مقاله فناوری اطلاعات


در حال بارگذاری
12 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله فناوری اطلاعات دارای ۱۰۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله فناوری اطلاعات  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله فناوری اطلاعات،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله فناوری اطلاعات :

فناوری اطلاعات

واژه‌نامه آکسفورد در برابر واژه انقلاب می‌نویسد: یک دگرگونی کامل، واژگونی اوضاع (مانند نمونه) انقلاب صنعتی، تردیدی نیست که انقلاب صنعتی اثرات عمیقی روی انسان، خانواده‌ او، و محیط کار، لباس، غذا، و حتی نحوه تولد و مرگ او به جای گذاشته است. اثرات اجتماعی کامپیوترها کمتر از اثرات انقلاب صنعتی نبوده است.

اگر «مارشال مک لوهان»‌ امروز زنده بود، حتماً‌ می‌گفت: بله، این همان دهکده‌ای است که می‌گفتیم، دهکده ‌جهانی. کامپیوتر، ‌اینترنت، ماهواره، شبکه‌های کامپیوتری، و تلفن همراه و فناوریهای مانند آنها دهکده‌ جهانی را عملاً ‌به وجود آورده‌اند. ساکنان هر خانه‌ای که این فناوریها را در اختیار داشته باشند که در حال حاضر بسیاری از خانه‌ها (همین خانه‌های خودمان در ایران) آنها را در اختیار دارند ‌در این دهکده زندگی می‌کنند و از کوچکترین خبر در دوردست‌ترین نقاط دنیا بلافاصله آگاه می‌شوند اگر خبر را یک رویداد شگفت‌انگیز بدانیم.

بسیاری از شرکتها و مؤسسات کشور عزیزمان ایران هم وارد این دهکده شده‌اند. به عنوان نمونه، به نحوه ابلاغ دعوتنامه‌ یکی از کارخانجات خودروسازی کشور به یک مشتری ـ‌ که خودرویی را پیش خرید کرده است توجه کنید:

مشتری از طریق پایگاه وب و شماره‌ای که به او داده‌اند می‌تواند دریابد که قرارداد او در چه مرحله‌ای است. هر وضعیت جدیدی در قرارداد، مثلاً‌ خبر ارسال دعوتنامه،‌ در شبکه کامپیوتری شرکت ثبت می‌شود. خودروساز بلافاصله پس از ارسال دعوتنامه، خبر ارسال آن را در پایگاه وب خود قرار می‌دهد. مشتری همواره می‌تواند با مراجعه به پایگاه وب خودروساز از وضعیت قرارداد خود آگاه شود.

خودروساز دو بار از طریق SMS به مشتری خود ارسال دعوتنامه به نمایندگی را ابلاغ می‌کند.
نمایندگی از طریق تلفن رسیدن دعوتنامه را به مشتری اطلاع می‌دهد.
گویی مشتری در کارخانه حضور دارد و متوجه اتفاقاتی که در مورد قرارداد او رخ می‌دهد می‌شود. بله آنها در یک دهکده زندگی می‌کنند.
بدیهی است که این شرکت خودروسازی کار فوق‌العاده‌ای انجام نداده است و صرفاً ‌از فناوریهای اطلاعات ـ ‌که در حال حاضر بهره‌گیری از آنها کم هزینه است ـ ‌برای مشتری مداری (یکی از شعارهای همان شرکت)‌ استفاده کرده است.

شبکه‌های کامپیوتری و اداره‌ مالیاتی
سه سال از بررسی یک اعتراض در «اداره‌ امور مالیاتی شمال تهران گذشته است. مالیات‌دهنده به طور اتفاقی برای پیگیری پرونده به اداره ‌امور مالیاتی شمال تهران تلفن می‌زند و متوجه می‌شود که برگه‌ رأی صادر شده است و ادعا می‌شود که دوبار (به فاصله ‌۱۵ روز) ‌برای ابلاغ مراجعه شده است و کسی در محل ابلاغ حضور نداشته است.

(در صورت عدم حضور مؤدی، این برگه باید الصاق می‌شد) ‌مهلت ۳۰ روزه‌ اعتراض بعدی رو به پایان است.
مالیات‌دهنده که سالها انواع قبضهای آب و برق و گاز و تلفن را دریافت کرده است و به ندرت با گم شدن آنها برخورد کرده است به اداره ‌مالیاتی مراجعه می‌کند و مسئله را با رئیس اداره در میان می‌گذارد؛ پاسخ او این بود «بروید شکایت کنید» این پاسخ شاید ده سال قبل یا صد سال قبل پاسخ درستی بود، ول در عصر اطلاعات و در دهکده ‌جهانی پذیرفتنی نیست. اتفاقاً‌ یک هدف فناوریهای اطلاعات آن است که دیگر مردم به دلیل چنین موضوعاتی به دادگاه مراجعه نکنند.
حق اعتراض این مؤدی و بسیاری از مؤدیان دیگر همواره می‌تواند به دلیل قوانین ابلاغ کاملاً ‌قدیمی و حتی باستانی نقض شود. آیا مأمور ابلاغ نمی‌تواند نامه را دور انداخته باشد؟.

امروزه فناوریهای فراوانی برای ابلاغ و اطلاع‌رسانی درباره‌آنها به کسانی که ذینفع هستند وجود دارد؛ تلفن ثابت، تلفن همراه، SMS،‌ ایمیل، وب، ماهواره، شبکه‌ کامپیوتر و فکس نمونه‌هایی از آنهاست.

رسیدگی به اعتراض مؤدی در کمیسیون بدوی ۳ سال به درازا کشیده است. اگر اداره ‌امور مالیاتی شمال تهران از شبکه‌ کامپیوتری بهره می‌گرفت، می‌توانست در کمتر از یک ماه به پرونده رسیدگی کند. اگر سازمان مالیاتی در ادارات خود از شبکه‌ کامپیوتری بهره می‌گرفت، استعلام از یک حوزه‌ دیگر مالیاتی و یک اداره‌دیگر مالیاتی به سه سال وقت نیاز نداشت. کافی بود که رسیدگی‌کننده با موش خود یک یا چند کلیک کند. نظر به این که هزینه‌ برپایی یک شبکه‌ کامپیوتری چندان زیاد نیست، ‌این پرسش به صورتی جدی مطرح می‌شود که آیا اداره مالیاتی شمال تهران و سازمان مالیاتی به عمد از مزایای کامپیوتر و فناوریهای نوین اطلاعاتی استفاده نمی‌کنند و دلیل خاصی برای آن دارند؟

(کمیسیون بدوی ۳ سال طول کشیده است، ‌اگر مسئله در کمیسیون تجدید نظر نیز سه سال و در شورای عالی مالیاتی نیز سه سال طول بکشد، احتمال انصراف مالیات‌دهنده از اعتراض خود چقدر می‌شود؟)
شبکه‌ کامپیوتری وارد خانه‌ها می‌شود.

ماهیت شبکه‌ها
طبق یک بررسی، تا چهار سال دیگر در سراسر جهان بیش از ۱۶۲ میلیون خانه مجهز به یک شبکه‌ کامپیوتری خواهند شد. اگر نگاهی به اطراف خود بیندازید متوجه خواهید شد که بسیاری از کاربران در حال حاضر از مزایای شبکه‌های کامپیوتری بهره می‌گیرند. آنها از شبکه برای استفاده ‌اشتراکی از اینترنت سریع، معاوضه فایلهای موسیقی و عکسهای دیجیتال، آرشیو داده‌ها و مانند آن استفاده می‌کنند. به اجمال، آنها با شبکه ‌خود بیشترین بهره را از سیستمهای خود می‌گیرند. اگر تا به حال یک شبکه‌ کامپیوتر در خانه ‌خود بر پا نکرده‌اید،‌ امروز مطمئناً زمان خوبی برای اجرای این کار است.

انقلاب شبکه
شبکه ‌خانگی مفهوم تازه‌ای نیست. در میان نوآوریهای ارائه شده در ویندوز ۹۵ که بیش از یک دهه پیش انتشار یافت ـ چندین برنامه ‌شبکه‌سازی آسان وجود داشت که عمل وصل کردن چند کامپیوتر را در داخل یک خانه یا یک موسسه اداری کوچک بسیار ساده می‌کرد. متأسفانه، تعداد نسبتاً‌ کمی از کاربران از مزایای این برنامه‌ها بهره گرفتند. زیرا آنها دلیل قانع‌کننده‌ای برای برپایی شبکه نداشتند. در اواسط دهه‌۱۹۹۰، اینترنت آهسته بود، ارتقاهای سخت‌افزاری پردردسر بودند، و کمتر کسی در خانه بیش از یک کامپیوتر داشت.

اما اکنون اوضاع عوض شده است. دنیا با رشد اقتصادی خوبی جلو آمده است، و قیمت کارتهای حافظه، دیسکهای سخت، کارتهای الکترونیکی، و سایر قطعات سخت‌افزاری کاهش چشمگیری داشته است. ناگهان همه دیدند که می‌توانند با کمتر از ۴۰۰ هزار تومان یک کامپیوتر رومیزی تقریباً‌ کامل بخرند. تعداد کامپیوترها در بسیاری از خانه‌ها به دو یا چند کامپیوتر رسید.

افزون بر این،‌ کامپیوترهای ارزانتر نسبت به کامپیوترهای نسل قبل‌تر خود سریع‌تر و قدرتمندتر بودند. پردازنده‌ها می‌توانستند پردازش ویدئو و اجرای بازیهای پیچیده را انجام دهند. دیسکهای سخت، ظرفیت ذخیره ‌هزاران آهنگ و عکس دیجیتال را داشتند. درگاههای سرعت بالای USB و Firewire امکان وصل کردن بسیاری از وسایل جانبی را برای کاربران فراهم کردند. اینترنت باند عریض با سرعتهایی چون ۱۵ مگابیت در ثانیه یا بهتر نیز پدیدار شدند.

امروزه، شبکه‌های خانگی از یک رؤیا به یک صورت تبدیل شده‌اند. شبکه‌ کامپیوتر علاوه بر آن که پی‌سی‌های به هم متصل را به یک پیکربندی سودمند همتا به همتا تبدیل می‌کند، به کاربران مختلف شبکه امکان می‌دهد که از یک ارتباط باند عریض اینترنت به طور اشتراکی بهره بگیرند. شبکه‌ کامپیوتر می‌تواند امکانات خوبی برای حفاظت از داده‌ها فراهم کند. می‌توانید فایلهای مهم خود را در دیسکهای سخت چند کامپیوتر مختلف شبکه ذخیره کنید.

امروزه تعداد زیادی از کاربران کامپیوتر در خانه ‌خود بیش از یک کامپیوتر دارند. اما تعداد کمی از آنها در خانه یک شبکه‌ کامپیوتر برپا کرده‌اند. بسیاری از آنها فکر می‌کنند که شبکه‌سازی پرهزینه و پیچیده است. ده سال پیش این دو بهانه کاملاً‌ قابل قبول بود، اما امروزه چنین نیست.
هزینه ‌برپایی شبکه امروزه بسیار پایین آمده است. کاربران می‌توانند یک مسیریاب (router) یا دروازه (gateway) برای مصارف خانگی را به قیمتی کمتر از ۴۰ هزار تومان بخرند.

در بعضی از پیکربندیها حتی نیازی به مسیریاب نیست. آخرین نگارش ویندوز اکس پی حاوی کل نزم‌افزار شبکه‌سازی مورد نیاز برای برپاسازی یک شبکه‌ کوچک شخصی است، و اکثر کامپیوترهایی که امروزه به فروش می‌رسند حاوی آداپتور شبکه هستند، در نتیجه کاربران نیازی به خرید کارت شبکه ندارند.
نشانی پایگاه وب چهار سازنده خوشنام تجهیزات شبکه در زیر آمده است:

www.belkin.com
www.dlink.com
www.linksys.com
www.netgear.com
wireless-N Broadband Router

from linksys ($149.99;www.linksys.com)
برپاسازی یک شبکه بسیار آسانتر از هر زمان دیگری شده است. برنامه Network setup wizard ویندوز اکس پی شما را گام به گام در برپاسازی شبکه هدایت می‌کند.

ساخت یک شبکه‌ همتا به همتا می‌تواند در کمتر از یک ساعت انجام بگیرد.
گزینه‌ها

کاربرانی که تصمیم به برپاسازی شبکه بگیرند چند گزینه پیش روی خواهند داشت، مهمترین تصمیم‌گیری در این راه، انتخاب بین یک شبکه بی‌سیم و یک شبکه‌ سیمی است. این دو نوع شبکه هر کدام مزایا و معایبی دارند. با این حال، شبکه‌های بی‌سیم در چند سال اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند.
شبکه ‌بی‌سیم (wireless network) دستیابی آسان در هر نقطه‌ای از خانه مهمترین مزیت شبکه ‌بی‌سیم است. دومین مزیت مهم شبکه ‌بی‌سیم عدم نیاز آن به سیم‌کشی بر روی دیوارهای خانه است. اگر دوستان و آشنایان شما نیز نوت‌ بوک خود را به همراه خود به خانه ‌شما بیاورند به راحتی می‌توانند عضو شبکه شما شوند.

خانواده ‌استاندارد ۸۰۲۱۱ (که به wi-Fi نیز مشهور است)‌ در حال حاضر استاندارد مطرح بی‌سیم در خانه‌هاست. ۸۰۲۱۱g متداولترین استاندارد این خانواده است، که حداکثر کارایی تئوری ۵۴ مگابیت در ثانیه را دارد و برد آن بیش از ۱۰ متر می‌رسد. استاندارد بعدی ۸۰۲۱۱n وعده داده است که دست کم سرعت عمل را دو برابر کند. بعضی از سازندگان تجهیزات شبکه از هم اکنون وسایلی به بازار عرضه کرده‌اند که با خصوصیات فعلی ۸۰۲۱۱n سازگار است؛ اما خصوصیات نهایی ۸۰۲۱۱n در اواخر سال ۲۰۰۶ یا سال ۲۰۰۷ تصویب خواهد شد.

شبکه سیمی برپایی یک شبکه بی‌سیم نسبتاً کم هزینه است، پیاده‌سازی و پیکربندی آن آسان است، و از هر نقطه‌ای در برد شبکه قابل دستیابی است، و به طور گسترده‌ای به کار می‌رود. پس چرا کاربر باید گزینه‌ای دیگر را نیز مورد بررسی قرار بدهد؟

امنیت اولین پاسخ به این پرسش است هر کاربری اگر در برد موثر یک شبکه بی‌سیم ناامن وارد شود می‌تواند به آن شبکه نفوذ کند. هکرها به ویژه اگر در همسایگی شما زندگی کنند می‌توانند با تکنیکهای مختلف وارد یک شبکه بی‌سیم شوند و اطلاعات آن را بدزدند. کاربرانی که روی امنیت داده‌های خود به شدت حساس هستند بهتر است از یک شبکه‌ سیمی بهره بگیرند که به نرم‌افزار ضد ویروس، نرم‌افزار ضد جاسوسی و یک دیواره آتش (firewall) مجهز است.

یک مزیت دیگر شبکه سیمی سرعت است آخرین فنارویهای اترنت (Ethemet) می‌توانند داده‌ها را با سرعت ۱ گیگابیت در ثانیه نقل و انتقال بدهند. شبکه سیمی بر خلاف شبکه بی‌سیم در معرض تداخلهای ناشی از اجاقهای میکروویو، گوشی‌های تلفن بی‌سیم و سایر وسایل الکترونیکی قرار نمی‌گیرد.

متداولترین شبکه‌سازی سیمی شبکه‌ای است که از کابل CATSیا CAT6 و پروتوکل اترنت بهره می‌گیرد. اترنت متداولترین پروتوکل شبکه‌سازی سیمی است. اما تنها پروتوکل موجود شبکه سیمی نیست. سایر گزینه‌های ممکن عبارتند از شبکه‌های تلفنی که از خطوط تلفن موجود خانه بهره می‌گیرند (Home PNA) و شبکه‌های برقی که در آنها سیگنالهای داده‌ای شبکه از طریق سیم‌کشی برق موجود خانه‌ها از یک پریز به پریز دیگر نقل و انتقال می‌یابد (استاندارد Home plug ). این راه‌حلها برای کسانی ارزشمند هستند که میخواهند به جای سیم‌کشی جدید از سیم‌کشی موجود بهره بگیرند. اما هزینه برپاسازی آنها بیشتر از روشهای بی‌سیم و سیمی مرسوم است. Home PNA در حال خروج از دنیای شبکه کامپیوتر است و توجه خود را به پیوند دادن دستگاههای چند رسانه‌ای خانگی معطوف کرده است.

فراتر از کامپیوتر شخصی
بیست سال پیش، تحلیلگران آینده‌ای را پیش‌بینی می‌کردند که در آن هر خانه‌ای یک کامپیوتر داشت. این آینده تقریباً‌ محقق شده است حال موقع یک پیش‌بینی جدید فرا رسیده است، آینده‌ای که در آن هر خانه‌ای یک شبکه کامپیوتری دارد. البته مجبور نیستم که ۲۰ سال منتظر بمانیم تا این پیش‌بینی تحقق یابد.
مقایسه شبکه‌ها
کدام نوع شبکه مناسب شماست؟‌ ضعفها و قوتهای هر نوع شبکه را بررسی کنید و بر اساس آن نوع شبکه مناسب خود را انتخاب کنید.
بی‌سیم ۸۰۲۱۱g/n
مزایا
دستیابی از هر نقطه‌ای در برد موثر
عدم نیاز به سیم‌کشی
توسعه ‌آسان شبکه
بسیار متداول

ضعف‌ها
دستیابی فقط در نقطه‌های خاص
نیاز به سیم‌کشی دارد
سیمی: خط تلفن (Home PNA)
مزایا
سریع
قابل اعتماد

از سیم‌کشی موجود خانه استفاده می‌کند
ضعفها
دستیابی فقط در نقطه‌های خاص (کنار پریز تلفن)
از رده خارج شده است
سیمی: برقی
مزایا
دستیابی کنار هر پریز برق
توسعه آسان
ضعفها
مستعد پذیرش تداخل الکتریکی
سخت‌افزار گران قیمت
ساختمان شبکه کامپیوتر
با طرز کار شبکه آشنا شویم
قطعات شبکه

شبکه (network) اصطلاحی است که همواره در بحثهای فناوری کامپیوتر شنیده می‌شود. یک شبکه می‌تواند به سادگی دو وسیله‌ای باشد که با یکدیگر صحبت می‌کنند یا می‌تواند به پیچیدگی اینترنت باشد. انواع مختلفی از شبکه‌ها و روشهای فراوانی برای طبقه‌بندی این شبکه‌ها وجود دارد ما خواهیم گفت که دقیقاً ‌شبکه به چیزی گفته می‌شود، چه نرم‌افزارها و سخت‌افزارهایی شبکه را تشکیل می‌دهند، و در خانه از خارج از خانه با چه نوع شبکه‌هایی برخورد می‌کنید.
یک شبکه اساساً ارتباط دو یا چند کامپیوتر (یا وسیله‌ای دیگر) برای استفاده ‌اشتراکی از داده‌ها است. این وسایل می‌توانند چند متر یا چندین هزار کیلومتر فاصله داشته باشند. شبکه‌ها را بر اساس ناحیه جغرافیایی (بخش [x]AN را بخوانید)، بر اساس رابطه‌های بین وسایل شبکه‌ای شده، یا بر اساس ماهیت سازمانی یا فیزیکی شبکه نیز تعریف می‌کنند.

بهترین راه درک طرز کار شبکه، آشنایی با قطعاتی است که یک شبکه را تشکیل می‌دهند. در یک شبکه‌ مرسوم، دست کم دو کامپیوتر شخصی وجود دارد، اما معمولاً تعداد کامپیوترها بسیار بیشتر است همچنین می‌توانید وسایل دیگری داشته باشید که به یک شبکه وصل می‌شوند، مانند PDA‌ها، کنسولهای بازی ویدئویی، یا گوشیهای تلفن همراه هر وسیله‌ای که به یک شبکه وصل می‌شود یک گره (node) نامیده می‌شود. هر گره معمولاً‌ اتصال شبکه مخصوص به خود را دارد، و به آن یک نشانی MAC اختصاص داده می‌شود.

MAC شماره‌ای است که یک گره را از گره‌های دیگر روی شبکه متمایز می‌کند. نشانی MAC، روشی را روی کامپیوتر شما فراهم می‌سازد که پایگاههای وب به هنگامی که شما صفحات آنها را تماشا می‌کنید بتوانند کامپیوتر شما را شناسایی کنند.

اتصال شبکه بر روی کامپیوتر از طریق رابط (interface) شبکه انجام می‌گیرد. رابط شبکه می‌تواند به صورت توکار در مادربورد تعبیه شده باشد یا می‌تواند به صورت یک کارت شبکه باشد که در یک شکاف خالی توسعه بر روی مادربورد فرو می‌رود رابط شبکه درگاهی است که شبیه به محل اتصال یک پریز تلفن جدید است، اما حفره‌ای بزرگتر دارد. کابلهای شبکه به این درگاه وصل می‌شوند. کابل شبکه از استانداردی مشهور به کابل CAT5 بهره می‌گیرد شبیه به یک سیم تلفن جدید است، اما ضخیم‌تر است و فیشهای اتصال آن در هر سر بزرگتر است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.