مقاله در مورد کاهش وزن به وسیله قرص های لاغری


در حال بارگذاری
15 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
7 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد کاهش وزن به وسیله قرص های لاغری دارای ۲۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد کاهش وزن به وسیله قرص های لاغری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد کاهش وزن به وسیله قرص های لاغری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد کاهش وزن به وسیله قرص های لاغری :

کاهش وزن به وسیله قرص های لاغری

مسأله قرص های لاغری که اکنون تبلیغات زیادی برای ترویج آن صورت می گیرد، سئوال بسیاری از افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی است. مطمئناً شما هم در سایت های دیگر یا حتی در داروخانه ها، با این قبیل داروها برخورد کرده اید و این سئوال برایتان مطرح شده که آیا واقعاً داروهای لاغری مؤثرند؟
درمورد اثرات این داروها اخبار ضد و نقیض بسیاری موجود است. سایت های تبلیغاتی، از اثرات مفید این داروها و کاهش وزن بدون تحمل گرسنگی صحبت می کنند ولی در سایت های پزشکی مطالب دیگری مشاهده می شود.

تحقیقات پزشکی و بررسی های آماری ِافرادی که دارو مصرف کرده اند نشان می دهد، این داروها یا بی اثر هستند یا اثر آنها بسیار کوتاه مدت است و پس از قطع دارو، وزن شخص به حالت اولیه باز می گردد.
مصرف دارو باید همراه با رژیم لاغری ، و انجام فعالیت ورزشی باشد تا اثر آن ماندگار شود. در بسیاری از افراد عوارض جانبی مصرف دارو بروز می کند و گاهی آنقدر شدید است که می توان گفت، دارو به جای اینکه بیماری چاقی را درمان کند، بیماری دیگری را هم به وجود آورده است.
این نکته حائز اهمیت است که استفاده از این داروها، به تنهایی برای کاهش وزن، به هیچ عنوان یک راه درمان اصولی نیست و فرد حتماً احتیاج به رژیم غذایی مناسب تحت مراقبت یک رژیم درمان و فعالیت بدنی منظم دارد.
مصرف داروهای لاغری برای چه کسانی مورد نیاز است؟

استفاده از این داروها تنها برای افرادی مجاز است که :
۱) نمایه توده بدنی آنها ( BMI) بالاتر از ۳۰ باشد؛ بدین معنی که در مرحله چاقی درجه ۲ باشند و هیچ بیماری خاصی نداشته باشند. پس به افرادی که کمی اضافه وزن دارند توصیه می شود از این داروها استفاده نکنند و فقط افراد خیلی چاق ، مجاز به استفاده از این داروها هستند.
۲) افرادی که در اثر اضافه وزن و چاقی مبتلا به دو عارضه مزمن شده اند، مثلاً در اثر اضافه وزن طولانی مدت دچار فشار خون بالا و دیابت شده اند.
در میان این همه دارو کدامیک برای درمان چاقی توصیه می شوند؟
در حال حاضر تنها تعداد معدودی از قرص های موجود در بازار توسط سازمان غذا و دارو (*(FDA تأیید شده اند و مصرف آنها تنها برای مدت کوتاهی ، چند هفته و حداکثر چند ماه مجاز است.
این داروها، اگر پایه گیاهی داشته باشند ، اثرات جانبی کمتری دارند. بیشتر داروهای مورد استفاده ، قرص های ضد اشتها هستند که از این جمله ؛ Tenuate,Didrex, Sanorex, Mazanor, Adipex-p, Meridia است. بیشتر این داروها قرص ها و یا کپسولهایی هستند که موجب کاهش اشتها شده و باید توسط پزشک به مقدار لازم تجویز شوند.
نوع دیگر از داروهای تجویز شده، قرص های ممانعت کننده از جذب چربی ها هستند مثل xenical که با چربی موجود در غذا ترکیب شده و جذب آن را تا۳۰ درصد کاهش می دهد.
Meridia و Xenical تنها داروهایی هستند که برای طولانی مدت به افراد خیلی چاق توصیه می شوند.

داروهای ضد اشتها چگونه عمل می کنند؟
این داروها شرایطی را در بدن به وجود می آورند که فرد احساس گرسنگی نکند، به این صورت که باعث تولید بیشتر هورمون سروتونین و یاکاتکول آمین می شوند. این دو هورمون تولید شده درمغز، بر رفتارغذایی فرد اثر گذاشته و با افزایش تولید آنها فرد احساس سیری و پُری می کند.
نحوه عمل داروهای جاذب چربی چگونه است؟
با مصرف این داروها، چربی خورده شده در روده شکسته نشده و یا جذب آن مختل می شود.
آیا داروهای لاغری واقعاً مؤثرند؟
به طور کلی از بین این داروها تنها Xenical و Meridia تقریباً موثر بوده اند و به همراه رژیم غذایی موجب کاهش وزن به میزان ۲ تا ۱۰ کیلو در مدت یکسال شده اند.
در افراد مختلف با شرایط بدنی متفاوت، پاسخ به این داروها یکسان نیست. در ضمن هیچ دستور مشخصی وجود ندارد که چه میزان از قرص تجویز شده مؤثر است و پزشک تنها با توجه به اطلاعات و تجربیاتش میزان مورد نیاز را تعیین می کند. افرادی که بسیارچاق هستند با مصرف ۶ ماه از این

داروها، می توانند تا ۱۰ درصد وزنشان را کاهش دهند و این میزان کاهش وزن بسیار با اهمیت است و از ابتلا آنها به فشار خون، دیابت ودیگر بیماری های مزمن جلوگیری می کند. در عین حال تحقیقات زیادی در مورد اثرات جانبی یا اثرات بعدی ناشی از مصرف این داروها انجام نشده است.
در صورتی که قصد استفاده از داروهای لاغری را دارید و یکی از شرایط زیر در شما وجود دارد، حتماً این مسئله را با پزشک در میان بگذارید:
۱- اعتیاد: برای فعالیت مناسب دارو ، احتیاج به شرایط خاصی است که عدم اعتیاد یکی از آنهاست.

۲- اگر با مصرف قرص، وزنتان تغییری نکرد و دچار ثبات وزن شـُدید.
۳- در صورتیکه اثرات جانبی ناشی از مصرف قرص در شما بروز کند.
عوارض جانبی مصرف قرص های لاغری چیست؟
در صورتی که این داروها بیش از اندازه مصرف شوند یا مدت مصرف بیش از چند هفته شود، عوارض زیر بروز می کند:
– افزایش ضربان قلب
– افزایش فشار خون
– تعرق زیاد
– یبوست
– کم خوابی
– تشنگی زیاد
– گیجی
– پربودن بینی
– سردرد
– اضطراب
– خشکی دهان
ازعوارض قرص Xenical که مانع جذب چربی است، ایجاد نفخ، تکرر دفع، مدفوع چرب و غیره است.
درصورتی که با مصرف این داروعوارضی مثل سوزش قلب، قائدگی همراه با درد، ورم بدن در قسمت پا و مچ، آکنه و احساس سرما بروز کرد، سریعاً مسأله را با پزشک معالجتان در میان بگذارید.
کسانی که دچار فشار خون نامنظم، بیماری قلبی ، تپش قلب یا سابقه سکته هستند، نباید از داروی Meridia استفاده کنند و کلیه کسانی که از این دارو استفاده می کنند، باید فشار خونشان را کنترل کنند.
حفظ وزن کاسته شده، چگونه ممکن است؟
اثراین داروها کوتاه مدت است. اگر فرد بخواهد پس از کاهش وزن، برای مدت طولانی ثابت بماند، باید در تمام مدت مصرف قرص، عادت غذایی اش را تغییر دهد و فعالیت ورزشی منظمی داشته باشد تا پس از قطع دارو با پرخوری به وزن اولیه بازنگردد.
داروهای ضد اشتها برای همه افراد توصیه نمی شوند. افراد مسن و کودکان نباید از این داروها استفاده کنند . در صورتی که می خواهید از داروهای لاغری استفاده کنید، حتماً پزشک را از شرایط جسمی تان مطلع سازید؛ اینکه باردار یا شیرده هستید، حساسیت خاصی دارید و یا تحت درمان با داروی دیگری هستید یا در صورتی که مبتلا به دیابت، فشار خون ، بیماری قلبی ، صرع ، بیماری کلیوی، اعتیاد، تیروئید پرکار، افسردگی، سردرد میگرنی و فشار چشم هستید، حتماً پزشک را

مطلع سازید.
قرص های چربی سوز چگونه باعث کاهش وزن می شوند؟
قرص های چربی سوز اغلب دارای کافئین و افدرین هستند و براساس این دو ماه باعث افزایش مصرف کالری می شوند.
افدرین (EPHEDRINE) باعث انبساط (باز شدن) ریه ها می شود و بعنوان دارو در بیماری آسم

و سرماخوردگی تجویز می شود. این ماده باعث افزایش اکسیژن رسانی به خون می شود. هنگامی که مقدار اکسیژن در خون بیشتر باشد، انرژی بیشتری در سلول ها تولید می شود ، یعنی انرژی بیشتری می سوزد.
همچنین ضربان قلب و فشار خون را افزایش می دهد و باعث گرم شدن بدن در حین ورزش می شود. باعث کاهش اشتها می شود و مانند یک دیورتیک عمل می کند ، یعنی باعث افزایش دفع ادرار می شود.
اگر شما آسپرین یا یک نوع داروی قلبی یا نوع دیگری از داروی ضد آسم (غیر از افدرین) را مصرف می کنید، یا اینکه نسبت به کافئین حساسیت دارید، نباید از قرص های چربی سوز استفاده کنید، زیرا باعث نامنظم شدن ضربان قلب، مشکل شدن تنفس و بروز حملات دردناک می شود.
کافئین به همراه افدرین باعث افزایش تولید گرما در بدن می شوند. تحقیقات نشان داده اضافه کردن آسپرین به مواد حاوی کافیئن و افدرین، تولید گرما را بیشتر می کند. هنگامی که دمای قسمت مرکزی بدن افزایش یابد، شما به طور خودکار انرژی بیشتری می سوزانید.
داروهای چربی سوز به علت کاهش سریع وزن، خیلی استفاده می شوند ، ولی باید بگویم که بعضی افراد به این داروها خوب پاسخ نمی دهند. اگر شما آسپرین یا یک نوع داروی قلبی یا نوع دیگری از داروی ضد آسم (غیر از افدرین) را مصرف می کنید، یا اینکه نسبت به کافئین حساسیت دارید، نباید از قرص های چربی سوز استفاده کنید، زیرا باعث نامنظم شدن ضربان قلب، مشکل شدن تنفس و بروز حملات دردناک می شود.
پس در مصرف اینگونه داروها احتیاط کنید و از مصرف بی رویه و خودسرانه آنها اجتناب کنید و تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه این داروها را مصرف کنید.
قرص های لاغری یا قرصهای مرگ؟
وزگاری چاقی، نشانهِ قدرت، ثروت و مقام اجتماعی بالا بود و لاغر بودن، فقر و نداری را تداعی می‌کرد. در مصر قدیم عقیدهِ مردم به آن بود که هرقدر زن چاق‌تر باشد، علا‌قه همسرش به او بیشترخواهد بود و زنی جذاب‌تر است که چاق‌تر باشد، به همین خاطر، زنان چاق در آن زمان

خواستگارهای فراوان‌تری داشتند! اما در جامعه امروز ورق به کلی برگشته و داشتن اندامی متناسب چه برای زنان، چه برای مردان از نان شب واجب‌تر است. مردم، حاضرند مبالغ گزافی را بپردازند تا فقط چند کیلوی ناقابل از وزنشان را کم کنند. وقتی هم از متخصص تغذیه درخواست رژیم غذایی می‌کنند، دائماً این سوِ‌ال را می‌پرسند: دکتر، نیازی به مصرف دارو نیست؟ قرص لاغری تجویز نمی‌کنید؟!‌
داروهای لا‌غری چه می‌کنند؟

متخصصین تغذیه تحت هیچ شرایطی بدون در نظر گرفتن سن، وزن، موقعیت‌های فیزیولوژیکی، بیماری‌های زمینه‌ای و داروهای مصرفی افراد، رژیم غذایی یا داروهای لاغری را حتی اگر مورد تا یید باشند، تجویز نمی‌کنند، زیرا تداخلات غذا و و دارو ممکن است عوارض جبران‌ناپذیری را در آن مدت برای فرد مصرف کننده ایجاد کند یا بیماری زمینه ای او را تشدید کند. ‌به طور کلی داروهای لاغری از طریق ۴ مکانیسم موجب لاغری می‌شوند: برخی داروها بر سیستم اشتها و مرکز آن در مغز تاءثیر گذاشته و موجب کم خوراکی می‌شوند. برخی دیگر، اصطلاحاً ترموژینک بوده و با افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن، موجب لاغری می‌شوند.در دسته دیگر، با افزایش دفع آب بدن، لاغری حاصل می‌شود و گروه دیگر هم موجب کاهش جذب چربی شده و با دفع چربی مصرف شده، مانع اضافه وزن می‌گردند.‌
از بین داروهای رنگارنگ لاغری، ۸ دارو مورد تایید ادارهِ نظارت بر غذا و داروی آمریکا قرار دارند که عبارتند از:‌ آدیپکس، دیدرکس، بونتریل، تنوآت، زنیکال، سیبوترامین و آیونامین. از بین این داروها، زنیکال، سیبوترامین و تنوایت تقریباً راحت‌تر از سایر داروها، در داروخانه‌های ایران یافت می‌شوند. نکته مهم این است که حتی این داروها برای کمک به کاهش وزن، باید در کنار رژیم کم کالری و ورزش مورد استفاده قرار گیرند و نه به‌جای آنها.‌
زنیکال معروف‌ترین داروی لاغری
این دارو که نام ژنریک آن Orlistat می‌باشد، در سال ۱۹۹۹ توسط سازمان نظارت بر غذاها و دارو آمریکا مورد تایید قرار گرفت. این داروها از گروه داروهای کاهندهِ جذب چربی‌هاست. در مطالعه‌ای که در مورد تاثیر این دارو به انجام رسید، پس از ۲ ماه مصرف زنیکال در کنار رژیم کم کالری،وزن شرکت کنندگان حدود ۶ کیلوگرم کاهش یافته و در صورتی که استفاده از یک رژیم کم کالری تنها کاهش وزنی ۲/۵ کیلوگرمی را موجب گردید.‌ این دارو به صورت کپسول‌های ۱۲۰ میلی گرمی در بازار موجود است که باید روزی ۳ بار به همراه سه وعده غذایی اصلی مصرف گردد و توصیه می‌شود که بیش از ۱ تا ۳ ماه دریافت نگردد. با وجود همه اینها این دارو نیز بدون عارضه نیست. ‌
دکتر مظهری می‌گوید:<مصرف زنیکال به دلیل عدم جذب چربی‌ها موجب دفع مدفوع پرچرب شده و بوی بسیار زننده‌ای را ایجاد می‌کند. سردرد و کاهش جذب ویتامین‌های محلول در چربی (ویتامین‌های A، D، E و )K نیز از دیگر عوارض شایع این داروهاست بنابراین حتماً باید مکمل آنها در طول درمان با این دارو و تجویز بشود و ۲ ساعت پس از مصرف دارو دریافت گردد.> به طور کلی در ۳ هفته اول مصرف زنیکال،عوارضی چون دفع مدفوع مکرر و چرب، اسهال، اضطراب، سرگیجه و ناراحتی‌های روده‌ای بروز می‌کند و در موارد نادری موجب خشکی پوست و اختلال در مفاصل می‌گردد.
این دارو، موجب کاهش قندخون می‌شود و بنابراین در بیماران دیابتی باید در مصرف انسولین و داروهای پایین آورنده قندخون تغییراتی ایجاد کرد و همین امر موجب می‌شود که نتوان آن را به راحتی برای این بیماران توصیه نمود. در ضمن احتمال بروز سنگ‌کلیه هم در افرادی که سابقه این مشکل را دارند، با مصرف زنیکال افزایش می‌یابد. به طور کلی مصرف این دارو برای کودکان، زنان

باردار و یا شیرده‌،افراد مبتلا به دیابت، فشارخون بالا، کلسترول بالا، بیماری‌های قلبی -‌عروقی و پرکاری تیروئید توصیه نمی‌شود و البته در افراد سالم هم حتماً باید تحت نظر پزشک تجویز شود. با تمام این توضیحات اگر باز هم به مصرف این دارو علاقه دارید، بد نیست این را هم بدانید که قیمت یک بسته ۹۰ تایی آن یعنی برای مصرف یک ماه معادل ۱۴۷۰۰۰ تومان است. حالا اگر می‌توانید پو

لش را جور کنید، با پزشکتان تماس بگیرید!‌

دارویی بنام مریدیا‌
سیبوترامین هیدروکلراید، دارویی است که به نام تجاری مریدیا شهرت دارد. این دارو که در سال ۱۹۹۷ مورد تایید ادارهِ نظارت بر غذا و دارو امریکا قرار گرفت، از طریق اثر بر مرکز اشتها که هیپوتالاموس واقع است، باعث کم خوراکی شده و موجب لاغری می‌گردد.‌ در یک بررسی ۱۲

ماهه، میانگین کاهش وزن در بیمارانی که از کپسول سیبوترامین ۱۰ میلی‌گرمی استفاده می‌کردند، در حدود ۴/۵ کیلوگرم و در افرادی که از دوز ۱۵ میلی‌گرمی استفاده می‌کردند، در حدود ۶ کیلوگرم بود. در حالی که میانگین کاهش وزن در افرادی که فقط از رژیم کم کالری استفاده می‌کردند، ۱/۵ کیلوگرم بود.‌
توصیه شده است که این دارو بیش از مدت تعیین شده (معمولاً ۱ تا ۳ ماه) مصرف نشود، زیرا نه تنها اثری ندارد بلکه در برخی موارد افزایش وزن هم خواهد داشت. در ضمن این دارو قابلیت ایجاد وابستگی دارد و می‌تواند اعتیاد ایجاد کند.‌
سیبوترامین، عوارض جانبی معمولی نظیر خشکی دهان، سردرد، یبوست و بی‌خوابی را به همراه دارد و از آنجایی که موجب افزایش فشارخون جزیی می‌شود،برای افراد مبتلا به فشارخون توصیه نمی‌گردد. به طور کلی مصرف این دارو در افرادی که سابقه بیماری قلبی، بیماری کلیوی، کبدی، سنگ‌کیسه صفرا، بیماری‌های غدهِ تیروئید و آب سیاه هستند، نیز توصیه نمی‌گردد.‌خانم‌های باردار و شیرده و بچه‌های زیر ۱۶ سال و افراد بالای ۶۵ سال هم نباید از این داروی لاغری استفاده کنن

د. البته لازم به توضیح نیست که سایر افراد هم حتماً باید زیر نظر پزشک از این دارو استفاده کنند.‌ این دارو در بسته‌های ۳۰ و ۹۰تایی به فروش می‌رسد که نوع ۱۰ میلی‌گرمی آن با قیمت ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزارتومان و نوع ۱۵ میلی‌گرمی آن با قیمت ۱۸۰ تا ۴۰۰ هزارتومان در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد.‌
در مصرف تنوایت دقت کنید
نام ژنریک این دارو Diethylpropion-Hcl است که یک مهارکنندهِ اشتها به شمار می‌رود ودر صورت

ابتلا به بیماری‌هایی نظیر فشارخون بالا، تیروئید پرکار، آب سیاه،دیابت، مشکلات روحی، آترواسکلروز و حاملگی و یا شیردهی و حتی حساسیت و آلرژی باید از مصرف آن اجتناب نمود. از عوارض استفاده از آن اختلال در بینایی، خشکی دهان، بی‌خوابی، بدخلقی و ناراحتی معده است که به طور خفیف در روزهای اول ظاهر می‌گردد. این دارو در مواردی نیز باعث تغییر میل جنسی، مشکلات ادراری و قلبی و امکان افزایش بیماری‌های ریوی (با مصرف دوز بسیار بالا) می‌شود. مصرف این دارو نباید بیش از ۸ تا ۱۲ هفته به طول بینجامد زیرا دارو اعتیاد آوراست و وابستگی ایجاد می‌کند. تنوایت در بسته‌های ۳۰،۶۰ و ۹۰تایی موجود بوده و مانند دو داروی قبلی گران است: ۷۶۰۰۰ تومان تا ۱۴۸۰۰۰ تومان.‌
با این توضیحات، احتمالاً شما هم قید مصرف این دارو هارا زده‌اید. به هر حال حتی اگر وضع مالی مناسبی هم دارید و می‌خواهید از این داروها استفاده کنید، توجه داشته باشید که مصرف این قرص‌ها به تنهایی، اگر در رژیم غذایی خود تجدید نظر نکنید و برنامهِ ورزشی نظم را در دستور کار خود قرار ندهید، فایده چندانی نخواهد داشت. البته یک راه حل دیگر هم دارید که چندان هم عاقلانه نیست: دنبال قرص‌های لاغری بدون مجوز بروید.‌ ‌

لاغری به هر قیمتی؟
دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه می‌گوید:<طی این تحقیقات انجام شده در سال‌های گذشته، مشخص شده است که ۱۳درصد زنان ایرانی و ۳۷ درصد زنان تهرانی چاق هستند . از آنجایی که زنان بیش از مردان به زیبایی و تناسب اندام خود توجه دارند، بیشترین تعداد مراجعین به مطب متخصصین تغذیه را تشکیل می‌دهند. در ضمن، بیشتر این افراد خواهان مصرف داروهای کمک لاغری هستند تا هر چه زودتر به هدف خود دست یابند و بدون توجه به مخاطرات مصرف این داروها، فریب افراد سودجو را می‌خورند.‌ در میان داروهای لاغری چند دارو از جمله زایمکس و زنادرین و حتی قرص سرکه سیب در میان افرادی که اضافه وزن دارند و می‌خواهند وزنشان را کاهش دهند، معروف‌تر هستند، در حالی که هیچ یک از این داروها به تایید هیچ مرجع بهداشتی نرسیده‌اند.‌
زایمکس، سم خطرناک لاغری
این دارو که از اجزای گیاهی گوناگونی تشکیل شده است، موجب افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن می‌شود و در اصطلاح ترموژنیک است علاوه بر عوارض جانبی فراوانی که این دارو دارد، درصد افرادی که بعد از قطع دارو، وزن از دست رفته خود را دوباره به دست آورده‌اند، بسیار بالاست. ‌یکی از اجزاء خطرناک زایمکس، اِفدرین است که دارای عوارضی جدی و مرگ آور می‌باشد. افدرین مانند آمفتامین‌ها، موجب تحریک سیستم عصبی مرکزی و قلب می‌گردد. بدنبال این تحریک

ات ضربان قلب تغییر می کند و بی‌نظم می‌شود. در صورتی‌که همراه با کافیین همراه گردد، اثرات و تحریکات آن چند برابر شده و خطرات جبران‌ناپذیری خواهد داشت.‌این ترکیب عوارض روانی مثل افسردگی، بی‌خوابی و عصبی شدن را نیز ایجاد می‌کند. به همین دلایل در سال ۱۹۹۰،مصرف آن از سوی اداره نظارت بر غذا و داروی آمریکا ممنوع شد و کلیه ترکیبات حاوی آمفتامین، ناسالم

شناخته شدند. یک بستهِ ۳۰ تایی آن با قیمت ۴۸۰۰۰ هزارتومان در ایران توسط افراد سودجو به مصرف‌کنندگان عرضه می‌شود، یعنی چیزی در حدود یک دهم قیمت داروهای مورد تایید.‌
زنادرین، ارزان اما مشکل‌ساز

داروی دیگری که هنوز هم به تایید هیچ مرجع برداشتی نرسیده زنادرین است. این دارو نیز یک ترموژنیک و افزایش دهندهِ متابولیسم بدن است و با این مکانیسم موجب کاهش وزن می‌گردد.‌ با وجودی که کمپانی تولیدکنندهِ زنادرین، اِفدرین را از فرمولاسیون این دارو حذف نموده است اما باز هم این دارو به تایید نرسیده و در مصرف آن شک و شبهه وجود دارد.‌
کمپانی تولید کننده، این دارو را برای افراد زیر ۱۸ سال، زنان حامله و شیرده و افراد مبتلا به فشارخون، بیماری‌های قلبی، کلیوی، پرکاری تیروئید، بیماری‌روانی، میگرن و مصرف این آن را مجاز نمی‌داند و چون دارای کافئین است، به مصرف‌کنندگان توصیه کرده‌اند که در طول مصرف این دارو نباید از کافئین (در رژیم غذایی) استفاده کنند زیرا عوارضی نظیر بی‌خوابی، عصبی شدن، افزایش ضربان قلب و خشونت در این افراد به شدت افزایش می‌یابد. یک بسته ۱۲۰ تایی این کپسول هم (برای مصرف یک ماه۴۰ ) هزار تومان قیمت دارد.‌
علاوه بر این موارد، داروهای دیگری چون داروهای ادرار آور(مدر)، ملین‌ها، کلیه سوزاننده‌های چربی مثل چیتوزان و حتی سرکه سیب هم به عنوان داروی لاغری در اختیار مردم قرار می‌گیرند. دکتر مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه و استاد دانشگاه، در این رابطه می‌گوید: مصرف داروهای تهوع‌آور،

مدر و حتی ملین‌ها راه صحیحی برای کاهش وزن نیستند و داروهایی مثل چیتوزان و سرکه سیب کاملاً بی اثرند. وی می‌افزاید: در حالی که داروهای تایید شده هم دارای عوارض جانبی بسیاری هستند، دیگر نباید در مورد داروهای تایید نشده صحبت نمود. وی می‌افزاید: بهترین و ایمن‌ترین و ماندگارترین راه درمان چاقی همان رژیم غذایی و ورزش در کنار هم است که با کمی اراده و حوصله می‌توان به راحتی به هدف اصلی دست یافت. باید پرخوری و کم تحرکی را که اصل بروز چاقی است، با عاداتی چون به اندازه غذا خوردن و داشتن فعالیت فیزیکی منظم جایگزین نمود و تغییر داد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.