگیرنده و بخصوص سنگهای کربناته و به مقدار کم سنگهای تبخیری باعث تغییر کیفی این منابع آب و بالا رفتن غلظت برخی یونها در ترکیب این آبها شده است. بررسی کیفیت آبهای زیرمینی منطقه مورد مطالعه برای مصارف شرب از طریق دیاگرام شولر و مقایسه غلظت عناصر با استانداردهای ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد که به جز آبهای مناطق شمال شرقی دشت اکثر نمونه ها از کیفیت خوب و قابل قبولی برای شرب دارا می باشند. بررسی کیفیت آبهای زیرزمینی منطقه مورد مطالعه برای مصرف کشاورزی از طریق خطر شوری و قلیائیت، نسبت جذب سدیم، درصد سدیم، اندیکس نفوذپذیری، دیاگرام ویلکوکس، کربنات سدیم باقی مانده و شاخص کلر- قلیائیت نشان میدهد که عمده آبهای منطقه دارای خطر شوری متوسط و قلیائیت پایین می باشند و اکثراً کیفیت برای مصارف کشاورزی مناسب است. همچنین محاسبه ضریب لانژلیه جهت تعیین خاصیت خورندگی و پوسته گذاری آبهای زیرزمینی دشت خوی برای مصارف صنعتی نشان میدهد که آبهای نوع خورنده در منطقه کم بوده و عمدتاً دارای خاصیت پوسته گذار می باشند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.