مقاله در مورد کنترل سرمایی مرکبات


در حال بارگذاری
15 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد کنترل سرمایی مرکبات دارای ۴۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد کنترل سرمایی مرکبات  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد کنترل سرمایی مرکبات،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد کنترل سرمایی مرکبات :

دو شکل عمده‌ی سرمازدگی وجود دارد:
سرمازدگی تشعشعی:
این سرمازدگی اغلب با آسمان صاف تشخیص داده می‌شود، )رطوبت پایین و باد کم.( سرما از سطح زمین به بالا حرکت می‌کند.

سرمازدگی Advection :
این زمانی اتفاق می‌افتد که یک توده هوای سرد و وسیع از قطب جنوب روی منطقه حرکت می‌کند. این نوع سرمازدگی زیاد رایج نیست. سرما پایین می‌آید و سرما اغلب روی قسمت‌های هوایی گیاه دیده می‌شود. زمانی که سرمازدگی تشعشعی روی می‌د‌هد، به دو فرم دیده می‌شود:
• سرمازدگی سفید: زمانی که شبنم قبل از صفر درجه تشکیل می‌شود و زمانی که دما به صفر درجه‌ می‌رسد، کریستال‌های یخ تشکیل می‌شود. از این رو سرمازدگی سفید نام دارد. فرم دیگر سرمازدگی:
• سرمازدگی سیاه: گسترش می‌یابد زمانی که دمای تشکیل شبنم زیر صفر درجه است. سرمازدگی بدون هیچ یک از علائم قابل رویت یخ سفید روی می‌دهد.

اعلام سرمازدگی:
یک ابزار مفید برای آگاهی از احتمال سرمازدگی، اندازه‌گیری نقطه شبنم است. نقطه شبنم به وسیله کاستن دمای حباب تر (هوای اشباع) از حباب خشک (هوای خشک) محاسبه می‌شود. عدد بدست آمده با یک چارت مخصوص نظیر می‌شود و نقطه شبنم محاسبه می‌شود. تجربیات نشان داده‌اند که اگر نقطه شبنم از ۵/۵ سانتی گراد در ۴ بعدازظهر تجاوز کند، سپس احتمال سرمازدگی پایین است. اگر نقطه شبنم زیر ۲/۲ سانتی گراد در عصر باشد و موقعیت باد آرام و آسمان صاف باشد. پس احتمال سرمازدگی بالاست. نقطه شبنم اغلب در تلویزیون و رادیو بیان می‌شود.
دماهای بحرانی برای آسیب سرما در جدول زیر نمایش داده شده است.
دمایی که آسیب در آن روی می‌دهد بر حسب درجه سلسیوس گونه ها
پرتقال‌ها
۴/۱- تا ۹/۱- میوه نارس
۷/۱- تا ۸/۲- میوه نیمه رسیده
۷/۱- تا ۹/۳ – میوه بالغ (رسیده)

آمادگی برای محافظت در مقابل آسیب سرمازدگی
روش‌های مجهول:

• شناسایی مناطق مستعد سرمازدگی روی زمین
• تصمیم گرفتن برای برداشت محصول این قطعه زمین‌ها در اولین فرصت
• اصلاح کردن عادات تربیتی و پرورشی؛ مثلاً به کار بردن دیرموقع اسید ژیبرلین چرا که موجب تاخیر در رسیدن میوه می‌شود. تصمیم در به کار بردن (GA) اسید ژیبرلین دیرموقع فقط در ژانویه (دی ماه)
به هم زدن و جابه‌جا کردن سطح خاک
بیشتر باغات میوه یک ردیف چمن یا پوشش گیاهی در خاک دارند، شامل پوشش محصول یا ترکیبی از علف‌های هرز. استفاده از این سیستم برای بهبود ساختار خاک در کشت مکرر تر

جیح داده می‌شود. بنابراین اگر پوشش گیاهی وجود دارد، خاک را در طول روز عایق می‌کند و به خورشید اجازه نمی‌دهد که خاک را گرم کند. یک عمل بارز در کشت که باعث آسیب ساختمان خاک می‌شود، ایجاد شیار بسیار باریک در زمین یا اسپری کردن زمین با علف کش‌های قوی است. یک خاک عاری از علف هرز، متراکم و مرطوب می‌تواند مقدار گرمایی که در خاک ذخیره می‌شود در طول روز افزایش دهد.
دماهای متفاوت در باغ‌های میوه با تکنیک‌های متفاوت مدیریت خاک آزمایش شده است در جدول زیر آمده است:
تفاوت دمایی ( )
آمادگی خاک
گرمترین خاک برهنه، سفت و مرطوب
سلسیوس خنک تر
خاک مرطوب با پوشش کوتاه شده محصول
تا سلسیوس خنک‌تر خاک مرطوب با پوشش گیاهی با رشد کم
سلسیوس خنک‌تر
خاک خشک و سفت
تا خنک‌تر
خاک تازه شخم‌خرده و بادکرده (هوا دار)
تا خنک تر
خاک با پوشش زیاد محصول
تا خنک‌تر
خاک با پوشش زیاد محصول و محدودیت ذخیره هوایی

سبک آبیاری کنید:
رطوبت مقدار قابل ملاحظه‌ای از گرما را ذخیره می‌کند و خاک مرطوب گرما را راحت‌تر ا

ز خاک خشک هدایت و انتقال می‌دهد. با آبیاری سنگین محافظت بیشتری را نسبت به آبیاری سبک در مقابل سرما نمی‌دهد، بلکه با افزایش خطر آسیب بر روی ریشه‌های غذا دهنده همراه است. تصمیم بگیرید که فقط سطح ۳۰ تا ۴۰ سانتی‌متری خاک را مرطوب نگه دارید. این مسئله با به کار بردن تقریباً ۱۵ – ۱۰ میلی‌متر آبیاری در هفته امکان‌پذیر است.
پوشش کامل آبیاری دمای خاک را تا سلسیوس بالاتر از آبیاری قطره‌ای ناشی از مناطق

کنترل مکانیکی سرمازدگی
روش‌های مکانیکی کنترل سرمازدگی عموماً برای اجرا شدن گران قیمت‌اند و شامل استفاده از آب پاش‌هایی که در بالای سر گیاه قرار می‌گیرند، گرم کننده‌ها با سوخت روغن (نفت) یا محفظه‌های گرم کننده سرما و ماشین‌های باد می‌باشد.
قبل از عهده‌دار شدن اندازه‌گیری‌های مکانیکی برای محافظت در مقابل سرما هر نوع تلاش ممکن باید برای کاهش خطر سرمازدگی در حین عملیات کشت و یا پیرامون آن زودتر صورت گیرد.

سیستم‌های آبیاری بالایی:
رایج‌ترین روش محافظت فعال در مقابل سرمازدگی استفاده از آبیاری به روش قطره‌ای از بالاست در زمانی که ریسک سرمازدگی وجود دارد زمانی که آب در شرایط دمایی صفر و یا زیر صفر درجه برای محصول به کار می‌رود، یخ می‌زند. در حالت یخ زدگی آب گرما را انتشار می‌دهد، در حالی که گرمای از دست رفته بوسیله محصول را با محیط خنک‌تر اطرافش متعادل می‌کند. برای دستیابی به کنترل موفق سرما یک حلقه‌ی دائمی آب یخ زده روی سطح یخ شکل گرفته باقی بماند. زمانی که یخ شروع به ذوب شدن می‌کند، معمولاً بعد از طلوع خورشید (سپیده دم) زمانی که دمای هوا شروع به افزایش می‌کند، گرما باید برای یخ به کار رود یا این گرما از محصول (گیاه) به بیرون کشیده می‌شود. این گرما توسط آب کاربردی برای محصول از طریق سیستم آبیاری فراهم می‌شود. عموماً کاربرد سرعت ۳۵ میلی متر در ساعت برای پایین آوردن سرما تا سلسیوس کافی است. آبیاری قطره‌ای زیر درخت به عنوان محافظ سرمازدگی در حین سرمازدگی حفاظت‌هایی را ایجاد می‌کند اما نه مانند سیستم آبیاری بالای درخت در سطح یکسان. آبیاری قطره‌ای از بالای درخت می‌تواند دو زیان عمده داشته باشد.
اول، اینکه در طی سرمازدگی شدید و طولانی، یخ می‌تواند روی شاخه‌های درخت تشکیل شود و در نهایت شاخه‌ها می‌شکند.
دوم، در طی یک سرمازدگی طولانی و زمانی که سرمازدگی زود در شب شروع می‌شود، قطرات (آبپاش) باید برای ساعات زیاد به کار شود. خاک می‌تواند با آب پوشیده شود ( آب با حرکت کند) و به توسعه پوسیدگی ریشه مانند ((ف ایتوفتورا)) کمک کند.

گرم‌کننده‌های باغ:

گرم‌کننده‌ها یا سیستم‌های گرم‌کننده فقط در شرایط سرمازدگی تشعشعی موثر است. سوختن روغن در ظروف گرم کننده سرما باعث گرم شدن هوای اطراف شده که منجر به مخلوط شدن لایه هوا که از زمین بلند می‌شود با لایه اینوژن که لایه های گرمتر را در بالای محصول نگه می‌‌دارد، می‌گردد. ظروف گرم کننده سرما تقریباً به تعداد ۱۲۰ تا ۱۷۰ در هر هکتار لازم‌اند. ظروف گرم کننده سرما به راحتی قابل فراهم کردن نبوده و برای اجرا و خریداری گران هستند. بنابراین شاید آنه

ا برای گیاهان ارزشمند از نظر مالی که در مناطق مستعد سرمازدگی قرار دارند، در خور توجه باشند.
برای گیاهان در گذشته سعی در سوزاندن تایرهای قدیمی و علف‌های خشک برای حفاظت از سرمازدگی بوده است. بخشی از گرما بوسیله این نوع آتش به محصول افزوده می‌شود. اما این تصور غلط وجود داشته که دود مانند ابر عمل می‌کند. دود اثر گلخانه‌ای بخار آب را ایجاد نمی‌کند زیرا ذرات دود بسیار ریزتر از آنند که اتلاف تشعشع را بلوکه کنند. در حقیقت دود نه تنها تاثیری بر تشعشع خروجی نداشته، بلکه از گرم شدن در صبح جلوگیری می‌کند. زیرا ذرات دود دقیقاً در

سایزی هستند که طول موج‌های کوتاه انرژی خورشیدی را مسدود می‌کند.

ماشین‌های باد
ماشین‌های باد زمانی که مستقر می‌شوند و در شرایط هوایی صحیح قرار می‌گیرند می‌توانند تا دمای اضافی را برای حفاظت باغ فراهم کنند. ماشین‌های باد برای پدیده‌ای که لایه اینورژن نامیده می‌شود استفاده می‌شود.
گرمای در خاک ذخیره شده در طی شب بوسیله تشعشع خارج می‌شود. در ارتفاع ۵ تا ۵۰ متر بالای سطح زمین دمای هوا می‌تواند تا بیشتر از سطح زمین گردد. ماشین‌های باد حفاظت سرمایی را بوسیله دریافت هوای پایینی از لایه اینورژن گرمتر و مخلوط کردن آن با هوای سرد اطراف خاک و درختان فراهم می‌کند. ماشین‌های باد بیشتر زمانی که لایه اینورژن ۵/۱ تا ۱۵ متر بالای درختان است و تفاوت دمایی تا سلسیوس می‌باشد موثرند. در استرالیا موقعیت قدری متفاوت است، حداکثر لایه اینورژن ۵ تا ۵۰ متر و حداقل تفاوت دمایی در لایه اینورژن تا سلسیوس است.

آیا یک ماشین باد از محصول محافظت می‌کند؟
قبل از نهادن یک ماشین باد بهتر است تحقیقات تمرینی مثل اینکه آیا این ماشین برای محل مناسب است بررسی شود برای انجام این، لازم است شما جایی که لایه اینورژن وجود دارد و تفاوت دمایی لایه را اندازه بگیرید. دمای هوا را در ۱ تا ۱۱ متری سطح زمین ثبت کنید، که ارتفاع برج ماشین باد است. (برای یک فصل زراعی)
۱۳ متر لوله کلاس ۶ PVC ، ۱۰۰ میلی‌متری فراهم کنید. لوله را با دفن کردن آن در زمین تا

عمق حداقل ۲m ایمن کنید و ترجیحاً لوله را با یک ساختمان سخت مثل یک درخت ایمن کنید. در بستن لوله‌ها دو دما مهم است یکی در ۱ متری و دیگری در ۱۱ متری. لازم است شما به طور ثابت تفاوت دمایی تا بین دو دما را برای یک ماشین باد ثبت کنید که در محل شما موثر باشد. ثبت دما برای یک فصل، یک گزینه ارزان برای اطمینان از هزینه این آیتم بزرگ می‌تواند مفید باشد.

پیشنهادات River Sun
به طور خلاصه پیشنهاد River Sun به شرح زیر است:
گیاهان اطلاعات دمایی را می‌گیرند که مستقر در ۲/۱ متری سطح زمین در پایین ترین نقطه زمین جایی که مرکبات تولید می‌شوند، سرما تمایل بیشتری به ماندن دارد. برای اطمینان از پوشش کافی ممکن است مینیمم ثبت شده برای هر ۱۰ هکتار مرکبات لازم باشد. توصیه می‌وشد که زمان دما در تا ۴ ساعت تنظیم شود. باید این موقعیت‌ها رخ دهد سپس برداشت گیاهان در مناطق تحت تاثیر تا تایید بازرسی و معاینه باغ متوقف شود. موقعیت دمایی برای ۵ ساعت ثبت می‌شود که در وقفه برداشت در گیاهان تحت تاثیر قرار گرفته مهم است. اگر این موقعیت پیش آید باید معاینه میوه‌ها در سریعترین زمان ممکن در صبح انجام شود.
معاینه دیداری و برش میوه‌ها و بازرسی شاخ و برگ درختان برای معلوم کردن هر گونه نشانه آسیب.
هر آسیب که خبر از این موقعیت دمایی می‌دهد در توقف برداشت تا ۱۰ روز موثر بوده و به آسیب اجازه می‌دهد تا خود را نشان دهد.
گیاهانی که برای ثبت اطلاعات انتخاب نمی‌شوند ممکن است هدف وقفه برداشت و نمونه‌گیری قرار بگیرند. بسته‌ها ممکن است برای جمع‌آوری وزن نمونه‌ها از میوه‌ها انتخاب شوند (برخلاف گیاهانی که در بالا ذکر شدند) در اینجا فایده‌های دیگر هم برای گیاهان وجود دارد که از اطلاعات دمایی بدست می‌آید:
• می‌توانید محک بزنید که شما به دمای بحرانی نرسیده‌اید و مسئله با برداشت ادامه پیدا می‌کند.
• باید میوه‌های سرما زده در یک محموله مشترک مشخص شود شما یک اثر قابل بازگشت ثبت شده دارید که نشان می‌دهد میوه‌ها متعلق به شما نبوده است.
• اگر یک سرمازدگی شدید رخ دهد می‌تواند شما را از یک آسیب نهفته مطلع کند، این مسئله به شما زمان می‌دهد تا میوه‌ها را به بازارهای دیگر منتقل کنید قبل از اینکه آسیب خود را نمایان کند.

ســرمازدگی

آسیب:
زمانی که بافت‌های گیاهی یخ می‌زند، کریستال‌های یخی داخلی که دیواره‌های سلولی را سوراخ می‌کنند و باعث مرگ و آسیب دائمی سلول‌ها می‌شود شکل می‌گیرد. زمانی که شیره پرورده در بافت‌های آسیب دیده آب می‌شود ( از حالت یخ زدگی) به بیرون تراوش کرده و علائم مشخص سوختگی حاصل از آسیب سرمازدگی را نشان می‌دهد.

اصول:
رایج‌ترین شکل سرمازدگی، سرمازدگی تابشی (تشعشعی) است. این نوع سرمازدگی‌ها در سطح زمین شروع می‌شود و به آهستگی بالا می‌رود. به این دلیل است که معمولاً سرمازدگی روی قسمت‌های پایینی گیاه شدیدتر است. زمانی که سرمازدگی قرار ات اتفاق بیفتد شدیداً به فاکتورهای زیر بستگی دارد:

مقدار گرمایی که در خاک ذخیره شده است:
ذخیره گرما تحت تاثیر موقعیت خاک، سرعت باد و مقدار تابش خورشیدی است.

مقدار گرمایی که از طریق تشعشع در شب از دست می‌رود:
این مسئله به سرعت از دست دادن گرما (مخصوصاً در شب‌های آرام و صاف) و طول شب بستگی دارد.

ظرفیت رطوبتی هوا:
بخش اعظم رطوبت در هوا در بالاتر از نقطه شبنم اتفاق می‌افتد و خطر سرمازدگی را کاهش می‌دهد. در هر روز که دمای هوا به صورت روزانه نوسان می‌کند. دمای خاک تاثیر اصلی بر دمایی که هوا در شب ریزش می‌کند، دارد. در طول روز خاک انرژی را از خورشید جذب می‌کند و گرمتر می‌شود. در شب این انرژی گرمایی در خاک بازگردانده می‌شود و باعث حفظ دمای قطرات آب در هوا می‌گردد. بدیهی است که هر چه گرمای بیشتری در خاک ذخیره شود احتمال سرما زدگی کاهش می‌یابد. بنابراین جلوگیری از سرمازدگی بر پایه افزایش گرمای ذخیره شده در خاک است.

تشخیص خطر:
سرمازدگی یک مشکل بالقوه در تمام شرایط باغ میوه نیست. از این رو سطح مدیریت کارهای انجام شده که برای پیشگیری لازم است، متفاوت می‌باشد. محل جغرافیایی و دیر رس بودن گونه‌ها دو عامل اصلی تاثیر گذار هستند که برای کنترل سرما مورد نیازند.

محل:
برخی نواحی به عنوان نواحی مستعد برای سرمازدگی شناخته شده‌اند. در مناطقی که سابقه آسیب سرمازدگی دارند، راه کارهای کنترل باید هر ساله اجرا گردد. در دیگر مناطق سرمازدگی فقط در آب گذرها (منافذ) و حفره‌ها، در جایی که هوای سرد به دام می‌افتد به وقوع می‌پیوندد، اینها پاکت‌های سرما هستند. این پاکت‌های سرما همچنین نیاز به اندازه‌‌گیری‌های کنترلی برای جلوگیری از آسیب دارند.

تنوع:

گونه‌هایی که زود شکوفه می‌دهند مثل زردآلو از لحاظ آسیب به شکوفه‌ها بیشتر مستعدند و رشد زودرس میوه زمانی اتفاق می‌افتد که هنوز احتمال سرمازدگی بالاست. میوه‌های جوان (نارس) بیشتر از جوانه‌ها، شکوفه‌ها و برگ‌ها به سرمازدگی حساس‌اند.

کنترل:

مدیریت خاک: افزایش مقدار گرمایی که بوسیله خاک ذخیره می‌شود در طی روز برای انتشار در شب لازم است. برای انجام این عمل خاک باید به صورت‌های زیر نگه داشته شود:
۱ ) عاری از علف هرز ۲) متراکم (فشرده) ۳) مرطوب
یک خاک مرطوب متراکم عاری از علف هرز گرمای بیشتری از یک خاک تازه کشت شده یا خاکی با پوشش دائمی محصول یا خاکی پوشیده شده از علف هرز دارد. خاک باید از قبل به وسیله‌ی مراحل زیر برای گلکاری (شکوفه دادن) آماده شود:
۱) در مناطق با خطر بالای سرمازدگی برگرداندن پوشش محصول یا علف‌های هرز موجود با خرد کردن و پخش کردن علف‌ها یا با کمک دیسک. در مناطق با ریسک پایین بستن شیارهای باریک یک راه است. کشت و شخم باید به خوبی در پیشرفت شکفتن جوانه انجام شود تا به خاک اجازه ته نشین شدن بدهد.
۲) خاک را با یک غلتک سبک متراکم کنید.
۳) به کار بردن یک آبیاری سبک؛ یعنی آب کافی برای خیس کردن ۳۰ – ۲۰ سانتی‌متری سطح خاک. باقی ماندن یک رطوبت سطحی خاک در سراسر دوره خطر سرمازدگی.
زمانی که این عمل انجام شود، به خاک تا آخر ماه اکتبر (آبان ماه) یعنی زمانی که دوره ریسک سرمازدگی تمام می‌شود، آسیب نمی‌زند. اگر رویش مجدد علف‌های هرز قبل از این رخ دهد، علف کش‌ها را اسپری کنید یا شیارهای باریک در خاک ایجاد کنید. اگر ممکن بود اصلاً کشت انجام ندهید.

آبیاری:
آبیاری می‌تواند در برخی مواقع در کاهش خطر سرمازدگی کمک کند. به عنوان مثال، آب باید زمانی که سرما قرار است اتفاق بیفتد در دسترس باشد و سیستم پاشش آب باید روشی باشد که برگ درختان را تر می‌کند. در زیر درخت، قطرات آب اثرات سرمازدگی را کاهش داده است. این قطرات ممکن است دما را سانتی‌گراد یا بیشتر افزایش دهند.
مقدار ۵ لیتر در هر دو ثانیه در هر هکتار می‌تواند محافظت خوبی انجام دهد. یک هشدار دهنده سرما و ترمومتر دقیق برای تشخیص زمان شروع آبیاری برای کنترل سرما، مهم است.
زمانی که آب آبیاری روی شکوفه‌ها، میوه و برگ‌ها یخ می‌زند، گرمای پنهان رها می‌شود. دمای یخ تر روی درخت به زیر صفر درجه نمی‌رسد تا زمانی که تر باقی بماند، مشکلی در مورد دما وجود ندارد. آبیاری مداوم برای باقی ماندن لایه نازک آب آزاد روی یخ لازم است. اگر ارائه آب متوقف شود

(پمپ خیلی سریع خاموش شود) ، دمای یخ به زیر صفر درجه سقوط می‌کند و خطر سرمازدگی رخ می‌دهد. این استرس وارد خواهد کرد، زمانی که ضخامت یخ روی درخت درجه محافظت سرما را نشان ندهد؛ باید به طور مداوم مرطوب نگه داشته شود. ارائه آب باید تا زمانی که دمای هوا دقیقاً بالای سطوح خطر برسد ادامه پیدا کند، ممکن است حتی تا ۱۰ صبح در موارد شدید سرمازدگی زمانی که تمام یخ ذوب شود باقی می‌ماند.

زمانی که خاک‌های خیس سنگین وجود دارد یا زمان بندی آب یک مشکل است، مزایای مرتبط با استفاده از آبیاری برای کنترل سرما باید در مقابل اثرات جانبی زیان آور آن سنجیده شود.
گل‌های مرطوب / میوه و برگ که از کنترل سرما متاثر می‌شوند، می‌توانند فشار بیماری‌ها و نیاز اسپری‌های محافظتی را افزایش دهند.
حفاظت سرمایی درختان میوه:

انتخاب محل مناسب
گرمادهی
آبیاری بارانی (بصورت پاشش)
دماهای بحرانی برای میوه‌های گوناگون
سرمازدگی هرساله باعث از دست رفتن درصد قابل توجهی از محصول میوه درختان می‌شود. حساسیت به آسیب سرما بستگی به مراحل توسعه، رقم گیاه و محل دارد. هدف تمام روش‌های حفاظت سرمایی نگه داشتن دمای شکوفه‌ها بالای دمای بحرانی است. روش‌های حفاظتی به طرز قابل ملاحظه‌ای در هزینه، مدیریت زمان و تاثیر متفاوت‌اند.

انتخاب محل مناسب
زمانی که هوای نزدیک زمین خنک می‌شود، فشرده‌تر می‌گردد. اگر زمین شیب دار باشد هوای سردتر به سمت پایین تپه و روی سطح صاف زمین می‌وزد. بنابراین کاشت باغستان روی تپه اولین قدم در حفاظت سرمایی است زیرا چیزی وجود ندارد که هوای سرد را در حین گذر به دام بیندازد. در برخی موارد، به دام افتادن هوای سرد ممکن است در حفاظت سرمایی بهتر از روش‌های دیگر عمل کند. بنابراین، اگر یک محل شیب‌دار مناسب در دسترس نباشد یا یک محل قبلاً تحت تاثیر آسیب سرمازدگی قرار بگیرد، اندازه‌گیری‌های دیگر حفاظتی مورد نیاز است.
گرما دهی
سوزاندن مواد قابل احتراق هزاران سال پیش محصولات را از آسیب سرما محافظت می‌کند. این موثرترین روش برای نگه داشتن دما بالاتر از سطح بحرانی است. اما بسی

ار گران و آلوده کننده محیط است. (سوزاندن روغن‌های فسیلی که در گرم‌کننده‌ها ذخیره می‌شود یا از طریق نازل‌ها بوسیله خط سوخت تزریق می‌شود) گرم کننده‌ها اغلب یک انتشار دهنده در بالا دارند که از طریق مجرا منتشر می‌شود گرما به طور مستقیم از گرم کننده یا از هوایی که بوسیله آن گرم شده منتقل می‌شود.

آبیاری بارانی
استفاده از آب برای حفاظت شکوفه‌ها در دو دهه اخیر متداول شده است. در مقایسه با گرم کردن، آبیاری برای حفاظت هزینه ها را کاهش داده و آسیب محیطی را کم می‌کند. خطوط آبیاری همچنین می‌توانند برای باقی ماندن رطوبت در خاک، تزریق‌های شیمیایی و فرونشانی گرما استفاده شوند. آبیاری ریسک‌های بیشتری را نسبت به گرم کردن شامل می‌شود. استفاده بیش از حد آب می‌تواند خاک را اشباع کند و نسبت صدمات، تشکیل یخ که به درختان آسیب وارد می‌کنند افزایش دهد. محدوده کاربرد آب به دمای مورد نیاز جوانه‌ها (جوانه‌ها در مراحل اولیه رشد مقاوم‌ترند، بنابراین دمای بحرانی پایین‌تری دارند) ، دمای هوا، رطوبت و سرعت باد بستگی دارد.

۱ ) بالای درخت: کاربرد آب مستقیماً به روی گل و جوانه‌ها به گرما اجازه می‌دهد تا از آب یخ زده منتشر شود و دمای جوانه را نزدیک یخ زدگی باقی گذارد. که درجات کمی بیشتر از سطح آسیب‌‌های بحرانی است. تا زمانی که محدوده آب به کاربرده شود و محدوده یخ زدگی بالانس شود، دمای جوانه‌ها نزدیک نقطه انجماد باقی می‌ماند. کاربردهای نامناسب می‌تواند آسیب‌های بیشتری نسبت به حالتی که حفاظتی انجام نشود ایجاد کند. زیرا تبخیر ممکن است دمای جوانه گل‌ها را تا پایین تراز دمای هوا سقوط دهد. مشکل آبیاری بالای درخت عدم اطلاع از میزان آب بکار رفته است. مدل‌های مربوط به محدوده‌های کاربردی از طریق بالانس انرژی بین گرمای از دست رفته توسط جوانه‌ها طی موقعیت‌های محیطی و گرمای بدست آمده از یخ زدن آب به دست می‌آید. محدوده برای موقعیت‌های مختلف از طریق مدل کاربردی FROST PRO سنجیده می‌شود. رطوبت‌های پایین محدوده کاربرد را افزایش می‌هد.

۲) گردشی : در این سیستم آبیاری، سرعت آبی که به باغ می‌رسد می‌تواند با قطع و وصل کردن آب در سیکل‌های کوتاه متفاوت باشد. (۲ دقیقه آبیاری، ۲ دقیقه عدم آبیاری یا قطع آبیاری) . شما می‌توانید سدهای سوراخ داری را در باغ قرار داده و ۱ ساعت آبیاری کنید. مثلاً اگر سرعت ثابت ۲/۰ اینچ در ساعت باشد و سرعت پیشنهادی ۱/۰ اینچ در ساعت، چرخه باید به صورت ۲ دقیقه وصل آب و ۲ دقیقه قطع آب باشد.

۳) زیر درخت: تکنیک آبیاری مورد قبول، استفاده از آبیاری در زیردرخت است. با اینکه این روش به درستی شناخته نشده است اما عقیده بر این است که گرما مانند بخار آب منت

شر شده و روی برگ‌ها و جوانه متراکم می‌شود و دما را بالای نقطه بحرانی نگه می‌دارد. آب کمتری مصرف می‌شود و کمترین مقدار آسیب حاصل از تشکیل یخ ایجاد می‌شود. اما جوانه‌هایی که در بالا هستند و در معرض آسمانند، محافظت کمتری دریافت می‌کنند.

ماشین‌های باد:
ماشین باد هوای گرم مقاطع بالایی لایه انیورژن را با هوای سرد سطح زمین مخلوط می‌کند و دمای هوای اطراف درخت را افزایش می‌دهد. ماشین‌های باد از طریق موتور هدایت می‌شوند. و در زمانی که سرمازدگی عمیق نیست کاری می‌کنند. این ماشین‌ها در موقعیت بادی و سرد کار نمی‌کنند چون باد معمولاً اتمسفر را به اندازه کافی مخلوط می‌کند تا از توسعه لایه انیورژن جلوگیری کند. مهم است که ماشین‌ها زمانی که دما در باغ هنوز بالای دمای بحرانی است روشن بماند.

دماهای بحرانی برای میوه‌های مختلف:
دمایی که جوانه‌ها در آن صدمه می‌بینند به مراحل رشد آنها بستگی دارد. تمام جوانه‌های روی یک درخت حساس نیستند. جوانه‌هایی که به کندی رشد می‌کنند گرایش به مقاومت بیشتری دارند. بنابراین بعضی جوانه‌ها در دماهای بالا از بین می‌روند ولی بقیه در دماهای پایین‌تر مقاومت می‌کنند. طولانی شدن هوای خنک باعث افزایش مقاومت جوانه‌ها در طی مراحل اولیه رشد می‌شود.

مرکز فناوری آبیاری

استفاده از میکرواسپری برای حفاظت از سرمازدگی در تاکستان
خسارت و آفت ناشی از دمای پایین یک مشکل مهم و برجسته در بسیاری از مناطق رشد انگور می‌باشد. خسارت ناشی از سرما در تاکستان نتیجه دمای پایین در زمستان است. دمای زیر ( ) در بهار ممکن است به جوانه و شکوفه‌های در حال رشد صدمه بزند. و یا افت دما زیر ( ) ممکن است به ساقه و میوه انگور در حال رسیدن صدمه بزند. این مقاله، به عوامل و فاکتورهایی که باعث شیوع و شدت آسیب سرمازدگی بهاره در تاکستانهای کالیفرنیاست می‌پردازد.
تلاش برای کاهش خسارت ناشی از وقوع سرمازدگی بهاره می‌تواند به ۲ روش فعال و غیرفعال تقسیم می‌شود. روش غیرفعال، انتخاب مکان و گونه و فعالیتهای زراعتی را در بر می‌گیرد. در حالی که متد فعال شامل تغییر و تحول آب و هوای تاکستان می‌باشد. تاثیرهای متد حفاظت از سرمازدگی بستگی به ویژگیهای وقوع یخ‌بندان دارد.

انواع وقوع یخ‌بندان (یا سرمازدگی)
انواع وقوع یخ‌بندان (سرمازدگی) که در تاکستان‌های کالیفرنیا با آن مواجه است. یخ‌بندان‌های تشعشعی، پهنرفتی می‌باشد. انواع اینگونه سرمازدگی به طور زیادی براساس کثرت وقوع، شرایط هواشناسی مرتبط با آن متفاوت هستند. سرمای شایع به خاطر حرکت افقی توده هوای سرد به داخل یک منطقه و یا در اثر تغییر درجه حرارت ناشی از شعاع تابش خورشید اتفاق می‌افتد. یک سرمازدگی پهنرفتی زمانی رخ می‌دهد که سرمای حاصله از حرکت افقی توده هوای سرد افزایش یابد و سرمازدگی تشعشعی زمانی روی می‌دهد که سرما بر اثر کاهش حرارت ناشی از شعاع تابی خورشید بر همه جا غالب شود.
سرمازدگی تشعشعی، بعد از آنکه هوای سرد به سمت منطقه حرکت کرده است اغلب روشهای آرام و صاف اتفاق می‌افتد. مکانیسم اولیه، فقدان حرارت و گرما در فضا در طول شب می‌باشد. درجه فقدان گرما و حرارت تشعشعی در فضا توسط مقدار رطوبت موجود در جو تعیین می‌شود. اگر هوا خشک باشد (درجه رطوبت پایین) فقدان گرما و حرارت بیشتر از زمانی است که هوا مرطوب است. در طول اینکه شعاع تابشی به سردی می‌گراید، لایه‌های هوای سرد، سردترین هوا را تشکیل می‌دهند که بطور طبیعی در نزدیک و اطراف سط

ح شعاعی پیدا می‌شدند. بطور نرمال و طبیعی، وقتی که ارتفاع جوی افزایش یابد دما کاهش می‌یابد. بنابراین این شرایط جوی به عنوان دمای معکوس شناخته می‌شود. (لایه‌های هوای گرم بر روی لایه‌های هوای سرد قرار دارد. )
سرمازدگی پهنرفتی زمانی اتفاق می‌افتد که توده وسیعی از هوای قطبی هجوم آورده و منطقه را پوشش دهد. که باعث کاهش دمای شب و روز می‌شود. وضعیتی که پیش می‌آید می‌تواند صاف یا ابری و یا همراه با بادهای شدید باشد که تا شب نیز ادامه می‌یابد. علت وضعیت بادهای

شدید بدین خاطر است که سطوح پایینی جو با هم ترکیب می‌شوند.
تقریباً تمامی سرمازدگی‌های بهاره در تاکستان‌های کالیفرنیا از نوع سرمازدگی تشعشعی است. خوشبختانه، طیف وسیعی از متدهای حفاظت از سرمازدگی علیه سرمازدگی تشعشعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سرمازدگی پهنرفتی نسبتاً نایاب است و به طور طبیعی فقطدر فصول راکد رخ می‌دهد. سرمازدگی دسامبر ۱۹۹۰ نمونه‌ای از سرمازدگی پهنرفتی است. برای محافظت تاکستان از خسارت ناشی از سرمازدگی شدید پهنرفتی کارهای اندکی می‌تواند انجام گیرد. بنابراین تعبیر مقاله به متدهای حفاظت از سرمازدگی تشعشع می‌پردازد.

متدهای حفاظتی غیرفعال
از این متد برای جلوگیری و کاهش خسارت ناشی از سرمازدگی بهاره استفاده می‌شود. این متد انتخاب مکان, گونه و فعالیت‌های زراعی را در بر می‌گیرد و چندین مراحل حفاظتی را فراهم می‌آورد. اما بطور کلی مانند متدهای فعال کارسازی نیست. گرچه، دمای حفاظتی اغلب به مفهوم تفاوت بین داشتن و نداشتن محصول است. همچنین متدهای حفاظتی غیرفعال باعث افزایش عمده هزینه احداث اغلب تاکستانها نمی‌شود.
متدهای حفاظتی غیرفعال می‌تواند به دو دسته تقسیم شود. که دسته‌ای از این متدها قبل از احداث تاکستان انجام می‌گیرد و دسته‌ای که بعد از احداث تاکستان انجام می‌‌شود. فعالیتهای پیش از کاشت، انتخاب مکان و گونه است، و بعد از کاشت، تلاشهای حفاظتی از سرمازدگی است که فعالیت‌های زراعی از قبیل مدیریت خاک و مدیریت طبقات میانی خاک و هرس کردن را شامل می‌شود. انتخاب مکان و گونه برای کاهش خسارت ناشی از سرمازدگی بهاره در تاکستان از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. ویژگی‌های مکانی که بر روی دمای هوا اثرگذار است شامل شیب زمین، در معرض تابش نور خورشید و مرتفع بودن زمین است. زمین شیب‌دار و مرتفع از اهمیت خاصی برخوردار است چون زه کشی هوا خوب و مطلوب را تامین می‌سازد. هوای سرد بیش از هوای گرم به شکل توده است و مانند خصوصیت آب به سمت سرازیری و شیب جریان پیدا می‌کند. انگورهایی که در زمین‌های پستی رشد می‌کنند که توده هوای سرد در آن تجمع می‌کند بیشتر احتمال آن وجود دارد تا بخاطر سرمازدگی دچار آفت شوند. علاوه بر آن، باید از مکانهایی که در برا

بر عبور هوای سرد ؟؟؟؟؟ و مانع دارند جلوگیری به عمل آید (بسته‌های مرتفع جاده‌ای، ساختمانها، نموگیاهی) ، مکانهای تپه‌ای که رو به تابش نور خورشید هستند گرمتر از دامنه کوههایی هستند که رو به تابش نور نیستند. در فصل بهار، دمای گرم باعث رشد اولین جوانه‌ها م

ی‌شود. کشت و زراعت بر روی یک شیب شمالی به جای شیب جنوبی شکفتن جوانه را به تاخی

ر می‌اندازد و احتمال آفت سرمازدگی را کاهش می‌د‌هد. دیگر ویژگی مکانی که در محدوده‌های تاکستان‌های معینی در خارج از کالیفرنیا حائز اهمیت است دور بودن از بسته‌های وسیع آب است. بسته‌های وسیع آب از قبیل رودخانه‌های بزرگ اساساً آب و هوای مناطق را در سمت باد پناه این بسته‌ها را تعدیل می‌کنند. این تاخیر متغییر است در یک زمان باعث سرد شدن هوا می‌شود وارد. در اوایل فصل بهار، هوا گرم که برفراز رودخانه حرکت می‌کند سرد می‌شود و می‌تواند شکوفه دادن جوانه را در دوره زمانی که احتمال آفت سرمازدگی بیشتر است به تاخیر اندازد. بعد از آنکه، رشد جوانه آغاز شود. توده‌های هوای سرد به سمت منطقه‌ای که به واسطه رودخانه‌ها گرم شده است حرکت می‌کنند و از آفت سرمازدگی اواخر بهار جلوگیری به عمل می‌آید. این تاثیر سودمند ناشی از بسترهای وسیع آبی برای مکانهای نزدیک سمت بادپناه بستر آب بیشتر است. هر چه این فاصله افزایش یابد تغییر و تحول دمایی ناشی از بسترهای وسیع آبی کاهش می‌یابد.
انتخاب گونه می‌تواند بر وقوع و شدت آفت سرمازدگی بهاره تاثیر گذارد. تفاوت در قابلیت و استعداد سرمازدگی در میان گونه‌ها اغلب مربوط به پدیده شناسای جوانه‌هاست. بطور کلی، وقتی رشد جوانه در بهار اتفاق می‌افتد. دمای بحرانی (دمایی که جوانه تا مدت ۳۰ دقیقه آن را تحمل می‌کند و کمتر از آن دما صدمه‌ای نمی‌بیند) افزایش می‌یابد و گرمتر می‌شود. بنابراین گونه‌هایی که در اوایل فصل جوانه‌های آنها می‌شکفد و رشد می‌کند معمولاً بیش از گونه‌هایی که شکوفه‌های آنها در اواخر فصل می‌شکفد مستعد آفت سرمازدگی بهاره هستند. به عنوان مثال، جوانه در انگور

Chardomay اغلب در هفته زودتر از جوانه درخت انگور Cabernet seavignon می‌شکفد (وقتی که این دو درخت در بلوکهای مجاوز رشد می‌کنند) کاشت Chardomay در مکانهای مستعد سرمازدگی بدون استفاده از متد فعال حفاظت از سرمازدگی باعث خسارت فراوانی می‌شود. از طرف دیگر Cabernet sea ممکن است در این مکان کاشته شود و با موفقیت هم رشد کند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.