مقاله در مورد گزارش کارآموزی حسابداری (شرکت مادر تخصصی صندوق )
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله در مورد گزارش کارآموزی حسابداری (شرکت مادر تخصصی صندوق ) دارای ۴۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله در مورد گزارش کارآموزی حسابداری (شرکت مادر تخصصی صندوق ) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد گزارش کارآموزی حسابداری (شرکت مادر تخصصی صندوق )،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله در مورد گزارش کارآموزی حسابداری (شرکت مادر تخصصی صندوق ) :
گزارش کارآموزی حسابداری (شرکت مادر تخصصی صندوق )
فصل اول : مقدمه
اینجانب رضا عاطفی قبولی سال ۱۳۸۰ رشته حسابداری و حسابرسی مرکز امور مشاوران حقوقی ، وکلا و کارشناسان قوه قضائیه با شماره پرونده ۴۵۹۲ و پرونده آموزشی شماره ۱۷۱۹ طبق ابلاغیه شماره ۸۳۵/ک/آ/۱۷۱۹ مورخ ۵/۳/۸۳ و ۸۳/ک/آ/۱۷۱۹ مورخ ۸/۶/۸۳ برای انجام دوره کارآموزی ۶ ساله به شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ورزی معرفی شدم .
لازم به ذکر است که اینجانب پس از قبولی در امتحان کتبی بر اساس ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم اقتصادی اجتماعی کشور ( ب منظور اعمال حمایتهای لازم حقوقی و تسهیل دستیابی مردم به خدمات قضایی و حفظ حقوق عامه ، به قوه قضائیه اجازه داده می شود تا نسبت به تأیید صلاحیت فارغ التحصیلان رشته حقوق جهت صدور مجوز تاسیس مؤسسات مشاوران حقوقی برای آنان اقدام نماید . حضور مشاوران مذکور در محاکم دادگستری و ادارات و سازمانهای دولتی و غیر دولتی برای انجام امور وکالت متقاضیان مجاز خواهد بود . تأیید صلاحیت کارشناسان رسمی دادگستری نیز به طریق فوق امکان پذیر است .
آیین نامه اجرائی این ماده و تعیین تعرفه کارشناسی افراد مذکور به تصویب رئیس قوه قضائیه خواهد رسیدن و با توجه به رشته تخصصی خود با سابقه کار حدود ۱۰ سال در مؤسسات حسابرسی و حسابداری و همچنین شرکتهای مختلف در تاریخ ۵/۳/۸۳ شروع به انجام دوره کارآموزی در شرکت ما در تخصص صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی نموده .
فصل دوم : آشنائی با فعالیتهای شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توس
عه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و چارت سازمانی آن
شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی از تبدیل شرکت خدمات مهندس جهاد سازندگی سابق که حل تصویب نامه شماره ۵۵۹۲/ت/۴۳ مورخ ۱۱/۵/۱۳۶۸ بصورت ۱۰۰% دولتی تشکیل گردید و وظیفه ، هدف آن انجام و ارائه خدمات مهندسین مشاور در رشته های نقشه برداری و فتوگرامتری ، آبخیزداری ، آبیاری و زهکشی ، طراحی ساختمان طراحی نیروگاه برق ،آبی ، مطالعات راه سازی ، ژنتیک ، آزمایشگاه مکانیک خاک ، برنامه ریزی منطقه ای ، خط انتقال آب و ; بوده که با توجه به شروع کار این شرکت از سال ۱۳۶۹ بیش از ۲۰۰۰ پروژه مطالعاتی و عملیاتی به انجام رسانده و هم اکنون نیز با عنایت به تغییر وظایف شرکت فوق همچنان وظیفه اتمام پروژه و تعهدات قبلی را نیز برعهده دارد . با تغییر سیاستها و کاهش تصدی گری دولت و با ادغام وزارت جهاد با وزارت کشاورزی شرکت فوق نیز به شرکت ما در تخصصی حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی طبق جلسه مورخ ۲۵/۱۲/۱۳۸۱ تا ۲۷/۱/۱۳۸۳ و هیئت وزیران بنا به پیشنهاد شماره ۱۶۲۱۵/۲۸/۵۳۲/۲۰/۵۰۰ مورخ ۲/۷/۱۳۸۰ وزارت جهاد کشاورزی و به استناد ماده ۶ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب سال ۱۳۷۹ اگر در اساسنامه شرکت فوق که ۱۰۰% آن دولتی بوده با سرمایه ای معادل دویست میلیارد ریال با هدف حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و در زیر بخشهای زراعت و باغبانی دامداری و دامپروری ، جنگل و مرتع ، شیلات و آبزیان و صنایع و خدمات مرتبط با وظایف وزارت جهاد کشاورزی مورد تصویب قرار گرفت که از سال ۱۳۸۲ شروع به فعالیت نمود و چارت سازمانی آن به شرح ذیل می باشد .
فصل سوم : فعالیتها و آموزشهای انجام گرفته در مدت کارآموزی
الف ـ اقدامات انجام گرفته در دوره کارآموزی ( عملیات مالی خدمات مهندسی جهاد جهت بستن پروژه تعهدات قبلی )
ب ـ اقدامات انجام گرفته در دوره کارآموزی ( عملیات مالی صندوق مادر تخصصی)
ج ـ تجربیات و مهارتهای بدست آمده در طول کارآموزی
الف ـ اقدامات انجام گرفته در دوره کارآموزی ( عملیات مالی خدمات مهندسی جهاد جهت بستن پروژه ها و تعهدات قبلی )
همچنان که بیان گردید با توجه به فعالیت ۱۲ ساله شرکت خدمات مهندسی جهاد و انجام حدود ۲۰۰۰ پروژه قسمتی از تعهدات آن باقی مانده بود که به شرکت مادر تخصصی انتقال یافت و با توجه به رشته تخصصی و تحصیلی اینجانب و با عنایت به دوره کارآموزی که متناسب با ف
عالیت من بوده اقدامات و وظایف ذیل توسط اینجانب به انجام
۱ـ آشنایی با کلیه پروژه های انجام گرفته و در حال انجام از طریق بررسی پرونده امور حقوقی ، مالی و فنی و برنامه ریزی کنترل پروژه
۲ـ آشنایی با مفاد قراردادها از جهت بندهای شرایط عمومی و شرایط خصوصی قراردادها که معمولاً شرایط عمومی قراردادها ثابت و شرایط اختصاصی برای هر قرارداد به خصوص تفاوت می نماید .
۳ـ آشنایی با امور مشاوران و پیمانکاران سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور که انتخاب و صلاحیت مشاور توسط کارشناسان آنها بر اساس ضوابط و معیارهای فنی ، نیروی انسانی تحصیل کرده و ماهی و تجهیزات و امکانات انجام پروژه ها صورت می پذیرد در همین راستا آشنایی با نحوه دریافت رتبه و گرید هر رشته و مطالعه کتبی و نشریات سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور که چه کسانی صلاحیت انجام پروژه های مختلف با چه حجم ریالی ( رتبه یک تا حداکثر ۳۴۰ میلیون ریال ، رتبه دو تا حداکثر ۸۴۰ میلیون ریال و رتبه سه از ۸۴۰ میلیون ریال به بالا ) و فنی را دارا میباشند.
۳ـ آشنایی با فهرست بهاء انجام کار پروژه های مختلف که به دو سر فصل اصلی اجرایی یا مطالعاتی تقسیم گردیده و هر یک از آنها بر اساس نوع پروژه ها و دستور العمل محاسباتی چاپ شده از طرف سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور محاسبه و برای کارفرما جهت دریافت حق الزحمه ارسال می گردد .
۴ـ آشنایی با چگونگی تهیه و تنظیم صورت وضعیت بر اساس کار انجام گرفت و گزارشات دفتر فنی و مدیر پروژه و استفاده از دستورالعمل فهرست بها یا چگونگی تنظیم صورت وضعیت لازم به ذکر است که حق الزحمه برخی از قراردادها ممکن است بر اساس فهرست بهاء محاسبه نگردد که این در شرایط خصوصی پیمان درج گردیده و مبنای محاسباتی بر اساس توافق به عنوان مثال نظر روز کار باشد.
۵ـ آشنایی با خدمات ارائه شده از طرف کارفرما
در بعضی قراردادها به جهت نوع قرارداد برخی از مفاد آن مثل تهیه نقشه پایه ، تجهیزکارگاه ، انجام مطالعات فاز اول ; توسط خود کارفرما انجام گرفته که باعث کاهش رقم قرارداد بر اساس فهرست بهاء خواهد گردید .
۶ـ آشنایی با مفاهیمی نظیر : کارفرما ( ضخی حقیقی یا حقوقی است که اجرای عملیا
ت معینی را به پیمانکار واگذار می کند .)
ـ پیمانکار ( شخصی حقیقی یا حقوقی است که مسئولیت اجرای کامل عملیات موضوع پیمان را تا تکمیل نهایی آن بر اساس قرارداد فی مابین برعهده می گیرد )
ـ قرارداد ( رابطه ای حقوقی یبن پیمانکار و کارفرماست که منشاء تعهد و التزام برای طرفین می باشد ) که کارفرما برای انجام دادن موارد زیر قرارداد با مؤسسات مشاوره ای یا پیمانکار منعقد می کند .
الف ـ مطالعات بنیادی و تحقیقاتی
ب ـ تهیه طرح
ج ـ اجرای طرح
د ـ نظارت بر اجرای طرح
انواع قراردادهای پیمانکاری با توجه به مواد ۱۰ و ۲۹ قانون مدنی
۱ـ قرارداد بر اساس واحد بهاء
۲ـ قرارداد مقطوع
۳ـ قرارداد امانی
۴ـ قرارداد بر اساس مواد و دستمزد
۵ـ قرارداد مدیریت اجرا
ـ مناقصه محدود و عمومی و آشنایی با مواد ۷۹ و ۸۹ قانون محاسبات عمومی
ـ ترک مناقصه
ـ انواع وثیقه های مورد قبول بانکی برای صدور ضمانتنامه که شامل : وجه نقد ، ط
لا ، اسناد خزانه ، اوراق مشارکت ، سپرده ثابت و اوراق قرض الحسنه ، تضمین بانکهای معتبر خارجی ، سفته با دو امضاء قابل قبول بانکی ، احوال غیر منقول ، برگ وثیقه انبارهای عمومی ، سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس ، کشتی ، هواپیما می باشد .
ـ حسن انجام تعهدات و قوانین مواد ۴ـ۸۳ قانون محاسبات عمومی و ماده ۲۷ آئین نامه معاملات دولتی که در آن قید گردیده برای تضمین حسن انجام تعهدات معادل ۵۰% مبلغ اولیه پیمان ضمانتنامه از بانک گرفته و یا سپرده نقدی به حساب کارفرما واریز نمایند .
ـ در انعقاد قرارداد : مشخصات طرفین قرارداد کاملاً ذکر گردد .
موضوع پیمان به روئیت طرفین رسیده و مهر و امضاء شود مبلغ پیمان و شرایط پرداخت کاملاً مشخص گردد .
تغییر مقادیر کار و کارهای جدید با توجه به سقف رعایت حداکثر ۲۵% افزایش قرارداد منعقد و کاملاً مشخص ثبت گردد . مدت پیمان با توجه به نوع پروژه مشخص شود .
تأییدات و تعهدات پیمانکار و تعهدات و اختیارات کارفرما کاملاً مشخص باشد .
ـ دوره های تضمین
ـ تعدیل آحاد بهاء
ـ تحویل موفقت
ـ تحویل قطعی
۷ـ آشنایی با قسمتهای مخلتف شرکت مهندسین مشاور و پیمانکار
الف ـ قسمت برآورد و مهندسی وظایف اصلی این قسمت که بوسیله مهندسان و مترورها انجام می پذیرد شامل
۱ـ محاسبه و تعیین مبلغ پیشنهادی برای شرکت در مناقصه و اعلام نتیجه
۲ـ تهیه صورت وضعیت های پیشرفت کار
۳ـ بررسی قیمتهای پیشنهادی پیمانکاران دست دوم یا جزء
۴ـ تهیه فهرست مواد ، سفارشهای خرید و سایر نیازمندیهای پیمان و ارسال به قسمت حسابداری و رئیس حسابداری کارگاه
ب ـ قسمت اجرای عملیات :
۱ـ سازماندهی کارگران و کارکنان لازم
۲ـ همکاری در تهیه صورت وضعیتهای پیشرفت کار
۳ـ محاسبه دستمزد کارگران و تهیه صورت تجزیه دستمزد بر اساس ساعات کارگران در هر کارگاه و ارسال به قسمت حسابداری
۴ـ دریافت و شمارش مواد و مصالح و ارسال به کارگاه و گزارش آن به قسمت حسابداری
۵ـ گزارش وضعیت نقدینگی و مخارج کارگاه به دفتر مرکزی
ج ـ قسمت حسابداری
۱ـ تطبیق برگ سفارش خرید و گزارش دریافت مواد و مصالح با قبض انبار
۲ـ رسیدگی و پرداخت فاکتورها
۳ـ کنترل و رسیدگی مخارج کارگاه و تفکیک صحیح آن به جاری و سرمایه ای
۴ـ ثبت مخارج و صورت وضعیت های پیمان در اسناد و مدارک مالی و مراکز هزینه
۵ـ تهیه گزارش دوره ای از پیشرفت و هزینه های اجرای پیمان و مقایسه آن با
اقلام برآوردی ( بودجه به واقعیت )
۶ـ تهیه صورت های مالی پایان دوره طبق اصول پذیرفته شده حسابداری و تعیین سود یا زیان پیمان
۷ـ وصول مطالبات و تسویه قراردادها
د ـ قسمت اداری و کارگزینی
۱ـ تامین نیروی انسانی بر اساس درخواست واحدهای مختلف
۲ـ کنترل حضور ، غیاب و مرخصی و ساعات کارگر و پرسنل و تهیه گزارش کارکرد و ارسال به امور مالی
۳ـ تهیه قوانین اداری و استخدامی داخلی
ه ـ واحد طرح و برنامه کنترل پروژه و بودجه
۱ـ ارائه خط مشی و سیاستهای کلی و جزئی کوتاه مدت و بلند مدت
۲ـ ارائه بودجه سالانه و در حد لزوم ماهانه و کنترل آن با گزارشات انجام گرفته مالی
۳ـ تهیه انحرافات و گزارش آن و تلاش در جهت کاهش آن
۴ـ کنترل زمانی ، سالی و عملیاتی پروژه ها بر اساس برنامه انجام هر پروژه
۸ ـ آشنایی با قوانین و دستورالعمل ها شامل :
ـ آیین نامه تعیین برنده مناقصه به شماره ۴۷۲۷ ب – س مورخ ۱۵/۴/۱۳۵۴ و اصلاحی مصوب شماره ۱۲۶۸۴۲ / ت ۱۰۸ ص مورخ ۲۸/۳/۱۳۷۰
ـ آیین نامه تشخیص صلاحیت و ارجاع کار به پیمانکاران موضوع تصویب نامه شماره ۲۵۰/۱/ت۱۶۶ مورخ ۱۷/۳/۱۳۶۷ هیئت وزیران
ـ تصویبنامه در خصوص مقررات مربوط به اخذ تضمین و تادیه پیش پرداخت برای کارهای پیمانکاری به شماره ۳۳۷۶۷/ت ۳۲۵ مورخ ۱۲/۷/۱۳۷۱
ـ آیین نامه صدور ضمانتنامه و ظهرنویسی از طرف بانکها به شماره ل ب / ۰۶ مورخ ۱۲/۲/۱۳۶۲
ـ مطالعه مجموعه قوانین مالیاتهای مستقیم مخصوصاً مالیات بر درآمد حقوق و اشخاص حقوقی و ماده ۱۵۱ محاسبه استهلاک
ـ مطالعه دانستنیهایی برای پیمانکاران و واگذاران کار درباره مقدرات تامین اجتماعی چاپ شده سازمان تامین اجتماعی معاونت فنی و درآمد
۹ـ فعالیتها و اقدامات در واحد امور مالی شرکت شامل :
ـ آشنایی با سیستم کدنیگ حساب که شامل حساب کل ، معین ، تفضیل جزء بوده و اطلاعات آن به شرح ذیل می باشد .
حساب کل دو رقمی بوده و از شماره ۱۱ به نام تجهیزات و لوازم نقشه کشی و مهندسی تا شماره ۹۷ هزینه بیمه اجتماعی مسکوره توسط کارفرمایان شماره گذاری گردیده
حساب معین سه رقمی بوده و از ۱۰۲ به نام تجهیزات و لوازم نقشه کشی و مهندسی دفتر نقشه پردازان شروع و تا ۹۹۰۲ طرف حساب انتظامی شماره گذاری گردیده
حساب تفضیل چهاررقمی بوده و از شماره ۱۰۰۱ به نام دستگاه فتوگرامتری تا شماره ۱۲۳۵ نقشه برداری اصفهان به از ناشماره گذاری گردیده
حساب جزء یک رقمی بوده که به جهت آسانتر شدن و استفاده از سیستم هزینه یابی صحیح و حسابداری صنعتی ( قیمت تمام شده پروژه ها در حسابداری پیمانکاری) در حس
۱ـ هزینه حقوق کارکنان عملیاتی
۲ـ هزینه مأمورتی کارکنان عملیاتی
۳ـ هزینه حقوق کارکنان موقت
۴ـ هزینه قرارداد کارشناسی
۵ـ هزینه چاپ و تکثیر
۶ـ هزینه سربار جذب شده پروژه
۷ـ هزینه ابزار و لوزم مصرفی
۸ـ سایر هزینه ها
۹ـ هزینه ۶/۳/% بیمه
پس از آشنایی با سیستم کدنیگ حسابها اسناد حسابداری را ثبت نموده که این امر در واقع جزء از تعریف حسابداری که حسابداری فن ثبت طبقه بندی و تجزیه و تحلیل اطلاعاتی که قابلیت تبدیل به اعداد را داشته باشد می باشد ثبت سند شامل سند هزینه پروژه
، سند درآمد پروژه ، سند حقوق و دستمزد ، سند هزینه جاری یا سربار
سند خرید اموال و تجهیزات و هزینه های سرمایه ای ، سند پرداخت و دریافت بانک و سند حسباداری قیمت تمام شده می باشد که تمامی اسناد مختلف را با توجه به ضمائم و پیوستها و وظایف مختلفی که به اینجانب داده شده تهیه و به رئیس حسابداری تحویل نمودم لازم به ذکر است که سیستم حسابداری شرکت به صورت کامپیوتری بوده و از نرم افزار مالی استفاده شده است . برای تهیه اسناد حسابداری بررسی و تهیه پیوستها بسیار مهم بوده که در اسناد مختلف متفاوت می باشد مثل سند درآمد که با توجه به تهیه صورت وضعیت که در چه میزان پیشرفت فیزیکی تا سقف ۱۰۰% و یا حداکثر ۱۲۵% با منظور نمودن متهم ۲۵% و کنترل محاسبات و کسورات که شامل ۵% مالیات طبق قانون مالیاتهای مستقیم و کورات بیمه که در پروژه های مختلف از ۶/۳/% تا ۶۷/۱۶% متفاوت می باشد و همچنین کسورات ۱۰% حسن انجام کار و کسر پیش دریافت و علی الحساب دریافتی که به میزان پیشرفت کار و پرداختی کسر می شود و خالص قابل دریافت محاسبه شده و اعلام گردیده و پس از دریافت از طریق بانک و یا به صورت نقدی سند آن ثبت می گردد .
از جمله فعالیتهای دیگر اینجانب تهیه صورت مغایرت بانکی و صورت نقدینگی شرکت بوده که با توجه به داشتن چندین حساب مختلف و ارسال وجه از طریق بانکهای سراسر ایران به جهت داشتن پروژه های متعدد در سطح کشور تهیه صورت مغایرت بانکی برای مشخص شدن وجوه بین راهی ، چکهای دریافت شده و در جریان وصول و مانده حساب بانکی و درنتیجه وضعیت نقدینگی شرکت نیاز روزانه شرکت بوده .
علاوه بر موارد بالا به جهت مصادف شدن زمان کارآموزی با بستن حسابها و تهیه گزارش مالی در تهیه گزارش همکاری نموده و در قسمتهای مختلف آن شرکت نمودم و با آشنایی با استاندارد سیستم حسابداری پیمانکاری به دو صورت
۱ـ روش کار تکمیل شده : در آمد ،هزینه و سود ناخالص پیمان هنگامی شناسایی می شود ک
ه کل پیمان یا بخش عمده ای از آن تکمیل شده و تنها کارهای جزئی آن باقی مانده باشد .
۲ـ روش درصد پیشرفت کار : درآمد ، هزینه و سود ناخالص پیمان بتدریج ، به تناسب پیشرفت پیمان در پایان هر دوره مالی اندازه گیری و شناسایی می شود .
و با توجه به نوع پروژه های شرکت که بلند مدت بوده و از روش دوم یعنی درصد پیشرفت کار استاندارد شماره ۱۱ بند ۳۰ و ۳۱ استفاده شده و نحوه بستن حسابها به شرح ذیل می با
شد:
ـ برآورد ذخیره پروژه با توجه به اتمام پروژه در سال یاد شده و پیش بینی هزینه برای سال آینده
ـ برآورد ذخیره استهلاکی اموال و ساختمان و ماشین آلات که با توجه به ماده ۱۵۱ قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۲۷/۱۱/۱۳۸۰ محاسبه و در حسابها ثبت گردید .
ـ برآورد ذخیره باز خرید خدمت پرسنل با توجه به قانون کار
ـ برآورد اندوخته قانونی طبق ماده
ـ انتقال هزینه حقوق و دستمزد پرسنل عملیاتی به هزینه پروژه ها
ـ انتقال هزینه سربار به هزینه مستقیم پروژه به عنوان سربار
ـ انتقال هزینه پروژه به قیمت تمام شده
ـ انتقال درآمد پروژه به عملکرد سود و زیان با توجه به استاندارد حسابداری از روش درصد پیشرفت کار
ـ انتقال قیمت تمام شده به عملکرد سود و زیان
ـ انقال عملکرد سود و زیان به حساب و سود و زیان سال مالی
پس از بستن حسابها با توجه به رعایت اصول متداول حسابداری و استانداردهای ناظر بر گزارشهای صورتهای مالی ، باید بنحوی تهیه شوند که ضمن ارائه تصویر مناسبی از وضعیت عملکرد شرکت حداقل اطلاعات مورد نیاز استفاده کنندگان را تامین نمایند صورت حساب سود و زیان و صورت گردش وجوه و همچنین ترازنامه برای سال مالی فوق تهیه و توسط حسابداری سازمان حسابرسی ، حسابرسی گردید .
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.