مقاله در مورد تحقیق شنا


در حال بارگذاری
11 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد تحقیق شنا دارای ۹۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد تحقیق شنا  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد تحقیق شنا،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد تحقیق شنا :

تحقیق شنا

مقدمه
پیشرفت دانش و تکنو لوژی و توسعه همه جانبه آن امروزه در تمامی شئونات زندگی بشری وارد شده و روز به روز اثرات آن در نحوه و چگونگی زندگی افزون تر می گردد. پیشرفت دانش و تکنو لوژی امروزه محدود به استفاده از ماشین آلات وبهره دهی خاصه بخشهای کشاوزی نبود بلکه در تمامی جهات اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی کاربرد علمی پیدا کرده است . در چند دهه گذشته بخصوص در دهه آخر کاربرد تکنیک و وسائل تکنیکی در امر ورزش بطور غیر قابل انتظاری گسترش پیدا کرده است . بنحوی که ورزش بطور عامه و رشته های ورزشی بطور خاص بدون یاری وکمک گرفتن از وسایل پیشرفته و مدرن امروزی قادر به ادامه حیات خود نمی باشند.

از جمله ورزشهایی که با استفاده از آخرین پیشرفتهای علمی و تکنیکی ، توانسته است تغییراتی اساسی و بنیادی در تمامی مراحل خود به وجود آورد رشته ورزشی شنا می باشد . امروزه شنا با استفاده از روشهای علمی وتکنیک قادر شده است بیشتر از تمامی دوران گذشته این ورزش پیشرفت وتوسعه داشته باشد . آخرین آمار و اطلاعات در رشته شنا ، نشان دهنده این واقعیت است .

تاریخچه شنا
شنا از دوره پیش از تاریخ به عنوان ورزشی شناخته شده ثبت گردیده است. اولین رکورد شنا منتج شده از نقاشی های عصر سنگی به ۶۰۰۰ سال پیش باز می گردد که ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می باشد. بعضی از منابع قدیمی تر شامل گیل گمش ، ایلیاد ، اودیسه و کتب مقدس انجیل و تورات ، و کتب حماسی دیگر در مورد شنا صحبت نموده اند. در سال ۱۵۳۸ نیکولاس وینمن که پروفسور زبان شناس آلمانی بود اولین کتاب در زمینه شنا را تحت عنوان گفتمانی بر روی هنر شنا نگاشت. شنا به عنوان یک رقابت در اروپا از سال ۱۸۰۰ و از نوع شنای قورباغه شروع شد. در سال ۱۸۷۳ جان آرتور تروجن شنای کرال جلو را ابداع نمود. او ابداعات دیگری نیز در این ورزش انجام داده است . اولین بار که شنا به عنوان ورزشی مدرن وارد رقابت های جهانی شد سال ۱۸۹۶ در المپیک آتن بود. در سال ۱۹۰۸ فدراسیون بین المللی شنا FINA تاسیس شد.

در سال ۱۹۳۰ شنای پروانه ابداع گردید که زیر شاخه شنای قورباعه محسوب می شد اما در سال ۱۹۵۲ به عنوان یک شنای مجزا انتخاب شد.
در نزدیکی مرز لیبی و مصر نقاشی هایی در غاری به دست آمده که مربوط به شنا است . نقاشی ها ، شنای قورباغه و شنای پشت را نشان می دهد.البته این حرکات به معنی شنا نبوده و معانی مذهبی درآن نهفته است. این غار در فیلم بیمار انگلیسی نمایش داده شده است. سفالینه ای مصری که به قدمت هزاره چهارم تا نهم قبل از میلاد بوده ایت چهار شناگر را در حال شنای کرال نشان می دهد. منابع دیگری از شنا به شهر بابل و دیوار نگاری هایی از دوران آشوری باز می گردد که نوعی از شنای پروانه را نمایش می دهد.

نقاشی معروف دیگر نقش برجسته ایست که در بیابان های هند یافته شده است که نقش برجسته ایست به قدمت ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد که استخر شنایی در آن به صورت نقش برجسته حکاکی شده است.
در قصر مینوان در جزیره کرت نیز چنین چیزی یافت گردیده است. در آرامگاهی مصری مربوط به ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد انواع شنای کرال نمایش داده شده است.

ورزش شنا در یونان باشتان جزو ورزش های المپیک نبوده است اما اغلب ساخت استخر های شنا به عنوان حمام در بین آنان مرسوم بوده است. یکی از بدترین دشنام ها در یونان باستان به معنی کسی است که نمی داند چطور شنا کند. شنا جزء لاینفک افسانه ( hero و leander) در یونان بوده است. در نقاشی هایی که از روم باستان به دست آمده شناگرانی نمایش داده شده اند. قدمت این تصاویر به ۶۰۰ سال قبل از میلاد باز می گردد.

در مقبره ای یونانی نقاشی به دست آمده که داستان درگیری دریایی کشتی های خشایارشاه و سپاه یونان را نمایش می دهد و در آن شناگران یونانی دیده می شوند و سپاه ایران بعد از شکستن کشیهایشان در حال غرق شدن هستند . سازنده عصر درآن زمان قصد داشت شنا را به عنوان یکی از نقاط برتری سپاه یونان به ایران جلوه دهد. در روم باستان شنا به عنوان تمرینی برای سلامت بدن شناخته می شد و مسابقات شنا در روودخانه تیبر برگزار می شد. جولیوس سزار از شناگران ماهر عصر خود بود.
یک سری نگاره های برجسته در موزه بریتانیا از سا

لهای ۸۵۰ قبل از میلاد موجود می باشد که جنگجویانی را در حالت شنا نشان می دهد.
در ژاپن شنا به عنوان مهارتی اصیل نزد سامورایی ها شناخته می شد. منابع ثبت شده در تاریخ از مسابقات شنا در سال ۳۶ قبل از میلاد در ژاپن اشاره می کند که توسط امپراطور سویگویی ابداع شد.
در منابع محلی آلمانی هم از شنا به عنوان برتری تاریخی نژاد آلمان ها بر روم ها یاد شده است.

قرون وسطی تا سال ۱۸۰۰

در قرون وسطی شنا یکی از هفت توانایی اصلی شوالیه ها محسوب می شد البته با زره. اگرچه شنا بدون لباس خیلی راحت تر است اما در قرون وسطی شنای بدون لباس کمتر متداول بود.به طور مثال در قرن ۱۶ میلادی بر طبق یک متن به دست آمده از آن دوران شنای کودکان بدون لباسدر مکان های عمومی ممنوع بود. در سال ۱۵۳۸ نیکولاس وینمن که پروفسور زبانشناس

آلمانی بود اولین کتاب در زمینه شنا را تالیف نمود. هدف او تمرین و ورزش نبود ولی در عوض میزان غرق شدگی را کاهش داد. در سال ۱۵۸۷ شخصی به نام اورارد دیگبی کتابی دیگر در زمین شنا تالیف نمود با این ادعا که می توان بهتر از ماهی شنا نمود. او که از اساتید دانشگاه کمبریج بود علاقه زیادی به روش های علمی داشت. رساله کوتاه او در زمینه شنا شامل ۴۰ تصویر از حالت

های مختلف شنا بود. او شنای پروانه را به عنوان مهمترین شنا می شناخت.
در سال ۱۶۰۳ اولین سازمان بین المللی شنا در ژاپن شروع به کار نمود.امپراطور گویوزئی دستور داد بچه های مدرسه ای شنا بیاموزند. در سال ۱۶۹۶ نویسنده ای فرانسوی به نام تونوت کتاب

ی در مورد شنا نوشت که روش های شنا در آن خیلی شبیه به روش های امروزی و مدرن ا

ست. این کتاب به انگلیسی ترجمه شد و سال ها به عنوان رفرنس شنا داده می شد، این کتاب توسط بنجامین فرانکلین هم خوانده شده است. در سال ۱۷۰۸ اولین انجمن نجات غریق به نام چینکیانگ در چین شروع به کار نمود.
در سالهای اواخر قرن ۱۸ کتاب های زیادی در زمینه شنا منتشر شد و گروه ها و جوامع مختلفی تحت عنوان آموزش شنا و نجات غریق به وجود آمدند.

ورزش شنا همیشه و همه وقت در زندگی روزمره انسان وتندرستی وصحت مزاج نقش مهمی را ایفا کرده است . در ارتباط با آب وشنا می توان مبادرت به ورزشهای دیگر کرد این ورزشها عبارتند از : شیرجه، شنای هنری، نجات غریق و غواصی . بدون اینکه به ورزش شنا مسلط باشیم اقدام به فعالیتهای فوق الذکر غیر ممکن است .
در دوران گذشته اکثر مردم در کنار رودخانه ها ،

دریاچه ها و دریاها زندگی می کردند.پس آموختن شنا برای آنان از ضروریات بوده ، زیرا قسط بر شنا با محیط و وضع اقتصادی مردم ارتباط مستقیم داشته و به همین دلیل شنا بتدریج تکامل یافته است .
در گذشته های دور اکثر شنا گران ساکنین سواحل دریاها ویا حوالی رودخانه بودند . قدیمی ترین و مشهورترین نمایش شنا در جهان تصاویر سنگی از سواحل لیبی است که در چهار هزار سا ل پیش بدست آمده است . از تصاویر سنگی می توان چنین نتیجه

گرفت که حرکات پا در شنا شبیه حرکات پای کرال سینه امروزی بوده و قدیمی ترین و مشهور ترین نوع شنا د رتاریخ شنای کرال می باشد .
تمرینات شنا بیشتر در جامعه برده دارن و بردگانی که برای آماده شدن جهت جدال وجنگ استخدام می شدند توسعه داشت ، برهمین اساس ورزش شنا دریونان پیشرفت قابل ملاحظه ای پیداکرده بود ،بطوری که در تمام مجموعه های ورزشی استخر شنا وجود داشت ، از طرف دیگر ضرب المثل یونان باستان می گوید:
((او نه می تواند شنا کند ونه بخواند )).یونانیان به پرورش جسم توجه خاصی داشتند و به همین دلیل بردگانی که برای خدمات جنگی اجیر می شدند برای دفاع از جان اربابان خود باید جسم خود راپرورش می دادند و یکی از روشهایی که در آن زمان برای پرورش جسم بکار گرفته شد، شنا کردن بود . شنا کردن نزد رومیها یکی از قسمتهای اصلی پرورش بدنی وتعلیم وتربیت در ارتش بوده است . برای افراد طبقه اول و برای اربابان بردگان حمامهای گرم وجود داشت . شواهدی وجود دارد که نژاد ژرمن وقهرمان آنها مهارت بسیاری در شنا و غواصی داشته اند ، بعضی از شنا گران قادر بودند که در هنگام شنا اسلحه نیز با خود حمل کنند ، آنها می توانستند از رودخانه‌های بزرگ و جریانهای سهمگین آب با اسب و تهجیزات جنگی عبور کنند.
در اواخر قرون وسطی بود که اولین کتاب راهنمایی شنا در جهان به چاپ رسید. مؤلفینش فردی به نام ((وین من W ynmann)) بود . این کتاب در حدود سال ۱۵۳۸ در اگزبور به چاپ رسید . کتاب شامل تمرینات با ارزش در ارتباط ورزش شنا بود

.
((وین من )) کتاب خود را با شنای کرال سینه شروع کرد وبه عقیده او شنای کرال سینه تنها نوع صحیح شنا می باشد . او قواعد شنا و تکنیک شنای کرال سینه را با توجه به پیشرفتهای آن زمان در کتاب خود بیان می کند. البته در قرون وسطی ورزش شنا از اهمیت فوق العاده ای برخوردار نبود .
در قرن هیجدهم دوباره به مفهوم واقعی شنا پی برده شد و تعداد بیشماری از استادان و مربیانعلوم تربیتی و پزشکان در آثارشان برای

توسعه و تکامل این ورزش اقدام کردند.
((هالورن Halloren)) کارگر معدن پدر هنر شنای امروزی شناخته شد،و در آن زمان (قرن هیجدهم) اولین مکان شنا و استحمام در آلمان تأسیس گردید. شنا در برنامه مدارس گنجانده شد و اولین مدرسه در سال ۱۸۱۰ به نام مدرسه ((فورتا P forta)) چنین اقدامی کرد و بتدریج سایر مدارس نیز ا زاین برنامه استقبال کردند.((گوتس موتس Gotsmoths))در مورد توسعه ورزش شنا در مدارس نقش اساسی داشت .
بیش از پنجاه سال در اداره آموزش و پرورش ((اشنفتال Schnephental ))فعالیت نمود . در آثار خود به نام ((آموزش هنر شنا )) در سال ۱۷۹۸ چنین آمده :
((ورزش شنا باید قسمت اصلی تعلیم و تر بیت باشد )).
او به کمک طناب ، کمر بند ،قلاب ، مبتدیان را در آب تعلیم می داد.
((گوتس موتس ))مبتدیان را به تدریج با آب آشنا کرده وشنا را به آنان می آموخت ، و همراه شنای کرال سینه ،شنای کرال پشت را نیز تعلیم می داد.
((گوتس موتس اقدام به تهیه و تدوین قوانینی برای برگزاری مسابقه شنا نمود.
یکی از سر لشکرهای ارتش آلمان به نام ((ارنست فون فول Ernest van p f uel)) از توسعه ورزش شنا در ارتش حمایت کرد . در سال ۱۸۱۰ اولین مدرسه شنای ارتش را در پراگ و۱۸۱۷ در برلین تأسیس کرد .
روش آموزش او تا قرن ۲۰ باقی ماند . یک جهش تکاملی در حوزه روش آموزش شنا به وسیله ((کورت ویپنر Kurt wiepner)) از لایپریک که در وین به عنوان مربی شنا شاغل بود بوجود آمد . بدین ترتیب که او تمام وسایل کمکی مانند :طناب ،قلاب ،کیسه شنا،کمربند چوب پنبه ای را رد کرد ودر مقابل والدین شناگران (محصلین شنا ) عادت کردن ، وآشنا شدن مبتدیان را به آب از طریق بازی .تفریح به نمایش گذاشت که بسیار موفقیت آمیز بود . به این جهت او راه بهتری برای آموزش شنا پیدا کرد.

تعلیمات باشگاهی و وجود فدراسیون
توسعه وتکامل شنا در بین مردم باعث شد که فدراسیون شنا در آلمان بوجود آید . در سال ۱۸۳۷ اولین باشگاه شنا به نام ((استادان آب ))در آلمان تأسیس شد . در سال ۱۸۴۰((تی خیشه فروشه T ychyschen Frsche)) اولین باشگاه را برای علاقمندان شیرجه تأسیس کرد . آلمانها با تأسیس سالنهای سرپوشیده شنا در سال ۱۸۵۵ در برلین ،و ۱۸۶۰ در ماگدبورگ ، ۱۸۷۸ در هانور موجب شدند تا علاقمندان بیشتر بتوانند به شنا بپردازند .((نپتون))در سال ۱۸۷۸ در برلین در ارتباط با معرفی و توسعه شنا نقش عمده ای را ایفا کرد و هدف اصلی ورزش مورد توجه مردم قرار گرفت و باشگاهی به نام باشگاه ورزشی شنا در برلین تأسیس کرد و پس از آن باشگاه ورزشی شنا در هامبورک و همینطور باشگاه ماگدبورگ به دنبال آن بوجود آمد.
افزایش و تأسیس باشگاهها باعث توسعه و اشاعه ورزش شنا در کشور آلمان شد. در سال ۱۸۸۶ فدراسیون شنای آلمان ((DSV)) بوجود آمد . و فدراسیون از نظر تعداد نفرات وتشکیلات بسرعت پیشرفت کرد و در شروع کار از پیشکسوتان باشگاهها بدون منظور سیاسی هدایت می شد ، در حقیقت طبقه اعیان تمایل زیادی نسبت به تشکیلات نشان می دادند.
در سال ۱۸۸۶ ((اداره ورزشهای آبی )) به وسیله باشگاه کارگران بوجود آمد و هدف آن حمایت از منافع مستضعفان بود . در سال ۱۸۹۷ اتحاد

یه شنای کارگران تأسیس شد .
در سال۱۹۴۶ ((اجتماع شناگران کارگر )) بوجود آمد که در سال ۱۹۴۸ مجدداً به فدراسیون شنای آلمان ملحق شد، و سازمان جدیدی را برقرار کرد و ظاهراً مبرا بودن از سیاست را اعلان کرد ولی در حقیقت هدف بورژواز ی داشت .
تقسیمات ومتعلقات فدراسیون : ورزش شنا شامل شنای واتر پلو ، شیرجه ، شنای هنری ، شنای محلی و نجات غریق و ورزش غواصی است .
معنی ومفهوم شنا: مفهوم وسیع شنامتکی است به ارزشهای اصلی ومعنوی و ارزشهای بهداشتی آن برای مردم.
ارزشهای اصلی ومعنوی :سالیانه صدها انسان غرق می شوند، زیرا که با ورزش شنا نا آشنا هستند. به این جهت آموختن شنا امری حیاتی است . این آموزش اجتماعی به وسیله تدریس شنای اجباری باید صورت گیرد . هر کودک باید موقعی مدرسه راترک کند که شناگر یا احتمالاً یک ناجی غریق باشد .
بنابراین او می تواند در آب با اطمینان شنا کندیا اینکه غریقی را نجات دهد. همچنین شنا کردن برای آمادگی دفاع از خویش هم بی تأثیر نیست .
ارزشهای بهداشتی :شامل تأثیر محرکه آب روی بدن انسان بخصوص اثر مؤثر حرکات شنا برای انسان می باشد. ورزش شنا علاوه بر تقویت عظلات در شکل وفرم بدن و اندام مؤثر است . آب سرد علاوه بر تأثیر روی سلسله اعصاب و ایجاد عکس العمل سریع به سفت شدن پوست بدن هم کمک می کند . فعالیت بیشتر ماهیچه های بدن وتعادل در مقابل فشار آب ، وپس دادن گرمای گردش خون در تمام قسمتهای بدن بخصوص در پوست ، خیلی سریع انجام می شود وسوخت وساز هم به همین ترتیب به طور کامل صورت می گیرد . کار دستگاه تنفس به علت ازدیاد مصرف اکسیژن تشدید می شود .بطوری که به ریه ها خیلی خوب هوا می رسد و قدرت آنها زیاد می گردد.
در سطح آب مقدار زیادی هوای سالم و بدون گرد و خاک وجود دارد که به نوبه خود دلیل دیگری است که ورزش شنا برای انسان بسیار مفید است .
امروزه نقش و اهمیت شنا در سازندگی و پرورش انسانها امری است که تقریباً برای همه روشن می باشد . به همین دلیل در اکثر قریب به اتفاق کشورهای جهان مکانهایی برای این منظور ساخته شده است ودر اکثر کشورها دولتها در ساختن مکانهای تابستانی وزمستانی جهت

شرکت مردم در فعالیت شنا نقش فعال دارند ، زیرا شنا ورزشی است که در هر سنی می توان مبادرت به انجام آن کرد ، بعلاوه از این روش برای درمان بسیاری از بیماریها ی توان بخشی می توان استفاده کرد ، مضافاً اینکه ورزشکارانی که دارای توانایی ویژه این ورزش می باشند . قادر خواهند بود تا در مسابقات ورزشی شرکت نمایند و به این ترتیب افتخاراتی را برای میهن خود کسب نمایند.

۴-اصول مکانیکی مربوط به شنا

علم مکانیک مربوط به حرکات شنا ، باید تحت آن اصول مکانیکی پایه گذاری شود که

مربوط به شنا است .
بیشتر عقاید غیر اصولی راجع به مکانیک حرکات نتیجه عدم درک و یا به کار بردن غیر اصولی راجع به اصول این علم است .عدم توجه به اصول مکانیکی در مثال زیر روشن می شود:
یک مربی شنا می گفت، هر زمان من با شاگردان خود در ارتباط با حرکات آنها کار می کنم، آنان آهسته تر شنا می کنند . مثال فوق نشان می دهد داشتن یک مربی غیر مطلع بدتر از نداشتن مربی است . بنابراین یک کارآموز شنا، ویا یک شناگر به تنهایی بهتر می تواند پیشرفت کند تا اینکه بطور غیر صحیح به او آموزش داده شود.
یک کارآموز شنا ، ویا یک شنا گر نباید تنها جسم خود را بکار گیرد ، بلکه باید از فکر خود نیز استفاده کند وهمین امر است که از شنا یک مبارزه لذت بخش و فعال ساخته است .

نیروی پیشروی (propulsion force)
این نیرو باعث پسشروی شناگر به طرف جلو می شود . مقدار بسیار قابل ملاحظه ای از این نیرو در بیشتر استیلهای شنا از دست گرفته می شود ولی در شنای قورباغه حرکت پا نقش بسیارمهمی در تولید این نیرو ایفا می نماید . البته در هنگام پیشروی آب ، شناگر باید به سه نکته توجه نماید:
۱- حتی الامکان نیروی مقاومت آب را کاهش دهد .
۲- پیشروی را زیاد تر کند.
۳- این دو عمل را همزمان انجام دهد.
پس از اینکه سه منظور بالا حاصل شود بایستی اصول مکانیکی مربوط به شنا به نحو صحیح و احسن بکار گرفته شود. در همین ارتباط در چند سال اخیر مطالعات بسیاری صورت گرفته است . این تحقیقات و مطالعات منجر به نو آوریهای بسیاری در استیلهای مختلف شنا شده است و با بکار گرفتن این دگرگونیها ، مقدار بسیار زیادی از نیروی مقاومت آب در هنگام شنا کاسته می شود و در نتیجه شناگر با مصرف انرژی کمتر می تواند مسافت بیشتری را طی نماید. مثلاً در گذشته شناگران قورباقه ، بدن خود را بیشتر به داخل آب می کشیدند ، ولی امروزه ثابت شده است که هر اندازه بدن شناگر در شنای قورباغه به سطح آب نزدیکتر باشد با مقاومت کمتری از آب روبروخواهد شد ویا با زدن پاهای کوتاه می تواند مقدار بیشتری از مقاومت آب را کاهش دهد .
هنگامی که در نظر داریم شناگر را به فرم ایده آل برسانیم باید توجه داشته باشیم که او کدامیک از استیلهای شنا قادر است بهتر وبدون خستگی انجام دهد؛ زیرا وقتی شناگر در مسابقه و یا تمرین احساس خستگی نماید نخواهد توانست بدن خود را در وضعیت مناسب در داخل آب نگاه دارد، در نتیجه، این امر مقاومت بیشتری تولید می کند و شناگر نمی تواند کار خوبی را به نمایش بگذارد. لذا قبل از شرکت شناگر در مسابقه ((در دوران آماده سازی ))،
باید توجه به از میان برداشتن از موانعی از قبیل مکانیک غیر صحیح شنا ، انتخاب استیل مناسب برای شناگر و تمرینات مناسب وعلمی داشت .

مقاومت آب (Water Resistance)
تحقیقات و مطالعات درباره مکانیک مایعات بسیار پیچیده بوده و احتیاج به تفکر و محاسبات بسیار می باشد.
ولی در امر شنا در ارتباط با مقاومت آب به سه نوع از ان اشاره می نماییم . این سه نوع مقاومت که در هنگام شنا تولید می شوند عبارتند از :
۱-مقاومتی که پیشانی ، سر و شانه ها در هنگام پیشروی تولید می کنند.
۲-مقاومتی که بر اثر اصطکاک پوست بدن باآب تولید می شود .

۳- مقاومتی که بر اثر گردابهای تولید شده در نتیجه حرکت شناگر تولید می شود .
۱-پیشانی ،سر،شانه ، ویاهر قسمت از بدن که در مقابل مسیر حرکت شنا قرارگیرد ، تولید مقاومت و یا مانعی در برابر پیشروی شناگر می نماید.
۲- هنگامی که دو جسم بر روی یکدیگر در حال حرکت باشند و یا یک جسم بر روی یک جسم ساکن در حال حرکت باشد، مقاومتی ایجاد می شود که ممکن است منجر به توقف جسم در حال حرکت شود . اثر این مقاومت در هواپیما ، قایق و وسایل تندرو بسیار زیاد است ، ولی در امر شنا این مقاومت اثر چندانی در کاهش سرعت شناگر نخواهد گذاشت . پس همانطوری که اشاره شد در هنگام شنا بین آب و بدن اصطکاک ایجاد می شود این اصطکاک تولید نیروی مقاومتی خلاف مسیر شنا می کند . به همین دلیل بعضی از شناگران در هنگام مسابقه موهای بدن خود را می تراشند ، تا بدین طریق از نیروی مقاومت کاسته شود و در نتیجه سرعت شناگر افزایش یابد .
لازم به اشاره است که صحت این امر که ((آیا تراشیدن موی بدن باعث افزایش سرعت می شود؟)) هنوز دقیقاً روشن نشده است ، ولی ممکن است شناگر اح

ساس بهتری در موقع شنا داشته باشد ویا اینکه تراشیدن مو اثر روانی بر شناگر داشته باشد.
۳-سومین مقاومت ، مقاومت گردابهایی است که در هنگام شنا ایجاد می شود .
البته اگر شناگر صحیح شنا کند می تواند تا حدود زیاد این مقاومت را کاهش داده و در نتیجه نیروی خود را مصرف پیشروی در مسیر شنا می نماید، نه برای در هم شکستن نیروی مقاومتی که توسط گردابها ایجاد می شود.
با توجه به مطلبی که در بالا به آن اشاره شد، طراحان اتومبیل ، قایق و هواپیما این وسایل را طوری طرح ریزی کرده و ساخته اند که درهنگام حرکت نیروی مقاومت کمتری ایجاد نماید . به همین دلیل عقب بعضی از اتومبیلها ، طوری ساخته شده است که نیروی مقاومت کمتری ایجاد نماید. در شکل زیر اتومبیل Bدر مقایسه با اتومبیل Aدر هنگام حرکت بانیروی مقاومت کمتری مواجه خواهد بود.

پیشروی propulsion
نیروی که منجر به پیشروی شناگر در آب می شود از دستها و پاها گرفته می شود. این نیرو از حرکت دستها و پاها به عقب تولید شده و پیشروی شناگر را در مسیر عکس نیروی تولید شده ممکن می سازد . پس در اینجا بجث قانون سوم نیوتن پیش کشیده می شود که به عنوان قانون عمل و عکس العمل خوانده می شود . قانون عمل و عکس العمل اولین بار، ۲۵۰ سال و اندی پیش توسط ایزاک نیوتن دانشمند انگلیسی عرضه شده . این قانون می گوید هر نیرویی را عکس العملی است مساوی و خلاف آن نیرو . مثلاً وقتی که دونده ای در حال دویدن است به جلو است ، توسط پاهای خود به عقب و پایین نیرو وارد نموده و عکس العمل این نیرو را به طرف جلو و بالا به حرکت در می آورد ، قانون سوم نیوتن در شنا نیز مناسبت پیدا می کند .
اگرشناگری در هنگام شنا توسط دستهای خود ۲۵ کیلو گرم نیرو و توسط پاهای خود ۵ کیلو گرم نیرو به عقب وارد کند مجموعاً ۳۰ کیلو گرم نیرو به طرف عقب تولید شده است. بنابراین با توجه به قانون نیوتن این شناگر با۳۰ کیلوگرم نیرو به طرف جلو پیشروی خواهد داشت . اشکال زیر کاربرد قانون سوم نیوتن را در دو و شنا نشان می دهد.
در ارتباط با نیرویی که باعث پیشروی شناگر در آب می شود تحقیقاتی توسط ((پرفسور کلمن)) صورت گرفت.
او با توجه به تحقیقات خود به این نتیجه رسید که در سه شنای کرال سینه ، کرال پشت و پروانه ، اثر نیروی تولید شده توسط پاها در به جلو راندن شناگر قابل ملاحظه نمی باشد ، بلکه در این سه شنا این نیروی تولید شده توسط دستهاست که منجر به پیشروی شناگر می شود . پس در هنگام شنا ، نیروی تولید شده توسط دستها باید بیشتر از نیروی مقاومت باشد تا شناگر را درمسیر شنا پیش براند . مضافاً این که مقداری از نیروی دستها مصروف قراردادن بدن در سطح آب و بالا نگاه داشتن سر می شود . شکل زیر نشان می دهد که چگونه مقداری از نیروی تولید شده توسط دستها باعث نگهداری بدن در سطح آب وبا باعث بالا نگاه داشتن سر از آب می شود .

کشش

با تغییراتی که در قسمتهای مختلف بازو، ساعد، ودست به وجود می آوریم ، سه نوع مختلف کشش را می توان در زیر آب انجام داد . این سه نوع کشش عبارتند از :
۱-کشش باآرنج افتاده .
۲-کشش مستقیم .
۳- کشش صحیح .
۱-کشش باآرنج افتاده- بدترین نوع کشش دست در آب کشش با آرنج افتاده است ، زیرا این نوع کشش اثرکمی در پیشروی شناگر به جلو خواهد داشت و بعلاوه از طول مسافت کشش به اندازه قابل ملاحظه ای کاسته می شود ضمناً عضلات در موقعیتی قرار داده نشده است تا حداکثر نیروی خود راتولید نما یند. کشش دست با آرنج افتاده معمولاً توسط شناگران مبتدی اجرا می شود توصیه می شود که در هنگام آموزش کشش به شناگران مبتدی حتی الامکان سعی شود تا کشش صحیح به آنان آموزش داده شود . شکل بعد اجرای حرکت کشش با آرنج افتاده را نشان می دهد . توجه داشته با شید که در شکل بعد نقاط بین E,D,B,A جهت نیرو به جهت انتها و عقب خواهند بود . در این نوع کشش همانطور که تصویر نشان می دهد تنها بین نقطه D,B است که نیروی تولید شده باعث پیشروی شناگر می شود.
۲-کشش مستقیم-این نوع کشش مؤثرتر از نوع اول می باشد (شکل زیر ).
ملاحظه کنید که در نقاط A,B نیروی تولید شده به طرف پایین بسیار زیاد است. برعکس در نقاط E,D نیروی تولید شده به طرف بالا زیاد می باشد . در نقاط E,D,B,A نیرو به طرف پایین و بالا تولید می شود . بنابراین در دو نقطهB,A نیرو صرف بالا راندن بدن و در نقاط E,D نیرو باعث پایین راندن بدن شناگر می شود . تنها بین D,B است که نیروی تولید شده صرف پیشروی شناگر می شود و لذا می بینیم که مقدار قابل ملاحظه ای از نیرو در قسمتهایی که در بالا به آن اشاره شد بیهوده هدر می رود .
۳-کشش صحیح-در شکل بعد کشش صحیح دست د رآب نشان داده شده است . این کشش مؤثر ومفید ترین نوع کشش می باشد . در این نحوه کشش ، آرنج مقداری بالاتر از دست قرار می گیرد. برتری این نوع کشش نسبت به دو نوع دیگر این است که نیروی تولید شده توسط عضلات در مسیرهای بالاو پایین به حداقل ممکنه خواهد رسید و بیشترین مقدار نیرو صرف پیشروی شناگر می شود. بعلاوه توجه داشته باشید که در این نوع کشش آرنج همچنان تا هنگامی که دست از آب خارج می شود خم باشد . البته این نوع سئوال همیشه مطرح بوده که چگونه می توان

کششی در زیر آب انجام داد تا بیشترین مقدار نیرو صرف پیشروی شناگر شود و مضافاً این که تحقیقات بسیاری در این ارتباط صورت گرفته و حتماً تحقیقات بیشتری دراین مورد رد آینده صورت خواهد گرفت .
توسط پرفسور کلمن چندین سال قبل تنها در مورد موقعیت دست در هنگام کشش تحقیقاتی صورت گرفته است .
او دستهای مختلف الشکلی را از پلاستیک تهیه کرد و در تونل باد مورد آزمایش قرار داد . شکل بعد دستهای مربوطه را نشان داده است . با این آزمایش

می توان مقدار نسبی نیرویی که منجر به پیشروی می شود اندازه گرفت با توجه به اشکال بعد پنج موقعیت مختلف دست ، مورد آزمایش و مطالعه قرار گرفت . این پنج موقعیت عبارتنداز :
۱-دست صاف انگشتان وشست به یکدیگر چسبیده .
۲-دست صاف انگشتان به یکدیگر چسبیده و شست جدا.
۳-دست صاف انگشتان با فاصله از یکدیگر .
۴-کف دست خمیده و کلیه انگشتان به یکدیگر چسبیده .
۵-کف دست صاف و مچ دست در جهت زندزیرین خم و انگشتان چسبیده به یکدیگر.
پرفسور کلمن پس از محاسبات زیاد نتیجه گرفت که اختلاف چندانی در نیروی مقاومت ایجاد شده ، وجود ندارد و تقریباً نیروی مقاومت تولید شده در انواع مختلف دیتها یکسان می باشد . نتیجه دیگری که از این آزمایش گرفته شد این بود که نباید کف دست در هنگام کشش خمیده ویا مچ دست به طرف زند زیرین ویا زند زبرین خم شود ، زیرا در این امر باعث می شود که کشش با سطح کمتری صورت گیرد و در این صورت منجر به پیشروی کمتر خواهد شد .
البته بسیاری از مربیان معتقدند که در هنگام شنا انگشتان دست به یکدیگر باید چسبیده باشند . علت این است که اگر انگشتان باز باشند شناگر باید انرژی عضلانی بیشتری مصرف نماید وبعلاوه بد نیست اشاره شود که عده ای از شناگران طراز اول دنیا از جمله ((اسمیت )) قهرمان پیشین دنیا درصد متر پروانه ، باانگشتان باز شنا می کرد . ولی نتیجه کلی این است که اگر در هنگام شنا انگشتان باز باشند مقداری نیروی اضافی صرف می شود که این امر بر سرعت شناگر و به ویژه در ماده های ۸۰۰و۱۵۰۰متر شنا اثر منفی خواهد گذاشت. ولی توجه داشته باشید که با فشردن بیش از اندازه انگشتان به یکدیگر نیز ، مصرف انرژی بیش از مقدار لازم خواهد بود . ولی توجه داشته باشید که جدا نگه داشتن شست از سایر انگشتان اثر چندانی در مصرف انرژی ویا پیشروی شناگر نخواهد گذاشت . نکته ای که در اینجا اشاره به آن دارای اهمیت فوق العاده ای است این می باشد که در امر تدریس هیچگاه اصول کلی را تابعی از انحرافات جزیی قرار ندهیم . بعضی از مربیان که خود را به تمام معنی کامل می دانند اغلب دچار چنین اشتباهی شده و اصول کلی را تابعی از اصول جزیی قرار می دهند و قادر به تفکیک اصول کلی از جزیی نمی باشند.
این اشتباه هنگامی اتفاق می افتد که یک شناگر سعی می نماید که حرکات یک قهرمان را تقلید کند ویا یک مربی سعی می کند حرکات یک قهرمان رابه شناگر ان خود تعلیم دهد . ولی توجه داشته باشید که نقص شناگر ممکن است آنقدر کوچک باشد که تأثیری بر شنای او نداشته باشد و توانایی ویا آمادگی شناگر به اندازه ای باشد که بتوان ازآن نقص صرف نظر کرد.

اصل تساوی عمل و عکس العمل
اگر نیرویی که باعث پیشروی شناگران می شود بطور یکنواخت بکار گرفته شود بازده آن در مقایسه با زمانی که نیرو بطور متغییر بکار گرفته می شود بیشتر خواهد بود . به همین دلیل است سرعت کرال پشت از سرعت شنای پروانه وکرال سینه کندتر می باشد و جالب اینکه بعضی از متخصصین شنا معتقدند روزی خواهد رسید که سرعت شنای پروانه از سرعت شنای کرال پیشی خواهد گرفت زیرا نیروی تولید شده در شنای پروانه در یک زمان توسط دو دست تولید می شود ولی این مهم ، در دو شنای کرال سینه و پشت دیده نمی شود . اما توجه داشته باشید که در شنا

ی پروانه هنگامی که دو دست از آب خارج است نمی توان هیچ کمکی به پیشروی شناگر کرد و در نتیجه از سرعت شناگر کاسته می شود. برای اثبات مطالب بالا بد نیست آزمایشی در شکل زیر نشان داده شده است انجام گیرد . اگر اتومبیلی را از حال سکون به حرکت در آوریم نیرویی که اتومبیل را از حالت سکون به حرکت در آورد بیشتر از نیرویی خواهد بود که آن را در حال حرکت نگاه می دارد.
مطلبی که در آزمایش قبل شرح آن آمد در شنا نیز مصداق پیدا می کند .بنابراین نیروی تولید شده توسط دستها و پاها باید صرف پیشروی شناگر شود نه صرف بدست آوردن شتاب مجدد . در شنای کرال سینه وشنای کرال پشت برای اینکه منظور بالاحاصل شود (یعنی نیرو صرف بدست آوردن شتاب مجدد نشود ) به محض اینکه یک دست از آب خارج شد دست دیگر حرکت خود را در آب شروع می نماید تا نیرویی که منجر به پیشروی شناگر می شود بطور مستمر وپیوسته بکار گرفته شود.
بعضی از مربیان شنا معتقدند که در هنگام شنا هر حرکتی که در خارج از آب صورت می گیرد قابل اهمیت نیست ، زیرا نیرویی که پیشروی شناگر را در آب ممکن می سازد در زیر آب تولید می شود . ولی با توجه به قانون سوم نیوتن و تجزیه و تحلیل شکل بعد در هنگامی که دست موافق حرکت عقربه ساعت از آب خارج می شود پاها وباسن مخالف حرکت عقربه ساعت به حرکت درآمده وبه زیر آب کشیده خواهند شد ، پس می بینیم که چگونه حرکت در خارج از آب بر حرکت شناگر در داخل آب اثر می گذارد .
اصل انتقال نیرو
بآسانی می توان نیروی حرکت یک عضو را به اعضای دیگر بدن انتقال داد. هم در خارج آب و هم در داخل آب ، از اصل انتقال نیرو از یک عضو به عضو دیگر می توان استفاده کرد . مضافاً اینکه نیروی تولید شده در خارج آب را می توان به داخل آب انتقال داد مثلاً نیرویی که در هنگام استارت توسط دستها تولید می شود باعث می شود که شناگر مسافت بیشتری را در داخل آب طی نماید .
انتقال نیرو در سه شنای کرال پشت وسینه وپروانه از خارج به داخل آب بطور مستمر در هنگام شنا اتفاق می افتد. در شنای کرال پشت قبل از اینکه دست وارد آب شود نیرویی تولید می کند که جهت آن به طرف پایین می باشد(شکل زیر نقطه A)(شماره ۱). حال اگر با توقف دست در نقطهB سعی در کاهش نیرو داشته باشیم سر وقسمت بالاتنه به داخل آب کشیده خواهد شد . بنابراین بالاو پایین رفتن متناوب سر وبالاتنه بعضی ا زشناگران پشت می تواند به دلیل فوق در هنگام شنا اتفاق افتد . برای از بین بردن این نقص شناگر پشت باید با همان نیرویی که توسط دست تولید

شده ، دست خود رابه داخل آب هدایت کند و بدین ترتیب هنگام برخورد دست به سطح آب نیروی تولید شده توسط حرکت دست از بین خواهد رفت شکل زیر (شماره۲) . کم کردن سرعت دست هنگام ورود به آب در شنای کرال سینه وشنای پروانه نیز اثرات بسیار زیان آوری بر استیل شناگر خواهد داشت که در فصول بعد درباره آن بحث خواهد شد.
تئوری سرعت اجسام در سیالات ونیروی مقاومت
برای اینکه این مطلب بهتر روشن شود ، حرکت یک هواپیما را در فضا مورد مطالعه قرار می دهیم

. فرض کنید که یک هواپیما با سرعت ۱۰۰مایل بر ساعت در حال پرواز می باشد و نیروی مقاومت تولید شده توسط این هواپیما۱۰۰۰ پوند نیرو باشد . حال اگر سرعت این هواپیما به دو برابر افزایش داده شود و تبدیل به ۲۰۰ مایل بر ساعت بشود ، نیرئی مقاومت به دو برابر افزایش پیدا نمی کند، بلکه نیروی مقاومت برابر با مجذور سرعت ، ارتقاء پیدا می کند . پس نیروی مقاومت برابر با ۴۰۰۰ پوند نیرو خواهد بود . و اگر همین هواپیما با سرعت ۳۰۰مایل بر ساعت حرکت نماید نیروی مقاومت تبدیل به ۹۰۰ پوند خواهد شد . شکل بعد این مهم را نشان می دهد .
مطالبی که در بالا به آن اشاره شد در ارتباط با شنا نیز مصداق پیدا می نماید. مثلاً اگر هنگام ورود دست به آب ، سرعت دست را به دو برابر افزایش دهیم مقاومت مربوطه به چهار برابر افزایش خواهد یافت وایجاد مانع در برابر پیشروی شناگر خواهد شد . دست باید با سرعت و ریتمی مناسب وارد آب شود تا از تولید مقاومت ناخواسته جلوگیری شود.
سرعت مناسب دست هنگام ورود به آب
یک شنا گر نمی تواند وقت زیادی صرف کرده دست خود را بآهستگی وارد آب نماید تا از این راه نیروی مقاومت کمتری تولید نماید. سرعت ورود دست به آب باید از سرعت کشش دست در داخل آب نباید زیاد باشد زیرا نسبت مناسب این دو سرعت نقش بسیار مهمی در ریتم شنا ایفا می نماید.

توانایی معلق بودن درآب
تجربه نشان داده است که درمقایسه با یک قایق با بار سنگین ، یک قایق با بار سبک آسانتر در آب به حرکت در می آید . زیرا قایق با بار کمتر بالاتر در سطح آب قرار داشته و در نتیجه هنگام حرکت مقدار کمتری آب را جا به جا خواهد کرد. ولی همین قایق از ثبات کمتری برخوردار می باشد ، به همین ترتیب یک شناگر که توانایی معلق بودن او بیشتر است در مقایسه با شناگری که هم اندازه او است ولی توانایی معلق بودن او کمتر است ، نزدیکتر به سطح آب قرار خواهد گرفت . از عواملی که بر تعلیق افراد و شناگران در آب مؤثر می باشند عبارتند از:اندازه استخوانها ، مقدار عضلات ، مقدار چربی ، وتقسیم وزن بدن به گنجایش ششها.

شنای کرال سینه

اولین مرحله بخش آموزشی ، حرکت پا
مراحل حرکت پا: حرکت پای کرال از ناحیه مفصل لگن بطور متناوب در حالی که بدن در سطح آب افقی قرار گرفته است انجام می گیرد. در واقع حرکت از ناحیه بالای ران شروع شده وبه سمت پنجه پا انتقال پیدا می کند.
هنگامی که حرکت پا به طرف کف استخر انجام می گیرد زانوها کمی خم می باشند و مچ پاها در حالت پلنتارفلکشن و کمی پنجه ها متمایل به داخل خواهند بود . حالتی که در مورد مچ پاها اشاره شد منجر به این می شود که سطح بیشتر پا با آب در تماس باشد .
هر قدر مفصل مچ پا پر حرکت تر باشد ، به همان اندازه حرکت پا سریع تر و در نتیجه عمل راندن بدن به جلو در آب مؤثر تر خواهد بود . برای اینکه حرکت پا بطور صحیح در شاگردان تکامل پیدا نماید می توان مبادرت به تمرینهای زیر کرد .

تمرینهای آموزشی
۱-نشستن روی لبه استخر وپا داخل آب : همانطوری که در شکل نشان داده شده است نو آموز شناگر در لبه استخر می نشیند و دستها را به عقب تکیه می دهد و عضت بدن را کاملاً سخت می نماید و در این حالت دو پای شناگر در داخل آب قرار داشته و پاها بطور متناوب در آب حرکت می نماید . باید توجه داشت که در این مرحله حرکت پا بطور صحیح صورت گیرد و پنجه ها متمایل به داخل باشد و آب توسط سینه پا به اطراف پراکنده شود.
۲ -تخته شنا را در زیر سر قرار داده و با دو دست آن را نگه داشته ، در این حالت آرنجها و دست در داخل آب قرار داشته در همین حالت شناگر مبادرت به حرکت پا می نماید.
۳-کارآموز شناگر در حالی که با دو دست موج گیر را گرفته به روی سینه در سطح آب قرار می گیرد. در این حالت صورت شناگر در داخل آب قرار داشته و مبادرت به حرکت پا می نماید.
۴-در حالی که تمرین شماره ۳ را انجام می رهیم با فشار دست از دیواره استخر فاصله گرفته و سپس با حرکت پا مجدداً به موج گیر نزدیک می شویم . شکل زیر :

۵-در حالی که کارآموز شناگر تخته شنا را همانند شکل قبل در دست گرفته مبادرت به زدن پا می نماید . یاد آور می شویم که پس از چند حرکت پا کارآموز شناگر صورت خود را از آب بیرون آورده و نفس می کشد .
۶-حرکت پای کرال سینه بدون استفاده از تخته شنا .
۷-در شکل زیر یکی از کار آموزان شناگری دستهای دیگری راگرفته و نفر دوم همانطوری که در سطح آب قرار گرفته مبادرت به زدن پای کرال سینه می نماید.

اشتباهات معمول در پای کرال سینه و روش اصلاح آن
اشتباه : زانو بیش از اندازه خم باشد و حرکت از ساق پا صورت گیرد.
اصلاح : پاها مستقیماً در آب قرار گرفته و حرکت از ناحیه بالای ران شروع شود .
اشتباه : پنجه پا کشیده شود و مچ پا حرکتی انجام ندهد.
اصلاح : با فشار شست پا آب را به پایین راندن و ضمناً نوک پا را به داخل کشیدن .
اشتباه : نزدیک بودن بیش از اندازه پاها به یکدیگر .
اصلاح : پاها به اندازه یک قدم از یکدیگر فاصله داشته باشند .
اشتباه : خم شدن بدن از ناحیه کمر .
اصلاح : بالا آوردن نشمنگاه به سطح آب و راست کردن دستها .
اشتباه : بالا نگاهداشتن سر و صورت از سطح آب .
اصلاح : قرار دادن صورت در آب .

دومین مرحله آموزشی ، حرکت دست
مراحل حرکات دست : تعویض منظم حرکت دستها در شنای کرال سینه موجب پیشروی بدن در آب می شود .
هنگامی که یک دست حرکت کشش را داخل آب انجام می دهد در

همان زمان دست دیگری در خارج از آب آماده فرود درآب می شود. بعد از فرود دست درآب حرکت آن در زیر آب در امتداد و موازی بدن در راستای محور طولی بدن انجام می گیرد . لازم به اشاره است که در این مرحله از حرکت دست ، آرنج باید بالا قرار گیرد . در هنگام خروج دست از آب ابتدا آرنج از آب خارج می شود . پس اینکه آرنج از آب خارج شد سپس ساعد و بعد از آن خود دست از آب خارج می شود . پس از اینکه دست مسیر طبیعی خود را در خارج از آب طی کرد در حالی که در تمام طول مسیر آرنج در بالاقرار دارد دست از بالای سر در امتداد شانه وارد می شود . لازم به اشاره است که چه در داخل وچه در خارج از آب همیشه آرنج بالاتر از مچ

دست قرار دارد . نکته دیگر که هنگام حرکت دست باید به آن توجه داشت این است که کف دست در هنگام خارج شدن از آب باید به خارج چرخانیده شود . این عمل باعث تسهیل در بالا نگاهداشتن آرنج می شود . اشکال قبل حرکت صحیح دست را داخل و خارج از آب نشان می دهد.

تمرینات آموزشی
۱-راه رفتن به جلو در آب به اندازه عمق کمر و تعویض غیر انقطاع کشش دستها بطوری که دستها آب را با نیرو به عقب فشار دهند.
۲-همانند تمرین شماره یک ولی صورت در داخل آب و دستها پس از ترک آب با بالا آمدن آرنج به جلو هدایت می شود.
۳-کمک کننده پای کارآموز شناگر را گرفته و کار آموز شناگر در حالی که افقی در سطح آب قرار داشته و صورت او در آب می باشد حرکت کشش دستها را انجام می دهد.
۴- د رحالی که تخت شنا در بین دو پا قرار دارد حرکات دستها را انجام می دهیم. لازم به اشاره است که در هنگام خروج دست از آب ، باید به طرف خارج چرخانیده شود.
۵- بافشار کف پا به دیواره یاکف استخر کار آموز شناگر افقی در سطح آب قرار می گیرد و پس از طی مسافتی باحرکت دست وپا شروع به پیشروی می نماید.

اشتباهات معمول در دست کرال سینه وطرق اصلاح
اشتباه : بالا قرار نداشتن ساعد و در نتیجه ساعد در موقعیتی قرار نخواهد داشت که آب را به عقب براند .
اصلاح : انجام تمرینات دو وسه ، ضمناً دست در هنگام خارج شدن از آب با ران تماس حاصل می کند.
اشتباه : کشش دست در آب بدون خم کردن آرنج.
اصلاح : خم کردن آرنج در هنگام کشش.
اشتباه : موقعی که دستها از پهلو بطور راست و مستقیم روی آب قرار گیرد .
اصلاح : ابتدا آرنج از آب خارج شود ، سپس کف دست به طرف خارج چرخانده شود.
اشتباه : درهنگام فرود در آب دستها در محور میانی بدن یکدیگر را قطع می کنند.
اصلاح : دستها از جلو شانه در راستای شانه وارد آب می شوند .
اشتباه : آرنج قبل از انگشتان دست وارد آب شود.
اصلاح : ابتدا انگشتان دست در آب وارد شود و زاویه آرنج در بالا قرار داشته باشد.
اشتباه : کشیده شدن سر به طرف بالا.
اصلاح : صورت روی آب قرار گیرد .تکرار تمرینات سرخوردن در آب و توجه قرار دادن کشش دستها در زیر آب .

سومین مرحله آموزش
اجرای کلیه حرکات دست وپاها بدون تنفس .(هماهنگی دست وپا)
مراحل حرکات : در این بخش اجرای حرکات مانند دو قسمت قبلی می باشد با این تفاوت که باید در این مرحله حرکت دست وپاها با هم تنظیم و هماهنگی پیدا کنند . تنظیم حرکات دست وپا به صورت زیر انجام می گیرد.

موقعی که کشش دست انجام گرفت بنا به مقتضیات فردی ریتم حرکات پا دو الی شش ضربه خواهد داشت .کشش دست در آب منجر به پیشروی بدن در آب
می شود . حرکت پا ویا ضربه پا در آب ثبات و تکیه بدن را از نظر حفظ تعادل فراهم می نمایدو بعلاوه حرکت پا از فرو رفتن و منحرف شدن پایین تنه در آب جلوگیری می نماید . هر بار که یک دست از آب خارج شد پای همان طرف عمل ضربه زدن به پایین را انجام می دهد.
چرخش در محور طولی بدن باعث تسهیل در به جلو راندن بدن و بالا گرفتن آرنج خواهد شد .چرخش بدن بخصوص برای شناگرانی که مفصل شانه آنها فاقد انعطاف پذیری کافی است بسیار مفید می باشد.

تمرینات آموزشی
۱- با فشار پا به دیوار استخر پس از سر خوردن حرکت دست وپای کرال را بدون عمل تنفس انجام می دهیم .
حرکت دستها با حرکت پاندولی پاها شروع می شود.(منظور از حرکت پاندولی پایین وبالا رفتن متناوب پاها است )
باید توجه داشت که حرکت پا در این مرحله با ضربات شدید همراه نباشد طبق این روش شاگردان به بهترین وجهی ، ریتم مناسب حرکت دست وپاها را با هم آموزش می بینند.
۲- حرکت دست وپای کرال سینه بدون تنفس همراه با چرخش در محور طولی بدن. در این تمرین کارآموز شناگر پس از طی ده الی پانزده متر زمانی استراحت می نماید.

اشتباهات معمول و طرق اصلاح آن
اشتباه : پاها به عوض حرکت آویزان باشند .
اصلاح : ضربه پا حرکت پای کرال از بالای مفصل ران انجام شود.
اشتباه : دستها از پهلو به جلو هدایت شوند.
اصلاح : آرنج به بالا کشیده شود و بدن باسرعت در محور طولی خود بچرخد.
اشتباه : هنگامی که دستها را از پهلو نزدیک بدن در زیر آب بکشیم .
اصلاح : کف دست و ساعد ا ز زیر بدن کشیده شوند وکف دست از خط میانی بدن کشش را انجام دهد.(منظور از کف دست در نوک انگشتان تا مچ دست می باشد)
اشتباه : گرفتن سر بالا.
اصلاح صورت در آب قرار گیرد و توجه به کشش دستها نیز داشته با

شیم . اشکال مربوط به حرکت کامل دست وپا می باشند ،شکل ۲ از رو به رو حرکت کامل دست را نشان می دهد.

مرحله چهارم آموزش عمل تنفس هماهنگ با حرکت دستها
مراحل حرکات : دستگاه تنفس خود را با ریتم و آهنگ حرکت دست مطابقت می دهد . بدین معنی که عمل تنفس بطور منظم در یک طرف بدن انجام می گیرد . تنفس تباید بهیچوجه اختلال ومانعی در وضع بدن و حرکت شنا بوجود آورد . به همین دلیل عدم بازدم هنگامی صورت می گیرد که صورت در داخل آب باشد، ضمناً هوا از راه دهان و بینی در داخل آب موقعی وارد ریه ها می شود که دست طرف تنفس به عقب فشار داده می شود و همزمان با آن آب راترک نماید

تمرینات آموزشی
۱-تمرین در آب عمیق : روی سطح آب با دهان عمل دم انجام داده وسپس بدن را به طرف کف استخر نزدیک کرده و هوا را از دهان و بینی در داخل آب خارج می کنیم .
۲ -نگه داشتن لبه موج گیر استخر با یک دست انجام حرکت کرال با دست دیگر، عمل بازدم هنگام مرحله کشش دست کرال و عمل دم نیز هنگامی صورت می گیرد که سر به پهلو چرخوانده شود و دست طرف تنفس پایان مرحله فشار را طی کرده باشد (شکل یک ) لازم به یادآوری است که دست کرال در سه مرحله انجام می گیرد . اول مرحله کشش ، دوم مرحله فشار ، سوم مرحله خارج از آب یعنی حرکت دست از هنگام خروج آب تا آوردن آن به جلو در امتداد دو شانه
۳-راه رفتن وخم نمودن بالاتنه به جلو به طوری که صورت در داخل آب قرار گیرد حرکت دستها بطور متناوب همراه با تنفس صورت می گیرد .مصافاُ اینکه این عمل در قسمت کم عمق استخر صورت می گیرد. به شکلهای زیر توجه شود.

۴- با دستهای کشیده توپ یا تخته ای را در آب نگه دارید بطوری که بدن افقی د رسطح آب قرار گیرد .سپس با حرکت پای کرال سینه و تنفس کردن به پیشروی ادامه دهید . عمل دم هنگامی صورت می گیرد که سر به پهلو چرخیده و عمل بازدم در داخل آب صورت می گیرد.
۵-با فشار به دیواره استخر درآب سرخورده و با سرعت کرال سینه و تنفس کردن در آب پیشروی نمایید. در این تمرین پا حرکتی نخواهد داشت .
۶-تمرینات ترکیبی دو نفره : در حالی که کارآموز شناگر به روی سینه در

سطح آب قرار گرفته کمک کننده مچ پای او را با دو دست می گیرد ، دراین حالت کارآموزشناگر همزمان با حرکت دست کرال واز پهلو نیز عمل تنقس را انجام می دهد.

اشتباهات معمول در کرال سینه وطرق اصلاح آن
اشتباه : نگهداشتن هوا در سینه هنگام بازدم.
اصلاح : عمل بازدم در داخل آب طوری صورت گیرد که صدای آن برای کارآموز شناگر قابل شنیدن باشد .
اشتباه : عمل بازدم با ریتم نامعین صورت گیرد.
اصلاح : تکرار تمرینات شماره ۱و۲
اشتباه : هنگامی که عمل بازدم با تأهیر صورت گیرد.
اصلاح : عمل بازدم به محض فرو رفتن دست طرف تنفسی در داخل آب شروع گردد.
اشتباه : موقعی که سر هنگام دم به بالا کشیده شود .
اصلاح : سر در حول محور طولی به پهلو چرخانده شود بطوری که از پهلو بتوان کنار استخر را دید.

هماهنگی حرکات دست وپا و تنفس
مراحل حرکات : مراحل هماهنگی دست وپا قبلاً شرح داده شده است حال در این مرحله تنفسی باید حرکات دست وپا هماهنگی داشته باشد بنحوی که هیچگونه اختلالی در ریتم حرکت ایجاد نشود این عمل موقعی امکان پذیر است که عمل دم در هنگام چرخش سر و چرخش بدن در حول محور طولی بدن از پهلو انجام پذیرد.
باحرکت دست تنفسی به جلو در همان طرف عمل دم انجام می گیرد .ضمناً با ورود دست تنفسی به داخل آب و قرار گرفتن صورت درآب عمل بازدم از راه دهان و بینی شروع می شود.

تمرینات آموزشی
۱- با فشار پا به دیوار استخر (با فشار به جدار استخر) شنای کرال سینه با عمل تنفس به مسافت۱۰-۸ متر انجام می شود .با حرکت کرال باید بطور پیوسته به فاصله های کوتاه با ضربه پا به جدار استخر شنا نمود.

تمرینات ترکیبی
۱-تکرار تمرینات تنفسی در نزدیک موج گیر استخر و بلافاصله شنای کرال سینه با تنفس .
۲- هماهنگی تمام مراحل حرکات شنای کرال باعمل تنفس همرا

ه با شنا به مسافت ۲۰-۱۵ متر و در این مرحله بتدریج به مسافتی که شناگر کار آموز طی می کند باید افزوده شود.

تمرینات ترکیبی به جای شنای کرال
الف : یک عرض پای کرال سینه ، یک عرض شنا بدون تنفس .
ب : یک عرض تنها دست کرال سینه همراه با راه رفتن.

ج : یک عرض پا و دست کرال سینه بدون تنفس .
د : یک عرض راه رفتن با کشش دست کرال با تنفس .
ه : یک عرض شنا با دست و پای کرال با تنفس .

اشتباهات معمول و طرق اصلاح آن
اشتباه : شانه ها د رسطح آب قرار گیرد و بدین وسیله اختلال در عمل دم صورت گیرد.
اصلاح : بدن حول طولی بدن قدری چرخش نماید.
اشتباه : حرکت چرخش سریع صورت گیرد .
اصلاح : هنگامی که عمل دم انجام می گیرد نگاه ودید باید به پهلو باشد نه به بالا وضمناً دستی که به جلو آورده می شود در مغرض دید قرار گیرد.

آموزش استارت
مراحل حرکات : پاها بطور موازی به اندازه پهنای شانه از هم فاصله می گیرند .انگشت شست پاها به جلوی سکوی استارت قلاب می شوند، زانوها قدری خم و بالاتنه نیز به جلو خم شود . سر و دستها شل و به پایین آویزان و دید شناگر در مسیر شنا ، ضمناً بدن باید طوری متمایل به جلو باشد که کوچکترین نیرو فردی که در استارت قررار دارد وتعادل خود را از دست بدهد . استارت کرال سینه باید بسیار انفجاری صورت گیرد، در این هنگام زانو و مفصل کمر خیلی سریع خم می شود ودستها به طرف خارج و عقب حرکت کرده و سپس به جلو هدایت می شوند و با فشار پا به سکو شناگر به طرف آب در مسیر شنا حرکت می نماید . بعد از اینکه شناگر خود را در فضا رها کرد
بدن خود را در فضا باز و مستقیم کرده و سر را کمی بالا می گیرد . البته دستها مستقیم به طرف جلو قرار خواهد گرفت . در هنگام فرود در آب سر بین دو دست قرار می گیرد . بعد از اینکه شناگر به سطح آب رسید دست وپای کرال را شروع می کند.

تمرینات آموزشی
سرخوردن در زیر آب شناگر با فشار پا به دیواره استخر در زیر آب قوس بزرگی را طی کرده و مجدداً به سطح آب می آید.
۱-نشستن روی لبه استخر : کار آموز شناگر پنجه های پای خود را به موج گیر متصل می کند. دستها کشیده به جلو پس از آنکه بدن به جلو خم شد شناگر با بلند نمودن باسن به بالا ، به داخل آب می پرد.
۲-پریدن از حالت چمباتمه با زانوهای باز ، دستها بسته ودر جلوی سر نگهداشته می شوند . بدن به حالت سقوط به جلو و با علامت مربی وقتی که بدن به حالت افقی قرار دارد به داخل آب می پرد .
۳-به حالت استارت زانو کمی خم ، دستها بسته در جلو سر نگه داشته می شوند و برای شروع پرش زانوها خم شده و هنگامی که بدن به حالت افقی قرار دارد عمل پرش در آب انجام می گیرد. پس از پریدن سر خوردن در آب به عمل می آید.

۴-ایستاده انجام پرش در خشکی جلوی یک دیوار : از حالت زانو خم ، با کمی خم نمودن بالاتنه به جلو و آویزان نمودن دستها به طرفین بدن ، یک بار چرخش دایره ای دست از عقب همزمان با خم نمودن زانوها، پرش را با نیروی تمام به بالا و با کف دست دیوار لمس می کنیم .
۵-استارت از سکو: قبل از آنکه پاها از سکوی استارت جدا شوند ، دستها به طرف بالا وعقب چرخش دایره ای انجام داده و در راستای بدن موازی با سطح آب ، دستها متوقف می شود .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.