مقاله در مورد کشت سیب زمینی


در حال بارگذاری
11 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد کشت سیب زمینی دارای ۵۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد کشت سیب زمینی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد کشت سیب زمینی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد کشت سیب زمینی :

کشت سیب زمینی

آماده سازی بستر کشت
برای دستیابی به حداکثر عملکرد با غده هایی بدون عیب و نقص و دارای شکل خوب و ایجاد پشته هایی که غده های سیب زمینی به آسانی و با سرعت برداشت شوند عملیات آماده سازی سبز کشت دارای اهمیت فراوانی است.

در پائیز قبل از کشت، زیرکنی با ساب سویل لازم است و بعد زمین را شخم زده و به همان ترتیب رها می نمایند تا سرمای زمستان آفات موجود در خاک را از بین ببرد و علفهای هرز بر اثر بیرون ماندن ریشه خشک گردند. در بهار مجددا زمین را شخم زده عمق شخم در این حالت تا میزانی است که ریشه گیاه بتواند نفوذ نماید.
کلوخه های خاک باید کاملا خرد شود و در ضمن رطوبت خاک به اندازه کافی باشد. گرچه این دو نیاز گیاه با یکدیگر سازگار نیستند چه هر عمل خاک ورزی سبب از دست رفتن رطوبت خاک می شود. رطوبت خاک را می توان با سرعت بخشیدن به آماده سازی خاک تا حدودی حفظ نمود.

کلوخه های خاک: دلایل زیادی در توجیه از بین بردن کلوخه های خاک ارائه می شود که اکثر آنها مکانیکی است. کلوخه های خاک از لحاظ اندازه مشابه یا بزرگتر از غده هایی هستند که می باید به طور مکانیکی یا به کمک بلند کننده ها جدا شوند. در فصول خشک کلوخه ها ممکن است دارای لبه های تیز شده و به غده ها آسیب برسانند. اندازه مطلوب ذرات خاک بیشتر از ۱۲ میلیمتر نیست.
سنگ: وجود خرده سنگها و شنهای کوچکتر از ۱۲ میلیمتر در مزرعه مزیتی به شمار می رود زیرا سبب نفوذپذیری خاک می شوند ولی سنگهای بزرگتر در هنگام برداشت محصول سبب اسیب رسیدن به غده و ایجاد اشکال در جداسازی بهنگام برداشت می شود. به طور کلی وجود سنگ در مزرعه سبب بروز مشکلاتی در عملیات کاشت، داشت و برداشت سیب زمینی می شود که

می توان به صدمه دیدن دستگاههای آماده سازی زمین، ممانعت از قرار گرفتن غده ها در محل اصلی خود، اشغال فضای خاکی که می تواند منبع غذا و روطبت برای گیاه باشد و کندی حرکت ماشین برداشت اشاره نمود. وجود سنگ ضایعات قابل ملاحظه ای برای غده های حساس سیب زمینی بوجود می آورد، لذا چنانچه در مزرعه ای سنگ به مقدار زیاد وجود داشته باشد بهتر است قبل از آماده سازی بستر کشت اقدام به گردآوری و خارج ساختن آنها نمود.
علاوه بر مقدار سنگ در مزرعه شکل سنگ نیز در آسیب رساندن به غده ها موثر است. جدول ذیل مقدار آسیب وارده بر غده ها را بر حسب اندزه و شکل سنگ نشان می دهد.
روش جمع آوری و خارج ساختن سنگ:
دستگاههایی که برای این منظور به کار می روند مانند حالت قبل است با این تفاوت که دارای نوار نقاله یا زنجیر نقاله می باشد که سنگها را پس از جدا نمودن از خاک در تریلی یا کامیون می ریزد بعضی دستگاههایی از این قبیل دارای مخزنی می باشند که سنگها را جمع آوری و سپس به کمک جلکهای هیدرولیکی مخزن از روی شاسی دستگاه بلند شده و در کامیون یا تریلی خاک می نماید. انجام این کار پاییز سال قبل از کشت یا بهار، قبل از اقدام به کشت می باشد.
شکستن و خرد نمودن سنگها:
دستگاههایی که برای این منظور به کار می روند عمدتا برای سنگهای رسوبی ساخته شده اند زیرا سنگهای رسوبی ساخته شده اند زیرا سنگهای آذرین معمولا سخت هستند مگر اینکه دارای خاصیت تورق باشند. سنگهایی که دارای اندازه ای بیش از حد متعارف هستند توسط نقاله ای به جلوی دو غلتک که با نیروی هیدرولیک می چرخند انتقال می یابند . فاصله بین دو غلتک توسط سوپاپ ویژه ای تنظیم می شوند به همین دلیل می توان دستگاه را در حالی که دارای بار است به کار انداخت. سنگهای خرد شده اگر دارای قطری کنتر از ۱۲ میلیمتر باشد از فضای بین میله های نقاله بر روی زمین می ریزند ولی اگر بزرگتر از آن باشند توسط نقاله در یک ردیف جمع آوری می گردد. در نوع دیگری از دستگاههای شکننده سنگ وزنه هایی متصل به زنجیرهایی از فولاد در اطراف محوری قرار دارند که با چرخش سریع محور زنجیرها با سنگها برخورد کرده و آنها را خ

رد می نماید.
هزینه تعمیر و نگهداری این نوع دستگاهها به خاطر فرسایش ناشی از شکستن سنگها بیشتر از دستگاههای جمع آوری و ردیف کن سنگها می باشد.

لازم به تذکر است که استفاده از دستگاههای سنگ شکن یا سنگ جمع کن به بافت خاکهای بی ثبات لطمه می زند لذا بایستی در انتخاب آنها دقت فراوان به کار برد.
بررسی های انجام شده در مرکز تحقیقات گلیتورپ انگلستان نشان داده است که با جمع آوری و ردیف نمودن سنگ از کشتزارهای سیب زمینی ضایعات غده ها در حدود ۶۰ درصد کاهش یافته و حدود ۲۵ درصد افزایش محصول را می توان انتظار داشت ولی شکستن سنگها به منظور کاهش اندازه آنها چنین نتیجه ای را نشان نداده است.
جمع آوری سنگ و کلوخه از مزارع سیب زمینی سبب امکان استفاده از دستگاه برداشت سیب زمینی بدون نیاز به کارگر اضافی می شود.
شخم زدن زمین :
در کاشت سیب زمینی نیازی به شخم با عمق بیش از ۲۵۰-۲۰۰ میلیمتر نیست. شخم زدن بهتر است در پائیز صورت گیرد مگر اینکه خاک سبک و انجام شخم در بهار میسر باشد. زیر خاک نمودن بقایای گیاهی ضروریست برای این منظور از وسایلی که برای این منظور از وسایلی که برای مدفون ساختن بقایای گیاهی به کار می رود می توان استفاده نمود.
بکارگیری گاو آهن دوار (روتواتر) و دیسک مقدم برشخم ممکن است مفید باشد. استفاده از گاو آهن واگرد یادوطرفه از نظر هموار نگاهداشتن زمین مفید است.
خاک ورزی پیش از کاشت:
در نهایت خاک نرم بایستی تا عمق ۱۰۰-۱۵۰ میلیمتر قرار گرفته باشد چنانچه خاک سخت باشد، شخم پائیزه و قراردادن سطح خاک در معرض یخبندان زمستان مفید خواهد بود. کار با خاک نباید خیلی زود انجام گیرد والا تراکم خاک نرم مرطوب در زیر قسمت سطحی نتیجه می شود در وضعیت خشکی زمین بهتر است به منظور حفظ رطوبت خاک آخرین عمل خاک ورزی و تهیه بستر کشت همزمان و یا اندکی قبل از عمل کاشت غده ها صورت گیرد.
پشته های سیب زمینی:
سیب زمینی معمولا بر روی پشته ها کشت می شود کاشت سیب زمینی بر روی پشته این حسن را دارد که نیاز به کاشت غده در عمق زیاد نیست.
پشته های سیب زمینی : سیب زمینی معمولأبر روی پشته ها کشت می شود کاشت سیب زمینی بر روی پشته این حسن را دارد که نیاز به کاشت غده در عمق زیاد نیست و بعد ها غده های تشکیل شده پوشیده از خاک کافی خواهند بود.زمان تشکیل پشته ها بستگی به عمق کشت،حرارت خاک،وضعیت رطوبت خاکو نحوه کنترل علفهای هرز دارد.تجربیات متععدنشان داده است که پشته های مطلوب برای ردیفهایی با عرض ۹۰۰-۷۵۰ میلیمتر سطح مقطعی برابر با ۷۵۰/۰ متر مربع دارد. این سطح انقدر بزرگ می باشدکه در صورت فراهم بودن شرایط مناسبحدود ۵۰ تن در هکتار محصول داشته باشیم بدون اینکه سبز شدن زاید انجام شود.
برسیهای مختلف ثابت نموده است که سیب زمینی دارای شبکه ریشه ای ضعیفی است

در صورتی که خاک زیر پشته غیر قابل نفوذ باشد میزان محصول به مقدار زیادی کاهش می یابد چنین لایه غیر قابل نفوذی عمق ریشه را محدود ساخته و اب قابل استحصال توسط ریشه

در زمان خشکی زمین کاهش می یابد.در چنین زمینی دفعات ابیاری به مراتب بیشتر از زمینی است که در ان ریشه بتواند در عمق بیشتری نفوذ نماید.
یکی از مضار چنین زمینهای که دارای لایه غیر قابل نفوذ می باشند یا خاک در عمق معینی متراکم شده این است که پس از ابیاری زیاد یاپس از بارندگی شدیت برای مدت مدیدی به حال اشباع در ایدو امکان از بین رفتن ریشه یا پوسیدگی غده بوجود ایدفلیب کانیل از اوروگوئه در یافت که بین عملکرد محصول سیب زمینی و عمق منطقه A ارتباط مثبتی وجود دارد (ص ۸۵)
خروج جوانه ها از غده متأثر از عوامل زیر می باشد:
کیفیت بذر (سن بذر و مرحله جوانه زدن)
حرارت خاک
رطوبت خاک
در صورتی که بذر سیب زمینی کیفیت مطلوبی نداشته باشد بایستی به نحوه کشت توجه بیشتری شود عمق کاشت و روشهای اماده سازی بستر کشت بر حرارت و رطوبت خاک در اطراف غده ها تأثیر می گذارد. خاک در لایه های زیرین به مراتب کندتر از لایه های رویی خشک می گرددبنابرین در زمینهای خشک بهتر است غده ها در عمق بیشتری کاشته شوند. در وضعیت گرما امکان کاشت عمیق تر غده ها می باشد و بهتر است در صورتی که حرارت محیط بالا باشد غده ها عمیق تر کاشته شوند. در محیط مرطوب نیاز به کشت عمیق غده ها نیست در محیط سرد نیز کشت غده ها در عمق اندک مفید خواهد بود.
فاصله ردیفها و چرخهای تراکتور
هر نوع تنظیم چرخ تراکتدر بهد از شخم و قبل از کاشت غده ها سبب تراکم بیشتر خاک و ایجاد کلوخه های زیاد می گردد. استفاده از چزخهای زوج یا چرخهای پره ای متصل به چرخ لاستیکی سبب کاهش فشاروزن تراکتور بر سطح تماس چرخها با خاک شده و بالنتیجه از تراکم خاک و فشرده شدن ان می کاهد.
دوشهای مختلفی برای کاستن از فشرده شدن خاک پیشنهاد شده :

بعد از شخم زدن تمام رفتنهای تراکتور شامل کاشت غده ها ، پخش کود شیمیایی و جین کردن، سله شکنی از مسیرهای مشخصی صورت گیرددر پائیز مزرعه به دقت علامت گذاری شده و برای هر یک از عملیات از مارکر استفاده شود. رمستانی بکار می رود نصب ادوات خاک ورزی در جلوی چرخها می باشد. این روش بیشتر در تراکتورهای ویژه حمل ادوات و تراکنورهای که در جلو وعقب دارای باروی هبدرولیک و محور انتقال نیرو هستند قتبل اعمال است. به هر حال نصب چند واحد کولتیواتر بر روی شاسی حامل ادوات در پشت چرخهای تراکتور از فشرده شدن خاک می کاهد. کلوخه های خاک در زیر و کنار پشته ها توسط چرخها پس از کشت غده ها ایجاد می شوند. این تأثیرات با انتخاب فاصله بیشتر ردیفهای(بیش از ۷۵۰ میلیمتر) کاهش می یابد. فاصله بیش از ۷۵۰ میلیمتر مفید و فاصله ۹۰۰ میلیمتر ارجح است زیرا سبب می شود که پشته ها با خاک کم عمق درست شود و فضای بیشتری برای چرخها موجود است(تصویر فوق)
افزایش فاصله بین پشته ها سبب کاهش تراکم خاک در کنار پشته ها می گردد و یکی از فوائد ان افزایش نرخ برداشت محصول به میزان ۱۷ در صد و کاهش اسیب دیدگی غده های اطراف پشته ها در اثر فشار چرخهای تراکتور می باشد. ۲ ص ۴۱
به طور کلی برای اماده سازی بستر کشتاعمال زیر توصیه می شود:
شخم زدن با گاو اهن دارای خاکبرگردان ، دیسک زدن و صاف کردن رمین با لودر در خاکهای سبک. در صورتی که خاک لومی- رسی باشد استفاده از زیر شکن یا ساب سویل و شخم زدن در پائیز قبل از کشت و دیسک زدن در بهار قبل از کشت توصیه می شود استفاده از دستگاهایی چون روتواتر، هرس رفت و برگشتی نیز توصیه می گردد. خاک بایستی تا عمق ۲۵۰ میلیمتر نرم و فاقد کلوخه باشد.
سردخانه برای کاشت اورده می شود نبایستی یلافاصله کشت شوند غده ها بایستی دارای جوانه زرد متمایل به سبز باشند غده تی که دارای چشمهای بسته باشد به کندی جوانه می زند و ممکن است توسط میکروارگانیسم موجود در خاک اسیب ببیند. کاشت غده های که جوانه زده باشد دارای رشد سریع جوانه زدن زودتر از موقع و عملکرد بالایی می باشد. جوانه هایی که بر روی غده بوجود می اید. هنگام کاشت باید قوی و سالم باشند در روش صحیح جوانه زدن غده ها در مقابل نور روز در درجه حرارت معتدل قرار می گیرند تا جوانه ها سخت و محکم شوند گر چه جوانه زدن سیب زمینی قبل از کشت سبب خروج ورشد سریع جوانه می شود ولی دلیل عملکرد زیاد ان نیست.

عملیات قبل از کندن غده ها
هیچ گاه غده سیب زمینی را نارس برداشت ننمایید زیرا غده نارس دارای پوست بسیار

نازک و ظریفی است و دیوار سلولهای غده درست در زیر اپیدرم خیلی نازک تر از غده های رسیده می باشند، به همین دلیلا پارگی پوست و پوست کن شدن در غده های نارس به اسانی اتفاق می افتد. با رسیدن غده ها پوست سیب زمینی دارای لایه ضخیم تری از چوب پنبه شده و در برابر سایش و پارگی مقاوم می شود. سیب زمینی که پوست ان پاره شده بعد از مدتی به رنگ قهوه ای و سپس سیاه در امده و اب خود را از دست داده و فاسد می شود. برداشت مح شود زیرا سیب زمینی نارس را بایستی بلافاصله پس از خارج نمودن از خاک به مصرف رسانید . اینکه کمی عملکرد محصول ممکن است با بهای بیشتری جبران گردد یک واقعیت می باشد. زمان رسیدن سیب زمینی هنگامی است که گباه سیب زمینی خشک شود البته برداشت زودتر غده ها امکان دارد ولی پس از کندن ساقه و برگ باید به غده ها فرصت دادتا به پوست سازی و سخت نمودن بافت پوششی خود بپردازند.
زمان برداشت : برای تعیین زمان برداشت در نظر داشتن نکات ذیل ضروری است:
– عملکرد حقیقی و عملکرد قابل حصول سیب زمینی
– بهای حقیقی و بهای مورد انتضار
– تأثیر زمان برداشت بر کیفیت محصول
– وضعیت فعلی زمین و هوا و شرایط مورد نظر
– زمان امادگی زمین برای محصول بعدی برداشت زودتر از موقع محصول سیب زمینی در کیفیت ان تأثیر می گذارد. در طول مدت رشد مقدار مواد خشک غده ها به تدریج افزایش می بابد، در حالی که مجموع مواد قندی و کاهش مقدار مواد قندی کاسته می گردد.
بر اساس این جدول غده های نارس برداشت شده دارای مقدار کمی ماده خشک هستند در حالی که مواد قندی ثابت و قابل کاهش زیادی دارند. سیب زمینی ویژه بذر را زودتر برداشت می کنند تا از اسیب ویروسهایی در امان باشند که در اخرین مراحل رشد به ان دچار می شوند
نتیجه غده به اسانی مورد اسیب امراض قارچی و باکتریابی قرار می گیرد.(ص ۱

۳۵)
پس از برداشت;.
کندن ساقه و برگ : کندن ساقه و برگ یکی از بهترین روشها می باشد که هیچ گونه مواد شیمیایی مضر در این روش بکار نمی رود و به خاطر ازاد سازی غده ها برداشت مکانیکی انها نیز اسانتر صورت می گیرد. در ضمن خطر الودگی غده به ریزوکوتینا در این روش کمتر ا

ست. البته این روش دارای نقایصی است چون در این روش خاک روی غده تا حدودی برداشته می شود(به سبری گرایدن غده ها) علاوه بر ان ار نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست(دستمزد کارگر)
استفاده از ساقه کن ها و دستگاهای خرد کننده ساقه و برگ در سالهای اخیرمورد توجه قرار گرفته است این دستگاها عمومأ برای سیب زمینی بذری بکار می روند. دستگاه دارای دو واحد خرد کننده ساقه می باشد که در قسمت جلو قرار دارد و قابل تنظبم با مقطع پشته می باشدو به نحوی تنظیم می شوند که قسمت کلی از ساقه را برای کار ساقه کن که در عقب ان نصب باقی گذارند. در نوع ساقه کن متداول است یکی با کمک نوارهای لاستیکی و دیگری ساقه کن با چرخ پنوماتیک.
ساقه کن نواری از دو دسته نوار لاستیکی برای هر ردیف تشکیل شده ، یک جفت تسمه در پایین ردیف قرار دارند که دارای محور محرکه عمودی می باشند این نوارها در قسمت جلو قیفی شکل بوده که سبب گرفتن ساقه توسط دو نوار می گردد. هر دو نوار مجهز به هرزگرد فنر دار هستند. نوارها به سمتعقب حرکت می کنند و سرعت حرکت انها بیشتر از سرعت حرکت دستگاه می باشد به این ترتیب سبب گرفتن ، کندن و بر جای گذاشتن ساقه در عقب می گردد۲ص ۹۸ .
در ساقه کن چرخکار در چرخ لاستیکی باری در هر ردیف به نحوی قرار دارند که با هم درتماس می باشند چرخها دارای محور محرکه عمودی هستند که با راویه ای به سمت جلو قرار دارند. ساقه ها بین چرخها که با سرعت بیشتری نسبت به حرکت او به جلوی دستگاه رو به سمت عقب حرکت می نمایند قرار گرفته ، کنده شده و پشت دستگاه رها می شوند.
سرعت حرکت کاملأ قابل تنظیم بوده و معمولأ حدود ۶ کیلومتر در ساعت توصیه شده، کنترل عمق توسط غلتک های مخروطی صورت می گیرد. نوع دیگری از این ساقه کنها چرخهای لاستیکی بادی به شکل مخروط بوده ودر عقب دارای یک تیغه می باشد که ساقه کشبده شده توسط چرخهای لاستیکی را قطع می نماید و اگر ساقه های سیب زمینی توسط نوک تیز مخروطها بین دو چرخ قرار گیرد سرعت کلی دستگاه ۳ الی ۴ کیلومتر در ساعت و بازده ان ۱/۰ الی ۲/۰ هکتار در ساعت می باشد.

ساقه خرد کن ها: انواعی ار این دستکاهها برای تسریع در زدودن ساقه و برگ سیب زمینی به طریق مکانیکی و سهولت برداشت غده ها به بازار عرضه شده. در این قیبل وسایل ساقه و برگ بر اثر ضربه وارده خرد شده بر زمین می ریزند. با استفاده از این دستگاهها ۷۰ الی ۸۰ درصد ساقه و برگ که در مجموع ۶۰ درصدکل گباه می باشند از بین می روند. انچه که در استفاده از این وسایل بایستی در نظر داشت این است که مقدار اشغال و مواد سبز سطح افزایش یافته بن

ابربن بار شبکه هتی تمیز کننده زیاد می شود و مواد سبر سیب زمینی و احیانأ علفهای هرز سبز سبب مسدود شدن منافذ غربالهای زنجبر می گردد به همین دلیل توصیه شده که حداقل ۳ الی ۴ روز قبل از کندن و خارج ساختن غده ها از زمین اقدام به خرد نمودن ساقه و برگ سیب زمینی شود تا قسمتهای سبز گیاه خشک شده و مشکلی ایجاد ننماید۱۲ ص ۳۰۷ ماشینهای خرد کننده ساقه و یرگ سیب زمینی عمومأ متشکل از تیغه هایی هستند که حول محوری دوران می نمایند و بر اثر یرخورد این تیغه ها با ساقه و برگ گیاه انها را خرد نموده بر زمبن می ریزند محور چرخش این تیغه ها ممکن است عمود بر سطح افق یا موازی با ان باشد. حرکت دورانی تنها تز محور انتقال نیروی تراکتور تأمبن می شود . ماشینهای خرد کننده ساقه معمولا برای در ردیف سیب زمینی مناسب است و برای ردیفهایی یه فواصل ۹۹۰-۶۵۰ میلیمتر کاملأ قابل تنظبم می باشد. واحد قابل نصب بر روی ماشبن برداشت سیب زمینی دارای ساختاری مشابه بوده و درست در جلوی تیغه های بلند کننده سیب زمینی قرار دارد. اغلب متخصصین کشت سیب زمینی روش کند انهدام

ساقه و برگ سیب زمینی را توصیه نموده اند ولی بررسی های جدید در دانشگاه آیداهو آمریکا نشان داده است که سرعت بخشیدن در از بین بردن ساقه و برگ گیاه نتیجه مطلوبتری دارد.
نتایج از بین بردن ساقه و برگ قبل از برداشت غده ها: یکی از اهداف از بین بردن ساقه و برگ سیب زمینی کاهش حجم مواد سبز گیاه در موقع برداشت است کاربرد مواد شیمیایی به تعداد زیادی ساقه و برگ گیاه رااز بین می برد به طوری که دستگاه به راحتی مابقی ساقه گیاه و ریزم ها را از غده ها جدا می سازد. بعضی از قطعات ساقه و برگ داخل توده غده ها باقی می ماند جدا سازیبا دست سبب کاهش مقدار قطعات ساقه و برگ در توده سیب زمینی می گردد. هوای

مرطوب در زمان برداشت تولید ساقه و برگ ستبر و مقاوم می نماید که درجلوی تیغه برش قرار گرفته و سبب کندی کار می گردد.
تیغه های خرد کننده قسمت هوایی ساقه و برگ را قطع نموده و خرد می کند ولی قسمت پایین ساقه و ریشه ها را دست نخورده باقی می گذارد که در غربالهای زنجیری و قسمتهای مربوط به آن جدا می شود. برای حصول بهترین عملکرد تیغه های برش و پشته های کشت باید کاملا نزدیک بهم باشند. ساقه کن ها امکان قرار دادن ساقه و برگ را بهنحوی که تیغه های برش ساقه و برگ انها را خرد نمایند بوجود می آورند.
فواید زدودن ساقه و برگ سیب زمینی قبل از خارج ساختن غده ها از زمین به این شرح

است:
۱- مرمت پوست و سخت شدن آن که قبلا مورد بحث قرار گرفت.
۲- کنترل امراض: آفت پیچیدگی برگ سیب زمینی از برگی به برگ دیگر رفته و ازآن تغذیه می نماید و ممکن است از مزرعه ای به مزرعه دیگر منتقل گردد. امراض ویروسی سیب زمینی از طریق آوندهای گیاه از یک اندام به اندامهای دیگر منتقل می گردد. بنابر این قطع و از بین بردن اندام بیرونی گیاه در کاهش توسعه این امراض موثر می باشد. در جلوگیری از سرایت امراض ویروس به غده ها کندن ساقه به طریق مکانیکی موثرتراز بین بردن بهطریق شیمیایی می باشد. کاربردیی فوق و دستگاههای ساقه کن صورت نگرفته است ۴ ص ۸۱
کنترل اندازه غده:
از بین بردن ساقه و برگ سیب زمینی برای کنترل اندازه غده هایی که بعدابه عنوان بذر به کار می روند در بعضی نقاط از اهمیتی نسبی برخوردارمی باشند. عوامل دیگری در این مورددر از بین بردن ساقه و برگ دخالت دارند.درآیداهو (آمریکا) از بین بردن ساقه و برگ قبل ازبرداشت غده در اغلب موسسات تولید بذر سیب زمینی معمول است.
کاهش نقصان آب: در زمان انبارنمودن محصول – غده هایی که دارای پوست کامل و رسیده باشند در طول مدت انبار شدن رطوبت کمتری از دست می دهد مطالعاتی که در این مورد انجام گرفته نشان می دهدک ه از بین بردن ساقه و برگ سیب زمینی با فاصله زمانی مناسب بین زدودن قسمتهای سبز گیاه و در آوردن غده از خاک کاهش نقصان آب رابه میزان ۵۰% در طول مدت ۱۰ ماه را به همراه دارد. گرچه دلیل کاهش در تراوایی پوست دو فاکتور کاملا مربوط بهم بوده که در کاهش اب از دست دادن غده ها موثرند و بر اثر کندن ساقه و برگ سیب زمینی و رعایت فاصله زمانی بین کندن قسمتهای سبز گیاه و درآوردن غده حاصل می شود.
سهولت در برنامه برداشت
برداشت محصول با زدودن ساقه و برگ گیاه سرعت بیشتری خواهد یافت زیرا حجم موادی که همراه با غده بر روی غربالهای زنجیری وارد می شوند کاهش می

یابد. علاوه بر آن با افزایش مقاومت پوست غده و کاهش خاصیت پوست کن شدن غده ها حساسیت آنها به صدمه دیدن و زخمی شدن کمتر می گردد. تحقیقات انجام شده در راست بوربانک ایالت آیداهو آمریکا تغییر عملکردی در حدود ۵۶۰ کیلو در هکتار درروز نشان داده است.
کاهش زخمی شدن غده ها
استنباط کلی در این بین بردن ساقه ها و برگ سیب زمینی این است که سبب کاهش آسیب دیدگی و زخمی شدن آنها می گردد. گرچه بعضی آزمایشها نشان داده است که غده های رسیده نسبت به غده های نارس به مقدار قابل ملاحظه ا

ی حساستر نسبت به صدمه دیدن در برابر فشردگی می باشند. اطلاعات نسبتا اندکی درباره رابطه مستقیم علت و تاثیر این دو عامل وجود دارد زیرا پارامترهای زیادی در تشخیص حساسیت سیب زمینی به زخمی شدن و آسیب دیدگی دخالت دارد.
در بعضی مناطق غده های سیب زمینی پس از خارج شدن از خاک ردیف وبرداشت می شوند در هر دو حالت به نظر می رسد کاهش اسیب دیدگی و زخمی شدن نتیجه از دست دادن آب سلولهای نزدیک سطح غده می باشد. در حالی که ضرب دیدگی و زخمی شدن غده به سیاه شدن آن منجر می شود.
آنتهای ساقه و مردگی نسوج حلقه آوندها، بعد از نابودی ساقه و برگ با ماده شیمیایی و به مقدارکمتری بعد از کنده شدن ساقه رنگ حلقه آوندها و انتهای ساقه به علت مردگی نسوج تغییر می یابد قسمت متصل به انتهای ساقه اغلب اندکی فرو می رود و فقط حلقه آوندها در انتهای ساقه تغییر رنگ داده و غده در طول زمان انباری بودن شروع به پسیدن از انتهای ساقه می نماید (پوسدیگی خشک).خطر ابتلا به این بیماری بخصوص هنگامی زیاد می شود که مواد شیمیایی در دمای زیاد به کار برده شود و گیاه در مضیقه بی آبی قرار داشته باشد. برای اجتناب از این امر بهتر است سمپاشی را شب هنگام یا صبح زود انجام دهند و یا بهتر ان است از پاشیدن مواد شیمیایی تا هنگامی که زمین از آبیاری یا باران خیس نشدن خودداری نمایند.
عملیات برداشت غده سیب زمینی :
برداشت سیب زمینی شامل دو مرحله کندن زمین ودرآوردن غده از خاک و جداسازی آن است. برداشت سیب زمینی یکی از مشکلات مهند

سی است و نیاز به جداازخاک، کلوخه، سنگ و اشغال می باشد بررسی های متعدد نشان داده است که برای محصول ۵۰ تن سیب زمینی لازم است و این کار بایستی با ملایمت انجام گیرد تا صدمه وارده به غده ها در حداقل نگهداشت.
زمان برداشت سیب زمینی نیز مح

دود است در درجه اول باید به گیاه زمان کافی برای رشد داده شود تا به محصول بنشیند در عین حال غده ها از قبل از نامساعد شدن شرایط برای برداشت از زمین خارج سازند، مساحت زمین، شرایط خاک، نیروی کارگر، زمان قابل حصول و موارد استفاده از محصول (مصرف صنعتی، مصرف خانگی) از عوامل هستند که در انتخاب نوع ماشین دخالت دارند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.