پروژه کارآفرینی اکتشاف سنگ های تزئینی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 پروژه کارآفرینی اکتشاف سنگ های تزئینی دارای ۳۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه کارآفرینی اکتشاف سنگ های تزئینی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه کارآفرینی اکتشاف سنگ های تزئینی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه کارآفرینی اکتشاف سنگ های تزئینی :

(با ظرفیت استخراج ۱۰۰۰۰۰ تن در سال)
۱- ۱ مقدمه :
طبق تعریف ، سنگ تزئینی به هر سنگ طبیعی ، بجز آنچه که برای ساخت بناها استفاده می‌شود، اطلاق می‌گردد که بر اساس زمینه‌های زیبایی شناختی برای گستره‌ای وسیع از مصارف انتخاب می‌شود. یادمانهای پیچیده معماری ، مانند بنای یادبود آبرت در لندن ، به سهم خود نوعی ساختمان به شمار می‌آیند و بنابراین سنگی که برای این مصارف بکار گرفته می‌شود، باید دارای شرایط استحکام و دوام سازه‌ای باشد. از نظر سنگ شناسی، مرمر ( از کلمه یونانی

مارموروس Marmoros به معنی درخشان آمده است) سنگی است آهکی که متبلور بوده و دارای دانه هایی است که با چشم قابل رؤیت هستند. در اصطلاح بنایی به کلیه آهکهای متراکمی که قابل صیقلی شدن باشند اطلاق می شود. دانه های متبلور مرمر از نوع کلسیت است. مرمر سنگی است متراکم و خلل و فرج آن خیلی کم است و در نتیجه در مقابل برودت و یخبندان مقاومتش زیاد است.

۱ – ۲ نام کامل طرح و محل اجرای آن :
اکتشاف سنگ های تزئینی

محل اجرا :

۱ – ۳ – مشخصات متقاضیان :
نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن

۱ – ۴ – دلایل انتخاب طرح :
توجه به خودکفایی این صنعت و همجنین نیاز بازار داخلی به تولید این محصول با توجه به این که اکتشاف سنگ های تزئینی می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمکی هر چند کوچک نماید و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعالیت های صنعتی ومعدنی این طرح را برای اجرا انتخاب کرده ام.

۱ – ۵ میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی و خودکفایی در تولید یکی از محصولات ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور .

۱ – ۶ – وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح ۸ نفر میباشد .
تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
رایج‌ترین موارد مصرف سنگ تزئینی را در زیر آورده‌ایم:

سنگ مجسمه سازی
این سنگ باید پیش از انتخاب سه نیازمندی را پاسخ گوید:
زیبای هنری : زیبایی هنری مهمترین عامل برای انتخاب سنگ محسوب می‌شود.
سهولت کار : این عامل بر روی خلق یک مجسمه خوشایند هنری ضروری است.
دوام : دوام برای حصول اطمینان از بقایای جزئیات مجسمه در محیطهای مختلف است که انتخاب نهایی را تعدیل می‌کند.

مناسب‌ترین مصالح برای مجسمه سازی
انواع سنگ مرمر و سنگهای آهکی میکریتی مناسب‌ترین و بهترین مصالح برای مجسمه سازی محسوب می‌گردند. این سنگها دست کم دو معیار را دارا هستند: جذاب هستند، بخصوص مرمهایی که در مجسمه سازی کلاسیک بکار رفته و تحسین زیادی را بر انگیخته‌اند و بسیاری از آنها دارای خصوصیات آزاد سنگها هستند، یعنی می‌توان در تمام جهتها بطور یکسان روی آنها کار کرد.

تمدنهای باستانی و سنگهای تزئینی
تمدنهای باستانی از سنگهای آذرین بسیار بهره می‌جستند و دوام این سنگها بوده که بقای آنها را در دنیای امروز تضمین کرده است. برای مثال ، تک ستونهای یادبود مصری که در حدود ۳۵۰۰ سال پیش ، از گرانیتهای سرخ و صورتی تراشیده شده و در اوایل سده نوزدهم از جا کنده شده‌اند، در شرایط جوی متغیر مرکز لندن ، پاریس ، رم ، استانبول و نیویورک یافت می‌شوند. بلندی این یادمانها تا ۱۵ متر می‌رسد و هر کدام از آنها از قطعه یکپارچه گرانیتی بریده شده که بنّاهای مصری آن را به دقت انتخاب کرده و برای آزمایش فاصله درزه‌ها ، چاههای قائمی را در توده گرانیت حفر می‌کردند.

به رغم نگرانی‌هایی که در مورد تداوم یکپارچگی این یادمانها در برخی از آلوده‌ترین شهرهای دنیا وجود داشته، طبیعت سرسخت گرانیت ، این اطمینان را ایجاد کرده که خطوط تصویری هیروگلیف آنها پس از گذشته ۳۵ سده ، هنوز هم تمیز و روشن است.

سنگ قبرها
نوع دیگر سنگ تزئینی هستند که وجود تزئین در آنها ، بازتاب یک یادآوری غم انگیز است. ویژگیهای سنگ قبر خوب ، در واقع شبیه چیزهایی است که برای سنگ مجسمه سازی مورد نیاز است.
کیفیتهای لازم برای سنگ قبر مناسب
کیفیت تزئینی که با هدف آن سازگار باشد، یعنی، رنگارنگ و خشن نباشد.
دوام
قابلیت بریده شدن به صورت تختال و حفظ وضوح نوشته‌هایی که بر آن کنده می‌شود.

انواع شاخص سنگ قبر
انواع شاخص این نوع سنگها ، شامل سنگهای آهکی ، مرمرها ، گرانیتها ، گابروها و سنگهای آذرین دیگر و کمتر از آنها ، ماسه سنگها می‌باشد.
نمونه‌هایی از سنگ قبرها
در بریتانیا ، سنگ پرتلند ، گرانیت دارتمور (Dartmoor Granite) ، انواع گابروهای وارداتی و سنگ لوح ، جزو مهمترین سنگ قبرها به شمار می‌روند. بخصوص کمرنگی یکنواخت سنگ پرتلند ، هواداران بسیاری دارد و خصوصیتهای آن به عنوان یک آزاد سنگ ، بدان معناست که می‌توان به آسانی بر روی آن کار کرده و نوشته‌هایی را حک نمود.

سنگ چین باغها
این سنگها به عنوان مصالح ایجاد باغچه سنگی تزئینی و نیز در تهیه بناهای تزئینی کوچک مورد استفاده گسترده و تحسین همگان است. باغچه‌های سنگی تزئینی ، تاریخچه درازی دارند که دست کم در بریتانیا و بقیه اروپا به سده هیجدهم باز می‌گردد، در حالی که در شرق ، از میراث بسیار طولانی‌تری برخوردارند.

مطالعه سنگهای تزئینی با نگاهی به مرمرها
مرمرها:
سنگهائیکه از کلسیت یا دولومیت خالص تشکیل شده اند دگرگون شده و با تبلور مجدد همین کانیها به مرمر تبدیل می شود.
با توجه به اینکه لایه های مختلف سنگ مادر از نظر مقدار و نوع ناخالصیها ممکن است متفاوت باشد در مرمرها انواع و اقسام کانیهای سیلیکا ته دگرگونی یافت می شود و در عین حال در بعضی مواقع از روی توزیع مجموعه های متفاوت این کانیها می توان لایه بندی سنگ اولیه را تعیین کرد.
مرمرها معمولاً دارای دانه بندی هستند و توجیه ترجیحی در آنها مشاهده نمیشود ولی با افزایش شدت دگرگونی اندازه دانه ها بزرگتر میگردد و ممکن است توجیه مختصری هم بوجود آید.

کلسیت و دولومیت یا هر دوی آنها، مهمترین کانیهای مرمرهای خالص میباشد که معمولاً مقدار یکی از این دو کانی در آن بمراتب بیش از دیگری است.
کوارتز آواری یا کوارتزی که از تبلور مجدد چرت بوجود آمده است در مرمرها بخصوص در مرمرهای کم دولومیت زیاد دیده می شود. کلسیت و کوارتز تا دماهای بالا بدون واکنش در کنار هم باقی می ماند و در این دما به ولاستونیت تبدیل می شود.
در سیستم های بسته کوارتز در مجاورت دولومیت پایدار باقی می ماند.
اگر مقداری رس بصورت ناخالص در سنگ مادر وجود داشته باشد کانیهای مختلفی در مرمرها ممکن است تشکیل شود. از رس های ایلتی مقداری موسکویت تولید می شود در صورتیکه که از رس های کائولینیتی در شدتهای کم دگرگونی اپیدوت نتیجه می گردد و در شدتهای متوسط دگرگونی گروناهائی از دسته گروسولر – آندرادیت بوجود می آید که در این مرحله اپیدوت یا موسکویت دیگر وجود نخواهد داشت و بجای آنها میکروکلین و پلاژیوکلازها تشکیل می شود.
ترمولیت در مرمرهای دولومیت دار یکی از کانیهای عادی است که در شدتهای بالاتر دگرگونی به دیوپسید تبدیل می شود. در دگرگونیهای متوسط تا شدید فرستریت هم ممکن است در این سنگها تشکیل گردد. در نتیجه دگرگونی پسرو، فرستریت ممکن است به سرپانتین تبدیل شود و سنگی حاصل گردد که از کلسیت و سرپانتین درست شده و بنام اُنی کلسیت (Ophicalcite) معروف است. و زوویانیت، پیریت، پیروتین و گرانیت کانیهای فرعی دیگر این سنگهاست که بمقدار خیلی کم امکان دارد در مرمرها دیده شود.

مرمر:
سیپولن: مرمری است که دارای پولکهای میکاست. بعضی از سنگ شناسان به کلیه آهکهایی که دگرگونی یافته اند، سیپولن می گویند.
مرمر میلیونیتی: آهک متبلوری است که بر اثر فشارهای کوهزایی بوجود آمده است.

رنگهای سنگهای مرمری: اگر اکسید آهن بی آب در مرمر وجود داشته باشد رنگش سرخ و اگر اکسید آهن آبدار وجود داشته باشد رنگ آن قهوه ای یا زرد است و اگر دارای مواد ذغالی (گرانیت، زغال، قیر و نفت) و منگنز باشد رنگ آن خاکستری، کبود، یا سیاه رنگ است.
اشکال مرمرها: بعضی مرمرها، رگه دار، راه راه و برخی خالدار یا موجدار هستند. مرمری که برای ساختن مجسمه بکار میرود، دارای رنگ سفید نسبتاً خالص است.

شفافیت مرمرها: از بعضی مرمرها هنگامی که صفحاتی به ضخامت ۱۵ تا ۳۵ میلی متر تهیه شود نور بخوبی عبور میکند.
طرز تشکیل مرمر: مرمر در میان شیست های متبلور یافت می شود و بنابراین از سنگهای دگرگونی است. بطور مصنوعی تحت فشار زیاد با افزایش درجه دما، در مجاورت Co2 ، می توان آهک را بطور مصنوعی به مرمر تبدیل کرد.
معادن مهم مرمر ایران: در ایران معادن مهمی از مرمر وجود دارد. در شمال شرقی یزد، جوشقان، خلج مشهد و محلات، معادن مهمی از مرمر وجود دارد.

مرمرهای پالئوزوئیک:
این سنگها در اثر دگرگونی آهک و دولومیت بوجود می آیند. کاملاً بلورین هستند و در بازار سنگ ایران عموماً بنام مرمریت یا سنگ چینی نامیده می شوند. اکثر این سنگها قدیمی اند و در زون دگرگونی سنندج – سیرجان واقع شده اند و تعدادی از معادن مشهور کشور از معادن پالئوزوئیک می باشند عبارتند از: مرمریت گدار سرخ و جاجری، مرمریت صالح پیغمبر، مرمریت انگورک ده بید، مرمریت سیرجان، مرمریت ازنا.

– مرمریت ها (Marbles) :
مرمریتها بصورت سنگهای متامورف سفید، خاکستری و رنگی، یا تبلور دوباره درخشندگی و شفافیت و زیبایی خاصی دارند. بهمین جهت در صنعت سنگهای تزئینی جایگاه ویژه ای یافته اند.

شرایط تشکیل مرمریت ها: مرمریت ها که از متامرفیسم سنگهای آهکی اولیه حاصل شده اند بر حسب درجه متامرفیسم و رشد کریستالها، ممکن است سنگهای تزئینی مختلفی را با نامها و بافتهای متفاوت ریز و درشت تشکیل دهند.
کریستال: مرمریت درشت بلور، سفید یا خاکستری روشن تا کرم را اصطلاحاً کریستال می گویند.
سنگ چینی: مرمریت کریستال سفید را اصطلاحاً سنگ چینی می نامند. درجه کریستالیزاسیون، سفیدی و یکنواختی رنگ از عوامل مرغوبیت سنگهای چینی می باشند.

معادن مهم سنگ چینی کشور: چینی الیگودرز، لای بید، گدار سرخ، نیریز.
نواحی مهم مورد اکتشاف سنگهای مرمریتی: سنگهای مرمریتی و چینی و کریستال همه از آهکهای کریستالیزه می باشند که تحت فشار و حرارت بالا دگرگون شده اند. این سنگها، اکثراً در نواحی دگرگونی ناحیه ای گسترش دارند.

– تفاوتهای مرمر و سنگ آهک: اصطلاحات مرمر و سنگ آهک بر حسب قابلیت پرداخت (polish) و مورد استفاده و منشأ آنها از هم تفکیک میگردند.
– کانیهای تشکیل دهنده مرمرها: کانی اصلی تشکیل دهنده اغلب مرمرها کلسیت می باشد و هر چند که ۹۹% درصد کربنات کلسیم دارند اما اغلب مرمرها محتوی چند درصد از کانیهای تیپک نوع دگرگونی می باشند که از جمله از انواع عمده غیر سیلیکاته آن کوارتز، هماتیت، لیمونیت و پیریت و کانیهای سیلیکاته معمولی آن شامل میکا، کلریت ترمولیت، ولاستونیت، دیوپسید و هورنبلاند می باشند.

چه مرمرهایی از نظر شرایط ژنر مورد استقبال قرار نمیگیرند؟ چند نوع از مرمرها عمدتاً از دولومیت بجای کلسیت تشکیل می شوند و مرمرهای متشکل از لایه های یک در میان کلسیت و دولومیت بخاطر عکس العمل متفاوت این دو کانی در مقابل پرداخت و صیقل گرفتن و اختلاف رنگ، بافت و مقاومت در مقابل هوازدگی مورد استقبال نمی باشند.

موارد استفاده مرمرها: ۱- در معماری ۲- در مجسمه سازی
تقریباً بیشتر مرمرهای، استخراج شده در امور ساختمانی هم برای مصارف خارجی و هم نمای داخلی ساختمانها مانند پله ها، کف، ستون، دیوار و نمای بیرونی و غیره و بقیه بصورت بناهای یادبود و مجسمه سازی و غیره بکار گرفته می شوند.
– موارد استفاده از ضایعات مرمرها: مرمرهای خرد شده حاصل از مصرف در امور ساختمانی، کارگاههای استخراج و آسیابها و نیز در مواردی مانند اجزاء سیمان، ماده اولیه تولید آهک و اصولاً در جاهائیکه آهک خرد شده قابل مصرف است می تواند مورد استفاده قرار گیرد

.
خصوصیات شاخص در مرمرها: ۱- رنگ ۲- بافت ۳- سختی ۴- تخلخل ۵- حلالیت ۶- مقاومت و قدرت.
همچنین یکنواختی رنگ در مرمر یک صفت خوب و دلخواه برای مصارف مختلف است لذا در استخراج آنها بایستی دقت کافی بعمل آید که رگه ها یا لایه های بخصوصی را که رنگ یکنواختی دارند تعقیب و استخراج نمایند.

شاخصه های رنگ در مرمرها: ۱- مرمرهای کاملاً خالص دارای رنگ سفید و درخشان می باشند.
۲- رنگهای تیره از خاکستری روشن تا سیاه توسط مواد کربندار پراکنده در آن بصورت اجزاء زیر مانند گرافیت تولید میگردند.
۳- رنگهای سنتر توسط حضور کلریت یا سیلیکاتهای دیگر تولید می شود.

۴- رنگ صورتی و قرمز نتیجه وجود ذرات بسیار ریز پراکنده هماتیت و یا کربنات منگنز (رودکروزیت (Rodochrisite
۵- رنگ زرد و کرم مدیون حضور لیمونیت
– بافت مرمرها: با توجه به اینکه اکثر مرمرها عمدتاً از کلسیت تشکیل شده اند، بافت آنها نیز تابعی از اندازه، ارتباط دانه ها (Mutual Relations) و جهت دانه های کلسیت خواهند بود.
– مقایسه مرمرها و کلسیت ها:
سختی کلسیت در مقیاس موهس ۳ ولی سختی مرمر ۵/۳ الی ۴ است لذا مرمر از سختی نسبتاً بیشتری برخوردار و مقاومت است.

مقایسه مرمرهای متشکل از کلسیت خالص و مرمرهای محتوی کوارتز:
مرمرهای متشکل از کلسیت خالص مصرف شده در پله ها و کف و یا بیرون ساختمانها معمولاً زود خورده می شوند در صورتیکه مرمرهای محتوی مقداری کوارتز و یا سایر کانیهای سیلیکاته بسیار مقاومتر می باشند.
مقایسه سایش و نرمی مرمرها:

برای اکثر موارد مصرف مرمر، سایش جزئی آن اهمیتی نداشته و نرمی مرمر در واقع صفت خوبی است که اجازه می دهد براحتی روی آن کار شده و هنگام، استخراج و یا پرداخت آن هزینه کمتری نیز مصرف شود.
دلائل مقاومت و پایداری مرمرها با ذکر مثال بهترین مرمر دنیا:

مرمرها بخاطر تداخل و قفل بندی دانه های متبلور، مرمر دارای تخلخل بسیار کمی بوده و از حدود ۰۰۰۰۲ الی ۰۵ درصد حجم سنگ را اشغال می کند لذا قادر به آبگیری زیادی نبوده در مقابل عمل یخ زدگی مقاومت بیشتری دارد. بطوریکه اغلب مرمرها نوشته های زمان باستان را هنوز به روشنی در خود نگهداری نموده اند.

حلالیت در سطوح آزاد مرمر تا حدودی وابسته به بافت و ترکیب سنگ و علل الخصوص تابع شرایط جوی است مثلاً مرمر سفید Carrara ایتالیا (یکی از بهترین معادن مرمر دنیا که نیکلارثر مجسمه های خود را از سنگهای این معدن تراشیده است) در آب و هوای مدیترانه قرنها بی تغییر باقی مانده اما ممکن است در عوض یکدهه در آب و هوای مثلاً نواحی شمال شرقی آمریکا تخریب و در آن حفراتی ایجاد گردد.
منشأ و خصوصیات ساختمانی مرمرها و نحوه تشکیل سنگ چینی:

طبقات سنگ آهک مدفون شده در زمین ممکن است توسط ترمال متامورفیسم ( دگرگونی حرارتی منتج به جانشینی شیمیایی کنترل شده توسط حرارت و بمقدار کم توسط فشار ناشی از عمق) حاصل از حرارت توده های آذرین نفوذی به مرمر تبدیل شوند. تبلور مجدد کلسیت در یک سنگ آهک نسبتاً خالص ممکن است سبب از بین رفتن بافتهای اولیه وتبدیل آن به یک مرمر سفید براق گردد. ( سنگ چینی) طبقات ممکن است بخارج از توده آذرین متمایل شوند ولی آشفتگی استراکچر چندانی بوجود نمی آید.

قسمت اعظم مرمرها توسط اثر فشار مسقیم ( ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ بار) و حرارت بالا (۴۰۰ الی ۸۰۰ درجه سانتیگراد) روی سنگهای آهکی قرار گرفته در اعماق زیاد و یا بعبارت دیگر توسط دگرگونی دیناموترمال ( ناحیه ای ) تولید شده اند، اثر و عمل فشار قوی و نا متعادل یا نا متقارن روی مرمرها از چین های پیچیده حاصل شده روی مرمر و لایه های همراه مشخص می شود و اثر حرارت همزمان با وجود کانیهای فرعی سیلیکاته مانند ترمولیت و دیوپسید در آن نشان داده می شوند ( این کانیها فقط در سنگهایی حاصل می شوند که تحت حرارت خیلی زیاد قرار گرفته باشند) و هم چنین این اثر بعلت همراهی مرمر با شیست و گنایس ها معلوم می گردد که خود مشخص کننده جریان دیناموترمال می باشند از آنجا که فسیلها و خصوصیات رسوبی سنگ اولیه تغییر و یا محو می شوند تعیین سن دقیق زمین شناسی و ارتباط با ناحیه اطراف آن مسئله ای بسیار مشکل است.

پی جویی مرمرها (Marbles Prospecting) :
پیچیدگی استراکچری که معمولاً مرمرها دارا می باشند بدین معنی است که طبقات ممکن است بطور ناگهانی تغییر جهت و یا تغییراتی در ضخامت آنها چه در سطوح جانبی و جه بطور عمودی رخ دهد. برای اقتصادی بودن روی مرمرها باید در مقیاس بزرگی استخراج صورت بگیرد. باز کردن کارگاههای جدیدتر و یا فعال نمودن کارگاههای قدیمی قبل از آنکه از وجود توده یا رگه قابل استفاده ای اطمینان حاصل شود معمولاً مقرون بصرفه نخواهد بود.

تهیه نقشه های زمین شناسی دقیق می تواند اطلاعات بسیار مفیدی از استراکچر و خصوصیات استراتیگرافی لایه های مرمر را روشن نماید و تهیه این نقشه ها در پی جویی مرمر ارزش زیادی دارند اما به تنهایی نیز کافی نمی باشند زیرا معدنکار قبل از آغاز کار باید بداند که چه مقدار سنگ با ارزش در زیر منطقه مورد نظر وجود دارد و هم چنین اطلاعات دقیقی از رنگ ، بافت یکنواختی یا همگنی و از سالم بودن آن داشته باشد. تنها وسیله بدست آوردن نمونه کافی برای کشف و مطالعه خواص فوق و سایر خصوصیات سنگ حفاری کرگیری (Core drilling) است.

استخراج مرمرها:
۳ عامل مهم در ارتباط با هم تدارک و راه اندازی کارگاههای استخراجی مرمر را فراهم می کنند:
۱- شیب طبقات ۲-ضخامت باطله روی مرمر ۳-یکنواختی یا همگنی سنگ مورد نظر استخراج لایه های خیلی با ارزش نازک و با شیب تند ممکن است از طرفین بموازات امتداد لایه یا به صورت عمودی بحالت بریدگیهای عمیق انجام گیرد که معمولاً در گیر استخراج زیرزمینی خواهد گردید. در لایه های ضخیم تر با دیواره های محکم و پایدار استخراج ممکن است بصورت کارگاههای عمیق رو باز صورت پذیرد. لایه های با شیب ملایم ممکن است بصورت کارگاههای کم عمیق روباز در صورتیکه باطله روی طبقات مرمر بطور اقتصادی قابل برداشت باشد استخراج شوند. در هر حال در تمام مواد روش استخراج بستگی زیادی به کیفیت و مرغوبیت سنگ و قیمت فروش آن دارد.

بعد از تهیه کردن سطح سنگ از مواد باطله برش های اولیه بشرح ذیل صورت می پذیرد:
برش ها توسط ماشین آلات کانال زنی و بعضی مواقع نیز بوسیله اره های سیمی انجام می گیرد. در یک حالت نرمال کانالها بفواصل ۶ و بعمق ۸ فوت و بطول کارگاه حفر می شوند و انتهای رشته سنگهای هم جوار یا دیواره ها از دیواره بریده می شوند سپس یکی از این رشته سنگها بطور عمود بر هم در چند نقطه بریده می شود طوریکه هر بلوک از پنج جهت آزاد می گردد. یکی از بلوکها بعنوان کلید برداشته شده و از محل آن حفاری زیر بلوکهای دیگر در جهت های انتخاب شده انجام میگیرد. پائین بردن بعدی کف می تواند در پله های با بلندی حدود همان ۸ فوت ادامه داده شود. اگر طبقات شیب دار باشند استخراج بلوکهای با زاویه قائمه سبب ناهمواری کف و شباهت آن به دندانه اره خواهد گردید.

حفاری و گوه گذاشتن جهت آزاد کردن بلوکها در برشهای ثانویه معمولاً انجام می پذیرد و حفاری عمدتاً در جهت grain , Rift ( بموازات لایه بندی) زده می شود تا از سهولت جدایش در این امتدادها نیز استفاده شود. سنداژها از فواصل ۱۴ اینچی تا ۲ فوتی بسته به وضعیت Rift ممکن است زده شوند. قطر سونداژها بین ۲ ۱۱ تا ۴۱۳ اینچ متغیر و طول آنها به دلخواه تنظیم می شوند. بلوکها توسط گوه گذاری (plug and feather) جدا و با جرثقیل یا وسیله دیگری بلند می شوند مطلب مهم در مورد استخراج مرمر این است که بر پا کردن رکورد در حفاری یا کانال زنی و یا تناژ ناخالص فراوان در هر ساعت یا بازاء هر نفر کارگر مورد نظر نبوده و هدف استخراج این سنگ را تأمین نمیکند بلکه تولید بلوکهای مرمر سالم و بی عیب است که ادامه استخراج را عاقلانه و توجیه می نماید. در هر حال استخراج اصولی و عملی مرمر محتاج تکنیک و تخصص بالاتر از آن است که در این توضیح مختصر آورده شد. لذا کار روی مرمرها باید با دقت و حوصله کافی انجام پذیرد تا نتیجه مطلوب بدست آید.

مجوز های قانونی :
تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان و تاسیسات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه فعالیت های معدنی بخش سازمان صنایع و معادن صادر میگردد.

مراحل صدور جواز تاسیس :
۱- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت سازمان سازمان صنایع و معادن شهرستان .
۲- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت سازمان صنایع و معادن .
۳- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی .

۴- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت .
۵- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس .

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس
۱- اشخاص حقیقی
– تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
– حداقل سن ۱۸ سال تمام
– دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم

۲- اشخاص حقوقی
– اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت )
– ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور

مدارک مورد نیاز:
۱- ارائه درخواست کتبی به مدیریت سازمان سازمان صنایع و معادن شهرستان.
۲- اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن
۳- تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی
۴- تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست
۵- یک قطعه عکس از هریک از شرکاء

۶- تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی
۷- پوشه فنردار
۸- درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست

اصلاحیه جواز تاسیس :
۱- ارسال درخواست متقاضی توسط سازمان سازمان صنایع و معادن شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.
۲- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.
۳- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.
۴- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.
۵- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.

تعریف:
پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات جهت فعالیت بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش سازمان صنایع و معادن صادر می گردد.

صدور پروانه بهره برداری :
۱- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط سازمان صنایع و معادن شهرستان به مدیریت.
۲- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
۳- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.
۴- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.

۵- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.
۶- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.

مراحل صدور توسعه طرح :
۱- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.
۲- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی ) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
۳- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.
۴- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.
۵- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.
۶- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.

فصل دوم
روش انجام کار

گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
بازدید از محل اکتشاف سنگ های تزئینی
بر اساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از مرکز اکتشاف سنگ های تزئینی به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در محل پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم ،

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش معدن و سنگ های تزئینی نیز که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی و استفاده از شیوه های نوین معدنی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.