تحقیق در مورد قوس های پا


در حال بارگذاری
13 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
15 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق در مورد قوس های پا دارای ۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد قوس های پا  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد قوس های پا،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد قوس های پا :

قوس های پا

۱
مقدمه
استخوان های پا،لیگامانهای متصل کننده انها وعضلاتشان به صورتی قرار گرفته اند که با اعمال مهم حفاظت ،توزیع وزن وحرکت بدن هماهنگ باشند ،اثر یک پای خیس روی زمین ،پاشنه ،کنار خارجی ناحیه ای را در زیر سرهای استخوانها ی

متاتارس(گوی های پا)واثاری ازبندهای انتهایی که زمین را لمس کرده اند را نشان میدهد ،درحالیکه کنار داخلی پا قوس داشته و زمین را لمس نمی کند این قوسها سبب می شوند که پا وزن را تحمل کرده و هنگام راه رفتن حالت اهرمی را برای
بدن به وجود اورد قوسها ی پا انعطاف پذیربوده ،دراثر فشار وزن به طرف پایین حرکت کرده ومجددا به حالت اولیه خود
باز میگردد.

قوسهای پا((archesofthefoot
گودی کف پا تقریباً مثل نیمه یک گنبد است و دارای یک قوس طولی longitudinalarch ویک قوس عرضیtransversearch
است.قوسهای طولی شامل یک بخش داخلی و یک بخش خارجی است که در عقب پا (کلکینیوس) به هم می رسند،ولی در جلوی پا از هم فاصله می گیرند.
قوس طولی خارجی(lateral longitudinal Arch)

از کلکینوس وکیو یید ودو استخوان متاتارسل اخر (چهاروپنج)میگذرد وبه اندازه کافی تخت است تا اجازه دهد کناره خارجی پا روی زمین قرار میگیرد.
قوس طولی داخلی(Medial langitudinal)

که مرتفع ترین قوس است (واز تنه و سر) تیلوس ، نویلکلیولر،کونیفرم،تیلوس،نویکیولر (نویلکولار) کونیفرم داخلی و اولین استخوان متاتارسل مرتفع ترین قسمت قوس است وتوسطتندون های عضلات تیبیلیس خلفی و فلوکسور هلوسپس لا نگوس (تا کننده دراز شست) پشتیبانی میگردد تقعر دو قوس داخلی داخلی بوسیله دو ستون تقویت می شود ، یک ستون خلفی یا کالکا نئال و یک ستون قدامی یا متاتارسی که از سر های اولین و دومین و سومین استخوان متا تار سی ساخته شده است.
بخش قدامی قوس عرضی از سر استخوانهای متاتارسیل تشکیل شده و توسط ساختمانهای مجاور نگهداری می شود.

بخش خلفی (ن)توسط کیو بویید و استخوانهای کونیفرم تشکیل شده وتوسط تندون های قسمت داخلی پا به ویژه تیبییلس، تقویت می شود.
تبیبولرس لاگنوس هم به حفظ این قوس کمک می کند در حال ایستاده پا با ساق زاویه قائم تشکیل می دهد واستخوان های پا هم طوری قرار می گیر ند که قوس های طولی و عرضی متقاطع ا یجاد می کند، در نتیجه نیروی وزن بدن از تیبیاجه روی زمین مستقیماً از طریق مچ پا و کف پا به انتهای قوس های متقاطع می رسد بدین ترتیب که نیروی وزن بدن،به طرف پایین و عقب،از طریق تنه تیلوس به گیلینوس و پاشنه منتقل می شود؛به طرف پایین و جلو از طریق سر وگردن تیلوس به طرف برآمدگی کف پا و برآمدگی شصت پا منتقل می گردد و به طرف خارج از طریق کوبوئید به متاتارسل منتقل می گردد؛استحکام قوس طولی داخلی به مقدار زیادی به بخش آپونوروز کف پائی ولیگامانهای بلندکف پائی و کالکانئوناریکولارکف پائی(فنری) مجاورش می باشد.

 

۲
هرچندکه عضلات هم نقش به سزائی در حفظ قوس داخلی در هنگام حرکت دارند،این عضلات بخصوص شامل تاندون فلکسور دراز شصت همراه با فلکسور دراز انگشتان،تپیالیس خلفی و عضلات درونی پا می باشند،بهرحال مطالعات الکترو میوگرافی نشان داده است که در وضعیت ایستاده ثابت این عضلات نسبتاَ غیر فعال هستند.
قوسی طولی خارجی

وزن را در طول سطح خارجی به زمین انتقال می دهد ولی ارتفاع آن کمتر از قوس داخلی است تقعر کمتر آن به وسیله بخش خارجی لیگامان بلند کف پائی به همراه لیگامان کالکانئوکوبوئید کف پائ(کف پائی کوتاه)تقویت می گردد.

علاوه بر این عضله پرونئوس بلند وعضلات کف پائی سطح خارجی به حفظ قوس خارجی کمک می کند معلوم شده است که اختلافات ویژه ای درعمل قوسهای طولی وجود دارد.
این است که بزرگتر بودن انحناء،جهندگی و خاصیت ارتجاعی قوس اهمیت بیشتری درتحمل فشارهای مشخص وناگهانی، نظیر آنهایی که در هنگام پریدن وارد می شوند،دارد انحنای کمتر قوس خارجی خاصیّت ارتجاعی کمی داشته و برای انتقال وزن به زمین ساخته شده است،برعکس قوس داخلی که این نیروها را جذب می کند،به نظر می رسد که قوس خارجی در راه رفتن و دویدن نقش مهمتری داشته باشد.

علاوه بر قوسهای طولی،پا قوس عرضی نیز دارد،عملاً هر پا یک نیمه از یک نیم کره(طاق) عرض را می سازد که وقتی هر دو پا پهلوی هم قرار گیرند این نیمکره(طاق)عرضی را می سازند و وقتی هر دو پا پهلوی هم قرار گیرند این نیم کره (طاق)کامل می شودقوس پروگریمال عرضی یا متاتارسی بوسیله استخوان های ناویکولار،سه کونئیفورم،کوبوئید و قاعده
های پنج استخوان متاتارس ساخته می شود.

حمایت از قوس عرضی به علّت لیگامانها و تاندونهایی که کونئیفرمها و متاتارسها را به یکدیگر وصل می کنند.اهمیّت بیشتری نسبت به ترکیب بخشهای استخوانی دارد تاندون عضله پرونئوس بلند اهمیّت خاصی در حفظ قوس عرضی دارد:زیرا این تاندون در عرض قوس کشیده و تمایل به نزدیک کردن استخوانها به یکدیگر دارد،در بخش دیستال سرهای استخوانهای متاتارس یک قوس کم عمق ولی کاملی را در هر پا بوجود می آورند،این قوس آخر به وسیله لیگامانهای متاتارسی عرضی-عمقی حفظ می گردد.
بیماری های کف پا

بیماری های پا بیشتر در اثر پوشیدن کفشهای نامناسب ایجاد می شوند،متأسفانه در طراحی کفشها،به مد روز،سلیقه های شخصی و زیباییهای ظاهری بیشتر از عملکرد فیزولوژی پا اهمیّت داده می شود استفاده از کفشهای نامناسب،آناتومی
طبیعی پا را به هم می زند و باعث ایجاد تغییر شکل و درد پا می شود.
کف پای صاف.Flat foot(Per Planus)

شایعترین اختلال درپا،پهن شدن سطح کف پایی است در پای سطح Flat foot وزن بدن در تمام سطح کف پایی پخش می شود زیرا حدود قوس طولی داخلی(در نتیجه قوس عرضی) از بین رفته این اختلال در قوس داخلی به علت استاع اتصالات لیگامانی در مفاصل تالوناویکولار و کونئوناویکولار است.
اگر این لیگامانها از کار بیفتد سر تا لرس بافتهای نرم کف پایی را به زمین فشرده در نتیجه قوس طولی-داخلی را پهن می کند این عارضه ممکن است.

۳

این عارضه ممکن است نوعی ناهنجاری های مادرزادی یا در اثر آسیب های وارده به استخوان و رباط ها،عدم تعادل وضعیتی و عضلانی،اضافه وزن شدید،ضعف عضلانی،پوشیدن کفشهای نامتناسب یا التهاب مفصلی ایجاد شود.

علائم کف پای صاف عبارتند از:۱احساس سوزش پا ۲خستگی ۳درد در پاها و راه رفتن نا به هنجار.
ورزشهایی که باعث تقویت عضلات و بهبود وضعیّت راه رفتن و ایستادن بیمار می شوند،به تخفیف علائم کمک می کنند.
انواعی از اورتوزهای پا طراحی شده اند که از پاها حمایت بیشتری به عمل می آورند.موارد شدید معمولاًجهت درمان به جراح ارتوپد یا متخصص بیماری ها پا ارجاع داده می شوند.
پا چنبری..Percavus(claw foot)

به پایی گفته می شود که قوس کف آن به طور غیر طبیعی زیاد است و در قسمت قدامی آن(fore foot) تغییر شکل ثابتی شبیه پای اسب ایجاد شده است کوتاه شدن طول پا و افزایش فشار وارده روی متاتارسها و قسمت خلفی پا باعث میشود که در این نواحی پینه تشکیل شود.
بیماری شارکو-ماری-توث ( (charcot marie tooth

بیماری عصبی عضلانی محیطی که نوعی اختلال اضمحلالی خانوادگی است،دیابت شیرین و سیفیلیس مرحله سوم از علل شایع پا چنبری می باشد.ورزشهای توصیه شده برای این بیماران شامل خم کردن قسمت قدامی پا به طرف بالا و در نتیجه شل شدن انگشتان پاست.برای محافظت از پا می توان از بریس استفاده کرد. در موارد شدید، برای شکل دادن مجدد و تثبیت پا،مفاصل پا را خشک می کنند(آرتروز).

نوروم مورتون( s neuromaَmorton)
نوروم مورتون(نوروم کف پائی انگشتان، نورو فیبروم)،تورمی در شاخه سوّم(خارجی )عصب کف پائی میانی است. عصب انگشت سوّم که در فضای بین متاتارسی قرار دارد،شایعترین محل بروز نوروم مورتون است. از نظر میکروسکوپی،تغییراتی که در شریان انگشتی ایجاد می شود باعث ایسکمی عصب می گردد.

در نتیجه درد سوزشی بسیار شدید در کف پا ایجاد می شود که معمولاً با استراحت بر طرف می گردد. درمان محافظه کارانه این عارضه شامل استفاده از زیر کفش و بالشتکهای مخصوصی است که بین سر متا تارسها فاصله ایجاد می کنند و نحوه قرار گیری پا را متعادل می سازند. با تزریق موضعی هیدروکرتیزون و داروی بی حسی می توان درد را تسکین داد. درصورت عدم موفقیّت با این روشها، برداشتن نوروم به کمک جراحی ضرورت می یابد به دنبال عمل جراحی، درد و سایر حسهای ناحیه بلا فاصله و به طور دائمی از بین می رود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.