مقاله در مورد طرح تولید گوشت سفید (مرغ)


در حال بارگذاری
12 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد طرح تولید گوشت سفید (مرغ) دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد طرح تولید گوشت سفید (مرغ)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد طرح تولید گوشت سفید (مرغ)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد طرح تولید گوشت سفید (مرغ) :

طرح تولید گوشت سفید (مرغ)

مقدمه
با رشد انفجاری جمعیت بشر در قرن گذشته ، نیاز مبرم به تهیه مواد غذایی مورد احتیاج این جمعیت روبه رشد ، بیشتر احساس می شود. از بین مواد غذایی مورد نظر انسان تأمین مواد پروتئینی در دوره های مختلف رشد (از کودکی تا جوانی و پیری) از اهمیت و جایگاه ویژه و خاصی برخوردار است. در بین کشورهای مختلف جهان جمعیت جوان و روبه رشد کشور ما جای و مکان خاص دارد. که نیاز به تأمین مواد پروتئینی را برای این جمعیت جوان بیشتر نمایان می سازد.

در سال ۱۳۸۲ جمعیت کشور ما حدود ۷۲ میلیون نفر که در بیست سال آینده به ۸۵ میلیون نفر خواهد رسید که امکانات فعلی جوابگوی نیاز این جمعیت نخواهد بود.
تنها راه ممکن تأمین احتیاجات این جمعیت در مرحله ی اول برنامه ریزی جهت استفاده بهینه و بهره وری درست از امکانات موجود است و در مرحله ی دوم استفاده از تحقیقات و نو آوریها در زمینه افزایش راندمان و تولید در واحد سطح.

هدف
آنچه در این طرح بدان پرداخته می شود تکنولوژی تولید و عوامل مؤثر و دخیل در تولید گوشت سفید (مرغ) و در نهایت برآورد قیمت تمام شده یک کیلو گرم گوشت مرغ می باشد که امید است با عنایت خداوند بتوانیم به درستی از عهده انجام آن برآییم.
عوامل مؤثر عبارتند از:
۱-ساختمان
۲- وسایل و تجهیزات
۳- آب ، برق،سوخت
۴- هزینه کارگری
۵- خرید جوجه یکروزه و پوشال
۶- دان مورد نیاز
۷- دارو – واکسن و ضد عفونی کننده ها
۸- فروش
هر کدام از عوامل فوق در چرخه تولید خود به زیر مجموعه هایی تقسیم می گردد که اجزاء فوق نیز به نوبه ی خود در این چرخه سهم مؤثری دارند.
۱- ساختمان: معمولاً ساختمان یک مرغداری دارای عمر مفید و زمان استهلاک وجه اختصاص داده شده به آن می باشد که بطور متوسط حدود ۱۵ سال می باشد. با توجه به اینکه اکثر سالنهای مرغداری در کشور ما بیش از ۱۵ سال عمر دارند لذا مبلغ استهلاک ساختمان در نظ

ر گرفته نمی شود.
۲- وسایل و تجهیزات:

شامل
۱- آبخوری ها
۲- دانخوری ها
۳- آسیاب
۴- میکر
۵- فن ها و هواکش ها
۶- هیتر و وسایل گرما ساز
۷- رطوبت ساز
۸- وسایل خنک کننده مانند کولر
۹- منابع آب و سوخت

وسایل و تجهیزات نیز به مرور زمان دچار خرابی و فرسودگی می گردند که مبلغی جهت تغییرات و خرابی آنها در نظر گرفته می شود که به ازاء هر سه جوجه معمولاً تا ۱۰۰ ریال برآورد می گردد.
۳- آب ، برق، سوخت: آب مورد نیاز اکثر مرغداری ها از طریق حفر یک حلقه چاه با دبی آب معین تأمین می گردد که هزینه اولیه جزو هزینه ساختمان و هزینه های بعدی مصرف برق آب چاه می باشد که با توجه به نیروی الکتروموتور مصرف آن محاسبه می گردد به طور متوسط برق مصرفی در این قسمت ماهانه ۱۰۰۰۰۰ ریال می باشد.
برق مصرفی واحد های مرغداری بر اساس تعرفه های برق صنعتی کشاورزی محاسبه می گردد که معمولاً در فصول سرد سال بعلت استفاده از هیتر _ لامپهای روشنایی و … مصرف برق بیشتر و در فصول گرم و معتدل کمتر است برای یک واحد ده هزار مرغ گوشتی مصرف برق ماهانه بین ۱۵ تا ۲۰ هزار ریال متغیر است.
سوخت مورد استفاده اکثر مرغداری ها گازوئیل

می باشد که معمولاً از طریق تعاونی مرغداران گوشتی و یا از طریق ستاد سوخت مستقر در شرکت نفت خریداری و تأمین می گردد مصرف سوخت یک دوره پرورش مرغ گوشتی بطور متوسط ۲۵۰۰۰۰۰ تا۳۰۰۰۰۰۰ هزار ریال می باشد که شامل سوخت مورد نیاز کارگران واحد نیز می باشد.
۴- هزینه ی کارگری: هزینه ی کارگری واحد های مرغداری معمولاً وابسته به وسایل و تجهیزات واحد می باشد هر چه وسایل و امکانات بیشتر و پیشرفته تری در واحد موجود باشد به تعداد کارگر کمتری احتیاج است و باعث پائین آمدن هزینه نهایی می گردد.
بطور متوسط جهت یک واحد ده هزاری مرغ گوشتی به دو نفر کارگر احتیاج است که طبق تعرفه ی تأمین اجتماعی حقوق ماهانه در شرایط حاضر به ازاء هر کارگر حدوداً ۱۱۰۰۰۰ تومان می باشد که جمعاً ۲۲۰۰۰۰ تومان در هر ماه هزینه می گردد.
۵- جوجه ی یکروزه و پوشال:
پوشال مورد احتیاج جهت مفروش ساختن بستر پرورش معمولاً از منابع متفاوتی تأمین می گردد تراشه چوب نجاری _ بقایای زراعتی گندم و جو _ شالی برنج و غیره از جمله این اقلام می باشند که معمولاً تراشه چوب بعلت مناسب بودن _ نم گیری بیشتر و فروش بهتر کود در پایان دوره به اقلام دیگر برتری دارد . قیمت تراشه نیز متفاوت و از کیلویی ۵۰ ریال تا ۱۰۰ ریال می باشد.
جوجه یکروزه : از عوامل مهم و مؤثر در سود دهی پایان دوره انتخاب جوجه ی یکروزه می باشد جوجه های با نژادهای مختلف در بازار موجود است از جمله آرین _ لوهمن و غیره که هر کدام دارای ویژگی خاصی می باشند و عواملی مانند فصل_متراکم بودن تغذیه_ زمان عرضه به بازار_ قیمت جوجه در انتخاب و خرید جوجه نقش مهمی دارند. در سال گذشته نوسانات قیمت ج.جه بقدری زیاد بوده که پیش بینی قیمت جوجه را با مشکل مواجه می نماید.مثلاً در سال گذشته قیمت جوجه از قطعه ای یک هزار ریال تا ۵۵۰۰ هزار ریال در نوسان بوده است.از عوامل مهم در تعیین قیمت جوجه می توان از عرضه جوجه به بازار_ نقش واسطه ها در قیمت جوجه_میزان تقاضا جهت جوجه ریزی و عوامل دیگر را نام برد .
۶- دان مورد نیاز:
اقلام غذایی مورد احتیاج پرورش مرغ گوشتی بسیار متفاوت و گوناگون است که ذیلاً به برخی از آنها اشاره می گردد:
۱- تأمین انرژی – ذرت ۲- تأمین پروتئین – سویا
-سویا – پودر ماهی -گندم – اسیدهای آمینه
۳- تأمین موادمعدنی – دی کلسیم فسفات
– مونوکلسیم فسفات
– صدف

– مکمل های معدنی
– نمک
۴- تأمین ویتامینها – ویتامینهای A,D,E,K
– گروه B
– کولین وCو مکمل های ویتامینی
علاوه بر اقلام فوق مرغداران از بعضی افزودنیها نیز استفاده می نمایند مانند: ملاس و غیره.
در تهیه ی مواد تشکیل دهنده ی د

ان مورد احتیاج مرغ گوشتی معمولاً به دو طریق عمل می شود:
۱- خرید از محل تعاونی مرغداران ۲- خرید آزاد
مرغداران ضمن اطلاع کامل از قیمت اقلام در بازار و تعاونی اقدام به خرید اقلام فوق الذکر می نمایند و رأساً در محل مرغداری طبق فرمول و برنامه ای که از قبل تهیه شده با توجه به سن ج.جه ها برنامه ریزی نموده و خوراک مورد احتیاج را توسط آسیاب و میکر آماده می نمایند معمولاً در بدو ورود جوجه ها به سالن از ذرت آسیاب شده استفاده می شود و سپس فرمول غذایی پیش دان که دارای پروتئین بیشتری نسبت به غذای میان دان و پس دان می باشد تهیه و در اختیار جوجه ها قرار می گیرد. بطور خلاصه هرچه به طرف آخر دوره پرورش پیش می رویم از میزان پروتئین کاسته و به میزان انرژی اضافه می گردد.
ذیلاً نمونه ی جیره ی غذایی جهت پرورش مرغ گوشتی تا سن دو هفتگی (پیش دان):
– ذرت ۵۹۰Kg – لیزین __
-سویا ۳۲۶ -میتونین ۱
– پودر ماهی ۶۰ -ویتامینA 1
-نمک ۵/۲ – ویتامینD 1
– دی کلسیم فسفات ۱۴ – ویتامین E 5/1
– مکمل معدنی و ویتامین هرکدام ۵/۲ – ویتامینK,B کمپلکس هرکدام ۱
فرمول میان دان تا ۳۵ روزگی به ازاء هر ۱۰۰۰ کیلو گرم ماده ی غذایی مصرفی
– ذرت ۶۰۰Kg – ویتامینA 1
-سویا ۲۵۵ – ویتامینD 1
-گندم ۵/۸۲ – ویتامین E 5 /1
-پودر ماهی ۳۵ -ویتامین K 1

-نمک ۵/۲ -ویتامین Bکمپلکس ۱
– دی کلسیم فسفات ۱۴ – ویتامین C __
– مکمل معدنی ۵/۲
– مکمل ویتامینی ۵/۲
۷- دارو- واکسن و ضد عفونی کننده ها
معمولاً در یک واحد پرورش در طول دوره از داروها و واکسنها و مواد ضد عفونی کننده های مختلفی استفاده می شود که با توجه به آنچه مورد نظر و انتظار مدیریت واحد می باشد انتخاب و بکار برده می شود.

از زمان خروج کود و بقایای بستر دوره قبل از سالن می توان از مواد شوینده و جرم بر مانند جرمی ساید استفاده نمود. سپس شعله افکنی کف و دیواره سالن و محیط اطراف سالن می تواند مفید باشد . در ادامه جهت ضد عفونی داخل سالن می توان از مواد ضد عفونی کننده که با مارکهای مختلفی در بازار موجود است استفاده نمود و یا با گازوئیل که حاصل ریختن فرمالین روی پرمنگنات پتاسیم است سالن را کلاً ضد عفونی نمود.
در ابتدای ورودی به محوطه مرغداری حوضچه مخصوص ضد عفونی کفش کارگران و سایر افرادی که وارد واحد می شوند قرار دارد. این حوضچه در سطحی وسیعتر جهت ضدعفونی چرخها و لاستیکهای وسایل نقلیه در نظ گرفته می شود . در ضمن پمپ ضد عفونی جهت وسایل نقلیه که به داخل واحد وارد می شوند در ابتدای ورودی نصب می شود تا وسایل نقلیه از قسمت بدنه و زیر کاملاً ضدعفونی گردند.
برای ورود به هر سالن پرورش نیز حوضچه مخصوص ضد عفونی کفش وجود دارد که باید به طور منظم آب آن تعویض گردیده و تمیز باشد.
برای ورود به سالن اصلی نیز معمولاً با کفش و لباس مخصوص باید وارد شده و از لباس معمولی که برای رفتن به بیرون از واحد استفاده می شود نباید استفاده گردد.
جهت جلوگیری از انتشار عوامل میکروبی و ویروسی معمولاً محیط کف واحد پرورش آهک پاشی میگردد تا در طول دوره پرورش از رشد و تکثیر و جابجایی عوامل بیماری زا جلو گیری گردد.
داروها:

داروهای مورد استفاده در واحد پرورش مرغ گوشتی معمولاً به دو صورت استفاده می گردد:
الف)داروهایی که جهت پیشگیری از شیوع بیکاریها بکار میروند.
ب) داروهایی که جهت درمان بیماریها بکار میروند.
معمولاً بیماریهایی که در واحدهای مرغداری خراسان شایع می باشند محدود است ولی بعضی از بیماریها در صورت اپیدمی و همه گیری می تواند خسارات جبران ناپذیری به واحد وارد نماید.
اهم بیماریهادر این بخش عبارتند از:
۱- آنفلونزا
۲- نیوکاسل
۳- گامبورو
۴- برونشیت
۵- CRD که معمولاً با بیماری کلی همراه می باشد.
۶- مسمومیت ها
جهت پیشگیری از شیوع بیماریها معمولاً از واکسن با توجه به سن جوجه ها می توان بهره برد.
۱- آنفلونزا: اخیراً یکی از بیماریهای مهمی که در واحد های مرغداری کشور ما شایع شده آنفلونزا می باشد که کلیه مرغها را در هر سنی می تواند مبتلا سازد و خسارت و صدمات جبران ناپذیری به واحد پرورش وارد می نماید.
امروز جهت جلوگیری از بیماری آنفلونزا واکسن مربوطه استفاده می شود .
زمان استفاده از واکسن معمولاً قبل از سن ده روزگی جوجه ها می باشد.
انواع واکسن موجود در بازار عبارتند از:
۱- واکسن سویه ایران

۲- واکسن آلمانی
۳- واکسن هلندی
۴- واکسن فرانسوی
این واکسن ممکن است توأم با واکسن دیگری مثلاً آنفلوانزا + نیوکاسل تولید و عرضه گردد.
۲- نیو کاسل
واکسن نیوکاسل در زمانی است که در واحدهای مختلف مرغداری استفاده می شود و دارای دو سویه B1 و لاسوتا می باشد که از سویه B1 مع

مولاً در حدود ۱۰ روزگی و از سویه لاسوتا بعد از ۱۰ روزگی و در دو نوبت می توان استفاده نمود . واکسن ها را معمولاً به ۴ صورت می توان در اختیار جوجه ها قرار داد:
_ به صورت اسپری
– به صورت تزریقی
– به صورت قطره چشمی
– به صورت آشامیدنی
۳- گامبورو
واکسن گامبرو را در صورت امکان می توان در بدو ورود جوجه ها به صورت اسپری استفاده نمودو مرحله بعدی آن را می توان در حدود ۲۰ روزگی جوجه ها بکار برد (به صورت آشامیدنی محلول در آب)
۴- برونشیت
برونشیت نیز جزو بیماریهای تنفسی طیور است و واکسن مربوط به آن را می توان در دو مرحله یکی در حدود ۵ روزگی و دیگری بعد از ۲۰ روزگی با توجه به شیوع بیماری در منطقه پرورش استفاده نمود.
۵- CRD
بیماری مزمن تنفسی طیور معمولاً از سن ۲۵ روزگی به بعد بروز می کند. مدیریت خوب واحد که شامل تغذیه مناسب – تهویه – انتخاب بستر مرغوب و غیره می باشد می تواند از بروز این بیماری خطرناک جلوگیری نماید. در صورت بروز بیماری معمولاً با بیماری کلی همراه شده و بیماری کلی- سی آر دی تلفات سنگینی به واحد مرغداری وارد می نماید.
۶- مسمومیت ها

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.