مقاله بررسی وجود ژنوتیپ های نرعقیم و تکثیر غیر جنسی آنها در توده بومی پیاز ابرکوه و یک رقم روز کوتاه خارجی


در حال بارگذاری
13 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی وجود ژنوتیپ های نرعقیم و تکثیر غیر جنسی آنها در توده بومی پیاز ابرکوه و یک رقم روز کوتاه خارجی دارای ۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی وجود ژنوتیپ های نرعقیم و تکثیر غیر جنسی آنها در توده بومی پیاز ابرکوه و یک رقم روز کوتاه خارجی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی وجود ژنوتیپ های نرعقیم و تکثیر غیر جنسی آنها در توده بومی پیاز ابرکوه و یک رقم روز کوتاه خارجی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی وجود ژنوتیپ های نرعقیم و تکثیر غیر جنسی آنها در توده بومی پیاز ابرکوه و یک رقم روز کوتاه خارجی :

تعداد صفحات:۴

چکیده:

ژنوتیپ های نرعقیم (Smsms) تحت مشارکت دو عامل سیتوپلاسمی (S) و هسته ای (ms در موقعیت مغلوب و هموزیگوت)، فنوتیپ نرعقیمی را ظاهر می سازند و در پروژه های اصلاحی، خصوصاً برنامه های توسعه و تولید بذر هیبرید به کار می آید. این ژنوتیپ ها بهتر است که از درون جمعیت های مورد اصلاح یافت شوند و ابتدا به صورت رویشی و سپس با استفاده از لاین نگهدارنده (B لاین) تکثیر شوند. به این منظور پیاز روز بلند توده بومی ابرکوه و رقم آزاد گرده افشان تگزاس ارلی گرانو ۵۰۲ ، مورد مطالعه قرار گرفت تا از طریق بررسی ریزش گرده از بساک، مشاهده میکروسکپی زایا یا عقیم بودن دانه گرده و آزمون خودگشنی، وجود و فراوانی ژنوتیپ های نرعقیم در آن معلوم شود. پس از شناسایی و مشخص شدن نرعقیم ها، تکثیر غیرجنسی و ایجاد همگروه از بوته های منتخب صورت گرفت و پس از وادار کردن هر یک از این کلون ها به گلدهی، بررسی مجدد صفت نرعقیمی و ثبات آن در تعداد بیشتری از بوته ها امکان پذیر شد. همچنین بذر تشکیل شده بر هر بوته منتخب به طور جداگانه جمع آوری و خانواده های نیمه خواهری تشکیل شد. نتایج حاکی از آن است که در جمعیت مورد بررسی از توده ابرکوه، ژنوتیپ های نرعقیم با فراوانی ۳/۱ در هزار و در جمعیت تگزاس با فراوانی ۸/۳ درهزار وجود دارد که هم اکنون تعدادی از آنها توسط القاء سوخیزه و خانواده های نیمه خواهری تکثیر و نگهداری می شوند تا آنکه در آینده، توسط تلاقی های جفتی و بک کراس، نگهدارنده معادل آن یافت و یا ساخته شود. از لحاظ صفات ظاهری مانند طول برگ، طول بوته و جثه گیاه تفاوتی بین بوت ههای زایا و نرعقیم مشاهده نشد. براساس این نتایج، تکثیر غیر جنسی بوت ههای مورد نظر، از طریق القای سوخیزه و پیگیری آن تا ایجاد گیاه کامل، موفقیت آمیز بوده و میتوان طی یک فصل بیش از ۱۰۰ بوته نرعقیم از یک بوته اولیه تولید نمود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.