مقاله مقایسه شیوع افسردگی در بین زنان و مردان زندانی و غیر زندانی حدود سنی ۳۵ ساله


در حال بارگذاری
17 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله مقایسه شیوع افسردگی در بین زنان و مردان زندانی و غیر زندانی حدود سنی ۳۵ ساله دارای ۱۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقایسه شیوع افسردگی در بین زنان و مردان زندانی و غیر زندانی حدود سنی ۳۵ ساله  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقایسه شیوع افسردگی در بین زنان و مردان زندانی و غیر زندانی حدود سنی ۳۵ ساله،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقایسه شیوع افسردگی در بین زنان و مردان زندانی و غیر زندانی حدود سنی ۳۵ ساله :

چکیده
هدف از تحقیق حاضر میزان شیوع افسردگی در بین زنان ومردان زندانی قزوین ومقایسه افسردگی آنها با زنان غیر زندانی حدود سنی ۳۵ ساله شهر قزوین است که فرضیه های عنوان شده عبارتند از مقایسه افسردگی زنان ،مردان زندانی ، مقایسه افسردگی زنان زندانی وغیرزندانی ومقایسه افسردگی زنان

متأهل زندانی ، مجرد زندانی که جامه مورد مطالعه زنان زندانی وغیرزندانی شهرستان قزوین است که ۳۵ نفر زنان زندانی در زندانهای قزوین هست که ۳۰نفر به عنوان نمونه انتخاب گردید و۳۰نفر هم به عنوان زنان غیر زندانی که جهت آزمون فرضیه ها از روش آمار توصیفی و استنباطی وtمتغییر مستقل استفاده گردید که جهت آزمون فرضیه ها از آزمون افسردگی بک استفاده گردید که نتایج بدست آمده نشان می دهد بین زمان زندانی وغیر زندانی وهمین طور زمان زندانی مجرد و متأهل از لحاظ افسردگی تفاوت وجود دارد و در سطح معنی داری ۵% قرار دارد ولی بین زنان زندانی و مردان زندانی تفاوت وجود ندارد .

فصل اول
کلیات تحقیق

مقدمه :
مشاهدات بین المللی بدون ارتباط با کشور تحت مطالعه افسردگی یک قطبی را بین زنان دو برابر شایع تراز مردان معرفی کرد . (کاپلان ۱۳۷۹صفحه ۱۲۵)
از این جنبه می توان دلیل سبک تزیینی نا مناسبی دانست که در مورد زنان اعمال می شود . از جنبه های دیگر شاید به علت آن است که زنان افسرده بیشتر به کلینیک ها مراجعه می کنند . یا فردی که طرفدار نظریه زیستی است . اختلالات هور مونی را در این زمینه موثر می داند و یا فردی که آسیب پذیر است وقتی که در یک مکان قرار می گیرد زندگی شخصی او عمومی می شود به زندگی شاد متنوع و حتی تمیز هم از او سلب می شود . و خود را در میان افرادی می بیند که از لحاظ فرهنگی ، فکری با او فرق دارند . فرد مورد نظر حرفی برای گفتن ندارد . وجه اجتماعی خود را از دست داده می بیند از این رو فکر می کند تمام این مسایل به دلیل جرمی است که مرتکب شده است بر اساس فرضیه افسردگی در زنان نسبت به مردان بیشتر است . به طور اختصاصی تر استعداد فردی و محیطی نا مناسب افسردگی را در زندان امری طبیعی تر جلوه می دهد و تحقیق حاضر سعی در بررسی افسردگی در زنان زندانی و درک مؤلفه های جمعیت شناختی آن دارد .

بیان مسئله
در بررسی علل افسردگی محققان مختلف به عوامل ژنتیکی ، خانوادگی و محیطی ، روانی و اجتماعی توجه داشته و بروز افسردگی را ناشی از صرف یک علت یا دلیل بسیط و مشخص نمی دانند . ولی طبق بررسی ها جرایمی که در زنان مرتکب می شوند و حتی وسایل و روش هایی که زنان بکار می برند با مردان متفاوت است . علل ارتکاب جرم و بزهکاری زنان به عوامل عاطفی و جسمی ، هور مونی و اختلالات روانی ، ذهنی و تکوین نیافتن شخصیت بستگی دارد . که آنان را وادار به جرایم می کند ( حمزه پور و افشین جو۱۳۸۰به نقل از بهمبندی ۸۲-۱۳۸۱)
سؤال مسئله

۱- آیا میزان شیوع افسردگی در میان زنان زندانی بیشتر است یا زنان غیر زندانی ؟
۲- آیا میزان شیوع افسردگی در میان زنان زندانی بیشتر است یا مردان زندانی ؟
۳- آیا میزان شیوع افسردگی در میان زنان و مردان زندانی با سایر مردان و زنان غیر زندانی تفاوت وجود دارد ؟

فرضیه
۱- میزان شیوع افسردگی زنان زندانی به طور کلی بیشتر از زنان غیر زندانی می باشد.
۲- میزان شیوع افسردگی در میان زنان زندانی بیشتر از مردان زندانی است .

۲- میزان شیوع افسردگی در مردان زندانی کمتر از شیوع افسردگی در زنان زندانی است .
۳- میزان شیوع افسردگی در مردان زندانی کمتر از شیوع افسردگی در زنان زندانی است .
۴- افسردگی زنان زندانی به طور کلی بیشتر از زنان عادی می باشد ( غیرزندانی ).
۵- افسردگی در زنان متاهل زندانی بیشتر از زنان مجرد می باشد.
متغیر های تحقیق

شیوع افسردگی متغیر وابسته
در میان زنان میان زنان در زندان زنان قزوین متغیر مستقل
تعریف عملیاتی و نظری
افسردگی عمدتا در نتیجه وجود غم و اندوه نا هشیاری است که بر اثر محرومیت های واقعی یا تجلی در حیات روابط بین فردی بوجود آمده است .

تعریف عملیاتی :
تمامی کسانی که طبق تست افسردگی یک نمره شانزده و بالاتر از آن کسب کرده اند افسرده تلقی می شوند .
اهداف تحقیق

هدف کلی تحقیق حاضر بررسی میزان شیوع افسردگی در میان زنان در زندان زنان قزوین می باشد .
به این معنی است که افسردگی زنان زندانی تا چه حدی است ؟ و دانش و افزایش اطلاعات در مورد افسردگی ، محیطی است ؟
واین افسردگی در زنان زندانی باعث مشکلاتی هم می شود یا نه ؟
اهمیت و ضرورت تحقیق

محیط زندان محیطی است محدود . که زمینه را برای فعالیت های متعدد و متنوع و شاد از فرد می گیرد . ( افسردگی برون زاد )
و زنان قشر آسیب پذیری نسبت به اختلال هستند ( افسردگی درون زاد ) البته . با توجه به این مسائل بررسی در زمینه درجه شدت افسردگی در زندانیان ارتباط آن با سن ، مدت اقامت ، تجرد ، تامل در شناخت افسردگی در زندان فراهم می کند . درمان و پیشگیری از افسردگی می تواند موجب پیشگیری یک گروه در معرض خطر آسیب روانی ( افسردگی ) شود ، طی تحقیقات انجام شد . باید راهحاهای مناسبی را برای از بین بردن و ریشه کن کردن این نوع افسردگی بکار برد که باعث مشکلات بعدی نشود .

به این معنی است که آیا زنان زندانی افسردگی آنها تا چه اندازه است ؟ و تفاوت آنهارا با زنان غیر زندانی را بدانیم در چیست ؟ و افسردگی زنان زندانی باعث مشکلاتی هم می شود یا نه ؟

فصل دوم
پیشینه و ادبیات تحقیق

نمادهای اسطوره ای در زنان
یکی از تقسیم بندی های نمادهای اسطوره ای در زنان به این صورت است که آنها به سه گروه تقسیم شده اند :
خدا بانوان باکره ،خدا بانوان آسیب پذیر ، خدا بانوان کیمیاگر یا ( متحول کننده ) ویژگی های متمایز کننده هر گروه ، زمینه هوشیاری ، نقشهای مطلوب و نیرو های انگیزش آنان است . آرتیمس ( که رومیها او را دیا نا مینامیدند ) خدا بانوی شکار بود طبیعت وحشی قلمروی او به شمار می آمد . تیر اندازی بی خطا و

حامی همه موجودات تازه حیات یافته بود . آتنا ( رومیها او را به منیروای می شناسند ) خدای بانوی عقل و مهارت بود حافظ شهر آتن که نام خود را از او گرفت و پشتیبان بسیاری از قهرمانان مذکر او را غالبا در زرهی رزمی مجسم می کردند و به عنوان بهترین مدیر جنگلی می شناختند . هستیایا، خدا بانوی آتشکده ( وستانام رومی اوست ) به اندازه دیگر خدایان باکره مظهر ویژگی های استقلال و خود بسندی در زنان اند .

گروه دوم – هرا ، لیمیتوپرسفون- را خدا بانوان آسیب پذیر نامیده ایم . هرا(در میان رومیها به مونو معروف است ) خدا بانوی غلات بود و در مشهور ترین اسطوره اش ، بر نقش او در مقام ما در تاکید شده است . پرسفون ( که لاتین آن پروسرپیناست)

دختر دیمیتر بود و یونانیها او را به کر به معنای « دوشیزه » هم می نامیدند . سه خدای بانوی آسیب پذیر مظهر نقشهای سنتی زنان ، یعنی همسر ، مادر و دختر هستند .

آنها رابطه گرایند ،به نحوی که هویت وسلامتشان مشروط به رابطه اساسی در زندگی شان است .آفردیب خدا بانوی عشق وزیبایی که بیشتر به نام رومی ونوس معروف است در مقام خدای بانوی کیمیا گر به تنهایی گروه سوم را تشکیل می دهد . در میان خدا بانوان ، او زیباترین و وسوسه انگیز ترین بود . روابط بسیاری برقرار کرد و از آنها کودکانی چند به دنیا آورد مولود عشق و زیبایی ، کشش های شهوانی و هوس و انگیزه های جنسی و زندگی نو بود ( بولن ،

۱۳۸۰صفحه ۲۶و۲۷و۲۸) . در این میان این زنان پرسفونی و دیمیتری بیشتر در خطر بروز افسردگی هستند ، افسردگی زن پرسفونی ظاهری بی رنگ .و مشخص دارد . شخصیت کناره گیرش حتی کناره گیر تر می شود . فعل پذیری اش بیشتر و دسترسی به عواطف و احساساتش بسیار دشوار می گردد و نیز ضعیف و تحلیل رفته به نظر می آید . همچون پرسفون در آغاز ربوده شدن به جهان زیرین ، او نه چیزی می خورد و نه حرفی برای گفتن دارد و تحلیل روح و جسمش با

گذر زمان بارز تر می شود . بر خلاف پرسفون ،حالت افسردگی دیمیتر اثری از عظیم بر محیط و اطرافیانش می گذارد . زن دیمیتری قبل از ابتلا به افسردگی احتمالا شخصیتی بسیار فعال ، پر انرژی و محوری است و در نتیجه به هنگام افسردگی تغییر بزرگی در رفتارش پدیدارش می شود . در حالی که زن پرسفونی از همان ابتدا شخصیتی خاموش و محو دارد و با ظهور افسردگی حتی محو تر هم می شود . در ضمن ، دیمیتر افسرده با برانگیختن احساس تقصیر در دیگران

، باعث عذاب وجدان ، خشم و نا توانی در آنها می شود . بر خلاف او ، زن پرسفون هیچ گونه احساسی در اطرافیانش بر نمی انگیزد ، بلکه آنان خود را از او دورتر حس می کنند . این زن پرسفونی است که در درون احساس کناه ، شرمساری ،ناتوانی می کند . او غالبا برای حرفی که زده ویا کاری که کرده ، بدون دلیل معذب وناراحت می شود . به این ترتیب دیمیتر افسرده حضوری عظیم ومحوری در خانه دارد ، در حالی که پرسفون افسرده در اتاقهای عقب خانه پنهان می شود (بولن ، ۱۳۸۰، صفحه۲۸۴ )

تعریف جرم
دیدگاه اجتماعی
در یک عبارت جرم از دیدگاه اجتماعی عملی است که نظم اجتماعی را نقض می نماید .
این نظم در هر عصری متناسب باتمدن ،تفکر وعقاید متعارف آن جامعه به لحاظ مکانی و زمانی بوده وتعریفی هم که «رافائل گاروفالو » در مورد جرم ارائه می دهد ،مؤید همین نقطه نظر است ،وی می گوید : جرم هر اهانتی است که در هر زمان وهر کشور نسبت به احساسات وسجایای احسان و امانت ودرستکاری انجام می شود (آنسل ،۱۳۷۰ به نقل از الطافی ،۱۳۷۲ صفحه ۹۳ ).
اگر تعریف داده شده را تجزیه وتحلیل کنیم ملاحظه می گردد «گاروفالو» معتقد به اصول وقواعدی است که لایتغیر بوده و تخلف از آنها جرم محسوب می شود . همانگونه که مطلع هستید سن توماس داکون فیلسوف مذهبی قرن سیزدهم میلادی ،قوانین را به سه دسته الهی ، فطری یا طبیعی و بشری تقسیم کرده است. ( الطافی،۱۳۷۳،صفحه۹۳ )
دیدگاه مذهبیون
مذهبیون در تعریف جرم از دیدگاه دینی و الهی و الهام گرفته اندو آن را تضییعو تجاوز به حق الله و حق الناس می دانند بنابراین شامل مفاسد اجتماعی و شخصی می گردد . و آخرین تعریفی که از جرم در کنفرانس اجرای حقوق کیفر اسلامی به قرار ذیل است :
مخالف با عوامر و نواهی کتاب و سنت و ارتکاب عملی که به تباهی فرد و یا جامعه بیا نجامد و شارع به کیفر آن تصریح نموده باشد ( فیض ، ۱۳۶۹، به نقل از الطافی ، ۱۳۷۲ صفحه ۹۴ )
دیدگاه قانونی
در نهایت یکی دیگر ازطرق کلی که ما در تعریف جرم می توانیم از آن بهره بگیریم تعریف قانونی یا موضوعه جرم می باشد . قانون ، جرم را هر فعل یا ترک فعلی مستوجب جزا و کیفر باشد می داند که این تعریف خود حامل چندین اصل از اصول مهم و بنیادی حقوق جزا یعنی اصل قانونی بودن ، شخصی بودن ، تساوی در جزا و ;می باشد( الطافی ، ۱۳۷۲، صفحه۹۶)
تبیین های ماورا ء طبیعی

تبیین های ماورای طبیعی از جرم بخشی از یک دیدگاه کلی درباره زندگی است که بر طبق آن اعتقاد بر این است که شمار فراوانی از حوادث از تاثیرقدرت های آن جهانی می شود . برای نمونه ، مردمان بدوی حوادث طبیعی مانند : قحطی ، سیل و بیماری های مهلک همه گیر را مجازات هایی می پنداشتند .

که قدرت های ماوراء طبیعی ، به خاطر اعمال ناشایستشان ، بر آنها اعمال می کنند . ( نیومن ، ۱۹۸۷،صفحه۲۵-۱۳) آنها ، در واکنش به این حوادث ، یا انجام مناسک مذهبی و مراسم عبادی تلاش می کردند رضایت خاطر ْآن قدرت ها را فراهم آورند ( ولدو همکاران ، ۱۳۸۲، صفحه۱۵). در تبیین های ماورای طبیعی ، برای توضیح هر رویداد به قدرت های آن جهانی توسل می شود . ، در حالی که ، تبیین های طبیعی برای توضیح همین رویداد ها از موضوع ها و حوادث جهان مادی بهره می جویند . همانند رهیافت ماورای طبیعی ، رهیافت طبیعی نیر هم قدیمی است و هم امروزی ( ولدو همکاران ، ۱۳۸۰، صفحه۱۸)

 

جرم شناسی کلاسیک
در جرم شناسی کلاسیک هوشمندی و عقلانیت از خسیسه های اساسی انسان اند و مبنایی برای تبیین رفتار انسان می باشند . بر حسب این دیدگاه انسان ها می توانند خود را بشناسند و به گونه ای عمل کنند که بهترین منافع را برای خود به دست ْآورند . در قلمرو و این چهارچوب سنجش واژه ( جرم ) معمولا از یک دیدگاه مصادیق قانونی تعریف می شود (جفری، ۱۹۵۶، ص۶۶۳، ۶۶۴) : جرم عبارت است از فعل یا ترک فعل خلاف قانون کیفری و مجرم کسی است که مرتکب جرم می شود . جرم محصول انتخاب آزاد فرد است که نخست منافع احتمالی ارتکاب جرم را در برابر هزینه های احتمالی آن ارزیابی می کند و سپس مرتکب جرم می شود . ( ولد و همکاران ، ۱۳۸۰، صفحه ۲۰)

جرم شناسی تحقیقی
جرم شناسی تحقیقی زمانی پا به عرصه وجود گذاشت که نظریه های کلاسیک در حدود یکصد سال این حوزه در سیطره خود داشتند و تلاش های مکرر برای کاهش جرم از طریق وضع مجازات های فوری تر ، قطعی تر و شیوع تر راه به جایی نبرده بود ( این نظریه پردازان استدلال می کنند اگر رفتار مجرمان به وسیله عواملی فراتر از کنترل رد شکل می گیرد ، پس مجازات آن فرد هیچ اثری ندارد . ( ولد و همکاران ، ۱۳۸۰)

آمار و وضعیت زندان ها
امروزه ۱۵۵ زندانی در ۱۵۰ و شهر کشور وجود دارد ، گرچه برای همه آنها لفظ واحدی اطلاق می شود ولی این لفظ برای همه آنها واقعیت یکسان را منعکس نمی نماید ، همچنان که لفظ خانه منعکس کننده خصوصیات یکسانی در مورد همه خانه ها نمی باشد چه بسا تنها وجه اشتراک آنها فقط لفظ « خانه » باشد .

زندانی های کشور نیز از جهت وسعت محل سکونت و محل هوا خوری ، تراکم تعداد و انواع جرایم ، امکانات شغلی ، رفاهی ، درمانی ، آموزشی و حتی غذایی و نیز از نظر نوع مدیریت و مارد دیگر با یکدیگر متفاوت اند .آمار موجودی زندان ها متغیر است و حتی با جابه جایی های بی موردی تغییرات بیشتری به وجود می آید ولی نگاهی کلی به ضرفیت موجودی و ورودی به زندان های کشور نشان دهنده اهمیت تاثیری است که این نهاد اجتماعی در زمینه مربوط ( جرم و مجرم می تواند داشته باشد . همچنین نگاهی به پرسنل اداری و انتظامی و سرمایه ثابت و متغیری که به صورت ساختمان و تاسیسات هزینه گردیده و نیز حقوق و

مخارج جاری که صرف این نهاد گردیده و می گردد ما را متوجه این امر می نماید که بالابردن نقاط مثبت زندان و کاستن از زوایای منفی آن و ضرورتی مبرم برای قوه قضاییه جمهوری اسلامی است . متاسفانه به علت شرایط اجتماعی خاص درطی سال های اخیر بر تعداد تراکم زندانی ها افزوده گردیده و این امر مسبب ایجاد مشکلاتی گردید که در نهایت کاهش راندمان زندان را در حصول نتایج دربر دارد ( عبدی ، ۱۳۷۱،صفحه ۱۱)
وضعیت محکومین ، سن ، تامل در قاتلین زن

تحقیقتا زیادترین میزان محکومیت متعلق به زنان قاتل می باشد ، آنها اکثرا بی سابقه می باشند ( زندانی که برای اولین بار وارد زندان شده است ) و از قوی ترین زندانیان به شمار می رود به دلیل اینکه به قاتلین عفو تعلق نمی گیرد این گروه در زندان ماندنی تر هستند . از قاتلین آن عده که کشنده شوهران خود هستند و با همدستی معشوق خود مرتکب قتل شده اند اکثرا جوان و گروه سنی ۲۹-۱۹ هستند. اما محکومینی که به دلایل دیگر دست به قتل زده اند به عبارتی شخص دیگری غیر از شوهر خود را کشته اند در گروههای سنی بالاتر می باشند . در بین قاتلین ، مجرد یا هرگز ازدواج نکرده تقریبا وجود ندارد. آنان اکثرا بیوه و از نوع همسر مرده هستند زیرا خود قاتل شوهرانشان می باشند ( عبدی ، ۱۳۸۱، صفحه ۲۲۸ )
– قاچاقچیان زن

از جهت میزان محکومیت بین قاچاقچیان و معتادین تفاوت زیادی است . معتادین اگر در خرید و فروش مواد شرکت نداشته باشند جرمشان سبک و حدود ۳ تا ۶ ماه یعنی به اندازه ترک اعتیاد در حبس هستند اما قاچاقچیان به خصوص قاچاقچیانی که خود معتاد هم نباشند جرمشان سنگین است ولی این افراد نیز با گرفتن عفو های پی در پی حبسشان تقلیل می یابد . سن مجرمین مواد که به خرید و فروش و قاچاق و حمل مواد مشغولند بر طبق نتایج جمع آ وری شده بین ۲۰تا ۴۰ است و از سنین ۴۰ به بالا قاچاق مواد کاهش می یاد اکثر مجرمین مواد ( معتاد ، قاچاقچی ) دارای همسر و فرزند هستند و پایبند به خانواده می باشند و اظهار می کنند که شوهرانشان آنها را به این کار کشانده اند ( عبدی ، ۱۳۸۱، ص ۲۳۱)

زنان سارق
میزان محکومیت در ساقین ساده کم و این نوع مجرمین از زندانیان حبس سبک هستند ولی سارقین بزرگ دارای حبس های طولانی تری هستند . سن سارقین با توجه به مشاهدات و آزمونهای انجام شده بین ۲۰ تا ۵۰ سال متغیر است اکثر مجرمین سارق متا هل هستند . ( عبدی، ۱۳۸۱، ص ۲۳۱)

شخصیت مجرمان
شخصیت رانندگان مستعد تصادف در انگلستان در آمریکا ، آلمان و بسیار ی دیگر از کشور های مورد بررسی قرار گرفته و معمولا این نتیجه به دست آمده است که نسبت های نا معمولی از این افراد دارای صفت های پرخاشگری ، بی باکی و جامعه ستیزی بوده و نسبت بزرگی از افراد این گروه به روان رنجوری مبتلا بوده اند . اینها صفت هایی هستند که در میان مجرمان در عامترین مفهوم یافت می شوند . بنابراین مشاهده می کنیم که شخصیت و رفتار انحرافی – اجتماعی را با یکدیگر ارتباط دارند کردار آدمی به اندازه کافی کلیت دارد . که لازم است علت های این کلیت را مورد بررسی قرار دهیم ، و دیگر این که به نظر می رسد که این کلیت با شخصیت ارتباط دارد و این ارتباط به حدی است که پژوهش درباره ماهیت دقیق این ارتباط را ضروری می رساند ( آیسینک، ۱۳۷۵،ص ۴۹و۴۸)

هوش در زندانیان
آزمون گروه های اولیه در مورد هوش زندانیان ، معمولا از فرضیه همایت می نمودند که ( یا دست کم آنهایی که زندانی شده اند ) از نظر روانی پست تر اند پژوهش های بعدی مشخص کرد که بیشترین مجرمان دارای هوش طبیعی بوده اند و برای مدت زمانی این نظریه که بین مجرمیت وهوش پایین ارتباطی وجود دارد، به ورطه ی بی اعتباری افتاد . ولی از دهه ۱۹۷۰ طرفداری از این فرضیه بویژه در مورد اطفال ونوجوانان بزهکار ، ازسرگرفته شر( ولد وهمکاران ۱۳۸۰، ص ۷۹ )
طبقه اجتماعی ومجرمیت
این واقعیت که فقیر ترین ومحرومترین افراد وکسانی که از « نابرابریهای » نظام اجتماعی بیشتر رنج می برند ، بیشترین جرایم را مرتکب می شوند . مجرمان معمولا در طبقات متوسط بیشتر از طبقات سطح پایین هستند . ( آیسنیک ، ۱۳۷۵، ص۲۹۶ )
دوستی ها در بین زندانیان

باید توجه داشت که راست رفتاران در زندان می توانند از خود زندانیان باشند و هم از ماموران و هم از مریدان وهمچنین از کج رفتاران متقا بلا می توانند هم از ماموران با شند وهم از خود زندانیان ودر ضمن این نکته نیز قابل تامل می باشد که در اکثر زندانها زندانیان از اینکه در جمع آنها خود را تافته جدا بافته فرض نمایند ویا خود را بی گناه واز خیل آدمهای متفاوت با آنها به شمار آورد ویا به زندانیان به چشم مجرم بزهکار وبه خویشتن به چشم یک فرد محترم وعادی وبا

شخصیت بنگرد بسیار بیزار هستند زندانیان سابقه دار که زندان برای خود صاحب موقعیتی هستند نسبت به این امر حساس می باشند در نتیجه عکس العمل فوق از سوی زندانیان موقعیت را برای رشد وضعیت کج رفتاری تا حدودی مساعد می نماید ودر مورد ماموران نیز باید افزود چنانچه آنها نیز در زندان دست به خلاف هایی بزنند که معمولا از چشم زندانیان غایب نمی ماند . آنگاه رفتار مزبور به رشد وضعیت کج رفتاری کمک کرده است ( عبدی ، ۱۳۸۱ ، ص ۱۷۶ )

اصطلا حات رایج در بین زندانیان
بخشی از اصطلا حات میان زندانیان به روابطشان مربوط می گردد . اصطلا حاتی نظیر : طرف آدم شوتیه ، آش ولاش ، اسکول ، سوسول ، موال ، نر گدا از این نوع هستند که در مقابل آن سعی می کنند خصلتهای نا پسند افراد را به طریق مورد تمسخر قرار دهند ودر مقابل آن سعی می کنند تیز وزرنگ بودن ، باهوش بودن ، حاضر جواب بودن ( در مقابل سایر زندانیان ، مامورین واحیانا بازپرس ) جا خالی نکردن ومیدان را برای حریف وانگذاشتن وغیره را به عنوان مصلتها ی برجسته ومهم زندانیان تلقی نمایند اگر چه کار برد این ویژگی ها عمدتا در زمی نه های بزهکاری وقرار از قانون ومجازات مورد نظر است فصایل فوق حکم ارزش را برای زندانیان پیدا کرده وافراد را به تناسب درجه بهره مندی از این ویژگی ها مورد تکریم واحترام قرار می دهند ( عبدی ، ۱۳۸۱ ، ص ۱۷۴ )

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.